Tolik krutosti a bezcitnosti jsem nikde neviděl

Takto charakterizoval španělský otec, soudící se o dítě ve Zlíně, postupy a chování tamních státních orgánů, především pak OSPOD. Ale i tamního soudu. 

 

 Když jsem s ním přišel na jednání - které bylo pro mne první, jinak už třetí ve věci - soudkyně Bučková poznamenala, že mě dobře znají (tím myslela odvolací soud, kam půjde odvolání proti jejímu rozhodnutí) - na což jsem jí odpověděl, že já je taky. 

Ostatně, znala mě i ona, odmítla nabízenou občanku s tím, že mě dobře zná - ač já ji viděl poprvé v životě - a do té doby jsem o ní ani neslyšel. 

Otec se soudí o dnes asi 9-ti měsíční dítě a má pocit, že se stal obětí tamní mafie. Nutno říci, že do značné míry velmi oprávněný. 

Z protokolů nebylo vidět, že by jeho předchozí obhájce jakkoliv usiloval o ochranu jeho zájmů, natož pak jako rovnoprávného rodiče. Od začátku si ho připravoval na to, že se musí spokojit maximálně s pár hodinami návštěv dítěte za měsíc, což bude maximální úspěch. O jiné péči než výhradní mateřské vůbec nebyla řeč, to ani jeho právník nehodlal připustit. Přesto, že dostal jasný pokyn k podání návrhu na střídavou péči. 

Zato bylo docela zajímavé, co si za své služby účtoval. Tak třeba dopis matce s výzvou k uznání otcovství prý stál 1.500  a otec se mne ptal, jestli je tohle normální. Není. A nezdálo se mi normálního skoro nic na tom, co jsem viděl na případu až dosud. Přesto to - ve Zlíně - klidně fungovalo za dohledu všech státních orgánů, což výmluvně svědčí o jejich úrovni, znalostech a připravenosti ke spolupráci v rámci Evropy. 

Zcela mne šokovalo, když jsem případ převzal, že je v protokolu nějaká dohoda o předávání dítěte - na jednu hodinu 3x týdně, kdesi v domě mládeže v Luhačovicích - když si otec na to tak vehementně stěžoval. Tak jsem se ho zeptal, jestli je si té dohody vědom. Nebyl. Prý žádnou neuzavřel. Jenže v protokolu byla. 

Prý mu právník řekl, že je to předběžné opatření a že podepisuje jen převzetí protokolu. 

To vše před zraky soudu, který to schvaloval a přihlížel. 

Hlavně, že sotva jsem přišel, měla soudkyně - i protistrana - fůru poznámek k tomu, že nejsem právník. Zaplať Pán Bůh za to !! Protože když je vidím - alespoň v jejich 99% většině - musel bych hanbou umřít. 

Tak jsem jí řekl, že i když nejsem právník, pořád ještě stačí moje znalosti na to, abych věděl, že dohoda, podepsaná bez znalosti jejího obsahu, navíc v jazyce, které jedna ze stran dohody nerozumí, je neplatná od samého počátku. A že to vypadá, že s těmito znalostmi jsem - kupodivu - jediný v celé jednací místnosti, kde - kromě soudkyně samé - byla i právnička matky a OSPOD. 

Ten stojí za zmínku obzvláště. Protože ani proti předložené a založené plné moci, podepsané oběma stranami (tedy otcem i mnou jako jeho zástupcem), se mnou odmítal OSPOD komunikovat, neboť prý údajně nemám elektronický podpis. Kde je povinnost mít elektronický podpis pro komunikaci s OSPOD, se mi nepodařilo zjistit. Krom toho, naše sdružení ho samozřejmě má. 

Takže - k náhledu na to, jak vypadá "služba" státního orgánu, pečujícího o dítě, nutno vědět, že : S otcem odmítal jednat, neboť prý nemluví (otec) česky. A oni prý nejsou povinni mluvit jakkoliv jinak (mám za to, že jako členská země EU - jsou. A to minimálně s občany EU. A když ne sami, tak prostřednictvím tlumočníka, kterého si oni - tedy úřady - a ne občan - zajistí). A se mnou odmítal - česky (!) - komunikovat, protože prý nemám elektronický podpis. 

To je službička, co ? Na co tenhle stát vyhazuje peníze - a jaké budižkničemu - z daní všech - živí, to žasnete, až je uvidíte "v akci".  

Je holou skutečností, že proti téhle mnohačetné státní mafii, navíc v cizí zemi, jejíž jazyk otec nezná, neměl tento nejmenší šanci. Taky mu to dávali patřičně najevo, včetně posměšků a úšklebků. 

