Dovětek.

K domácímu násilí. Na mužích... 

 ČT odvysílala 50-ti minutový pořad o domácím násilí na mužích - a zaplať Pán Bůh za něj. Přiznávám, že ani při všech zkušenostech, co mám a při všem, co jsem už za ta četná léta viděl, jsem si nedokázal představit drastičnost těchto příběhů, které čtveřice mužů vypráví. 

http://www.ceskatelevize.cz/porady/11736765826-z-lasky-nenavist-2-domaci-nasili-na-muzich/21756226630/

Ale - po všech těch smutných faktických údajích - mi chybí jeden důležitý dovětek. A v něm to hlavní : Zhodnocení "práce" orgánů, které s touto problematikou souvisejí, nebo ji mají na starosti z "úřední povinnosti" - tedy především policie a soudů. 

To je zde totiž zeširoka obejíto a pokud možno, upozadněno kamsi do ztracena (ale vysledovat se to samozřejmě dá). 

Přitom je to podstata věci, protože kdyby ty dělaly, co dělat měly, k čemu byly zřízeny a za co jsou placeny - tak se podstatná část těch popisovaných hrůz nemusela vůbec odehrávat, nebo by byla skončila mnohem a mnohem dříve.  

Neudělala to ČT (dodejme - jako tradičně, asi z vrozené zbabělosti) - uděláme to za ni my : 

ANI V JEDNOM  z popisovaných případů státní orgány nedokázaly k řešení věci nijak pozitivně přispět.

Naopak. Vzdor všemu údajnému školení, kterým prý průběžně prochází - se chovaly jako banda nevzdělaných absolutních diletantů, s výhradně stádovým chováním a instinkty - a situaci - už tak dosti tragickou - jenom dále zhoršovaly. Pronásledováním obětí, namísto pachatelů... Zde samozřejmě - pachatelek. 

Nejdrastičtěji je to vidět u otce - podle přízvuku, i podle závěrečného pohledu na město - asi z Brna, který nejen že opustil raději sám společně vybudovaný majetek a vrátil se - na stará kolena - k mamince a sestře, ale ještě byl - zjevně na základě křivých výpovědí dětí (a ta křivost je zde dobře popsána a vylíčena) odsouzen (!!) - byť podmíněně - on, zatímco násilnická partnerka si vesele užívá bývalého společného majetku - i dětí, které jí soud - ve své neskutečné tupé podjatosti - přiřknul... 

Film současně i výstižně popisuje jedinou situaci, kdy je přihlouplá feministická justice schopná děti svěřit otci - totiž tehdy, když je matka sama opustí a zmizí do nenávratna. Pak je najednou otec dobrý, protože nikdo jiný na scéně nezbyl. ... Jinak by je - pochopitelně -  dostala ona - i kdyby je denně ohrožovala - nožem, pilou, sekerou, čímkoliv, nebo mlátila - ručně - do krve - protože by to byla "vzorná a příkladná" matka, jak jinak. 

Za TAHLE primitivní SCHÉMATICKÁ ŘEŠENÍ, neschopná zohlednit jakoukoliv individuální odchylku, jakoukoliv osobní situaci a na která by stačilo skutečně naprosto základní vzdělání, nebo úplně jednoduchý počítačový prográmek, si platíme tyhle justiční "odborníky", kteří prokazatelně NIKDY ŽÁDNÝM ODBORNÝM VZDĚLÁNÍM NEPROŠLI (a podle toho také vypadají - oni, a hlavně jimi odváděná "práce") statisícovými částkami měsíčně - za to, aby se váleli na soudech - a mrzačili - za naše peníze - celé budoucí generace. 

Připomeňme jen, že justici má už 4 roky na starosti hnutí ANO - totéž hnutí, které tady slibuje provést zásadní obrat společnosti - a 30% voličů, zjevně limitovaných ve své inteligenci, mu to baští a myslí si, že se to skutečně stane. 

Aniž by se podívalo na resort, kde za takovou "změnu" je toto hnutí už 4 roky plně odpovědné. 

_______________________

_______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-27 21:03
Přejeme všem našim čtenářům krásné a spokojené Velikonoce, svátky jara a vzkříšení.

A protože jsme o nich - jakož i o celém pašijovém (velkém) týdnu - již podrobně psali, jenom se na to odkážeme :

www.k213.cz/.../2298-vesele-a-poklidne-velikonoce
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-28 16:55
Kladský deník - o Tomáši Komendovi :

dzienniklodzki.pl/.../...

A to píší regionální noviny v těsném sousedství Východních Čech:

Vyšetřování v kauze Tomasze Komendy. Svědky ve Vratislavi vyslýchali prokurátoři z Lodže

Ve středu 28. března ve Vratislavi prokurátuři z Oblastního soudu z Lodže vyslýchali v postavení svědků Komendovu matku, otčíma a bratra. S Tomaszem Komendou se výslech nemohl konat z důvodů - dle posudku psychologa - jeho špatné psychické kondice. Vyšetřování se vede ve věci trestného činu překročení práva (pozn. - odpovídá českému "zneužití postavení veřejného činitele" a neplnění povinností, VYTVÁŘENI FALEŠNÝCH DŮKAZŮ, ZATAJOVÁNÍ DŮKAZŮ NEVINY A PROTIPRÁVNÍMU zbavení svobody...

