Kuciakova vražda ukončila slovenský sen

a naplno obnažila holou -  šokující - realitu. 

 Ještě na Nový rok o něm mluvil. Pán prezident. Kiska. Ne tedy ten z Hradčan. 

Bylo totiž 25. výročí osamostatnění obou nástupnických států ČSR - tedy i Slovenska - a pán prezident neopomněl zdůraznit, jak je Slovensko úspěšné a že by to při rozdělení federace "nik nebol povedal". Áno - nik. 

A také se to tak skutečně jevilo, alespoň optikou ze zahraničí. 

Vcelku sympatický, usmívající se president, rozhodně výrazně sympatičtější než ten současný náš (dále raději bez komentáře), k tomu prosperující ekonomika, růst hospodářství i reálných přijmů - ze zahraničí Slovensko začínalo vypadat jako idylický, mílovými kroky na Západ směřující stát. 

Stačil jediný týden - a všechno je jinak, vzhůru nohama. A realita, která naplno po vraždě mladého slovenského novináře vyhřezla na povrch, nás vrací z nebe na zem. S tvrdým přistáním.

Premiér, který v přímém přenosu vykládá na stůl milion eur ... to má být jako co ? Demonstrace síly státního pokladu, rezervní fondy Slovenské národní banky, premiérovy vlastní úspory, rezervní kapitola státního rozpočtu pro "mimořádné situace" - nebo mafiánský bakšiš a podíl z lupu, investovaný do zahlazení stop ? 

Copak TAKHLE  se chová a vystupuje důstojný premiér důstojného a stabilizovaného demokratického státu ? 

A co ta kurva vedle něj (neb tu "poradníčku" jinak nazvat beze sporu ani nelze - a její jedinou zjevnou a skutečnou kvalifikací je bezesporu roznožka do postele, čímž se na Slovensku kupodivu nikdo ani moc netají) ??!! Tu si dovolí jmenovat do poradního sboru vlády a všude se s ní vystavovat a ukazovat opravdu jedině drzý a sebevědomý mafián, který ztratil poslední špetku vkusu a má za to, že se nikdy nikomu zpovídat nebude ??!

Tohle že je representace důstojného a úspěšného demokratického státu, za který Slovensko pán Kiska ještě na Silvestra vydával ? 

Nyní tvrdí - tentýž pán - že se musí buďto zásadním způsobem zrekonstruovat vláda, nebo vypsat předčasné volby. 

Ano, s tím lze jedině souhlasit - ale to to nevěděl ještě na Nový rok, kdy ta situace byla zjevně úplně stejná - jen dosud bez viditelného vnějšího průšvihu - který hned vzápětí následoval, neboť při tomto personálním obsazení to ani nemohlo dopadnout jinak ?? 

To, co poslední týden Slovensko předvedlo, je - bohužel - jednoznačným potvrzením, že nejen že nesměřuje na Západ, ale že mílovými kroky srovnává délku s Ukrajinou a tamními poměry, kde hledat jakýkoliv rozdíl bude čím dál větší problém. 

A Českou republiku - pod vedením slovenského estébáka - čeká samozřejmě - a hodně rychle - totéž. Pokud tomu veřejnost masovými protesty včas nedokáže zabránit. 

Když dostanu nový případ na stůl, vždycky čekám do prvního soudního jednání - neboť teprve tam, při zhlédnutí všech účastníků a jejich chování - lze přesněji říci, o čem ten případ bude, kdo je kdo a jak se asi bude dále věc vyvíjet. 

Při pohledu na současnou slovenskou scénu je to bohužel rovněž patrné vcelku snadno a rychle. 

Jen - díky šířeným pověstem o prosperitě a málem malém ráji - tato scéna jaksi unikala pozornosti, alespoň té zahraniční. Ta má ostatně tradičně jiných problémů dost a dost - a o nás, v České republice, to platí dvojnásob. 

Vražda slovenského novináře bohužel potvrzuje jediné : Oba nástupnické státy ČSR se za 30 let neposunuly nikam, alespoň pokud jde o rozvoj demokracie a občanskou vyspělost jednotlivců. Ani nemohly, protože vzory, které jim byly prezentovány (na Slovensku Mečiar s Ficom, u nás pak Nečas s mimoněm Sobotkou), byly tak ubohé a natolik vzdálené západním demokratickým standardům, že posun jinam než na Východ ani nebyl možný. 

Po 30-ti letech jsme na tom hůř než na začátku. Neposunuli jsme se nikam - zato jsme přišli o drahocenný čas, iluze, energii - a především víru a naději. 

A to je ztráta vždycky nejbolestivější. 

