Jak se pozná lepší rodič

 Obvykle podle toho, že bezuzdně štve děti proti druhému rodiči, s pravomocnými rozsudky si vytírá zadní část těla a je alespoň 1x trestně stíhán za maření úředního rozhodnutí. 

 O kvalitách takového rodiče pak není pochyb, načež mu jsou děti svěřeny do výhradní péče... 

Má to však ale jeden háček : Musí tím rodičem být matka. 

 

U otce by totiž stačila možná jen desetina z výše uvedeného k tomu, aby mu byl trvale zakázán styk a byl z rodiny a od dětí trvale vyobcován, neboť takový zlosyn se přece nesmí k dítěti ani přiblížit... Natož ho vychovávat. 

 

Alespoň tak to vidí Krajský soud v Praze v podání senátu soudkyně Boudové - Zvěřinové.

K jejímu relativně objektivnímu popisu skutečnosti mu sice musíme pogratulovat, ještě bychom ovšem rádi viděli, aby z tohoto objektivního popisu vlastností matky dětí také vyvodil odpovídající - objektivní - závěry : 

 

Citace z rozsudku Krajského soudu : 

 "V nyní posuzovaném případě matka prohlásila, že udělá vše pro to, aby styk otce s dětmi probíhal. Její prohlášení však podle názoru odvolacího soudu s ohledem na skutková zjištění v dané věci nevzbuzuje důvěru. V rozporu s takovým prohlášením je i opakovaná (nedůvodná) námitka matky, že by styk neměl být v tomto řízení upraven. S ohledem na dosud probíhající asistovaný styk lze naopak pochybovat, že matka učiní vše pro styk nezletilých s otcem. Lze předpokládat, že pocítí vítězství a moc ovládat děti, což zneužije proti otci a v důsledku i proti dětem samotným (na možné poškození dětí ze strany rodičů, tedy i matky, při nezměněném vztahu k druhému rodiči upozornila i znalkyně). Odvolací soud proto uzavřel, že je namístě styk otce s nezletilými upravit. Vycházel přitom ze skutečnosti, že již tři roky jsou děti v péči matky, která má negativní vztah k otci, přičemž dosud neoddělila své emoce k otci jako k partnerovi od vztahu k otci dětí. Z toho důvodu může, byť ne cíleně, ale nonverbálně děti ovlivňovat (např. tím, že vysílá signály v podobě určitého napětí, pokud děti vede k asistovanému styku apod.)."

 Zbývá dodat : 

A protože tak skvěle vychovává děti a je jim tak dobrým příkladem, hodným všeobecného obdivu, úcty a zejména následování, tak se jí svěřují (všechny 3) děti do výhradní péče... 

________________

Pozn. otce : 

 

Pozitivní je, že se po dvou letech konečně rozhoupala kriminálka a matce dětí vznesli obvinění za několikanásobné maření výkonu úředního rozhodnutí. (Předání dětí zmařila cca 110x !!!!)  Předpokládám, že s tím čekali na pravomocné skončení řízení ve věci samé - aby tím trestním stíháním maminku před odvolacím soudem náhodou nějak nepoškodili.
 
O diskriminačních feminacistických výrocích znalkyně (PhDr. Vladimíry Strakové) před soudem v rozhodnutí samozřejmě nejsou ani stopy, ...

____________________

____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-10 13:11
V kvetnu prijely motorky a auta, v srpnu prijedou TANKY!
Z.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-10 13:21
Připojte se k PETICI !! Záslužnému to činu.

Odmítáme ratifikaci Istanbulské úmluvy, chceme zachovat tradiční rodinu :

www.petice24.com/.../

www.petice24.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-10 18:33
Užij si justice, kluku fotbalistická !!

www.super.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-11 16:02
Seminář na téma kárných řízení ve věcech soudců a státních zástupců nabídl pestrou paletu informací a názorů

www.nssoud.cz/.../21569?tre_id=135


Dáme ho na káru, svlékneme ho z taláru‘. Soudci a státní zástupci debatovali o kárném řízení

ceska-justice.cz/.../...

______________

Jako obvykle, nás zapomněli pozvat...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-11 16:16
Soud snížil trest za zavírání dětí do hladomorny. Nemají následky, řekl

brno.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-11 19:51
Jak se pozná lepší rodič ?