Tolik dnes polským éterem.

Něco takového si zaslouží ti, co odsoudili Nečesaného, McCrae... I v Polsku trvalo, než společnost pochopila - a volila podle toho své představitele, kteří konečně zjednávají právo a spravedlnost...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-28 16:56
Slánského soudní spis zmizel. 'Roky jsme oslovovali soudy, nenašli jsme ho,' zní z Národního archivu

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-28 18:01
Generální prokurátor oznámil: Ve věci zanedbání v případu Tomasze Komendy bude vyšetřování

niezalezna.pl/.../

V kauze Tomasze Komendy došlo k vážným chybám, absenci pečlivosti a profesionality ze strany OČTŘ i prokuratury – hodnotil dnes ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro. Odsuzující rozsudek podržel Nejvyšší soud – dodal Ziobro.
Další účinky byly takové, že další soudní instance vydávaly rozsudky odsuzující nevinného člověka, včetně Nejvyššího soudu, který neviděl důvody, aby rozsudek takového druhu zpochybnil, a jenž uznal, že důkazy v této kauze jsou dostačující - dodal ministr.

Vydal jsem příkaz k vyšetřování, které má za cíl zjistit odpovídajících zanedbání spojených s tím, že po nálezu z r. 2010 ve věci pana Komendy nebyl vyslán vůči pochybám o vině odsouzenéího tomu odpovídající správný podnět – rekl Ziobro.

Potud portál niezalezna.pl.

Od rána v letošní "škaredou středu" mnoho polských medií, mezi nimi veřejnoprávní televize TVP, komerční televizní stanice až po ostře protivládní TVN, hlásí "Tomasz Komenda mohl už vyjít na svobodu v roce 2010".

Jak jsem již záhy po výbuchu tohoto obrovského skandálu polské justice uvedl, pochybnosti vůči rozsudku tehdy vznesl prokurátor Bartosz Biernat, případ mi byl "shora" odebrán, a prokurátor Biernat odvolán. To je jeden z faktů přitěžujících polské justici, čištěné konečně od nákazy pohrobky komunistů v talárech.

Na okraj: Dennodenně referují media v Polsku o již dlouho pracující vyšetřovací komisi zlodějské aféry Amber Gold. Jde o "pyramidovou hru" v podobě investičních fondů, založených několikrát soudně trestanou osobou (!) - okradeny byly tisíce občanů. Z peněz touto zlodějnou získaných financovali pachatelé nízkonákladové aerolinie OLT, které silně dumpingovými cenami letenek měly zruinovat polské aerolinie LOT (pro ilustraci: Letenka Gdansk - Praha 100 zlotých = 600,-Kč). V investičním fondu byl činný syn tehdejšího premiéran Tuska, jenž chtěl LOT jako prodělečný zlikvidovat. TVP neopomíná dnes pouštět videozáznamy Tuskových veřejných projevů nejen o zbytečnosti LOTu, ale také potřebné spolupráce s Ruskem - po Smolensku hovořil Tusk i Komorowski ve vztahu k Rusku jak dnes Zeman. A rýsuje se podezření, že zkrachovalý LOT měly koupit nízkonákladovky Air Berlin, které loni zkrachovaly...A OČTR v Gdaňsku (místa činu) veškerou tuto zlodějnu kryla, zametala pod koberec...Pro polskou justici jiný horký brambor, vedle skandálu nevinného odsouzení Tomasze Komendy. A dovětek stran LOTu? Jako jedny z prvních aerolinek na světě koupili od USA nové Boeingy 777-Dreamlinery, nejlehčí velkokapacitní letadla s velkou úsporou pohonných látek, a obsadily jimi linky z Polska po celých USA a Kanadě, na nichž je obrovská frekvence. (připomeňme, že před pár dny byl uskutečněn první let ze západoaustralského Perthu do Londýna bez mezipřistání za 17 hodin - právě dreamlinerem). LOT na kraji bankrotu za Tuska je dnes díky dreamlinerům ve velmi dobré finanční situaci. Jedním z významných inženýrů-konstruktérů dreamlineru je americký profesor Binienda, rodem z Polska, z rodiny, jenž za bolševika emigrovala...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-28 18:04
Alimenty. Hříšníci se bojí, že přijdou o řidičák, a tak platí

metro.cz/.../...

________

Současně tam ale píší, že pokles dlužného výživného je jen nepatrný - takže ani řidičáky žádný velký zázrak nepřinesly, to je spíše jen zbožné přání.
Platí ten, kdo má čím, kdo nemá nic, nezaplatí, ani kdyby ho natáhli na skřipec.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.