Že to ale

trvalo !! Obvinit policajta, ač to celá republika viděla ze záznamu !! 

 

 https://www.novinky.cz/krimi/463551-inspekce-obvinila-policistu-za-zakrok-pistoli-proti-ridici-v-plzni.html

 

Výmluvná ukázka, čeho je třeba k obvinění policajta - a jak dlouho to trvá. 

Kdyby řidič neměl kamerový záznam, nikdo by se s ním ani nebavil - a ještě by byl rád, kdyby jeho neobvinili z útoku na veřejného činitele, popřípadě z křivého obvinění. 

Co je ale typické - to je reakce poté, co celá republika viděla, jak to skutečně bylo. 

Přesně v duchu starého dobrého Plzákova : Zatloukat, zatloukat, zatloukat - a když už to vůbec nejde a vypadá to naprosto trapně, ba směšně, pak - opět platí - pravidlo číslo jedna : Zatloukat, zatloukat, zatloukat... 

Vzpomeňte na policajty na filmové fakultě - to bylo naprosto totéž : První reakce : Je to lež, nic takového se nestalo (pro připomenutí - byli tam - v průběhu návštěvy čínského velkosoudruha - a vyhrožovali, aby sundali tibetské vlajky z oken). Bohužel, na filmové fakultě kupodivu znají filmové záznamy - takže je i měli - no, a prokázalo se to. 

A zase : Nic se nestalo, nikdo nepochybil ... 

A - stejně jako tady - trvalo dalšího půl roku, než policajti "názor" změnili - a to se stává vždy a výhradně jenom pod tlakem veřejnosti. 

Kdyby nebylo videozáznamů a tlaku veřejnosti (podotýkám - obojí je nutné, jedno bez druhého nestačí...) - samozřejmě by všechno zapřeli, jako starý, vypráskaný Cikán. 

Právě na jejich úrovni se také naprostá většina policajtů nachází. 

Kdo že tady byl - a dnes je - ministrem vnitra ? A kdo to trpí, nebo ještě podporuje ?? 

Tyhle manýry, dnes naprosto běžné a všeobecné rozšířené - naopak, cokoliv jiného je naprostou výjimkou - přece musel někdo léta tolerovat a přehlížet, nebo dokonce podporovat - jinak by se nestaly tak samozřejmě běžnými. 

Jinak by se taky nestalo, aby policajti, kteří jeli - navíc v civilním, neoznačeném autě - jako hovada - se ještě vytasili s pistolí na řidiče, když ten je na to upozorní. 

No, to je přeci ale drzost, že - policajty na něco upozornit, třeba na to, že zákony a předpisy, včetně těch silničních,  platí i pro ně !! 

 

___________________

___________________

Comments  

0 # Saxána 2018-02-15 15:00
Že to ale dlouho trvalo!
forum24.cz/.../#
Kdy-že budou doplňovací volby?
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-15 17:06
Vtip dne :

Finanční správa respektuje rozsudek kritizující její postupy. Nehodlá je ale měnit

novinky.cz/.../...

_____________________

Respektuji rozsudek, že jsem zavraždil 16 lidí a že mám jít na doživotí do basy - ale na svých postupech nehodlám nic měnit, především pak nehodlám nikam nastupovat... :lol:
0 # Kedul 2018-02-16 07:43
Ale vzdyt tohle plyne primo ze zakona? Prectete si je poradne .... statni urednik neni stejne jako blazen trestne odpovedny a za nic neruci a skody jim zpusobene plati vsichni ostatni obcane .... takze samozrejme ze kdyz satatni urednik porusi zakon vrazdou tak se vybere nekdo z lidu kdo si to za nej odsedi .... presne podle zakona .... ;)
Proc by si prokurator nekoho neposlal k soudu kdyz za to ze jednal v rozporu se zakonem neni trestne odpovedny a je uplne jedno jakou skodu svym zjevne nezakonnym jednanim krive obvinenemu a krive obzalovanemu zpusobil, proc by se soudce obtezoval vyradit kazdy dukaz ktery byl ziskan porusenim trestniho radu, resp. jeho striktnim nedodrzenim, ... nebezpecny blazen konci na klecovem luzku, justicneurednicka mafie si dela co ji napadne a ohrozuje okoli jak jen muze ... Bures je skvela vizitka naseho statu ... trefnejsi symbol co jsou cesi ve skutecnosti zac by opravdu pohledal ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-15 18:51
Nechápu proč nebyl obviněn i ten druhý policista který nezabránil trestnému činu ? O.