V mém případě P - 359/93 u OS P-8, matka byť ozdobená titulem mgr. z UK, prohlašovala u soudu, že má zájem aby se otec stýkal s dcerou, současně měla podaný návrh na zákaz styku otce s dcerou. Již několikátou soudkyni ve věci tento rozpor naprosto neuvedl do rozpaků. I takové kretény dokáže vyprodukovat věhlasná univerzita. O.

_____________

O "věhlasné univerzitě" jsem si udělal svůj obrázek, když mi její přední "experti" vážně tvrdili, že SZR neexistuje - a že nejlepší k "vyřešení problému" bude, když se styk s otcem na rok přeruší (za situace, když už 5 let žádný neprobíhal) - a tím se prý situace "uklidní". Už je tomu 14 let - a "uklidňuje" se pořád - a pořád se stejným výsledkem. Tedy - velkým kulovým.

Za tento bezcenný blábol, který by z huby nevypustila ani stará Blažková, tahle banda tupců shrábla 140 tisíc - a když jsem si stěžoval přednostovi té jejich lékařské fakulty, že za bezcenný a na první pohled nesmyslný blábol, který vyvrátí i laik - a zejména denní praxe, ve které zcela - a logicky - selhal, je to trochu hodně, neboť rok uplynul - a nic se pochopitelně nezměnilo, takže pravdu jsem měl já, a ne ctění docenti z Univerzity - tak mi odpověděl, že žádný problém neshledává a všechno je v pořádku. Jak by také jinak, že ?

Bodejť by ne, když shrábli - z kapes daňových poplatníků - 150 tisíc za nic.

Ten kretén, co mi takhle odpověděl, tam dneska dělá rektora. Nějakej Zíma. Neslyšeli jste ? Je mi z něj Zima pokaždý, když to slyším.

Tak co si kdo může o univerzitě, kde vám s vážnou tváří zapřou i nos mezi očima a budou vážně tvrdit, že spalničky jsou jen chřipka a angína vůbec neexistuje :eek: , protože se ji u nás nikdy nepodařilo popsat, a tedy ani rozeznat. A tedy - pochopitelně - ani léčit, takže se na ni dál umírá, jako ve středověku, ač všude jinde v Evropě si vezmou penicilin - a jsou z toho za 2 dny venku. ;-)

Tehdy jsme z toho měl pocit, že celá Karlova univerzita je parta dementů ani ne na úrovni Křováků, protože ani ti by takové nesmysly nemohli nikdy vážně tvrdit. Natož před "ctihodnou" soudní stolicí.


Uřízli si tam sice tehdy šílenou ostudu, ctihodní docenti odcházeli rudí - vzteky i zostuzením - jak raci - ale dodneška se na tom stanovisku nic nezměnilo, natož tehdy u soudu, který si je samozřejmě objednal.


Měl jsem tehdy pocit, že se všichni museli zbláznit, nebo že jsem svědkem nějaké masové kolektivní halucinace. :eek:

Vlastně jsem z toho v šoku pořád a nikdy jsem z něj nevyšel. :cry:

Kam až mohla klesnout "věhlasná" univerzita a co může dnes produkovat za duševní mrzáky a zmetky. :sigh:

Karel IV. se obrací v hrobě, hlasitě nadává a potichu zvrací. :-x

Zatímco my ho tady farizejsky oslavujem.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-11 19:55
Stejskal u soudu & paralyzér v soudní síni

dfens-cz.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-12 06:02
To, že i rektor UK obhajuje blábol....Není novum. Normalizační leta udělala nositele honosných akademických titulů i také z řady debilů. Prostě akademický titul ještě nekryje blbost. :-|

A ti kovaní bolševici s akademickými tituly dokáží být pěkně drzí! :eek:

Viz Varšavská univerzita a historie šikanování vědeckých kapacit, které si dovolily (za postkomunistické či spíše neokomunistické) vlády Tuska a Komorowského působit v parlamentní Macierewiczově komisi se zahraničními kapacitami na objasnění katastrofy prezidentského letadla 10.04.2010 ve Smolensku.

Soudruzi s akademickými tituly totiž bránili za každou cenu oficiální verzi - tu, kterou sestavila ruská komise pod vedením staré KGBačky Taťjány Anodinové, a kterou papouškovala komise tehdy vládní Millerova....Soudruzi - nositelé akademických titulů - atakující své kolegy dokázali tvrdit věci, za které by středoškolák propadl z fyziky, či na průmyslovce z několika technických předmětů najednou. :oops:
A dnes? Vychovali si dokonce "Studendský Anifašistický Komitét", zabývající se výtržnictvím proti dnešní válce - a speciálně bojem proti Církvi.

