ŠALAMOUN - malé představení

Kdo je kdo. 

Občas je slyšet o spolku Šalamoun, spolku prý na podporu nezávislé justice, a tak nebude od věci se podívat, kdo tento spolek vlastně tvoří - protože to pak vypovídá o tom, co od něj tak asi můžete čekat. 

Proslul hlavně tím, že je drahý jako poslední den svobody a za své služby si účtuje nehorázné částky. Proslul i svými dvěma kontroverzními představiteli, totiž estébákem Jemelíkem a křiklavým chartistou Johnem Bokem, žijícími v podivné a vzácné symbioze - které, zdá se, odzvonil zvonec, prý poté, co se Jemelík začal ukazovat na Babišových dýcháncích (což by mu dozajista bylo podobné, po moci a výsluní dychtil vždy, estébákem byl stejně jako Babiš - takže si aspoň nemuseli nic vyčítat). 

Občas - snad - byla jejich činnost i k něčemu dobrá, někomu nevinně pronásledovanému i pomohli, ale nikdy proto, že by se chtěli domoci spravedlnosti nebo zlepšení stavu justice, nebo morálky v téhle zemi - ale protože jim to vynášelo a dobře je to zviditelňovalo. 

Jak já říkám : Morálka je základ, bez ní je každý pokus, byť i užitečně myšlený, odsouzen k nezdaru. 

A dát se dohromady s lidmi zjevně zprofanovanými, amorálními, kteří mnohokrát prokázali, že nejen že jim o žádnou spravedlnost nešlo a nejde, ale že jsou to dokonce právě oni, kdo tady po léta šířil zvůli, násilí, bezpráví a křivosti prvního stupně, znamená jakékoliv idee nebo naděje definitivně pohřbít. 

Přiznám se, že poslední pozvánka, kterou jsem od Šalamounu dostal, mi vysloveně vyrazila dech - a vedla i k napsání tohoto článku, protože si myslím, že je nanejvýš na čase podělit se s ostatními o celoživotní zkušenosti. 

Podívejte se na níže uvedenou pozvánku, kdo tam vystupuje : 

 

_____________________

 

Pozvánka

Šalamoun, spolek na podporu nezávislé justice v České republice

Ivana Spoustová, advokátka specializovaná na opatrovnické věci

 

pod záštitou

prof. JUDr. Heleny Válkové, CSc.

poslankyně

a předsedkyně Petičního výboru

Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

si Vás dovolují pozvat na

na tiskovou konferenci na téma

Znalecké posudky a jejich „využívání“ v současné policejní a soudní praxi aneb proč potřebujeme nový zákon o znalcích?

  • Stačí závěry znaleckých posudků k doživotnímu odsouzení pachatele bez možnosti jeho podmíněného propuštění?

  • Stačí závěry znaleckých posudků k odebrání dítěte z péče jednoho rodiče, aniž by byly k dispozici jakékoliv důkazy o jeho špatné péči?

  • Jaké jsou reálné možnosti „obrany“ proti chybným znaleckým posudkům?

  • Jaká je a jaká by měla být odpovědnost soudních znalců?

  • Je návrh nového zákona o znalcích tím správným krokem ke zlepšení současné situace?

 

Na konferenci budete seznámeni i s konkrétními případy nekompetentních znaleckých posudků a s jejich dopady na život dospělých i dětí. Svoji účast potvrdili doc. MUDr. Ilja Žukov, Csc. a doc. PhDr. et. PhDr. Radek Ptáček, Ph.D.,MBA.

_____________________

A teď si nalejme čistého vína : 

 

Ivana Spoustová - známá a vyhlášená feminacistka, jinak - coby osobnost - zjevně úchylná a zakomplexovaná psychopatka, po léta "pracující" s ještě nechvalněji proslulou další úchylačkou, psychopatkou Uváčikovou, vydávající se za soudní znalkyni, jinak prodejnou zkrachovalou psycholožkou, živící se křivými posudky (a dnes již mající zákaz cokoliv pro soudy vystavovat) - vystavovanými hlavně proti otcům - na objednávku a za nemalé peníze psychopatických matek, snažících se vytěsnit bývalého nepohodlného manžela ze hry za každou cenu. Spoustová sama proslula tím, že naváděla malé dítě, aby kopalo do svého otce, čímž mělo - před jistě "erudovanými, objektivními psychology" - demonstrovat svůj spontánní odpor vůči druhému rodiči. 