____________

Nejen nezabránil, ještě se na něm podílel...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-15 18:59
Zeman prý nekrade ...

O to více se snaží jeho nohsledi.

Hradní kancléř Mynář po letech kliček přiznal stamilionový majetek

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-15 19:01
Stamiliony sem, stamiliony tam - nic mu nedáme, lumpovi !!

Vybudoval úspěšnou firmu, stát mu ale sebral pozemek, a přišel proto o stamiliony. Na odškodnění nemá nárok, rozhodl soud

archiv.ihned.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-15 21:31
Kolegium předsedů soudů se kriticky vyjádřilo k Pelikánově metodice vyřizování žádostí

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-15 21:32
Jan Čipera, předseda Krajského soudu v Hradci Králové

ceskapozice.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-15 21:33
Soudců se zmrazení platů politiků nedotkne, požívají zvýšené ochrany své nezávislosti

ceska-justice.cz/.../...
___________

Neskutečná hovada !! Jedinou nezávislost, jakou jsem u nich viděl, je nezávislost na zákonech a na slušnosti.
0 # Kedul 2018-02-16 08:20
Za krute a nelidske zachazeni s obeti trestneho cinu v ozbrojene bande navic za zneuziti pravomoci je "trest" 2 mesice 5% platu, a na rozdil od obcana na jednoho z pachatelu dopadl unik z procesnich duvodu, kdy za tuto "neumyslnou chybu" samozrejme vinik potrestan v zadnem pripade nebude .....

Takze toto je jasna vyzva vsem obcanum ... pokud chcete nelidsky a krute zachazet s lidmi za maximalne litr mesicne, protoze Vam to dela dobre na curani, tak se dejte k fizlum .... beztrestnost a pravni ochrana zarucena ...
zpravy.aktualne.cz/.../...

PS: V pravnim demokratickem state by to bylo takhle - fizlove jdou okamzite do cely a pak hned do vazby, propusteni na hodinu ... klepou se u soudu strachy jestli to bude za 5 nebo 10 let natvrdo .....
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-16 17:06
Ministerstvo financí se bránilo uvést, kolik milionů stály stát chyby jeho úředníků. Za údaj požadovalo 80 tisíc korun, i když ho dřív poskytovalo zdarma

domaci.ihned.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-16 17:07
Stane se tento postup VZOREM pro dalsi kauzy, napr. Capi hnizdo?
O tom nepochybujte!
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-16 17:07
Zatimco vlada Burese bude jezdit v BMW, tak pro obcany (polykajici chemii a nemajici moznost alternativni cinske mediciny) jsou urceny jen invalidni voziky - nejlepe z Ciny, jako alternativa!
Z.
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-16 17:08
Peníze hýbou světem, o to smutnější je, že v některých částech světa hýbou i orgány spravedlnosti.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-16 17:10
Petr Kramný - smutné čtyřleté výročí selhání justice

Zítra, tj. 17. 2. 2018 to budou čtyři roky od zadržení a následného obvinění Petra Kramného z úkladné vraždy manželky a dcery, kterou měl spáchat elektrickým proudem v Egyptě buď 28. 7. nebo 29. 7. 2013.

Případ Petra Kramného od počátku, a to bohužel i díky samotnému Petru Kramnému, provází obrovský mediální zájem, který zejména bulvárním novinám nepochybně vydělal desítky miliony korun.

Případ Petra Kramného od počátku budí emoce, různé konspirační teorie a nepochybně i řadu pochybností. Mediálním honem byla vyrobena vraždící stvůra Petra Kramného, který dle žalobce popravil svou ženu i dceru elektrickým proudem. Zásadní podíl “viny” na zrození této zrůdy nepochybně nese samozvaná zmocněnkyně poškozených, členka České advokátní komory JUDr. Klára Long Slámová. Ta se víceméně neúčastnila žádných úkonů a tak asi proto poskytovala na základě spisového materiálu probíhající trestní věci řadu prohlášení, rozhovorů a dokonce stanovisek. Zásobovala veřejný prostor informacemi, které se dnes prokazatelně dají označit za částečně deformované či za naprosto smyšlené lži s jediným cílem, a to vytvořit naprosto šílenou vraždící zrůdu Petra Kramného.

Do dnešního dne rozděluje případ Petra Kramného veřejný prostor na dvě nesmiřitelné skupiny odpůrců a zastánců. Zásadní otázkou však je, kde je objektivní pravda v této věci, která nepochybně vejde do dějin.