A soudruzi na Varšavské Univerzitě nosící akademické tituly - a to prosím v dnešním Polsku - navrhují vyloučení národoveckých studentů ze studia za účast např. v oslavě Svátku Nezávislosti apod.

Ovšem v takovém případě už lze hovořit o "dodělávající kobyle".
Ten "Studentský Antifašistický Komitét" připomíná západoněmecké univerzity z dob rozvoje Frakce Rudé Armády (sedmdesátá léta) a éry takystudentů Baadera a Meinhoffové - takovým studentem byl např. tehdy i Joschka Fischer, v devadesátých letech levicově extremistický ministr zahraničí vlády kancléře Schrödera, dnes jednoho ze šéfů dozorčí rady ruského Gazpromu a kamarádíček Putina (jiný se do vedení Gazpromu nedostane.). (Pozn: Baader a Meinhofová nakonec skončili tehdy podivnou sebevraždou ve vězení Stammheim u Stuttgartu...asi by lapení teroristé za několik vražd a únosů letadel zazpívali, kdo a jak je podporoval, nejen z Ruska, ale v samotném Německu?). :-?

Z podobné "kasty" se ovšem rekrutuje řada dnešních politiků, i Juncker, Timmermans a spol.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-12 18:55
Prý ve Varšavě protestují desítky tisíc proti vládě …

novinky.cz/.../...

Opět se česká media snaží navodit dojem, že tisíce lidí jsou v Polsku proti vládě...a opět papouškují Gazetu Wyborczou. Že by proto, že i protivládní televizi TVN, kterou také „znalci Polska“ v českých mediích obvykle papouškují, se zkrátka nepovedlo ukrýt fakt, že letošní „Pochod Svobody“ totální opozice se nebude moci počítat mezi úspěšné?!

S vysokou pravděpodobností právě proto. Vzdor angažování řady „autorit“ v propagaci pochodu, a také dovozu lidí z celého Polska autokary na místo události, se dosáhnout dobré účasti nepovedlo, komentuje portál wpolitice.pl.

Ostatně na jeho odkazech najde čtenář snímky – jeden dokonce z obrazovky televize TVN, a jiný z dronové perspektivy, takže úsudek si udělá sám. Desítky tisíc to rozhodně nejsou. Varšavská policie říká, že je to několikrát méně než deklamovaných 50 tisíc, a polská televize uvádí odhad 11000. Náhodně tázané nejvíce křičící řadové účastnice nedokázaly odpovědět reportérovi polské televize, čím a kde je konkrétně potlačována svoboda. Prý všude...(ovšem, těm, kdo ještě neztratili zdravý rozum, dojde: Kdyby byla všude, už by tancovaly pendreky a antony sbíraly účastníky. A odkud na takové akce plynou peníze? Mj. z Nadace Konráda Adenauera (ten se musí obracet ovšem v hrobě!...Nadace Adenauera zanechává hořkou příchuť nakonec i v ČR – ta začátkem devadesátých let se rozhodla finančně podpořit v dávné ODA cestu k vedoucí pozici jiné osobě Moskvy – Vladimíru Dlouhému...).

Pokud jde o onen odhad volebních preferencí PiS a totální opozice, novinky.cz ani neudávají, kde tento odhad vzaly. Na zdroji totiž hodně záleží – lze najít klidně i několik odhadů, které se budou jeden od druhého značně různit.

wpolityce.pl/.../...

wpolityce.pl/.../...

Jiný bluf navozovaný českými medii se snaží navodit dojem, jakoby Polsko chtělo vystoupit z EU. Polsko naopak usiluje o aktivní úlohu v EU....ovšem na základě subsidiarity a nepřeje si EU jako socialistický superstát. Rovněž tak českými medii nekriticky přejímaným tvrzením totální opozice o tom, že se Polsko dostává do mezinárodní izolace, značně protiřečí údaje o rostoucí ekonomice, a hlavně zvýšený zájem zahraničních investorů – odpovídající zvýšení ratingu mj, i u Smith & Poors a nejen...