Situace se s mým vstupem začala rychle měnit, ale také udělali - a dělají i nadále - všichni zúčastnění vše pro to, aby se mne zbavili, jak to jde. I když výhledem na to, že by mne v dohledné době zase zavřeli, je potěšit momentálně nemohu a šance na to je poměrně malá (je totiž skutečností, že právě OS ve Zlíně v minulosti nemálo těžil (a zjevně by zase rád) - a nebyl sám - z toho, když mě justiční grázlové třeba z KS nebo MS v Praze vždy na pár měsíců strčili pod zámek : V tu ránu byla okamžitě nařízena jednání ve všech věcech, které jsem tam zastupoval a ve kterých se třeba dva - tři roky de facto nic nedělo. A samozřejmě otec postaven před hotovou věc - že nemá zástupce - přivézt mě pochopitelně odmítali - a že se musí smířit s diktátem matky a její právničky, protože prostě jiná možnost není). 

Proto také asi ta - věcná - poznámka, že mě na KS ve Zlíně "dobře znají". Aby ne. 

Ale zpátky k případu. 

Je vždy velmi poučné vidět současnost očima cizinců, protože ti jsou obvykle zvyklí na jiný standard státních služeb, i chování jejich zaměstnanců. Náš občan - a to včetně mě - časem prostě otupí a to, co cizincům bije do očí jako něco neuvěřitelného, už pomalu přijde jako běžné - byť pořád ne správné. 

Udivuje mne ale vzácná shoda, kterou od cizinců slyším nejčastěji : Totiž - "měli jsme nějaký problém, s tím jsme se obrátili na státní aparát - ve víře, že nám ho pomohou vyřešit (když jsou k tomu určeni) - a oni namísto toho zničili všechno." 

Pro Čecha možná bude divné už to, že má někdo ve státní aparát nějakou dobrou víru. Tu už u nás totiž má málokdo - a hlavně ne ti, kteří se tyto "služby" odvážili, či spíše byli nuceni - použít. 

Španělé navíc zjevně - a to bylo společné všem, které jsem kdy zastupoval - bazírují na rodině a výchově dětí daleko víc než běžný Čech. Pro ně je to svatá povinnost, pro kterou jsou ochotni obětovat všechno. Kariéru, domov, přestěhovat se, investovat všechno, co měli.  Z Čechů jsem na podobné úrovni viděl akorát otce kolem našeho sdružení, a to ještě zdaleka ne všechny - ale běžný standard to asi nebude. 

Tady je - a nadále má být - to, co tak přesně zformulovala paní "znalkyně" Vladimíra Straková : Aby otec co nejdříve pochopil, že nemá žádnou šanci, nechal děti matce a snažil se jim alespoň příliš nezprotivit, aby je mohl vidět alespoň tehdy, když mu to matka - obvvkle proti vysokému výpalnému - milostivě dovolí. 

To ale pro ostatní Evropany znamená nepřijatelný stav a totální šok, který prostě nemohou rozdýchat, a zvláště když tohle slyší od státních orgánů tím pověřených. 

S otcem jsme o jeho zážitcích s opatrovnickou mafií ve Zlíně natočili následující rozhovor - zatím jen ve španělštině, časem snad pořídíme překlad (škoda, že mi nedají počítač ve vězení, když mě tam pořád zavírají, tam by na to bylo obvykle času dost a dost). 

 

 Z hlavních bodů, co otec zmiňuje, ale můžeme již nyní tlumočit, že : 

- Otec přirovnává současnou justici, a vůbec chování státních orgánů, k frankistickému Španělsku v 50. letech (mimochodem, to sedí i pro naše zeměpisné poměry...) - masivní korupce, ve které se práva či spravedlnosti nikdo nedovolá. Výslovně zdůrazňuje, že současný stav nemá s demokracií co dělat, demokracie je především respektem k právům jednotlivce a úctou k člověku. 

- Konstatuje, že současná justice poškozuje především děti - a je jí to naprosto jedno. Argumenty ji nijak nezajímají, zvláště pokud jsou proti matce, prostě je ignoruje. Čímž přikyvuje ke zcela zvrácené výchově dětí, ze kterých pak vyrůstají mamonuchtiví kriminálníci, zvyklí na to, že peníze vždycky bezpracně odněkud přistanou, stačí si je - obvykle podvodem - vyinkasovat. 

 

Podívejte se sami (a vy, co rozumíte španělsky, si to i poslechněte) : 

https://youtu.be/Fo8ruuSk3ls

 

 ________________

________________

Jaimé Pons se svými zkušenostmi ze Zlína - je v šoku. 

