Rajm : Přání se nevyhovuje

Předseda soudu v Nymburce opakovaně zdůrazňoval, že nedává souhlas se svým nahráváním. 

 To mu nikdo nebere, jen tím dává vizitku hlavně sobě a své soudcovské erudici. Žádný souhlas totiž nepotřebujeme, úřední jednání lze zaznamenávat ze zákona - a my jsme tam nebyli kvůli soukromému programu na večer. 

Že se mu to nelíbí, to i dokážeme pochopit - leč to je tak asi všechno, co s tím můžeme (a chceme) dělat.

Nám se taky nelíbí, jak s námi soud naposledy zacházel, ani to, že jsem si odseděl 6 měsíců nepodmíněně za svůj právní názor ohledně platnosti výzvy k nástupu trestu - a nakonec ani to, že někdo takový jako je Rajm může bez konkurzu a bez souhlasu veřejnosti dělat předsedu soudu. 

Myslíme si, že rozhovor je to vcelku zajímavý a výmluvný, Rajm zde potvrzuje všechno, co jsme dosud sami viděli : Že klidně nechává vystavovat vyšší soudní úřednici jak výzvy k nástupu trestu, tak příkazy k dodání do výkonu trestu, tedy akty přímo směřující proti svobodě jednotlivce - a zjevně to považuje za normální, stejně jako to, že někoho zavře na 6 měsíců za jeho právní názor - nutno dodat - podložený jasně znějícím zákonem. Prý s ohledem na můj trestní rejstřík ... takže vás nejprve křivě odsoudí za to, že vás napadla justiční stráž, pak za údajné pohrdání soudem, načež prohlásí, že jste recidivista - a že za výklad zákona, doložený a odůvodněný (na rozdíl od jejich rozsudků, kde o tom není ani slovo) - půjdete na 6 měsíců sedět - zatímco doktoři, kteří lajdáctvím, jež se následně snažili úmyslně zakamuflovat, zabili pacienta - jsou - podle Rajma - pro společnost daleko méně nebezpeční, a proto - u téhož soudu - dostali jen podmínku. Ač za nimi zůstala mrtvola. 

Kolik má na soudě kopírek, neví, kolik stály, taky neví. Na co se mají používat, ví jen přibližně. 

Ale i tak : Jak se říká - nevstoupíš 2x do téže řeky - a na nymburském soudě to platí dvojnásobně. 

Soud, na který jsme dnes přišli, byl diametrálně odlišný od toho z 9. února, kdy jsem se tam byl podívat do spisu. Tehdy nikdo nevěděl, kdo sepisuje stížnosti a kdo je pověřen jejich přijímáním, dokonce ani nikdo nevěděl, kdo ten soud právě řídí. 

Dnes už jsme se to dozvěděli : Soud řídí p. Rajm - 9.2. údajně z postele, škoda, že to nerozebral podrobněji, jak se tímto způsobem řídí soud - a sepisováním stížností je - najednou - pověřena ředitelka správy soudu. Ještě 9.2. o tom nikdo neměl ani potuchy. 

No - a pak k čemu jsou tyhle reportáže, že ? 

Pokud chcete v Nymburce sepsat stížnost, už víte, za kým jít a kdo to dělá.

Za drzost, neochotu a neschopnost tehdejší pracovnice podatelny (Dubinové) - která, mimochodem, ze soudu rychle zmizela - prý na ošetřovačku - se ředitelka správy soudu, sice opatrně, ale přeci jen omluvila.

 

Poslechněte si to sami, je vskutku co. 

 

Úvod před soudem : 

https://youtu.be/SZw_ny-dD3I

 

Rozhovor s Rajmem : 

https://youtu.be/FnelMRnsP4g

 

U ředitelky správy soudu : 

https://youtu.be/kVlDcqumqh8

 

Info v podatelně (s jinou pracovnicí, podstatně příjemnější) : 

https://youtu.be/2WAdOsJKAZo

 

 

_________________

_________________

 

 

 

 

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-22 16:57
Na myšlenku zkoumání způsobilost soudců k výkonu své funkce, jak navrhoval nejednou v případě české („)justice(“) ing. Fiala z k213, přišli zcela nezávisle na k213 i v Polsku.