Tím se ovšem media totální pozice zásadně nechlubí.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-12 18:58
Mluvčí policie hl. m. Varšavy aspirant Mariusz Mrozek říká, že počet podaný varšavskou radnicí (kde přežívá totální opozice v osobě bývalé komunistky a dnešní velké harcovnice totální opozice Hanny Gronkwiewicz-Waltzové, vyšetřované ve věci reprivatizačních podvodů velkého formátu s varšavskými nemovitostmi), „přinejmenším několikanásobně“ nadhodnocen. Gazeta Polská říká, že na svozu opozice bylo osob 4-7 tisíc.
Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-13 12:39
Znalci a jejich odlisne posudky v kauze Capi hnizdo.
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2018-05-14 10:25
novinky.cz/.../...

Krajský soud v Hradci Králové v pondělí opět zprostil obžaloby Lukáše Nečesaného...
Státní zástupkyně Lenka Faltusová se v pondělí ve své závěrečné řeči plně odkázala na své předchozí závěrečné řeči. A ty přednesla již čtyři. „Můj první názor se nezměnil, proto navrhuji uznat obžalovaného vinným skutkem v obžalobě a shodně s předchozím trestem navrhuji udělit trest v délce 13 let,“ řekla dopoledne Faltusová.....

Prokuratorko faltusova .. se svym "pravnim nazorem" coz neni pokud vim v zadnem platnem zakone definovano se muzete sverit ve vezeni kam pro krive obvineni, nadrzovani a zneuziti pravomoci uredni osoby bezpochyby patrite spolu s fizlama kteri to cele spiskali aniz by jim prislo alespon podivne copak ze si syn kadernice znamy fetacek rozmyslel jit rovnou do hospody na zachod a v pulce cesty se otocil a sel se udajne vytento do kadernictvi ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-14 11:57
Soudní pink-ponk bez konce - na účet daňových poplatníků si jednotliví justiční kašpaři hojí své bolístky a pošramocené já :

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2018-05-14 14:27
magazin.aktualne.cz/.../...
"Měníte dítěti plenu? Musíte mít od něj souhlas, říká odbornice."

Nebezpecni psychopati a blazni jsou v mediich oznacovani za odborniky ... svet se v p..l neobraci svet je v ni uz davno .... okamzite tuhle nadheru zavrit do sveraci kazajky a soupnout pod sedativa do klecoveho luzka at neskodi ... ta zenska je totalni a velmi nebezpecny blazen a na to nepotrebuju ani skoly ani odborny posudek ... to si opravdu nechaji normalni lide libit uplne vsechno az do uplneho vyhubeni? Jak asi muze dopadnou svet kteri ridi takovito blazni?
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-15 09:02
Takových "odbornic" jsou plné neziskovky.

Berou na to stovky tun dotací a pořádají debilní přednášky v Senátu pro polodementní senátory, kteří tomu naslouchají... A myslí si, jak jsou "in". :eek:
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-15 09:05
Přešlap ?
Nikoliv - rutina.

novinky.cz/.../...

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-15 09:11
Zidi meli stesti, ze nedopadli jako Necesany!
Z.
novinky.cz/.../...
________________

Asi proto, že za nimi stojí silná ambasáda.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-15 15:16
Policie zbila a zatkla nevinné turisty místo rváčů z Nizozemska. Ututlala to

nazory.aktualne.cz/.../...

V honbě za rváči z Nizozemska si policie podala nic netušící turisty z Izraele

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-15 09:14
I v Německu už začínají oslavovat Urválky v sukních?