Jedním ze zásadních argumentů odpůrců Petra Kramného je ta skutečnost, že byl pravomocně a vykonatelně odsouzen a věc již přezkoumaly 3 soudní instance, takže neexistuje možnost žádného omylu. S ohledem na 24 let činnosti Spolku Šalamoun mohu s naprosto klidným svědomím konstatovat, že to, že je někdo v České republice pravomocně odsouzen, vůbec neznamená, že je pachatelem. Anály Spolku Šalamoun obsahují desítky případů, kde byl někdo, dokonce opakovaně, odsouzen a po letech se prokázalo, buď že pachatel je někdo úplně jiný nebo u odsouzeného, který byl opakovaně odsouzený, česká justice po letech konstatovala, že není důkaz, že je pachatelem.

Spolek Šalamoun se případem Petra Kramného zabývá velmi intenzivně již několik let, účastnil se soudních jednání a se souhlasem Petra Kramného má přístup ke spisovému materiálu, takže se objektivně dá konstatovat, že má dostatek relevantních informací k vlastnímu závěru.

Spolek Šalamoun provedl snad již stovky ad hoc konzultací s váženými, uznávanými a zkušenými odborníky nejen v České republice, ale i napříč Evropou. Mohu konstatovat, že k dnešnímu dni existuje celkem 9 závěrů v odvětví soudního lékařství, kdy 7 z nich příčinu smrti, tedy vraždu elektrickým proudem, vylučuje. I hokejovou matematikou se jedná o naprosto jednoznačný zápas.

Případ Petra Kramného je ukázkový případ klientelismu, osobních vazeb a osobních zájmů „velké ostravské rodiny” a dále ukázkovým příkladem naprostého selhání znalců obžaloby, kteří vyšli vstříc svým ostravským živitelům z řad Policie České republiky a patrně omylem si nálezy na tělech a orgánech Moniky a Kláry Kramných prostě vymysleli.

Naprosto chápeme obrovskou nelibost „velké ostravské rodiny“ nad činností Spolku Šalamoun, protože nikdo z nich nepočítal, že v případě údržbáře, který nemá žádné finanční prostředky, není politik, fotbalista či jiná veřejně známá osobnost a ještě ke všemu je vraždící zrůda, se v nemilované Praze objeví skupina lidí, která mravenčí prací zdokumentuje, ukáže a prokáže tolik pochybení, že by jejich výčet měl asi kilometr.

Bez ohledu na rozhodnutí Ústavního soudu máme dvě naprosté jistoty:
1. Případ Petra Kramného se nepochybně tak či onak znovu objeví před Krajským soudem v Ostravě.
2. Každý slušný občan jednou zapláče nad spravedlností v České republice, jejím výkonu a prosazování a zároveň všichni zapláčeme nad vysokým odškodněním za vykonstruovaný proces nad Petrem Kramným.

Je znovu třeba akcentovat, že ve výkonu výjimečného trestu odnětí svobody se nachází již 4. rokem občan České republiky Petr Kramný, který měl zavraždit svou manželku a dceru elektrickým proudem, když vážení, zkušení a erudovaní odborníci i pod sankcí trestního stíhání jednoznačně a nezávisle na sobě písemně konstatují, že k takovému závěru neexistuje žádný důkaz.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-16 17:14
A kdy neselhala ? Může mi někdo uvést jediný případ, který byl napoprvé odsouzen spravedlivě, po právu a na základě nezvratných důkazů ???


Vedle Kramného připomeňme Nečesaného, McCraee, Šafránka, nakonec i Stodolovy (tam přece nejprve zavřeli za jejich vraždy někoho úplně jiného a teprve až se Stodolovi přiznali, tak ty druhé pomalu a s nechutí propouštěli...) - a - konec konců - i Ratha, toho ovšem z opačné strany, protože ani poté, co ho policajti zadrží s krabicí peněz v ruce, ho není justice schopna odsoudit ani za 6 let !!

Další stovky a stovky případů zůstávají skryty veřejnosti, protože jednoduše nepronikly do médií. Nápravy v těchto případech se tak postižení nedočkají zcela určitě.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-16 17:48
Občané v ČR trpí bídou a asociálním chováním státních institucí

blisty.cz/.../...