Obě dvě - tedy jak Spoustová, tak Uváčiková - tak i třetí psychopatka, Pavlová, ta samá, co během půl roku totálně zlikvidovala brněnský ÚMPOD (viz naše blokády z ledna 2008) - tvoří bezesporu to nejhorší, co v naší justici kdy bylo (nebo ještě je) k vidění a slyšení. 

Podle - nejen mého - názoru patří všechny tři tyhle poblázněné jedubaby dávno za mříže, jestli ne vězeňské, pak ty v uzavřených odděleních psychiatrických léčeben zcela jistě (Pavlová o sobě tvrdí, že je vědma - Uváčiková to sice neprohlašovala po léta nahlas, ale myslela si o sobě totéž) - a Spoustová jejích "znaleckých posudků" po léta zneužívala k likvidaci a diskriminaci protistrany, tedy především otců. 

Nemálo z nich - hlavně těch zahraničních, kteří ze svých zemí na podobný svinčík před soudy nebyli zvyklí - ji také úspěšně zažalovalo, konečně její manžel (Uváčikové) si odseděl pěkných pár let za pokus o vraždu, ona sama byla trestně stíhána několikrát, vždy v souvislosti s křivými znaleckými posudky nebo vyhrožování soudním zaměstnancům, kteří se jí odmítali podřídit... 

Přesto, asi právě proto, že s justicí dlouhou dobu obě bohatě spolupracovaly, justice do pozdní doby brala útoky proti nim za útoky proti sobě - a není rozhodně od věci připomenout, že největší konflikt s naším sdružením, který kdy justice vyprovokovala, se odehrál právě po soudě s Uváčikovou, v únoru 2011 - a - jak symbolické - sedět nešla Uváčiková za křivé znalecké posudky - ale já, za to, že jsem se přišel - spolu s ostatními - na ten soud podívat. 

Další jméno z pozvánky, které rozhodně stojí za zmínku :  MUDr. Ilja Žukov, Csc.

I tohoto pána dobře známe. Zpracovával totiž "posudky" ve věci mých dětí, v té době trpících 3. stupněm Syndromu zavrženého rodiče v důsledku "péče" matky a její pochybné primitivní rodiny. Ten odmítal uznat (tedy ten syndrom), tvrdíce, že neexistuje - no, a když si zrušil angínu, tak pak samozřejmě neuměl vysvětlit, proč děti mají horečku. 

Takže tvrdil a "doporučoval", že to prý "chce čas", aby se prý situace uklidnila (za stavu, kdy se neuklidnila po 5 let předtím a naopak rok od roku gradovala, spolu s tím, jak se děti odcizovaly a prodlužoval se čas, po který jsem je ani neviděl, natož abych je mohl vychovávat - a na svých právech, stejně jako na právech dětí na oba rodiče jsem pochopitelně trval) - a že by bylo nejlepší prý kontakt s dětmi přerušit alespoň na rok (za stavu, kdy 5 let předtím žádný neproběhl !!). 

Před soudem si samozřejmě nic z toho neuměl ani obhájit, ani vysvětlit - a přede mnou, tedy před osobou bez jakéhokoliv vzdělání z oboru psychologie, vypadal jako naprostý diletant a žáček přistižený na hruškách. 

Za tuto neskutečnou fušeřinu a naprosto bezcenný znalecký posudek, jehož závěry pochopitelně snadno vyvrátila následující praxe, si pan "znalec" vyúčtoval 140.000,- Kč - a dalších 20 tisíc za to, že prý si to přišel "obhájit k soudu". A to, prosím, před nějakými 15-ti lety !! 

I když bych vzal jenom ta dvě jména - tedy Spoustová a Žukov - tak jenom ti dva tady za posledních 20 let napáchali - a to úmyslně, vědomě a cíleně - a také za to shrábli  obrovské peníze - tedy za křivé posudky a nezákonnou advokátní praxi v rozporu se vším, co kdy k morálnímu kodexu advokáta bylo řečeno - tolik zla, že k jeho odstranění by nestačily ani všechny nadšené brigády mládežníků za všechny poválečné víkendy dohromady. 