 

_________________

_________________

Comments  

0 # Saxána 2018-03-06 10:56
etrend.sk/.../...
„Ide o manipuláciu s prideľovaním spisov na jednom z kľúčových súdov na Slovensku. Vznikla tam kasta firiem, ktorá žije z nepochopiteľných rozsudkov. Malá časť sudcov je kúpená. Vznikol okolo toho priemysel, ktorý umožnil získať úzkej skupine ľudí závratný majetok,“ povedal v rozhovore pre Aktualne.cz.
0 # HUbi 2018-03-06 11:01
Vyšetrovaním sa zistilo, že KISKA je bez najmenších pochybnosti aj daňový kriminálnik.
youtu.be/3hoQ6Qy70T8
0 # HUbi 2018-03-06 11:14
Ján Kuciak a kto už tancuje s vrahmi na jeho hrobe?!
youtu.be/vuOH7rhbcv8
0 # HUbi 2018-03-06 16:18
youtu.be/2BLXCf1E4tI
Obetovaný Ján Kuciak a jeho vrahovia?
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 16:34
Já se vůbec nedivím, že matka té zavražděné Martiny nevěří, že to policie vyšetří. Já si to nemyslím taky, zvlášť pokud nitky vedou k Ficovi.
Zatím předvedli (policajti) jen klasický diletantismus a amatérství : Honem pozatýkali mafiány, aby se jako předvedli, jací jsou machři, pak na ně nic neměli - a museli je s omluvou pustit - tak by se nechovali ani Horáček s Páťou ze 3.B.

Slovenská policie otočila: Na místě činu byl policista, o němž zavražděný novinář psal

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 16:37
Babiš se bojí jen lidí v ulicích, říká Kroupa

video.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 16:40
Slovensky sen:

Slovaci na rozdil od Cechu nedali 29 let po 1989 sanci Komunistum, aby ziskali ve volbach vice nez 2% hlasu.
V CR KSCM a Estebak Falmer (Filip) ziskava 10% hlasu a jina "komunisticka odnoz" Estebaka Burese ziskava 30% hlasu.
Tento znepokojivy vyvoj v CR jiste ovlivni i vyvoj v SR.
Cesi by si meli predevsim zamest pred vlastnim prahem a az pote si vsimat deni v okolnich postkomunistickych statech.
Demonstrace, takove jako ta vcerejsi proti "Mlaticce" by meli nasledovat.
Zajimave by bylo zjisteni, kolik byvalych komunistu se dnes skryva ve Snemovne CR za ruznymi "demokratickymi" stranami. Pak je pochopitelne cele hlasovani ve Snemovne, nejen k "Mlaticce".
Muzete zverejnit takovyto seznam byvalych komousu ve Snemovne a Senatu CR?
Ted jen okrajove ke Slovensku.
Pokud je pravda, ze se prezident schazi s financnikem Sorosem, tak to neznamena nic dobreho pro budouci vyvoj statu a cele Stredni Evropy! Pry Soros resil s Kiskou - Integraci Romu. On lze jako Bures!
Z.

novinky.cz/.../...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 16:41
Vyšetřování vraždy přineslo zvrat v případu! Ministr vnitra lhal, tvrdí portál

Kaliňák zavádzal. Polícia už pred 5 rokmi dostala z Ríma informácie o mafii a Vadalovi

aktuality.sk/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 16:42
ANO dodává jednoho "odborníka" za druhým...

