Odvážný (?) počin ČT

Patrně i pod tlakem šířícího se vlivu těchto stránek, se ČT rozhodla odvysílat pořad o obětech justiční zvůle a jejich "odškodňování". 

 

 A i když dělala vše pro to, aby celkové vyznění pořadu bylo pro státní aparát co nejpřijatelnější, samotná fakta, v pořadu zaznívající, byla natolik děsivá, že je utlumit ničím nelze. 

Žádná "pochybení", ale evidentní naschvály, o jejichž zlé vůli od samého počátku nelze vůbec pochybovat. "Nadužívání" vazby - podle zásady : Důkazy proti tobě sice žádné nemáme, ale když tě tam vydusíme dostatečně dlouho - však ty už se rád k něčemu přiznáš... Zničené životy, bez náhrady a bez důvody zabavené a zničené majetky za stamiliony - a obětem se justice jen vysmívá. 

Sám pan poslanec Benda přiznává, že postoj MSp k poškozeným je asi takový : No, tak tentokrát Vám to neprokázali, nebo jste měli dobré právníky - a ti Vás z toho vysekali - a Vy máte ještě tu drzost po nás něco chtít ?? 

Nulová odpovědnost za zvěrstva justice - kde není žádný problém odpovědné dohledat a k odpovědnosti přivést - stačí jen chtít uplatňovat i dnes platné zákony a předpisy... 

O systémových - a snadno prosaditelných - změnách (jež mimochodem naše sdružení již po léta navrhuje) - ani nemluvě... 

Na závěr beseda se dvěma poloznalými diletanty, zjevně spjatými se systémem a tento hájící - přesto : Přínos pro posun veřejného mínění - zvláště toho, neznalého obsahu našich stránek, nemalý... 

Asi tak by se dal charakterizovat poslední díl pořadu "Otisky doby" s podtitulkem "Vyšetřování skončilo - zapomeňte" - o bezbřehé zvůli vyšetřovacích a soudních orgánů, činných v trestním řízení... 

I z toho opatrného mála, co v pořadu zaznělo, musely člověku znalému právního státu a stavu v něm, vstávat vlasy hrůzou na hlavě. 

A - mimo jiné - si také mohl udělat názornou představu, jaký pitomec doteď vedl ministerstvo spravedlnosti a co k jeho proměně asi udělal a přispěl. 

 http://www.ceskatelevize.cz/porady/11457478106-otisky-doby/218562261020004-vysetrovani-skoncilo-zapomente/

_______________________

_______________________

Mail redaktorce Jolaně Voldánové

Pro Jolanu Voldánovou
 
 
Dobrý den, paní redaktorko, 
 
na jedné straně jsem velmi rád, že i TV - konečně - začala vysílat pořady o děsivé realitě našich státních  - a hlavně justičních - orgánů, především pak těch činných v trestním řízení - na druhé straně, a zejména proto, že jsem viděl "výkony" obou Vámi pozvaných hostů - se musím ptát : 
 
Proč jste nepozvala do pořadu někoho z nás ? Vždyť jenom já osobně mám u OS pro Prahu 2 asi 20 žalob na stát za různá odškodnění z trestních stíhání, další poškozené osoby v těchto řízeních zastupuji - a troufám si tvrdit, že málokdo zná tyhle procesy lépe než já. A další členy sdružení či další poškozené bych Vám mohl dozajista doporučit. 
 
A Vy si pozvete pana Uhla, který sám říká, že tento typ řízení prakticky nezná... 
 
Ta Vaše debata s nimi, to bylo jen velmi opatrné chození kolem horké kaše - a hlavně - nedokázal ani jeden z nich na Vaše - zcela logické - otázky pořádně a zajímavě odpovědět. 
 
Samozřejmě, že je tam spousta systémových chyb a samozřejmě, že se s tím dá mnoho co udělat - myslím s odškodňováním obětí justiční zvůle - neboť i z toho, co jste odvysílali, bylo naprosto patrné, že se jedná o zvůli - a ne žádná pochybení, jak by se někdo mohl snad mylně domnívat.  
 