Jestliže je Šalamoun  schopen se s takovouto neuvěřitelně amorální pakáží dávat dohromady a veřejně se vystavovat - a ještě si stěžovat na prý "nekompetentní znalecké posudky" - je to totéž jakoby Hitler s Mussolinim přežili válku a ve svých čerstvě okupovaných zemích byli pověřeni vedením denacifikace a denacizace - pro své předchozí "velké úspěchy v těchto oborech".

Načež se dostáváme k tomu, co je vlastně Šalamoun zač, pokud tohle může vážně předvádět :

I současní mocní si nutně musí uvědomovat děsivý stav justice a tisíce nevinných obětí, které tato mašinérie vyprodukovala a ještě vyprodukuje. A - naprosto právem - se děsí dne, kdy by se všichni tito poškození dokázali spojit - a chtít po justici náhrady škod i revizi křivých rozsudků a posudků.

A - tak vznikl Šalamoun. Aby - za velké peníze - odčerpával sílu, energii a především oprávněný vztek všech poškozených, usměrňoval ho do ztracena a do neutrálna - a hlavně:  Odváděl - jako jistá justiční drenáž -  všechnu touhu po nápravě, i spravedlivé odplatě, tam, kde nemůže mocným škodit. Současně samozřejmě mapoval - a oslaboval - ekonomický potenciál poškozených, neboť spravedlnost něco stojí, její prosazení pak tuplem - a kdo nic nemá, může tak akorát - držet hubu a krok. 

Mohli bychom se zastavit třeba ještě i u ovčí babičky, která prý - jako poslankyně - poskytuje celému tomuto tragikomickému představení záštitu - a ukazuje tím jenom to, co ukázala už za svého krátkého působení na MSp : Totiž že o tom, co se děje v justici, neměla a nemá ani nejmenší potuchy, stejně jako o klíčových hráčích v poli a že ve své trestuhodné naivitě klidně udělá i z kozla zahradníka a těm nejzprofanovanějším znalcům a advokátům bude věřit jejich stesky na prý "nekompetentní znalecké posudky" - když se předtím ničím jiným po celý život neživili. 

A - dodejme, že se tím živili královsky. Bez povinnosti kteroukoliv ze svých četných obětí odškodnit, nebo se aspoň veřejně omluvit. 

Kdysi, není to zas tak dlouho, když přišel Peričevič do Šalamounu, se mě ptal, proč prý k nim mám tak nepřátelský vztah. Řekl jsem mu, ať se seznámí s historií - a přestane se divit. 

Od té doby se stalo hlavně to, že mě - loni - na půl roku zavřeli, a to - poprvé - za dodržování trestního řádu - a když jsem se po propuštění téhož Peričeviče, který mi zase volal, zeptal, proč za celou dobu nenapsali jediný protest proti mému věznění, tak mi sdělil, že prý "toho mají hodně". 

Hm, to mě docela překvapil - protože - jak se to vezme. 

Věřím tomu, že mají hodně lidí, kteří byli poškozeni justicí a kteří se jim - ve své neskutečné naivitě - hlásí ve snaze domoci se spravedlnosti. Konečně, proto přeci je Šalamoun tady, že ?!! Aby ty lidi sbíral, evidoval - a hlavně : Neutralizoval. 

Ale že by měli hodně lidí, kteří po léta vedou pronásledovaná sdružení, kteří mají za sebou větší množství zprošťujících či osvobozujících rozsudků, včetně rozsudků mezinárodních, kteří mají bohatou historii boje se zvůlí v tomto státě - tak to je i pro mě novinka. Protože - bych je rád poznal. Doteď jsem měl totiž - nepříjemný - pocit, že kromě nás, tedy mě a našeho sdružení, tu nikdo jiný není. A tvrdili to i četní ti, kteří přišli hledat spravedlnost zase k nám. 

Jestliže Peričevič "má takových lidí hodně", pak nezbývá, než mu tiše závidět. A požádat, ať je někdy představí veřejnosti (na rozdíl od toho póvlu, co napsal na pozvánku). 

Protože ta je nesmírně - a dlouhodobě - postrádá... 

 

___________________

___________________

 

 

Comments  

0 # Kedul 2018-03-20 12:37
novinky.cz/.../...