Statisíce exekucí: Česká společnost uvázla v pasti nedůvěry. Ta je smrtící

nazory.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-16 18:05
Ignoranti i v Senatu CR:

Senat CR schvalil, ze ALTERNATIVNI - cinska medicina nebude v CR proplacena?!
(Cinska medicina je jen cast alternativni mediciny. Rozdil mezi Cinskou medicinou a Skolni medicinou je v tom, ze zatimco doktori ve stare Cine jiz pred 5000 lety byli placeni podle toho, JAK vylecili pacienta, tak podle dnesni Skolni mediciny jsou doktori placeni jen podle poctu pacientu! Pacientum dnes ve skutecnosti NENI pomahano - chemicke prasky maji preci vedlejsi ucinky a ve Zdravotnictvi chybi velke penize).
Jinymi slovy to znamena, ze silny proud penez potece do (nejen) Babisovych klinik!
Tak nejpozdeji ted obcane rozumi Babisove vete: "Stat se musi ridit jako (moje) firma!"
Cim vice nemocnych rakovinou v CR, tim vetsi zisky pro Babise!
Takto se stara Snemovna a Senat CR o ZDRAVI obcanu - na obcany sereme, sereme, sereme,...!
Nize prikladam jiz zverejneny komentar.
Z.

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-16 18:07
Sjezd CSSD 18.2.2018:

Skoda, ze nebude CT prenaset deni na sjezdu plnem komunistu, vekslaku, pasaku holek a jine spodiny.
Bude to jiste velke divadlo.
Na spezd je pozvan i ZEMAN.
Ten tam bude obhajovat Burese a vysvetlovat, ze ti Estebaci nebyli zli a ze by proto CSSD s nim mela jit do "komunisticke" koalice (KOKO).
K vysledkum prezidentske volby jiste doda, ze neni pochyb, ze jeho "nezavisly" kamarad u NSS - Baxa smete vsechny stiznosti na neregulernost volby.
Dale se bude volit novy predseda strany. Zeman bude preferovat toho "nejvychovanejsiho", ktery mu v poslednich mesicich nejvice lezl do zadku.
I na budouciho noveho prezidenta jiste dojde. Tim by se podle nej mohl stat byvaly "Bruselsky smudla" - Spidla. Ten prekvapive nedavno ohlasil navrat do politiky - v duchodovem veku.
Jeste jeden clovek by stal za zminku - byvaly Ministr pro lidska prava - Dienstbier. Ten mel ve vlade roky na to, aby do legislativy CR zaimplementoval UMLUVU ZLP starou jiz 60 let. Neudelal vsak nic, mozna proto, ze tak starej on jeste neni!
Ted ma vsak moznost na sjezdu prohlasit:
"Nejen prezident pokulhava, ale i CR pokulhava v dodrzovani ZLP!!!"
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-16 18:08
novinky.cz/.../...

Zatloukat, zatloukat a znovu zatloukat, to je standardní metoda. A učil už jí sám Lenin!
Tady v Polsku jí praktikuje provalený fízl Wałęsa už tak dlouho, že z jeho občasných tweetů je pomalu veřejný kabaret.
Také spiknutí, od r. 1970 si jej vyhlédli a padělají na něho materiály...On jediný svrhl v Polsku komunismus. Lepšího prezidenta nebude mít Polsko tisíc let (tak zní snad nejsměšnější z Wałęsových výroků). Uvidíme, s čím přijde ještě Babiš. Akorát že nad Bolkem se už Polsko spíše směje a jak české země nad Babišem?

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-16 18:14
2 vtípky na víkend...

Muž doprovází na letiště manželku, která odlétá na dva týdny do Švédska.
V letištní hale jí zlomyslně před všemi přítomnými ironicky žádá
"Miláčku, a nezapomeň mi přivézt nějakou hezkou Švédku ... Ha Ha Ha !"
Manželka skloní hlavu, vtípek se jí zdá poněkud nevhodný, ale nastoupí do letadla a odletí.
Po dvou týdnech se vrací a manžel ji očekává na letišti. Když ji vidí, první, co ho napadne, je se zeptat, zda mu veze tu hezkou Švédku
"Jistě drahý, musíme ale nějaký čas počkat a doufat, že to bude holčička.....". :lol:


________________

Muž je na smrtelné posteli.
Chraplavým hlasem říká - "Nadešla moje hodinka. Musím se ti s něčím přiznat."
"Ne,nevysiluj se, jsi příliš zesláblý".
- "Ne, musím to udělat, abych mohl klidně zemřít..
Chci se ti přiznat, že jsem tě podváděl s tvojí sestrou, tvojí matkou i s tvými nejlepšími kamarádkami" přiznává se manžel.
Manželaka na to: " Vždyť já vím. Proto jsem tě přece otrávila".. ;-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.