Jak vidět, také v merkelovském Německu znovu oslavují někdejší enderáckou Brožovou (soudkyně, která vynesla rozsudek smrti nad dr. Miladou Horákovou – pozn.) ....Není pak divu, že je to merkelovské Německo, které stojí dnes v čele tažení proti prý „narušenému právnímu stavu“ v Polsku či Maďarsku. Inu – zloděj křičí „chyťte zloděje“. Zatím se tak otevřeně děje v Berlíně, a jak se dále čtenář dočte v překladu článku z webu „freiewelt.net“, jde o ten kdysi východní:
freiewelt.net/.../...
Jako soudkyně vynášela za režimu SED rozsudky smrti
»Krvavá soudkyně« Hilde Benjaminová uctívána v brožuře jako »silná žena« .
Hilde Benjaminová byla národní soudkyní za režimu SED ( SED = „Sjednocená socilistická strana Německa“ = bolševická státostrana v Grotewohlově, poté Ulbrichtově a nakonec Honeckerově tzv. NDR, pozn. přek.). Vydala tresty vězení úhrnem 550 let, v 15 kauzách zněl její rozsudek »doživotí« a dvakrát odsoudila lidi k smrti. V Berlíně vydaná brožura jí ctí jako »silnou ženu«.
Režim SED v počátečních letech své existence trpěl nedostatkem právnicky vzdělaného personálu. Mnozí soudci byli do r. 1945 příslušníky NSDAP a byli proto pro další zaměstnání na tomto poli považováni za nezpůsobilé. Od r. 1946 byli proto v Sovětské Okupační Zóně (něm. zkratkou SBZ – tento název byl užíván v bonnském Západním Německu, které komunistickou tzv. NDR neuznávalo de iure, možná si jej připomenou pamětníci českého a slovenského vysílaní radií Deutsche Welle a Deutschlandfunk v dobách studené války – pozn.) vzděláváni lidé v národních soudcovskch školách resp. v ústřední soudcovské škole na tak zvané národní soudce. Jedním z nich byla i Hilde Benjaminová, která byla od r. 1949 do r. 1953 v četných procesech předsedkyní.
K těmto kauzám patří také 13 procesů, které Benjaminová vedla proti příslušníkům opozice proti režimu SED. Dohromady vynesla Benjaminová tresty vězení na 550let, 15 lidí poslala za mříže na doživotí a v divadelním drážďanském procesu (proti Johannovi Buraniekovi a Wolfgangu Kaiserovi) vynesla dva rozsudky smrti, které byly vykonány v r. 1952. V neposlední řadě za oba tyto rozsudky dostala přízviska jako »Rudá Guillotina«, »Rudá Hilda« nebo také »krvavá Hilda«.
V brožuře „Silné ženy v Steglitz-Zehlendorfu“, vydané obvodním úřadem berlínské čtvrti Steglitz-Zehlendorf, je jako taková silná žena uctívána »krvavá Hilda«. Benjaminová přitom zažila už za doby jejího života pocty jako věrná partajní soudružka. V letech 1955 a1962 obdržela „Řád za zásluhy o Vlast“, 1972 k „Řádu za zásluhy o Vlast“ čestnou stuhu, 1977 a 1987 „Řád Karla Marxe“ a 1982 “Hvězdu Přátelství mezi Národy“. Její urna byla po její smrti v dubnu 1989 uložena za státního pohřbu za účasti členů politbyra Egona Krenze, Ericha Mielkeho (nejvyššího pohlavára Stasi, pozn.) a Alfreda Neumanna s vojenskými poctami v památníku socialistů na Ústředním hřbitově v Berlíně-Friedrichsfelde.
Oba Hildou Benjaminovou k smrti odsouzenmí a později holomky SED popravení Buraniek a Kaiser byli rehabilitováni v r. 2005.

A co na závěr? Vím, že čtenáři jsou zvyklí ode mně na zprávy z Polska, nicméně právě i souvislost s děním v Polsku motivuje podívat se i tam, kde jsou iniciátoři protipolského (i protimaďarského) tažení, kdo to je, a co dělají. Juncker, Timmermans i Tusk ...jsou totiž osoby prosazené do funkcí v orgánech EU resp. Evropy výlučně Angelou Merkelovou. Pokud jde o web freiewelt.net, jde o nemainstreamové německojazyčné medium, jak napovídá už doména *.net. Největší aktivitu v něm má ovšem AfD, „Alternativa pro Německo“, třetí nejsilnější strana v německém Bundestagu (parlamentě), napadaná mainstreamovými medii. Freie Welt přináší hodně příspěvků vysoké informační hodnoty, ale neznamená to, že je to každý příspěvek a vždy. I zde, jako téměř všude, třeba přistupovat selektivně, vyhnout se nekritickému přejímání úplně všeho....Pokud jde o souvislosti, pak se nedivím: Dnes se na pojmenování ulic i institucí vrací v Německu Willy Brandt, v sedmdesátých letech spolkový kancléř, jenž byl donucen abdikovat po velké aféře obsazování vysokých úřadů agenty Stasi (dozvuky aféry Marcuse Wolfa), a nakoneco obviněn jako agent KGB. Pamětníkům sovětské okupace Československa 1968 musí jeho jméno znít také falešně: Když v r. 1970, kdy ještě nedoznělo dunění ruských tanků československými městy, podepisoval „Smlouvu o přátelství a spolupráci Spolkové Republiky Německa a SSSR“. A za Schröderovy levičácké vlády, která nastoupila po volbách v r.1998, byly zaznamenány dokonce pokusy rehabilitovat komunistickou teroristickou organizaci „Frakce Rudé Armády“, která unášela v sedmdesátých letech (za Brandtovy vlády) letadla (např. s činovníky OPEC z Vídně do Alžíru, nebo jiné letadlo do somálského Mogadisiia), nebo osnovala atentáty (např. vraždu předsedy Německého Svazu Průmyslu H.M. Schleiera).
A tak – jak sledujeme německou historii od nástupu Brandta až k dnešku, čtouce o oslavování „německé Brožové“ – nic nového pod sluncem?!