_________________

_________________

 

 

 

_________________

_________________

Opatrovnický státní aparát očima cizince

Jiří Fiala <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

d 4 hodinami)

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

 

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Czernin Tomáš <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>                                      2. března 2018 12:03

 

Vážený pane senátore, 

 

natočili jsme rozhovor s otcem ze Španělska, který popisuje svoje zkušenosti s českou opatrovnickou justicí a státními orgány ve Zlíně. 

www.k213.cz/JOOMLA/2814-tolik-krutosti-a-bezcitnosti-jsem-nikde-nevidel

Chci Vás tímto požádat o vyjádření a stanovisko jakožto člena zahraničního výboru Senátu. 

 

S pozdravem 

Ing. Jiří Fiala 

_________________

_________________

Pozdrav + článek

Doručená pošta

x

 

Jiří Fiala <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

odinami)

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

 

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                                               2. března 2018 13:25

 

Vážený pane hejtmane, 

zasílám Vám srdečný pozdrav - a článek z Vašeho kraje. 

 

S pozdravem 

Ing. Jiří Fiala 

http://www.k213.cz/JOOMLA/2814-tolik-krutosti-a-bezcitnosti-jsem-nikde-nevidel

________________

________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 11:27
Jina zeme, jiny mrav:

Spanelsko je jiz dlouho v EU a tam je proto "Zapadni demokracie" podle Umluvy ZLP! Kontakt ditete s otcem je samozrejmost.
Rusko chce vystoupit z Umluvy ZLP a nastolit totalitu - "Vychodni demokracii". Putin poukazal na "Zvlastnosti" legislativy, ktere ESLP nechce tolerovat.

Cesko se nemuze rozhodnout, kam chce smerovat. S Buresem a jeho komunistickym Pejsackem to pujde zrejme na vychod.
To, ze ta soudkyne Vam sdelila, ze Vas zna (a pritom Vy ji neznate) svedci o tom, ze SOUDCI ctou se zajmem, co o nich pisete! Z.
_______________

Nejenom to. Připadá mi, že mají školení, kde je učí na videích, kdo jsem a jak si na mě mají dávat pozor.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 15:57
Mozna maji i skoleni, jak reagovat na Vase - v CR "zvlastni - neobvykle" pozadavky, tykajici se Opatrovnictvi.
U toho Spanela asi zvolili tzv. "zlodejskou taktiku":
Pri kazdem jednani mu vystavime ucet v radu nekolika desitek tisic Kc a on uz si to rozmysli, aby priste prisel k soudu v CR a dozadoval se tam setkani s vlastnim ditetem!!! Z.
0 # Tomáš Jadlovský 2018-03-02 17:58
Tak to se mýlíte. Španělsko je sice již dlouho v EU, ale rodičovská nerovnost je tam stejně příšerná jako v ČR, v některých ohledech i horší. Falešná udávání a věznění otců jsou tam normální. Říkám to z vlastní zkušenosti a brzy to můžete uvidět například ve filmu o mém synovi. Pro tuto chvíli, kdo umí španělsky nebo anglicky, vřele doporučuji tento film:
www.youtube.com/watch?v=3zhAOSf3lt4
Je to ukázka, kam až může dojít radikální feminacismus a poněkud paradoxně je ve srovnání s tím český justiční bordel o něco lepší.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 12:16
Nadávat Babišovi se nevyplatí ... (á propós - aspoň je vidět skutečná cena našich stránek jakožto patrně jediného svobodného média v této zemi).


Šéf ČRo Zavoral dostane kvůli reportáži Janka Kroupy o 50 tisíc méně

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 13:34
Śpanělský otec je udiven, že ho vnímají pouze jako finančníka a nechápou, že chce vychovávat dítě.

Zdá se mi, že dopadl docela dobře, zjevně netuší co ho ještě čeká.

Za půl roku zazvoní u jeho bytu soudní exekutor Igor Ivanko a bude chtít zabavovat vybavení jeho bytu či samotný byt, protože otec nezaplatil poplatek 10 Kč za použití záchodu v budově soudu. P.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 14:01
Jiri tendríamos que habernos ido más atrás en la historia española y decir que esto solo hubiera pasado en los tiempos de la Inquisición, para ponerlo en el video.

Otec doplňuje k překladu videa, že by se mělo jít ještě hlouběji ve španělské historii, hledáme-li optimální přirovnání, a to jednoznačně do časů inkvizice.
Ano, i tu tady dobře známe... Tehdejší, i tu současnou.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 15:44
já nejsem tedy dítě, ale tolik krutosti a bezohlednosti jsem též nikdy nezažila, čemu všemu jsem musela čelit a čelím a to už několik let, snad ve vězení by mi bylo líp, si někdy říkám,
ono to nechá na člověku následky.