Ondráček nebyl u mlátiček sám. V pluku sloužil i současný ministr vnitra Metnar

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 16:47
forum24.cz/.../...
Fico je blb, jenž akorát pozdě bycha honí. Komunismus není mrtev, a tvrzení, že byl v r. 1989 poražen, je nesmysl. 1989 byl plánován s hodně dlouhým předstihem, a byl dílem poststalinských upgradů komunistických tajných služeb. Je to výsledek dlouhodobé globální dezinformační akce, jejímž cílem bylo přesvědčit svět, že komunismus už se rozpadá, že komunistické státy se liberalizují, že s těmi "novými" lze navázat styky, "perestrojka" byla jen vrcholnou dezinformační akcí... V 80. Letech akorát zintenzivnila příprava KOMUNISTY KONTROLOVANÉ opozice, a to nejen v Chartě 77, nejen v polské Solidaritě, nejen ve východoněmeckém hnutí "Deutsche Aufbruch" iniciovaném Stasi, snažící se penetrovat Neues Forum...A ona opozice? Nebyla to jen hnutí, které jmenuji zde jako příklad, byli tak "pěstováni" i navenek opozičně vystupující umělci, celebrity, vědci, někteří sportovci. A samozřejmě, ti "kontrolovaní" byli soudruhům zavázáni a jednali podle toho ("havlárna") - ti otevřeně přece hovořili o dialogu s komunisty, stavěli se proti dekomunizaci, proti lustraci...v protikladu proti opravdovým antikomunistům, dožadujících se očisty společnosti,o odstavení bolševiků a estébáku ze všech pozic, kde se rozhoduje i lidech, o národě, o všech rezortech života společnosti.
A výsledek právě vidíme: Komunisti se transformovali z politické moci do hospodářské (viz privatizace v provedení expertů "prognosťáku"), a majíce dnes moc hospodářskou (což není jen a jen Babiš...) se snaží dostat zpět moc politickoum, poté, co v tomto procesu "transformace" odstranili a či na kraj společnosti zatlačili skutečnou elitu protikomunistického odporu. Anebo dali obyvatelstvu na tyto zapomenout v přívalu propagandy oslavující za demokraty obyčejné pacholky. Pokud antikomunistické elitě ještě neprovedli nic horšího.
Právě k takovým cílům potřebují notorické pitomce, morální odpad společnosti ve vedoucích místech, takové Nečasy či Ficy, aby jim nakonec sami umožnili zdiskreditovat se před veřejností, aby nakonec Nečasové či Ficové jako mouřeníni, splnivší svou (veskrze špinavou) úlohu (které si svou omezenou jen na hrabivost úzce orientovanou atrapou mozku nebyli mnozí snad ani vědomi). A aby se pak soudruz mohli v takto totálně rozhašeném státě chopit zpět moci. Třeba pod jiným názvem. Např. ANO.
Fico nakonec zřejmě trefil do černého. V Polsku, kde se sledují finanční toky, směřující na různé subjekty "totální" či destruktivní opozice, vyplavaly např. důkazy o tom, že organizace "Otevřený dialog" a "Euromajdan" Bartosze, financují doopravdy finanční subjekty Söröse společně s ruskými oligarchy (j. např. Muchtara Abliazov, kazašský miliardář stíhaný za finanční podvody více státy...sovětské zázemí, kdysi ředitel kolchozu, posléze KGB...). Podobně je to s finančními toky do kapes představitelů levičácko-socanského šmejdu majícího dnes značnou pozici v institucích EU - Sörös společně z dceřinnými firmami Gazpromu (příklad: Verhofstadt - Directory Board formálně belgické firmy Elmar, jinak dceřinné firmy Putinova Gazpromu, Elmar je nástroj k přivedení Belgie do závislosti na ruském plynu a tím nástroje k podřízení Belgie ruské moci...). Tak bychom mohli pokračovat... Verhofstadt je jeden z nejhlučnějších protipolských a protimaďarských křiklounů v Evropském Parlamentě. V Evropské Komisi k nim patří Jourová, ANO - Burešův tábor, čemu se divit?

Jak se tedy ukazuje, v té posledních chvíli Fico ukázal v pudu sebezáchovy, že je o něco mazanější, než Nečas. Kdyby ovšem nebyl blbem, tak by se nepouštěl do kšeftů s italskými mafiány, o kterých nemohl nevědět. Kdyby byl charakterní, nemohl se obklopit dvorem, kterým se obklopil, a jenž je jeho vizitkou. Trefil akorát v poslední chvíli do černého. Ano, soudruhům jde o to, aby se dostali zpět k moci, i na Slovensku. Způsob provedení bestiální vraždy novináře a jeho snoubenky se ukazuje jako nástroj k definitivní diskreditaci Ficovy vlády a uchopení moci. Nakonec...kdo koupil vlivná media na Slovensku? Ti, kdož vlastní klausovské "Parlamentní listy" a podobná prokremlovské dezinformační media.
Nejde ovšem jen o znovudobytí moci komunisty, jde o více... O rozbití Visegrádské Čtyřky a změnu geopolitické rovnováhy v Evropě! Ve prospěch Ruska a jeho agentury v EU! Sörös a Putin, to jsou spojené nádoby. VŘSR jako dílo těch, k nimž patří Sörös. Na jedné straně s Rusy konkurenti, avšak spojenci proti všemu křesťanskému a demokratickému.


Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 17:26
ragedie Stredni Evropy - SE:

Premieri SE (Sobotka,Fico,...) se nechali snadno vmanevrovat do "Hry" financniho kapitalu. Tehdy nikdo z nich netusil, ze se dostali do pasti.
Pripustili vytvoreni bloku v SE- Visegradska ctyrka. Tim se tyto staty separovaly od Zapadni Evropy - ZE.
Vse ma svoje vyhody i nevyhody! Nejnazorneji je toto videt na Rakousku.
Rakousko vsak bylo, je a bude soucasti ZE.
Jinak tomu bude v CR, SR, PL, MR. Tyto staty budou v obdobi nove studene valky vydany na pospas Rusku, pokud ted nezrusi onen SE-blok a nepripoji se pevne k politice Rakouska a k ZE (se vsemi vyhodami a nevyhodami).
Tyto staty mely 30 let na to, aby se zaintegrovaly do ZE. Doba to byla dostatecne dlouha.
Bures v CR nekope za CR! Nekope on za Sorose?!
Slovensko je pro Sorose ted o to zajimavejsi, ze ma menu Euro! Soros si nemuze nic lepsiho prat, nez destabilitu SE.
Historici nejen v CR by se ted meli zalarmovat, jinak se budou smutne dejiny opakovat!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 17:39
forum24.cz/.../
Výstižnější vyjádření cíle ruských a dalších komunistických tajných služeb neznám. Výstižnější demonstraci oné KOMUNISTY po léta vytvářené OPOZICE, a dokonce pravicové - také ne! I pokud se týká media, které dává takovým hlas, zatímco jiným neodpoví ani na pokus o komunikaci.