92 pripadu pravniho zastoupeni a za ne si uctoval pouhych 100 000 korun .. jestli uspesne a dobre pak prosim vic takovych nepravniku .... protoze je rozhodne nejlevnejsim "advokatem" v ceske republice ...
(CAK at si ty svoje rozumy o tom ze pravni sluzby od nepravniku je potreba zakazovat a stihat necha pro sebe ... neznalost prava, neochota cokoliv resit jinak nez podle toho jak fizl s prokuratorem a soudcem piskaji aby si je nenastval ... to je dnesni "advokat" jen brat prachy a stezovat si na "nizkej" advokatni tarif ... berou pres 100 litru za jedineho klienta a pritom jejich pravni sluzby stoji za starou backoru a klient prohrava... fizlove je ale za to samo nestihaji protoze se jim takovy system naramne hodi .. odrbat klienta a ten se pak uz policejni zvuli nemuze nijak branit ...)
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-20 13:57
Estebakum nikdy o zadnou demokracii neslo a nejde.
A takto vidi demokracii v CR norsky profesor.
Z.
globe24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-20 14:16
novinky.cz/.../...

Proč strejdo ?

Jediné správné oslovení je "soudruhu estébáku".
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-20 16:46
Najednou v 2018 objevili Estebaci filmy se Slanskym procesem z 1952.
Z.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-20 18:23
Další výsměch české justice z Východočeské gubernie.
Policií křivě obviněný Nečesaný původně odsouzen na 16 let, skutečný pachatel 4 roky s šancí snížení VS v Praze na 1 rok, možná i podmíněně.
Soudci ve Východočeské gubernii jsou stejný morální odpad jako ona povedená rodinka a paraziti na této společnosti.
Morální odpad této lokality, který jsem mohl osobně poznat jsou soudci: Jan Čipera, Jan Čejka, Aleš Holík, Petr Drahný, Vít Pejšek, Pokorná Alena, Miloš Zdražil, Pavel Esser, Marek Horáček, Kastner Leoš, Brigita Košinová, Antonín Libra, Jana Profousová, Soňa Soukupová, René Tinz, Vlasta Jirásková. Kom.

novinky.cz/.../...

_________________

Podotknul bych, že k tíži obžalované jde zjevně i to, že - jak říkají - to už udělala několikrát (zatímco Nečesaný byl v době zatčení zcela bezúhonný, mladičký studentík).
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-20 21:19
Norský profesor neříká o ČR nic nového a o Polsku lže jako když Rudé Právo tiskne

globe24.cz/.../...

Pan profesor „......Připomíná, že Polsko přijalo zákon zakazující svobodnou debatu o holocaustu, a to i mezi historiky.....“

Jestli se chlubí pan profesor profesorským titulem, udělal by dobře, kdyby si přečetl autentický polský paragraf než aby napsal tvrzení, zcela evidentně naprosto nekriticky přejaté z polských protivládních (v drtivé většině merkelovským Německem) řízených medií nebo od aktivistů z řad těch příslušníků "justice", kteří se spravedlnosti zpronevěřili, a jimž dík reformě končí nebo brzo skončí jejich kariéra - a i beztrestnost.
Pokud media, v Polsku je skutečně pluralita, éterem létají i fake i informace založené na faktu. Pochopím, že pro Nepoláka musí být často velmi těžké oddělit fake od faktu. Dělat proto objektivní reportáž z Polska znamená doopravdy především dívat se na věc a vůbec kolem sebe aniž by propadal emocím - a hlavně zkoumat chladnou hlavou všechny strany, všechny zdroje a pak teprve porovnávat a hodnotit. Zkrátka: Pokud se týká Polska, pan profesor kecá nesmysly!

Neboť: Polsko žádný zákon zakazující debatu o holocaustu nemá, to je zkrátka lež!

Existuje však zákon, jehož obsah samozřejmě všechna neomarxistická media velice tvrdě dezinterpretují, a jehož dezinterpretovaná forma byla přechodně i dokonce předmětem kontroverzí v mezinárodním měřítku. Patrný byl přitom hlavně mezinárodně politický cíl: Vyprovokovat rozkol do spojenectví Polsko-USA a podobně narušit vztahy Polsko-Izrael. Tento zákon stíhá ÚMYSLNĚ do světa šířená tvrzení, že Polsko se aktivně ve spolupráci s hitlerovským Německem podílelo na holocaustu, či že Polsko provádělo holocaust, stíhán je mj. obrat často se vyskytující v nepolských mediíchm: "Polské vyhlazovací tábory". Jde samozřejmě o nacistické vyhlazovací tábory na území nacisty okupovaného Polska. Pravda, za "polské vyhlazovací tábory" může být až i třeba 3 roky. Ale žádnou debatu nezakazuje, brání se jen proti dezinformaci. Problém tkví rovněž v tom, že postkomunistické vlády nechávaly dlouhodobě šíření (i v mezinárodním měřítku) této nepravdy bez povšimnutí. A samozřejmě, neomarxisté dneška používají tuto lež proti dnešní vládě

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-21 23:16
ÚS : Každé trestní řízení je hrubým zásahem do osobnostních práv :

usoud.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-21 23:29
Vida, kam půjdou miliony, nakradené nebohým vdovám a sirotkům...