Viz případ, rezonující na přelomu předposledního a posledního únorového týdne polskými medii. Tak širokého veřejného ohlasu nedošel ani tak pro (poměrně banální) skutkovou podstatu činu (s jakým se ani v Polsku ani v českých zemích nesetkáváme poprvé), jako pro veřejně pohoršující rozhodování nejvyšších orgánů polské justice, jejichž funkční období se blíží naštěstí svému konci (1. Července už bude nový Nejvyšší Soud). Video, které dále uvidíte, bylo reprodukováno – a nikoliv jednou – i např. na kanálech veřejnopolské televize TVP. O co jde, si přečteme třeba v článku redaktorky hodně čteného polského týdeníku a portálu www.wpolityce.pl, Marzeny Nykelové, který níže v překladu přináším: ...(příloha)
Freeeurope
____________


Soudce Topyła z roztržitosti okradl stařenku, a předsedkyně Nejvyššího soudu Gersdorfová podnikla kroky zbavené reflexe. Je na čase zavést zvláštní odborné vyšetření soudců

Soudce Mirosław Topyła, jenž na benzínce shrábl 50-zlotku, patřící vedle stojící stařence, byl Nejvyšším soudem osvobozen. Přesto, že disciplinární soud rozhodl od jeho odstavení od výkonu soudcovské funkce, kolegové z nejvyššího soudu poslali věc k zapomnění. Proč? Uznali, že soudce je roztržitý.

Kolikrát ve stavu roztržitosti vynesl poškozující rozsudky?

Nedobré je to s psychickým stavem soudců. Co je horší, to, že stav jejich vnitřní třesavky, která pravděpodobně má vliv na kvalitu rozsudků, není důvodem k odstavení z výkonu povolání.

Mirosław Topyła zaujal své kolegy z Nejvyššího soudu lítostí. Také jeho obhájce se rozplakal. Jak vidět, účinně. Člověk, který sebral z pultu 50-zlotku patřící vedle stojící stařence, nebyl uznán vinným z krádeže, třebaže událost nahrávaly kamery. V jeho prospěch mělo svědčit, že roztržitost je imanentní vlastností soudce. Zpozdil se dokonce i ve vlastní kauze na Nejvyšší soud, nestihl nalézt soudní síň. Klika zapadla. Topyła ve funkci zůstává. Dále bude soudit jiné.

VÍCE se dočtete v polském jazyce (Kontroverzní rozhodnutí Nejvyššího Soudu. Osvobodil soudce Topylu od obvinění z krádeže 50 zlotých), avšak hlavní je video, link viz: Kontrowersyjna decyzja Sądu Najwyższego. Uniewinnił sędziego Topyłę od zarzutu kradzieży 50 zł! WIDEO

Může ve stavu permanentní roztržitosti plně vědomě analyzovat komplikované právní kauzy? Neexistuje zde riziko zmýlení faktů a vydání nespravedlivého rozsudku? Byly dosud vydávané rozsudky vynášeny ve stavu plného vědomí mysli nebo snad ve stavu roztržitosti ? Mohl soudce Topyła přehlédnout nějaké fakty a poškodit nevinné lidi?

Znepokojující otázky se množí, a případ to není ojedinělý. Zvláštní kasta však nedostřehla problémy. Sahá po svém oblíbeném argumentu „poruchy paměti“ nebo roztržitosti. Podobným způsobem odůvodňoval mluvčí Nejvyššího soudu přítomnost předsedkyně Nejvyššího soudu na slavnostním slibu soudce Ústavního soudu, Justyna Piskorského, jež se konalo v prezidentském paláci.

V těžkém období stresů a přepracování se reflexu zbavené kroky stávají každému z nás
— stojí ve sdělení tiskového mluvčí Nejvyššího soudu.
Více o oněch reflexů zbavených krocích v polském jazyce: Żałosne tłumaczenia SN ws. wizyty prezes Gersdorf w Pałacu Prezydenckim! „W okresie stresów każdemu z nas zdarzają się kroki bezrefleksyjne”

Jestli soudcovskou „zvláštní kastu“ popadla rána nepříčetnosti mysli, snad by se patřilo zostřit periodická vyšetření a zvednout zdravotní příčku připouštějící soudce k výkonu povolání?

V opačném případě lavinu poškozujících a nespravedlivých rozsudků nezastaví dokonce ani reforma justice.

wpolityce.pl/.../...

Potud článek. V Polsku existuje nyní institut „mimořádné stížnosti“, ten umožní přezkum či i revizi rozsudků až o 20 let zpět. Soudci obecných soudů mohou být rovněž odvoláni z funkce ministrem spravedlnosti a výměny soudců na soudech nižšího stupně probíhají. Soudci „zvláštní kasty“ (za kterou loni veřejně prohlásila justici v mediích Gersdorfová, což mělo velký veřejný ohlas) v Zemské Justiční Radě jsou již také postupně vyměňováni, a těm v Nejvyšším soudě bude končit funkční období.