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-15 09:15
Důchodci platí alimenty hlavně podle výše penze, soud zajímá i majetek

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-15 09:39
Propadák "Bůh s námi" - aneb styl práce ČT :
Podle scénáře si natočili něco úplně jiného bez vědomí autora...

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-15 12:08
Ááá, kapříci připluli !!!



:) kapříci..., jen tam nevidím jméno toho, kdo bude mít pěknou dovolenou....

zpravy.idnes.cz/.../...

Kul.

___________

A děje se to klidně veřejně, před kamerami - a nikomu to není divný...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-15 12:12
OSPOD se bude profesionalizovat …

Oznámení o vzniku profesní komory SPOD
7. května 2018 v 13:59
Vážené kolegyně, vážení kolegové,
dovolujeme si Vás informovat o založení Profesní komory sociálně-právní ochrany dětí z. s. (dále jen "PKSPOD").
Naším cílem je vytvoření silné odborné profesní organizace jako platformy pro zvyšování profesionality a prestiže sociálně-právní ochrany dětí (dále jen "SPOD"), pro vzájemné předávání zkušeností mezi pracovníky SPOD, poskytování profesní podpory a hájení zájmů svých členů, zaujímání stanovisek k otázkám týkajícím se SPOD, pořádání odborných diskusí, vytváření nástrojů pro legislativní změny a jejich prosazování a následná realizace v praxi.
Jsme si vědomi toho, že na pracovníky SPOD jsou kladeny vysoké nároky. Vzhledem k výkonu SPOD v rámci přenesené působnosti jsme jedni z mála sociálních pracovníků, kteří mají zároveň status úředníka. Naše práce v sobě nese pomáhající i represivní nástroje a postupy, což s sebou nese neustálá profesní a etická dilemata. Vnímáme, že výkon SPOD je vysoce profesionální činnost zasahující do nejintimnějších lidských situací. Snad právě pro svou určitou "pikantnost" budí v lidech chuť se k ní vyjadřovat, psát o ní a využívat ji i jako náměty pro uměleckou tvorbu bez základních znalostí problematiky. PKSPOD chce vyzdvihnout specifičnost a krásu naší profese a k laickým komentářům poskytnout odbornou alternativu včetně pohledů ze skutečné praxe.
První a zásadní otázka kterou se PKSPOD chystá položit představitelům ČR, nemá, dle našeho názoru zdaleka tak jednoznačnou odpověď, jak se na první pohled může zdát. Je jí skutečnost, zda si z pohledu dlouhodobého plánu hodlá ponechat stát ve svých rukou výkon SPOD v aktuální podobě. Přejeme si být seznámeni s dlouhodobou vizí MPSV, kterou nikdo z nás nezná a chceme v ní identifikovat místo pro SPOD.

Pokud skutečně zůstane SPOD v rukou státu, je důležité, aby za výkon vlastní veřejné správy zaručil stát důstojné a především stabilní ekonomické zajištění těm, kteří pro něj tuto činnost vykonávají. Je nepředstavitelné v jiných oblastech veřejné správy, aby každý rok žádaly
o "dotaci" na výkon svých činností a v podstatě po celý pracovní rok ani nevěděly, s jakou částkou mohou hospodařit. Je nedůstojné, že se výkon nejnáročnější sociální činnosti převážně s nejtěžšími a nemotivovanými klienty, s těmi, kde veškeré předchozí podpory selhaly, výkon sociální činnosti, která má velmi vysoké nároky na vzdělání a na administrativní zpracování své agendy, v rukou státu ekonomicky propadl oproti jiným srovnatelným profesím.

Pokud se ukáže, že stát i nadále chce mít v rukou výkon SPOD a zajistí důstojné ekonomické podmínky těm, kteří tuto činnost vykonávají, jsme připraveni, spolu s Vámi, nabídnout mu tým, který má zájem na vysoké profesionální úrovni výkonu SPOD a je připraven se podíleti na tvorbě metodických doporučení dříve, než jsou vydaná a až následně diskutovanáa opravovaná. Jsme připraveni podílet se efektivně na správě a růstu odvětví, které je tak naplněno dilematy především proto, že je tolik veřejné i tolik osobní.