Pan Jaimé má můj obdiv, s ním musela být bezpochyby skvělá reportáž- rozhovor, tak jak jsem předvídala slet událostí již dříve, ale mohli jste to video lepší pojmenovat - specifikovat řádně, název ,,spanel", to je dost slabé, ne ? Možná by upoutalo více lidí i na yotube ......, ale nemám co do toho kecat !!
Naše soudy jsou naprosto k ničemu, hlavně mnozí obsazení, nezkušení lidé u těchto profesí tak luxusně honorovaných, odvádějících více škod jak užitku. Ale především nejvíce na všem nese podíl uražená matka, která se Jaimé mstí. Tolik narušených vztahů, nenávisti , zášti v partnerství , tak raném je na zamyšlenou ! H.
______________

Názvy na you tube dělá kolega, ale řeknu mu to.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 15:53
Opatrovnictvi a Opatrovnik:

Opatrovnictvi se tyka ditete.
Opatrovnik je ceska specialita.
Opatrovnika muze v CR pridelit soudce dospele osobe podle platne legislativy CR, coz je ale protipravni postup podle Umluvy ZLP!
Opatrovnik pak jedna udajne v zajmu klienta. Ve skutecnosti se vsak jedna o advokata, znameho soudci, ktery podle toho jedna - jde na ruku soudci!
Spanelovi tak urcil soud v Opatrovnickem sporu Opatrovnika - lumpa, ktery nepripustil tlumocnika, aby se k tomu Spanel nemohl vyjadrit. Z.

_______________

On ten opatrovník je běžný, OSPOD ve Zlíně. Ale zjevně se tam zabydleli v tom smyslu, že si zvykli na jednu soudkyni, jedny advokáty - a s těma jedou do holportu. OSPOD přihrává své bezprizorní klienty advokátkům - těm svým, samozřejmě, ti je pořádně skásnou (nevím, možná i za provizi pro OSPOD) - a hlavně zajistí, aby byl "klient" u soudu jako beránek, což u cizinců, kteří houby ví, jak to tu chodí, jde samozřejmě jako po másle. Kór když k tomu soudkyně jenom přizvukuje.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 15:55
Co maji spolecneho Agrofert a Italska mafie na Slovensku?
DOTACE!

Zde je cast clanku:
ČRo v reportáži Janka Kroupy informoval loni na konci listopadu o tom, že koncern Agrofert, který do loňského února vlastnil současný předseda vlády v demisi Andrej Babiš (ANO), hospodaří na 1700 hektarech polností s neujasněnou majetkovou strukturou. Na většinu pozemků podle reportáže navíc pobírá dotace.

Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 17:46
Nic nezvažuj a padej hňupe..

Ministr Pelikán promyslí rezignaci, je nešťastný ze zvolení Ondráčka
Jsem zklamaný a nešťastný. Tak reagoval ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) na páteční diskuzi o šéfovi komise pro kontrolu GIBS. Vadí mu, že někteří…

___________

Hlavně, že mu nevadí bordel v justici, ani jeho komunističtí rodiče...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 17:47
Ministr Pelikán promyslí rezignaci, je nešťastný ze zvolení Ondráčka

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 17:48
Nic bych neměnil, řekl Ondráček na výtky, že zasahoval proti demonstrantům

novinky.cz/.../...
________

Aneb : Zmlátím vás klidně i dneska... A už zase brzo budu...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 17:51
Don Fico...

novinky.cz/.../...
0 # HUbi 2018-03-02 18:45
Tento článek je přímo Boží, samotné video nemá chybu, a ten kdo ho stvořil, tedy pan Ing. Jiří Fiala, si zaslouží mé upřímné poděkování, velký obdiv, úctu. To, co pro mnohé bezradné, zoufalé otce a ne jen ty, pan předseda sdružení K213 dělá - riskuje, je přímo k nezaplacení!!Mnozí - justiční zaměstnanci byste si z něj měli vzít příklad a ne mu házet klacky pod nohy !!
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 19:04
Pan Jaime se patrně nějakého rozhodnutí dočká :

Pokud si matka postaví hlavu, bude mu ten rozsudek platný jako ten papír který člověk potřebuje na konci svého potravinového řetězce ( použitého ) ! To se bude teprve divit ! Jak tady funguje vymahatelnost práva. O.

_____________

Matka - klasická vyděračka - když se hodně zacáluje - tak možná i otec uvidí dítě... Soud k tomu jen mlčky přihlíží.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 20:32
S Elizabeth stránky nějak zkrásněly. M.