Stávalo se dosud, že soudci „zvláštní kasty“ (či jejich zájmové sdružení „Iustitia“) nově navržené soudce vyzývají, aby nenastoupili, nebo jim i vyhrožují, chovají se jako levicová politická opozice (čímž otevřeně popírají povinnost politické nezávislosti soudců) jenže - „všeho do času“. Funkční období dosavadního Nejvyššího soudu pod vedením Gersdorfové je již také pevné.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-22 19:15
Vtip:

Potka se Premier CR (schopny - Bures to neni) s Ministrem spravedlnosti (neschopny - jako Pelikan).

Ministr se pta premiera:
Proc bych mel vlastne zaimplementovat tu Umluvu ZLP a to Evropske pravo do legislativy CR, pane premiere?
Premier mu odpovi:
Ale pane ministre, 4/5 EU to ma prece uz davno zaimplementovano!
Ministr reaguje:
No a, nestaci to ???

Z.
0 # Saxána 2018-02-23 07:57
Koho to jen připomíná, že? :)
www.youtube.com/watch?v=S6lKeO8_2Fc&feature=share
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-23 08:49
Kecy politiku bez zorganizovani demonstrace nic nezmeni na - "prognostakem" planovanem vyvoji!
Z.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-25 08:44
Byvaly Premier, predseda Senatu a pedagog Pravnicke fakulty - Pithart:

V prilozenem clanku si pan Pithart sice zajimave vsima udalosti roku 1938 a 1948, ale on sam selhal v tak vysokych funkcich jako je predseda Senatu a profesor pravnicke fakulty.
V Senatu prece schvaluji zakony pripravene (neznalkama) ve Snemovne.
Pravnicka fakulta zase mela celych 30 let na to, aby upozornila na nedostatky komunistickeho - nedemokratickeho prava v CR a predlozila sama sve navrhy do Snemovny.
Musim bohuzel konstatovat, ze nejen historik Sebek, ale i profesor Pithart ve svych oborech zcela selhali.
Dalsi historik Kalous vidi udalosti realneji nez Sebek.
CR je od roku 1945 sferou ruskych zajmu a na tom nezmenil nic ani Samet 1989!
Moskva urcovala a dale urcuje vyvoj v CR v 1948 a v 2018!
Z.
zpravy.aktualne.cz/.../...
video.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-25 10:39
V cervnu se rozhodne v Bruselu o imigraci:

Vse bezi podle planu Moskvy a Burese (StB) v CR!
V cervnu budou CR, Polsko a Madarsko prehlasovani v otazce prerozdelovani uprchliku.
Bures rozhodne o referendu za vystoupeni CR z EU. Jeho media ovlivni obcany, takze to dopadne podle jeho ocekavani.
Pak uz zbyva jen vystoupeni CR z Nato a tim bude volna cesta pro tanky z Moskvy a uvrhnuti Evropy do dalsi 30 lete "studene valky".
Z
Belgický premiér Charles Michel se v rozhovoru pro list Le Soir opřel do středoevropských zemí: „Státy visegrádské čtyřky, které odmítají jednat solidárně se zbývajícími členy EU, dostaly ultimátum: buď se v záležitostech migrační a azylové politiky dospěje ke shodě do červnového summitu EU, nebo se tam spor rozhodne prostou většinou.“
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-25 11:14
Bures s Falmerem vse zaridi:

Pospisil mel stejne jako Pelikan moznost velmi rychle (behem 1 dne) oznamit, ze v CR plati Umluva ZLP a Evropske pravo "paralelne" se starym komunistickym pravem a to pouze do te doby, nez to Evropske pravo bude do legislativy zaimplementovano.
Oba delali pravy opak toho, co bylo treba.
Populista Pospisil ma proto tez vinu na soucasnem vyvoji.
Od komunistickeho synka Pelikana se neda ocekavat, ze by prisel s takovymto vyjadrenim!
Z.
Prezidenta kritizovala i místopředsedkyně sněmovního volebního výboru Miroslava Němcová (ODS) či šéf TOP 09 Jiří Pospíšil. "Připomínka nešťastného února by nás měla nakopnout, abychom posbírali lidskou statečnost a nenechali se ubíjet zprávami, že komunisté ve vládě budou, pan prezident si to přeje a Bureš s Falmerem to nějak poskládají," uvedla Němcová. Použila přitom krycí jména, která měla StB používat pro Babiše a předsedu KSČM Vojtěcha Filipa.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-02-25 11:15
forum24.cz/.../
Připomeňte si to a zamyslete se Češi, od Prahy po samotu někde v hraničních horách. ve Vlasti i za jejími hranicemi, kdekoliv jste na naší modré planetě.
Svoboda a lidský život nejsou nikde zadarmo, nikým darovány, pokud se člověk nesnaží - přesně podle moudrosti "snaž se pomoci a Pán Bůh Ti pomůže". Boha potřebujeme nejvíce.