Milé kolegyně a milí kolegové,
výše uvedené není předvolební kampaň ani akademická činnost (myšleno v nejlepším smyslu slova). My jsme jedni z Vás. Řadu let se poctivě věnujeme výkonu SPOD a potýkáme se každý den se stejnými problémy, jako Vy. Něco se nám daří lépe, jinde chybujeme. Pojďte si s námi vzájemně předávat zkušenosti, sdílet dobrou praxi, upozorňujme se i na pracovní úskalí. Doporučujme si kvalitní vzdělávací programy, diskutujme a podpořme se vzájemně. Hovořme stejným jazykem napříč Českou republikou. Pojďme hájit naše zájmy, ale současně se pokusme vdechnout výkonu SPOD vyšší profesionalitu i společenskou prestiž.

Budeme nesmírně potěšeni, pokud Vás naše konání osloví a stanete se členy Profesní komory SPOD.
Profesní komora je otevřená všem pracovníkům SPOD v České republice (viz Stanovy). Jsme přesvědčeni, že velmi přínosné budou poznatky z výkonu metodické a kontrolní činnosti SPOD a bude nám ctí, staneme-li se odborným partnerem pro nejvyšší metodický orgán, MPSV.
Těšíme se na Vás.
Na stránkách komory (pkspod.blog.cz) naleznete základní dokumenty a informace, jak se stát členem organizace, v případě, že se tak rozhodnete.
S pozdravem
Mgr. Jana Dvořáková, v. r.
předsedkyně Profesní komory
sociálně-právní ochrany dětí

P.S. A o dalším "zájmovém sdružení", resp. profesním spolku, Unii rodinných advokátů včele s JUDr. Danielou Kovářovou jste již jistě slyšeli. www.uracr.cz/

Ještě chybí co asi např. Unie rodinných exekutorů, specializovaných na retroaktivitu výživného?

_______________


A co Unie rodinných vyšetřovatelů, specializovaná na trestné činy uvnitř rodiny, tedy hlavně neplacení výživného a domácí násilí ??

Za zvýšení a zajištění profesionality rodinných vyšetřovatelů... Přihlásit se můžete, pokud umíte dostatečně silně praštit pendrekem do koženého pytle. A nejen do něj.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-15 19:12
Výročí konce války - svátek českého řiťolezectví …

Květen 1945: svátek českého řiťolezectví
babylonrevue.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-15 19:15
Nevinný, přesto zavřený.

www.ceskenoviny.cz/.../1621373
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-16 07:26
Řídit stát jako firmu : (kde náklady platí někdo jiný)


tn.nova.cz/.../...

____________________

Možná měl Babiš upřesnit, jakou firmu má na mysli.

Protože to vypadá, že mluvil o typicky socialistické firmě, kde náklady nikoho nezajímají - vždycky je zaplatí stát - a benefity shrábne samozřejmě majitel.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-16 07:29
To se to krade ve velkém :

seznamzpravy.cz/.../...

Podotkněme, že ve vládě, které se Babiš a jeho ministři účastnili.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-16 12:54
Kauza Capi hnizdo:

Vsichni ti, kteri zadaji vysetreni teto kauzy a postavi se proti Buresovi, tak MUSI SKONCIT!
Buresova totalita tak dostava novy rozmer.
Demonstrace - chceme slusneho premiera by se mela opakovat!
Z.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-16 12:56
Česká advokátní komora (ČAK) zúčtuje se Samkovou kvůli prokletí velvyslance. Je to jak ve 30. letech, píše advokátka

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-16 12:59
Zničit každého, kdo by mohl něco vědět …

Českou kolegyni Kuciaka osm hodin vyslýchali a pak jí sebrali mobil se všemi kontakty

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-16 13:59
Bývalý občan NDR neuspěl u českého soudu: Rehabilitace za věznění při emigraci zamítnuta

tyden.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-16 14:09
Justici lze ovládnout cukrem a bičem, varuje expert na samosprávu

domaci.eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-17 13:02
Samková dostala od advokátní komory pokutu za proklínání tureckého velvyslance

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-17 13:06
Takový typický policajt...