_________

Četla jste Černý barony ?

Jak tam jeden byl u nich za pokus o nedovolený přechod hranic - protože se zamiloval do Taylorový - a chtěl za ní do Hollywoodu. Ani se mu nedivím, když ji vidím.
Soudruzi ale neměli pro vzplanutí pochopení - nejprve ho zavřeli, a potom poslali k PTP.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-02 20:36
Proč pan Jaime nepožádá o pomoc Velvyslanectví Španělska ? O.

_________

To udělal. Jediné, co mu řekli - že má právo na překlad soudních dokumentů do svého jazyka. A že tam zavolají. Zavolali - a soud ve Zlíně je poslal do háje.
Anarchie v praxi. Neboli - cochcárna.

Jaimé je z toho šokován, je z Baleár, tedy z Mallorcy, spousty turistů - že prý každý Čech (nebo Němec, nebo kdokoliv), když se mu tam ztratí peněženka a jde to ohlásit policajtům - okamžitě dostane tlumočníka. Tady - ani náhodou.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-03 08:17
Ahoj Jiří.
No to si piš, že mají školení jak vylučovat nepohodlné zástupce nešťastných otců a jak ojebávat platné, respektive psané zákony ČR, na kterých si myslí, že jako vrchnost v taláru jsou naprosto nezávislí a jako komunisti zatím i beztrestní, chráněni arogantní STB mlátičkou.


Jiří JIRKA
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-03 08:19
Ted vidim, ze ostrov Mallorka importuje ku*vy a mohla by naopak exportovat Umluvu ZLP na kontinent!

_________________

Kurvy se tam za turisty sjíždí dávno - a tahle nebyla výjimkou.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-03 12:35
Jak pomoct Spanelovi v Cesku?

Neznam podrobnosti, ale napada me, ze by mel okamzite ukoncit zplnomocneni tomu lumpovi advokatovi.
Az advokat dostane usneseni od soudu, tak uz nebude jednat.
Spanel si pak muze vzit nekoho jineho, ktery napadne usneseni s tim, ze je zde "VADA V RIZENI" - nepripusteni Tlumocnika.
Odvolaci soud mu da za pravdu a bude se to cele konat znovu.
Otazkou je, jestli s tlumocnikem bude mit vetsi uspech, kdyz je to soudcem rozhodnuto jiz predem.
Nicmene bude mit proces v CR podle Clanku 6 Umluvy ZLP - Pravo na spravedlivy proces.
Kdyz u soudu rekne, ze by chtel dite mit na Mallorce behem skolnich prazdnin, tak mu mozna soud vyhovi, ze by to bylo ve prospech zdravi ditete.
Vic me k tomu nenapada.

_________

Tu plnou moc mu dávno vypověděl, proto ho teď taky zastupuju já.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-03 17:40
Opět zatím pro španělštináře : Článek o střídavé péči, resp. o její vhodnosti a možnosti i pro kojence - zcela vyvracející bláboly našich soudkyň (a často i právníků), kteří začnou s tím, že pro tak malé dítě není střídavá péče vhodná - a až povyroste, tak vám pouze sdělí, že už je příliš pozdě...
____________

Es un artículo psicológico muy interesante que dice que ambos padres son totalmente competentes a la hora de cuidar al menor y que si se separa el menor de uno de los progenitores no crea ese vínculo de apego hacia él y esto es totalmente problemático para la futura relación ya que su cerebro se está desarrollando y siempre tendrá esto en la corteza cerebral

jmaguilar.com/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-03 17:43
Španělské soudy nařizují stále častěji střídavou péči u kojenců a dětí do 3 let věku jako velmi užitečnou a prospěšnou :

Cómo puedes apreciar los tribunales españoles conceden a los padres la custodia compartida sobre los lactantes y bebés menores de 3 años porque saben que el desarrollo psicológico y el apego será determinante para el futuro y no crearán problemas psicológicos al niño.
Aparte que la madre tiene que buscarse un trabajo para poder mantener el estilo de vida que ella ha decidido ya que si se habitúa a que le den dinero y no hacer nada será la pesadilla más grande de este mundo siempre estará peleando por dinero este artículo es muy interesante de como un juez da la custodia compartida

www.elmundo.es/.../580ccfd2ca47419d628b45e2.html
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-05 14:19
Stopa rodiče opuštěného dítěte :

lamenteesmaravillosa.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 19:55
Vzkaz ženám, co rozčilují (své) muže ...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 17:11
Otcovská péče - custodía paterna :

custodiapaterna.blogspot.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.