Jen namátkou zmíním ta nejjednodušší - a současně nejdůležitější - opatření, která naše sdružení již po řadu let navrhuje a která se týkají žalob na stát za nezákonná trestní stíhání. 
 
a) Zrušení promlčecí lhůty (na odškodné). Aby stejně, jako u zločinů proti lidskosti, byly zločiny spáchané státem na občanech nepromlčitelné a šlo je žalovat prakticky kdykoliv. Podotknu, že v současnosti je naprosto zrůdná a ničím neopodstatněná PŮLROČNÍ  promlčecí lhůta, jejímž jediným smyslem a cílem je, aby tyto škody de facto nikdo žalovat nemohl, protože než se vůbec vzpamatuje, tak je promlčeno. Tato lhůta nemá obdoby, ani srovnání v žádném jiném typu řízení. 
 
b) Přidělení právníků ex offo státem na požádání. Samozřejmě, když stát měl tu drzost a tu zvůli dotyčnému zničit život, měl by mít minimálně tytéž prostředky k tomu, aby se snažil věci napravit - a ne že spoléhá na to, že dotyčná oběť je tak zrasována, že už ani nemá na právníka, natož na to, aby si sama sepsala žalobu a před soudem se hájila. 
 
c) Zavedení soudních občanských porot - a především u těchto případů žalob na stát, kde je nutně podjatý KAŽDÝ SOUDCE - a v pořadu to pan poslanec Benda jasně přiznal a řekl, že se obětem justiční zvůle dále jenom vysmívají- protože se jedná o žaloby na jejich kolegy, kteří by to v krajním případě i mohli být povinováni nahradit. 
 
d) Stanovení tarifů za den vazby či věznění, AUTOMATICKY VYPLÁCENÝCH  při propuštění nebo bezprostředně po něm i bez žádosti, jakmile se zjistí, že byl vydán zprošťující rozsudek nebo že vazba byla nedůvodná. 
 
To jen namátkou a v rychlosti ta hlavní. 
 
A samozřejmě, podrobně je nutno rozpracovat i systém odpovědnosti směrem dovnitř justice, aby nebylo možné, že beztrestně někdo někoho zavře jenom proto, že mu chce zlikvidovat podnikání nebo proto, že si myslí, že tzv. "vyměkne" a pak se přizná i k tomu, co nikdy neudělal. 
 
Měl jsem dlouho pocit, že jste měla poměrně kvalifikované a správné otázky - na dva sice zkušené a vzdělané, přesto v tomto oboru naprosto nekvalifikované diskutéry (a oba zjevně se systémem spojené) - ač jste si mohla do studia pozvat někoho daleko zkušenějšího, kdo se PRÁVĚ TÉTO PROBLEMATICE  15 let věnuje a podrobně ji již dávno rozpracoval. 
 
Musím se proto ptát : Proč to nechcete slyšet - a naopak se snažíte páčit odpovědi z někoho, kdo Vám je neumí a nemůže dát ? 
 
Přesto musím ocenit tento Váš pořad jako nesporný přínos už vzhledem k faktům, která tam zazněla - a ke kterým veřejnost nemá přístup a nezná je - ač jsou pro současnou českou realitu velmi výmluvná. 
 
Např. ta o počtu odškodňovaných osob (což je ostatně jen zlomek těch, kteří byli neprávem stíháni a vězněni a na odškodnění by měli nárok - tisíce dalších ani žalobu nepodaly, nebo nárok promlčely - díky zákeřným lhůtám pro MSp, jinde nemajícím obdoby), i o výši vyplaceného odškodného - které je opět jen nepatrným zlomkem toho, co by správně být přiznáno mělo - opět z několika důvodů - a opět ve vysílání minimálně nepřímo zazněly (jen zlomek poškozených o odškodné skutečně požádá, jen zlomku z tohoto zlomku je skutečně - pod nejrůznějšími výmluvami - přiznáno, atd....). 
 
Myslím, že byte měli v tomto pořadu pokračovat druhým dílem - a pozvat - hlavně za poškozené - někoho, kdo Vám bude schopen kvalifikovaně odpovídat - a to jak co do rozsahu této státem organizované zvůle, tak co do námětů stran změn v justici i v systému odškodňování samotném. 
 
S pozdravem 
 
Ing. Jiří Fiala 
předseda o.s. K 213 a redaktor w-stránek sdružení 

 

______________________

______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-26 04:46
POZOR !!

U policajtů NARÁZ došlo na "selský rozum"... Světe, div se !! Nebývalá věc !!


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-26 10:42
Neverte Buresovi!