forum24.cz/.../

Demonstrace jsou nutné, nikoliv však dostačující.

To, že najednou občané demonstrují proti těm, jimž mnoho z občanů dalo ve volbách svůj hlas, do jisté míry dává bolševikům do ruky ve vztahu k vnějšímu světu (např. EU) silný argument, jakkoliv sebepochybnější a hlavně povrchní.
Nutností je existence konsistentního opravdové křesťansko-demokratického establishmentu, majícího jasno, jak bude vypadat Ústava skutečně demokratického státu, kým a jak obsadit všechny rezorty důležité pro život a rozvo země a jejího lidu, přičemž onen "kdo" - musí být osobnost jasných vizí, vědoucí si ovšem rady, jakými REÁLNĚ EXISTUJÍCÍMI prostředky realizovat cíle potřebných reforem. Obávám se, že obyvatelstvo ČR má oproti Polsku v tomto ohledu zpoždění, možná i pár desítek let. V Polsku díky víře a tradici i vzdor obrovským ztrátám v boji zůstal tento establishment a rozvíjel se. S Polskem třeba počítat - a za úpadku Západu tím spíše - jako nositele a iniciátora duchovní obnovy Západu a Evropy vůbec. A jako nositele pomoci právě v této oblasti. Lepší však je mít zpoždění, než nečinit vůbec nic.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 17:41
Postupné prodlužování promlčecí doby přestupků

epravo.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 17:43
novinky.cz/.../...

Sörös...velký podporovatel bolševiků. Financuje socanské levičácké dno v institucích EU. Sörös a komunistické tajné služby (mnohé formálně zrušené, avšak v podzemí pěkně aktivní! To není jen StB a Stasi, nebo polské WSI...), to jsou spojité nádoby. Ovšem...nejdříve Klaus a Nečas, a pak Zeman a Babiš. Nejspíše na Slovensku bude tato "rovnice" navlas podobná. Nejdříve Kiska a pak Fico, a po nich? Ještě někdo horší. Stačí ovšem, kdo a odkud je Kiska!!!

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 19:06
Soros vi, KDY ma podporovat bolseviky!
Ten cas je v Evrope prave ted.
CR je uz temer ztracena, tam nikdo dlouho nevidel do role Burese.
SR je na rade. To spojeni Fica s italskou mafii muze byt tez jeho drivejsi krok a ted se to sesype. Tam to bylo jiz delsi dobu na spadnuti, ale nebyl vhodny cas. .Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-06 19:52
Otazkou v CR neni co ted a kdy znovu demonstrovat.
Otazkou je proti cemu demonstrovat!
Ja tvrdim - proti StB, ztelesnene v Buresovi a Falmerovi!
Z.
Pondělní akce měly sílu. Pokud mají skutečně něco dokázat, měly by se opakovat. Jsou průlomem. První velká, celostátní akce proti Babišovi. Lidem už dochází, že nechtějí premiéra v demisi, který je trestně stíhaný, v EU se na něj dívají skrz prsty a především premiéra, který vládne s pomocí komunistů a extremistů. Ne, tahle republika není Andreje Babiše a on si to po včerejšku začíná uvědomovat. Otázka zní: Co teď? Kde a kdy se sejdeme?
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 09:21
Stejne jako pred par lety KOVARCIKA v CR, tak i ted KUCIAKA v SR zlikvidovala StB!
Setreni policie na Slovensku by se melo vydat timto smerem. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 09:25
VYZVA:

Vyzyvame vsechny byvale a soucasne cleny StB, aby okamzite opustili sva mista ve Snemovne a Senatu CR!
Pokud tak neucini do 23.3.18, zacnou v pondeli 26.3.18 v 19 hodin protestni demonstrace - Prazske jaro 2018 v 11 mestech CR, ktere se budou opakovat kazde pondeli a budou trvat tak dlouho, dokud nebude Snemovna a Senat CR vycisten od tohoto kriminalniho odpadu z byvaleho rezimu. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 09:29
Revue Stření Evropa a Tragedie Stredni Evropy? “,....Premieri SE (Sobotka,Fico,...) se nechali snadno vmanevrovat do "Hry" financniho kapitalu. Tehdy nikdo z nich netusil, ze se dostali do pasti. Pripustili vytvoreni bloku v SE- Visegradska ctyrka. Tim se tyto staty separovaly od Zapadni Evropy – ZE.....“. Ano, cílem bolševika je rozbít V4. Revue SE je blízká „pražské kavárně“ neboli „havlárně“. Tvrzení, že vytvoření V4 je separací od ZE je totiž jádro dezinformace „made in Berlin and Moscow“, a také v Polsku jej – ovšem s fiaskem – používala destruktivní opozice. Právě s cílem rozbít V4. Ve skutečnosti není proevropštějšího či prozápadnějšího seskupení, než V4! V4 činí vše, aby pro ochranu Evropy od Sörösovy sabotáže Evropy - v podobě Sörösem financovaného plánu zamoření Evropy islamisty. A Söröse to stojí miliardy peněz, a výsledek pořád daleko. A především - V4 výrazně a důrazně prosazuje EU suverénních svéprávných států - což stojí v ostrém protikladu levicových eurokratů, usilujících o tzv. "Spojené Státy Evropské" jako rigidní centralizované struktury, v níž se jednotlivé státy zřeknou svých suverénních úřadů.
Pokud jde o rakouského premiéra Kurze, ten značně podléhá onomu dezinformačnímu tvrzení o údajném vydělování států V4 z EU. Na jedné straně hlásá "Rakousko musí k Západu", "Rakousko musí spolupracovat s Německem". Na druhé straně stojí ostře proti přijímání běženců a snaží se je deportovat. To ovšem je něco, co levicoví eurokraté nesnesou...Musí si ujasnit, na kterou stranu patří.
Řečeno ve zkratce, ale přesně: Jestli se v Evropě někdo opravdu stará o zachování a rozvíjení toho, co dala lidu tohoto kontinentu ZE, pak je to především dnes Polsko, zatímco mnozí představitelé té geograficky ZE táhnou k Východu. Ve vleku Söröse, ve vleku agentů komunistických tajných služeb...ve vleku Německa, vedeného dnes východoněmeckou komunistkou...¨
A snaha o Evropskou Armádu? Pozor! Garantem bezpečnosti Evropy je a musí být NATO. Pokud o vytvoření separátní Evropské Armády je jen pokus vytlačit z Evropy USA, jehož hlavním spojencem se stalo Polsko - místo historického spojence, jímž bývalo někdejší (bonnské) Západní Německo, které hlavně vlády gazpromáckého Schrödera a po něm východoněmecké komunistky přetvořily v jakousi velkou renovovanou NDR (DDR).

Díváme-li se zpět na demonstrace v Praze: Na těch videích bylo vidět zřejmě předem domluvená hesla - jako třeba "PLNÍME ODKAZ HAVLA." Cožpak to nebyl Havel, kdo odmítl postavit komunisty mimo zákon, a kdo bránil vydání seznamů StB? A komu řekl veřejně Petr Cibulka za to "Vašku, jsi prase a hovado?" (Ač sám syn estébačky "Alžběty", činné od r. 1972, kerou ze seznamů vygumoval. Mimochodem - na nich mu postkomunisti dali vydělat mnoho kasy - tu mu samouřejmě ani trochu nezávidím, zmiňuji to výlučně a jen proto, že je nápadné, že jej nechali nezdaněně vydělat, nemluvě o tom, že seznamy neuspořádal on, nýbrž člen po roce 1989 vzniklých Občanských Komisí, ovšem silně penetrovaných estébáky, David Eleder, jenž později skončil utopen na mělčině v jednom jugoslávském jezeře, přičemž okolnosti dodnes nejsou vyšetřeny).

V ČR i SR jde nejspíše o synchronní puč. V Polsku samozřejmě snahy o puč proti vládě PiS Bohu díky zkrachovaly. Lze se nadít, že dalším cílem může být Itálie, plná levicového šmejdu, jenž předevčírem dostal volební výprask, byť ne sice tak markantní jako v Polsku, nicméně přec...Italové otevřeně (ústy Matteo Salviniho, šéfa vítězného hnutí Pět Hvězdú odmítá otevřeně poslouchat východoněmeckou estébačku Eriku...A to opět soudruzi budou vyvádět. Pán Bůh ví, co nás ještě čeká. Asi naplnění Třetího Tajemství proroctví Panny Marie z Fatimy, které je nejednou interpretováno jako připuštění marše levicové luzy na Řím? Pán Bůj ví...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 09:32
Objektivní zpravodajství z PL :

Všem čtenářům, kteří vládnou anglickým jazykem -

- A mají internet.