Po sbírce obrazů (ty ho už asi přestaly bavit) - pan exekutor chce do politiky...

Jistě bude mít na kampaň dost a dost...
_____________

Exšéf exekučního úřadu Runták zakládá stranu, chce dobýt olomouckou radnici

olomouc.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-21 23:37
Vizitka Babišistánu a Pejsáčkovy justice : Nejhorší v Evropě - srovnatelná jen s Tureckem a býv. SSSR :

Česko vězní nejvíc lidí v Evropě, jejich počet je srovnatelný s Tureckem a bývalými zeměmi SSSR

globe24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-21 23:40
Babišovo řízení se šéfem GIBS stojí na stížnostech žalobce Zemana

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-21 23:41
ÚS k nespravedlivému stíhání: Každé trestní řízení je významným zásahem do života

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-21 23:43
No prosím...Umí hlavně někdo z voličů Zemana (těch neestébáckých, nekomunistů...) anglicky? Pokud ano, ať si počte :

americký portál, čtený hodně byznysmeny, diplomaty a vůbec lidmi, kteří se zabývají mezinárodními vztahy,

foreignpolicy.com/.../putin-is-poisoning-prague

Putin tráví Prahu, ruská korupce začíná v malém, ale rychle se rozšiřuje.... Zemana autoři článku líčí jako oplzle mluvícího pijáka a aparátčíka. Hovoří se o miliardáři Strnadovi a jeho vazby na Rusko, sahající do okolí Putina..,.

foreignpolicy.com/.../...

Praha otevřela dveře čínskému vlivu....

foreignpolicy.com/.../...

A zde píše osobně polský premiér na téma, o kterém jsem napsal včera večer. Co dodat? Jediné, o čem lze stran polského zákona diskutovat, je formulační přesnost, může se týkat odlišení záměrné pomluvy od skutečné debaty, jinak...Není snad záměrná pomluva či nactiutrhání trestným činem nebo přečinem ve všech právních systémech, včetně českého?

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-21 23:46
Domluvíme se pendrekem...

www.novinky.cz/.../

www.novinky.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-21 23:50
Marcela Horáčková

Pracuji na stavebním úřadě. Poslední ministryně Šlechtová rozložila stavební zákon, teď rozloží armádu. No nic, situace je taková, že opravdu stavební úřady měli na to jak znalosti, tak lidi, navíc i znali lépe území, tak mohli posoudit soulad s územním plánem kompetentněji, jak např. u nás magistrát od stolu. Plno řízení nám tu na tom už stojí, že se bez toho stanoviska magistrátu nepohneme. Naštvaní jsou i stavebníci, ale my s tím nemůžeme nic dělat. Přitom všechno dřív fungovalo a nikdo si nestěžoval. Ta ženská je fakt blázen a v armádě přímo životu nebezpečná.

ekonomika.idnes.cz/.../

ekonomika.idnes.cz/.../...

_________________

K tomu si dovolím poznamenat, že pokud ministryně obrany je schopná napsat, že u Bachmače bojovali Češi proti Hitlerovi, tak je to pako jaké nemá srovnání a nemohla by dělat ani politruka na zapadlé rotě, natož ministryni obrany. Po Pejsáčkovi další - čistě typická - Babišova "odbornice".
Kudy prošla, jenom ostuda.
A to není všechno ! Babiš má samozřejmě v záloze ještě další "čísla", o jejichž obsahu raději ani nedomýšlet...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-21 23:52
Zemanovsko-putinovsky blok.
Z.
nazory.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-21 23:53
Polsko stupnuje napeti v Evrope.
Proc prave ted?
Z.
novinky.cz/.../...
____________