Bures drive slouzil u StB jako "donasec" informaci o lidech pohybujicich se v zahranici (jezdil napr se sportovci na zahranicni souteze,....).
Dnes zrejme slouzi svetovemu kapitalu, zajmum nejbohatsich lidi sveta a zatim je neuspesny!
V roce 2018 ma za ukol v CR pripravit zaminku pro vytvoreni Studene valky v Evrope a ve svete!
Jenom on je na tento ukol vyskoleny. Proto pripada pouze on v uvahu na Premiera CR.
A takovyto nesmysl tvrdi Kmonicek z USA.
Z.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-26 10:57
Ukol pro vsechny demokraticke politiky v CR v roce 2018:

Bures je stale zahadna osoba, popirajici svoji cinnost v StB.
Existuji archivy StB a osoby, ktere ho dobre znali.
Je treba zjistit jeho minulost a tim se dostat k jeho "kamaradum" v soucasnosti.
Kovarcik znal velmi dobre jeho minulost a tak musel zemrit za zahadnych okolnosti. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-26 11:44
Další milující matka :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-26 13:16
Ve Žďáru zešikanovali Sokola - a nenechal si to líbit :

Právníka Sokola ve Žďáře nepustili k soudu, odmítl si sundat opasek


jihlava.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-26 15:08
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-26 15:09
Obešel systém a vyšlo mu to, myslí si dozorci o vězni, který se otrávil metadonem

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-26 15:10
Prestupky a pokuty v CR:

Das si pivo na lodi a muzes se povesit na lane.
Z.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-26 16:49
Stát selhává, kvůli papírování jsou matky měsíce bez rodičovské

novinky.cz/.../...

_____________

To budou asi ti Babišovi "odborníci" na dalším ministerstvu - MPSV.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-27 13:06
Svatba s Prostitutkou se odklada?

I tak by se dalo nazvat soucasne vyjednavani CSSD s ANO.
Dokud se nezjisti, co ma ta Prostitutka za sebou a jeste pred sebou, tak je vetsina opatrna.
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-27 13:09
Žádost o podporu prosazení změny legislativy výživného.

V současné době dochází k tomu, že děti vedeni jedním rodičem proti druhému zneužívají předstírané
studium jako zdroj příjmů výživného, levné dopravy, nízkých daní a přídavků od státu.
Jde mi o to, aby se odlišily případy řádného studenta od neřádného v nároku na výživné.
Soud má posuzovat zda jde o soustavné a cílevědomé studium daného oboru, místo toho ale jen
požaduje potvrzení školy a další dokazování zamítne s tím, že potvrzením školy je vše prokázáno.
Jak ukázaly naše právní školy, za 14 dnů lze získat doktorát ale lze také získat potvrzení o
studiu na řadu let a řádně nestudovat. V mém případě mám řadu důkazů, např škola vydala již na 8 roků potvrzení
o studiu na učitele, studentka souložila s profesorem ve škole, písemně se vyjádřila že se studovaným
oborem nebude živit, podala křivé obvinění na přítele který strávil rok a půl ve vazbě, škola si
naúčtovala za studium přes 100 000,- Kč, stále žádá zvýšení výživného etc, etc.
Prostě plní ty nejlepší předpoklady být učitelem vašich dětí či vnoučat.

Záměrem je upravit legislativu tak, aby nárok na výživné měl jen ten, kdo řádně studuje, nechová se
způsobem, který výkon studovaného oboru vylučuje etc.

Rád bych dal dohromady skupinu lidí, která je postižena podobným problémem a zkusili by jsme
přesvědčit poslance a senátory k úpravě zákona. Nejde o jejich platy ani nic co by je ohrožovalo.
Proto věřím v úspěch. Kdo má zájem v této věci něco podniknout, může mne kdykoli kontaktovat.

S přáním příjemného dne.
Ing. Pavel Kulendík
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-27 13:12
Janouška by pobyt ve vězení mohl ohrozit na životě, zjistili (za slušné prachy) znalci :

zpravy.idnes.cz/.../...

____________

Janoušek je asi první, u koho "znalci" něco podobného zjistili. Protože jinak všude zásadně píší, že Vězeňská služba má zajištěnu odpovídající lékařskou péči (i když to není žádná pravda) - a tím pádem žádného vězně nic na zdraví neohrožuje - a může v klidu "vykonávat..."
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-04-27 15:24
Predstavte si "znalce" na Janouskove jachte v lete v Chorvatsku a je Vam vse jasne. Z.

____________

Tak bych to taky viděl. A nejen na jachtě. Možná i ve vile, kterou má "propůjčenu" na neomezenou dobu za 1,- Kč....

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.