Je jim určen ANGLICKOJAZYČNÝ INFORMAČNÍ PROGRAM "POLAND DAILY", jenž vystartoval 19. Února, nicméně nyní pojede "natvrdo" - zatím ještě čtvrthodinky ve 23.20 a 02.50, ovšem od od 10. Března 2018 bude vysílán na anténě Televize Republika v těchto časech:
Ve 22:00 hlavní, tzv. premiérové vydání
Opakování v 0:00, 02:00 a 04:00 středoevropského času.
Časy začátků jsou samozřejmě vybírány - krom Evropy - rovněž s ohledem na obě Ameriky, Austrálii a Nový Zéland.

Polská Televize Republika tímto vytvořila nezávislý a transparentní zdroj informací o Polsku pro diváky i novináře v zahraničí, zajímající se o to, co se děje nad Vislou. Každý servis bude obsahovat nejdůležitější informace z Polska.

A teď jak tuto televizi přijímat? Nejrozšířenějším prostředkem pro českého diváka může být internet:

telewizjarepublika.pl/

live.telewizjarepublika.pl/live.php

A link na twitter:

twitter.com/PolandDaily

Materiály jsou umísťovány také i na kanálu YouTube

TV Republika vysílá rovněž i na satelitu, ovšem v rámci zpoplatněných polských satelitních platformách Polsat Cyfrowy a NC+, v Polsku to jsou televizní platformy masově rozšířené, koupit jejich karty popř. moduly nakonec při výletu do Polska také lze, nicméně pro ČR/SR však to znamená instalaci jiné satelitní pozice (Hotbird 13°E), než jsou ty, ze kterých český/slovenský uživatel přijímá programy "svých" českých/slovenských popř. československých satelitních platforem, takže toho "Hotbirda" mají nainstalovaného v ČR/SR tak leda fandové satelitního příjmu nebo uživatelé polských či italských satelitních platforem). Na satelitní pozici Astra 1 (19.2° E), kterou však mnoho českých uživatelů má často instalovánu v podobě konvertoru tzv "monoblok" spolu se satelitní pozicí Astra 3 (23.5° E), na níž vysílá československý Skylink, lze však naskenovat a přijímat polskou televizi TRWAM (transpondér 48, frekvence 11186 MHZ, polarizace V, symbolová rychlost 22000 Mbit/s...ostatní údaje si přijímač najde většinou automaticky sám). Na internetu TV TRWAM: www.tv-trwam.pl O této televizi jsem v některých mých příspěvcích v historii těchto stránek už referoval.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 09:34
zpravy.aktualne.cz/.../...

Jsem nucen říci: Pan profesor tentokrát kecá.

Na závěrečnou otázku "takže hlavním cílem tvrzení, že prezident Andrej Kiska se setkal v New Yorku s finančníkem Georgem Sorosem, je odvést pozornost od případu zavražděného novináře?" Odpovíme: NE! Naopak snahou hodit vše na Fica a mafii je snahou odvést pozornost od případu. Fico akorát je blb, nula-charakter, avšak práskaný, jenž v poslední chvíli pochopil, že je oním mouřenínem, co může (a musí) jít. Materiály jsou. A pokud jde o Söröse, ten se nakonec ve věci těch něženců angažuje zcela veřejně!

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 14:08
Zda-li za vrazdou Kuciaka stoji SOROS se snadno zjisti z financnich transakci provedenych jeho Fondy PRED zastrelenim!
Skutecnost, ze se zapojila FBI svedci o vyjimecnosti tohoto pripadu.
Nechme se prekvapit. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 09:54
BURES "maka":

Vcera vecer si mohl Bures precist nasledujici:
Otazkou je proti cemu demonstrovat!
Ja tvrdim - proti StB, ztelesnene v Buresovi a Falmerovi!

Dnes rano utikal na soud a podal dovolani!!!
Buresi, co chces dokazovat, ze jsi nebyl vedomy spolupracovnik StB?
Skoda jen, ze jiz neni mezi nami Tvuj dlouholety kamarad - KOVARCIK, ktereho zlikvidovala StB, abys mohl pripravit a provest v 2018 komunisticko - estebacky puc!
Z.
novinky.cz/.../...
____________

Bureš je setébák na první pohled a každým coulem, každým záhybem jednání co zatím předvedl. U soudů jen marní čas a peníze (i když jich má asi dost), protože je úplně jedno, co ty soudy v téhle věci rozhodnou. Kdo to chce vidět, vidí to dávno. A žádné soudy k tomu nepotřebuje.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 13:55
Doplňovací volby ve Zlíně :

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 13:58
Inaugurace Zemana 8.3.18:

Nekteri poslanci, senatori, rektori,... jiz pochopili Zemanovu roli v naplanovanem komunisticko - estebackem puci 2018 a tak ODMITLI ucast na inauguraci!
Z.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 14:03
blesk.cz/.../...