Asi proto, že Merkelová má úžasné obavy o demokracii v Polsku. Tak aby přišla na trochu jiné myšlenky...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-21 23:54
Otrávení špiona souvisí s ruskými volbami :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-21 23:55
GIBS nedodržovala trestní řád, tvrdí nejvyšší státní zástupce Zeman

lidovky.cz/.../...
0 # Kedul 2018-03-22 07:14
Quoting Ing. Jiří Fiala:
GIBS nedodržovala trestní řád, tvrdí nejvyšší státní zástupce Zeman


Hlavne ze prokuratori a soudci jej dodrzuji :D
Myslim ze tu nedavno jakysi Fiala ;) dostal a odsedel pul roku za dodrzovani trestniho radu takze muze byt sef pokryvacu a kamaradicku zcela v klidu, nebot za nedodrzovani trestnihoradu a trestniho zakona jeste nikdy zadnej justicni grazl nebyl odsouzen nebo alespon souzen ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-22 00:02
Advokáti čínských křesťanů: Vnitro se 'pečlivě seznámilo' s dokumenty, které si ale nenechalo ani přeložit

irozhlas.cz/.../...
0 # Kedul 2018-03-22 08:08
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Advokáti čínských křesťanů: Vnitro se 'pečlivě seznámilo' s dokumenty, které si ale nenechalo ani přeložit

Tak samozrejme ze oni se vzdycky peclive seznami se spisem ..sice vubec nemaji paru co v nem je a trva jim tak pul hodiny prestoze ma spis pres 400 stranek + zvukove a obrazove zaznamy v delce presahujici 5 hodin, ale po peclivem pulhodinovem sezname se se spisem se plne stotoznili z nazorem jineho demen.a a vase stiznosti jsou tedy neduvodne ... blablablablabla .... za prokazane lhani v techdle "usnesenich" bez oduvodneni kde zcela okate lzou by se melo rozdavat 10 let natvrdo bez pardonu...
Zamestnavatel nadrizeny dostane stiznost na podrizeneho delnika ze ten se na praci vykaslal a cela serie pro zakaznika zkratka neni udelana ... nadrizeny zakaznikovi rekne ze koukl na pichacky a plne se stotoznil s delnikem ze ty vyrobky udelal a poslal .... jak by tohle asi mohlo fungovat? Nemohlo a proc to tak je ve statni zprave?
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-22 00:06
Když vás napadne kráva, tak to jdou žerty stranou... Účastníci četných soudních řízení o tom rozhodně ví své...
_________

Vážná zranění hlavy, hrudníku a nohy utrpěl ve středu dopoledne v Hlubočci na Opavsku muž, kterého při dojení napadla kráva.
_________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-22 13:36
Jsem květnový - tedy býk.
novinky.cz/.../...

Z tohoto úhlu se musím krávy zastat, docela pravděpodobně jí bylo bráno to, co jí náleželo ,
zvláště když šlo o mléko pro její mládě.
Podle mne se zachovala zcela přirozeně a po právu.
Aplikováno na dnešní rozbíjení rodin státními úředníky :
Pořiďme si přiměřeně velké rohy !

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-22 09:19
Jednoduchy, jednodussi a v 75 letech bude zrejme soudce US - nejjednodussi!
Nic jineho se od (nestranneho) kamarada Zemana ani ocekavat nedalo.
To Putin vedl "ostrejsi" predvolebni kampan.
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-22 13:35
novinky.cz/.../...

Faktem je, že o ty reparace se nikdo před vládou PiS především nestaral, dokonce ani komunistická PLR, ač jim náležely. Totiž s těmi německými reparacemi by byly spojen stejný požadavek vůči Rusku (a to také je pořád - na rozdíl od Československa Polsko bylo Rusy v r.1939 napadano!). A vláda PLR se reparací dokonce, sice nezřetelně, zřekla (podobně jako Beneš, za vyhnání Němců. Bylo to vyhnání a žádný odsun!). Postkomunistické polské vlády pak už byly servilní vůči Rusku i vůči Německu. Ovšem už před lety zase Němci chtěli náhradu od Polska na majetku vyhnanců. A jen za samotné zničení Varšavy by účet pro Němce byl vyšší. Z hlediska historie polsko-německých voztajů a hlavně právních úkonů (nebo nečinnosti v případě Polska) je to procesně případ komplikovaný. Morální nárok však Poláci mají, stejně jako jiné národy. Např. Rusové reparace dostali (ovšem důrazně si o ně řekli) a Poláci ne!

Freeeurope

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.