Policista sázel, lhal při žádosti o půjčky a loudil peníze od mladých žen

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-18 06:30
Urednicka vlada:

Byla by to vlada bez Burese s Benesem?
Kazdopadne by to byl konec Buresovy diktatury!
Z.

blesk.cz/.../...
0 # Kedul 2018-05-18 09:44
"Na tři roky do vězení poslal Krajský soud v Plzni 17letého mladíka ze Slovenska za loupežné přepadení s následkem smrti. Hoch byl jedním z útočníků, kteří loni v září v Dobřanech na Plzeňsku napadli 29letého Ukrajince a ubili ho k smrti."
novinky.cz/.../...

srovnejme s

"Na 12,5 roku má jít podle Krajského soudu v Ústí nad Labem do vězení 37letý Petr Benda, který loni v Chomutově zastřelil řidiče dodávky. Podle soudu jednal Benda s rozmyslem, když do dveří dodávky vyprázdnil celý zásobník. Benda se hájil tím, že řidič jezdil u paneláků, boural do aut a najížděl do lidí a on chtěl chránit zdraví a život svůj i ostatních."

K teto "praci" soudcu neni co dodat .. snad jenom jak se u nas zachazi s osobnimi udaji .. pravomocne odsouzeny velmi nebezpecny vrah v organizovane bande dostane smesny trest a ani nesmime znat jeho xicht...
0 # Saxána 2018-05-18 12:52
SENÁTNÍ VOLBY VE ZLÍNĚ

A jak se pozná lepší kandidát?

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-18 15:16
Jak ? Podle toho, co je za ním vidět doposud, jaký má charakter, jak se nebojí zastat druhých, i když mu to momentálně nic positivního nepřinese … Jak se zajímá o právo a spravedlnost a jejich stav a co je ochoten udělat pro jejich zlepšení.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-19 17:42
Konečně zásadní a aktuální téma :

veda-a-technika.eurozpravy.cz/.../...

__________

Jestli jsme si to dávno nemysleli...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-19 17:44
Byl jsem za Gilem, daří se mu v rámci možností dobře, pozdravuje všechny, co jeho případ sledují a drží mu palce.

Prý se ve věznici stává čím dál populárnějším...

Dnešní návštěva v klidu a bez problémů, tradičně s klobásami a kávou - valdická věznice je v tomto směru téměř nedostižná.
_______________



Jo, a povídal, že během jediného dne našel na vězeňském dvoře 15 4-lístků... Teď je postupně rozesílá svým známým.

Tak mu povídám, že to už musí něco znamenat, že se musí něco positivního stát... :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-19 18:25
Takže se s rozdělováním věcí na Ústavní soudu podle vás manipuluje?

Když vám jeden den přijde 10 věcí, tak se s tím samozřejmě trošku manipulovat dá. Ale já samozřejmě nechci nějak říkat, že s tím ta kancelář hýbe, ale dá se. Když stížnost někdo přinese osobně, tak samozřejmě mohu říct, teď to sem nenos, ale ve dvě by to mohlo vyjít na určitého soudce zpravodaje.

Pavel Varvařovský: Ústavní soud často řeší věci, které mu nepřísluší

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-19 18:25
Organizovaný zločin z ciziny korumpuje českou státní správu, tvrdí vnitro

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-19 20:00
Návštěva s klobásou a kávou ?

To mi drtek pošlap prsa, vězeňství patrně pokročilo. Na Ruzyni jsme Ti mohli podat ruku a pomeranč od Zbyňka si moh jen popatřit. O.

____________

Valdice pokročily. Tam byly vždycky nejlepší návštěvy.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-19 20:02
Kvůli odškodnění se zjišťuje i to, jestli se lidé měli rádi, říká soudce

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-19 20:02
Bývalý detektiv měl podnikatelům slibovat ochranu před policií

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-20 04:22
Názorná ukázka, kdo u nás nosí legálně zbraň (nejspíš se z něj vyklube bývalý policajt nebo jejich známý):


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-20 05:04
Na senátních volbách ve Zlíně je jistě dobré to, že nepostoupil nikdo z ANO.
Mizivá účast voličů svědčí jak o tom, že současný Senát je bezcennou sbírkou kašpárků, tak o tom, že se na tom - za Zlín - nic nebude měnit :

kurzy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-20 07:15
Zbývá bezesporu dodat, proč ti znalci jsou znalci i nadále a proč jim krajský soud okamžitě nesebral znalecké doložky, když za ně odpovídá :

novinky.cz/.../...
0 # Saxána 2018-05-20 18:32
Jen technická. Nové články už nejdou zveřejňovat?

______________

Jdou. Akorát je musí někdo napsat. :-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.