Na 700 hostů má podle šéfa hradního protokolu Vladimíra Kruliše pozvánku na inauguraci znovuzvoleného prezidenta Miloše Zemana. „Chybět nebudou především senátoři a poslanci, velvyslanci zahraničních států,..."
___________

Už jste někdo viděli velvyslance vnitřního státu ?? :lol:

Je vidět, že Zeman opravdu obsadil klíčová místa těmi "správnými lidmi..." :o
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 14:22
Němci prý měli s čůzou problém ... Ale Fico to nechtěl slyšet...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 14:24
Nová Zemská Justiční Rada v Polsku a dezinformace teletextu ČT

Teletext ČT na str. 145 dne 07.03.2018 píše:
"Polsko: Soudy pod dohledem politika. Poslanci polské vládnoucí strany Právo a spravedlnost popr vé vybrali
členy soudcovské rady na základě nového zákona kritizovaného opozicí či Evropskou komisí. O obsazení rady dohlížejí-
cí na činnost soudu dosud rozhodovali sami soudci, zatímco zákon přijatý koncem roku dává tuto pravomoc politikům"
Předně jedná se o Zemskou Justiční Radu (polský název Krajowa Rada Sądownictwa, polskou zkratkou KRS).

Tento text ČT jeví dezinformační charakter, přinejmenším vede čtenáře na myšlenku, že nějakou radu soudců vybírají politici PiS. Fakta jsou tato:

Složení KRS je dáno takto: První předseda Nejvyššího Soudu; ministr spravedlnosti; předseda Vrchního Administrativního Soudu; osoba jmenovaná prezidentem; 15 soudců Nejvyššího Soudu, soudů obecných, administrativních a vojenských (tj. soudů různých stupňů - jde o volené členy); 4 poslanci; 2 senátoři.
Funkční období volených členů je čtyřleté. Členové Rady volí vedoucího a dva jeho náměstky. KRS musí schválit Sejm (parlament) vetšinou 3/5 hlasů. A ta 3/5 větině o novém složení KRS rozhodla 6. Března 2018.
Podstatou nového zákona o KRS je její určitá kontrola parlamentem - neboť, ano, dříve dosazovali soudci do ní vysloveně své! "Starý" zákon o KRS vznikl ještě za komunistické PLR a platil až do momentu nahrazení novým zákonem. A samozřejmě důsledně konzervoval "staré struktury", včetně soudců, kteří soudili příslušníky Solidarity za výjimečného stavu v 80. Letech, a estébáků. KRS dle svých stanov naštěstí minulých rozhodovala o obsazení soudů! Kontrola parlamentem dle nového zákona je analogická shodná se systémy západoevropských justičních systémů - nebo i amerického.

Pro úplnost: Čím se KRS v Polsku zabývá? - Prezidentovi postupuje návrhy na jmenování soudců. Má právo vystupovat vůči Ústavnímu Soudu ve věcech shodnosti normativních akt se základním zákonem v oboru týkajícím se justice.

Pokud jde o Evropskou Komisi, ta se opírala výlučně a jen o nepravdivá denunciační tvrzení europoslanců a dalších funkčionářů z řad polské tzv. "totální" neboli destruktivní opozice, kteří byli do nich zvoleni ještě v době před volbami 2015, v nichž získala PiS od voličů absolutní většinu. A destruktivní opozice, sdružující především (bývalé) komunisty a členy jejich rodin a případně uměle komunisty kontrolovanou a vytvářenou (naoko) protikomunistickou opozicí osmdesátých let, se zkrátka nemůže dodnes smířit s tím, že ji polští voliči 25. Října 2015 ukázali jasnou červenou kartu. "Totální" opozice (oneb přídomek "totální" si dala sama") se dnes namísto nabízení alternativy rozvoje Polska konkurenční k alternativě uskutečňované dnešní vládou vydala cestou konfrontace, otevřeně hlásá cíl svržení vlády PiS - otevřeně volá "proti vládě ulica i zagranica", a dokonce i veřejně vyhrožuje, že po sesazení vlády PiS postaví její čelné členy před soud, a že ti budou tvrdě potrestání. Nepřipomíná takový styl českému čtenáři konfrontační styl Gottwaldovy KSČ v předválečné éře v Československu, či jak Gottwald vykřikoval, že se jezdí učit do Moskvy zakroutit kapitalistům krkem? Pokud instutuce EU a Evropská Komise vůbec, v té jsou rozhodujícími osobnostmi levičáci a socialisti - z nichž vynikají především holandský bývalý komunista Timmermans (politik ve své domovské zemi dávno skončivší v propadlišti) a s ním jedna z nejhlučnějších odpůrkyň a už i v Polsku neslavně známá - kdopak? No přece Burešova Jourová - ANO!