V Československu komunisté popravili z politických důvodů 248 lidí, v Polsku - 36000, slovy třicet šest tisíc! Nebyli
mezi nimi ovšem jen popravení, bylo to mnoho padlých v ozbrojeném boji proti komunismu, ve kterém pokračovala nezlomná Armia Krajowa - Zemská Armáda. Mnoho lidí bylo bestiálně ubito nebo zastřeleno ranou do týla také v komunistických vězeních bez rozsudku, jední z takových je třeba vězení ve varšavské čtvrti Mokotów - nepříliš daleko od centra. To byla varšavská obdoba pražského "domečku" či Ruzyně...
Polsko má dnes 312,7 tisíc km2 (oproti 128 tisíc km2 Československa před rozpadem) a 38,4 mil. obyvatel (stav 2017), a pro zajímavost - je 36. co do počtu obyvatel na světě, nepočítaje ovšem skoro 20 mil. Poláků, žijících mimo vlast, z toho 10 mil. v USA.
Pokud vezmeme v úvahu počet všech organizací a konspirace proti bolševickému režimu v Polsku, ten odhaduje se na 120-180 tisíc, z toho (na konci války) přímo ve zbrani 80 tisíc - řekněme otevřeně: Antikomunistických partyzánů. Poslední bojovník tohoto hnutí odporu - Józef Franczak, přezdívka „Lalek” z oddílu kpt. Zdzisława Brońského „Uskoka” – zahynul při zátahu bolševiků u obce Kozice Górne blízko města Piaski (v lublinském vojvodství, tedy ve východním Polsku) 21.10.1963 - čili 18 let po válce!!! Bohužel, většina těchto paramilitárních jinak původně velmi dobře organizovaných útvarů, podléhajícímu velení polské podzemní vlády v Londýně, padla v důsledku absence reakce USA a Velké Britanie jako garantů ustanovení Jalty na sfalšování voleb do Sejmu (zákonodárné komory parlamentu) bolševickou stranou PPR (Polska Partia Robotnicza - vytvořená 1942 ve Varšavě, a za okupace německé (!) z polských bolševiků, kteří byli vysláni ze SSSR...Pro zajímavost: Jejím příslušníkům vůbec byly v Polsku odebrány penze, jako příslušníkům zahrančního nepřátelského, nikoliv polského subjektu). Následkem toho pak bylo Britanií a USA uznána vláda, fakticky nadiktovaná Stalinem (o problematice se čtenář mj. dočte v šestisvazkových pamětech W. Churchila, které v 90.letech vyšly také v českém překladu - je to 6 svazků). Po masových odhaleních (76744 osob) po povolební amnestii, ve spojitosti se zhroucením nadějí na intervenci západních mocností se zmenšilo ozbrojené antikomunistické podzemí po roced 1947 na ne více než 2000 osob. Ovšem pozor zde na data: Komunismus do Polska přinesla na samopalech Rudá Armáda, a komunistický hrůzovláda a odboj proti ní začal už během r. 1944, jakmile hitlerovská vojska byla vyhnána z Polska.
A to ještě nehovoříme o statisících deportovaných na Sibiř a do gulagů sovětským okupantem hned po napadení Polska sovětskou armádou už v letech 1939-1941. Dodnes nejsou přesná čísla. Odhaduje se na 380.000 lidí, ale slyšet jsou hlasy hovořící i o počtu 1 až 1,7 milionů. Vše je dodnes předmětem zkoumání. Dodnes nevyřešená otázka rusko-polských vztahů, z nevůle Ruska. Není to jen Katyn, Mědnoje, Ostaškov, Charkov (místa vraždění polské elity).

Potud "exkurs" k sousedům, které mnoho lidí v českých zemích považuje za nezlomné. Ano, jejich nezlomnost dala přetrvat národu, jenž se mezi jinámi národy vyznačuje neobyčejně bohatou martyrologií co do historie - jakou nenajdeme v českých dějinách. Tato nezlomnost, pramenící mj. z víry v Boha, mu dala vydržet mnohá vyslovená krvácení a ponížení, a vždy se zrestaurovat, aby dnes (v Evropě, a té západní, degenerující dík neomarxismu tzv. frankfurtské školy), vybudoval zemi, ve které se žije ne třeba ve vanách plných kaviáru ani ne v zlatých limuzínách, ale hlavně a především LIDSKY, zemi, která začíná i ekonomicky prosperovat, ve které onen hmotný standard je dnes něčím - co řečeno slovy Bible - bylo jaksi přidáno.

Inspirace a zkušenosti národa polského budiž i pro národ český dobrým zdrojem poučení a inspirace!

Freeeurope

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.