Způsob výše uvedené teletextové zprávy ČR dává znát jednostranně nekriticky přejaté tvrzení polské tzv. "totální" opozice. Bohužel, byť aspoň jen náznak poskytnout nějaký pohled z nadhledu na všechny politické a myšlenkové (i pseudomyšlenkové) proudy či nějaký pokus o nějaké jejich nezaujaté nezávislé zhodnocení, to je něco, s čím jsem ve zpravodajství ČT o Polsku dosud nesetkal. Pořídit kvalifikovaný objektivní pohled něco takového speciálně v Polsku vyžaduje, neboť i vzdor většinové vládě pravice v Polsku panuje neobyčejná pluralita názorů, a především v mediích. J

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 16:45
Historicka udalost 8.3.2018:

Komunisticky puc jiz v CR pekne smrdi
Bures uplaci soudy, maka - ma hodne prace
Komousi jsou na sveho "kmotra" hrdi
na Hrade se kona - nejsmutnejsi INAUGURACE!
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 16:53
Vtip:

Prijde italsky mafian do kancelare premiera SR a najde tam jen sekretarku.
Vytahne pistoli a rekne: Chci penize - DEJTE MI.
Sekretarka se usmeje a odpovi: DAM VAM, ale musite si zvolit polohu. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-07 19:17
Soudkyně Sedláková z Blanska před NSS :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-08 09:41
Vtip:

Jdou dva policajti s hrabema kolem domu, kde bydli investigativni novinar.
Najednou slysi z domu krik: Pomoc, pomoc, je tu italska mafie.
Jeden policajt rika druhemu: No a co, my s tou italskou mafii taky pracujeme a nekricime!
Ten druhy na to: Nekecej a hrabej, jsme tu prece jen od toho, abychom zahladili stopy! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-08 09:42
Ptali se, jak byl vysoký...

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-08 09:50
Policisté se bojí vyšetřovat :

tn.nova.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-08 13:09
Otazka Cechu na Slovaky:

Znal nekdo z vas Babise v letech 1980 - 1990?
Prosim sdelte nam vhodne informace pro nadchazejici Demonstraci proti setrvani Estebaku ve Snemovne a Senatu CR,
jak uvedeno vyse pod - VYZVA!!! Z.
0 # Kedul 2018-03-08 15:24
Hlavne nevrazdit strizlivej .. podle soudcu je alkohol zjevne polehcujici okolnost ...a do obcanky si nechat vyznacit ze ste zenska ... to snizuje trest nejmin na 1/3 ...
Jo a 6 let ... no ... neni nad nezavislost nad zakony a spravedlnosti .... nerikam ze je to malo .. ale tak nejak si nevzpomenu kdy dostal muz za stejny cin ..a dokonce neprokazany s odkazem ze soud si prece muze dojit k jakemu presvedceni se mu zachce ... tak malo ....
0 # Kedul 2018-03-08 15:25
No a tady je odkaz k te vrazedkyni ... novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-08 16:28
Kdyz se KUCIAK tak intenzivne zajimal o Dotacni podvody, tak mu jiste neusel dotacni podvod v Cesku - Capi hnizdo!
To by tak Estebakum jeste chybelo, aby nejaky stoural ze Slovenska ohrozil pripravovany komunisticko-estebacky puc v CR!
Nemel on nahodou taky podrobnosti k tematu Capi hnizdo?
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-08 16:32
Najednou pan poslanec Štětina
forum24.cz/.../
vidí nebezpečí z Ruska,
Najednou bude bojovat proti italské obdivovatelce Putina, komunistce Mogheriniové....
JENŽE: Dosud jako europoslance hlasoval proti Polsku - shodně proti Polsku se všemi Mogheriniovými, Verhofstadty a dalšími obdivovateli Putina...

Freeeurooe
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-08 16:34
Plné znění v polském jazyce zde:
niezalezna.pl/data/Biala_Ksiega_PL_full.pdf

A anglickojazyčná verze plného znění (White Paper of the Reform of the Polish Justice)
zde:

premier.gov.pl/.../...

Pod tímto linkem je je stažení plné znění

www.premier.gov.pl/.../white_paper_en_full.pdf
a "Executiva Summary" ke stažení

premier.gov.pl/.../...

Prosím české i slovenské europoslance, kteří si přejí zjistit pravdu a podporovat ji, aby si tyto materiály prostudovali předtím, než se bude o Polsku ve spojistosti s prováděnou reformou justice jednat na fórech a gremiích EU či i jiných mezinárodních gremií. A totéž předkládám k prostudování i právníkům a těm příslušníkům české justice, kteří to myslí se svou a její nezávislostí a objektivitou upřímně.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-09 15:30
Vraždu Kuciaka († 27) by mohla riešiť vznikajúca Európska prokuratúra: Musí sa však preukázať jedna věc

cas.sk/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-10 18:50
Soudní lékaři kritizovali policii za postup po vraždě novináře Jána Kuciaka

lidovky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.