2 odkazy, co

byste neměli přehlédnout : MěstSZ a EXE

 

 V záplavě různě rozesílaného, většinou naprostého balastu, doporučuji nepřehlédnout dvě věci, které lze označit za podstatné - a sice rozhovor s historičkou a spisovatelkou Václavou Jandečkovou o akci Kámen a článek Tomáše Koloce o exekucích a exekutorech. 

 

https://video.aktualne.cz/dvtv/jste-na-zapade-slyseli-pak-sklapla-past-byla-to-zverstva-pop/r~876d6b405ab111e88560ac1f6b220ee8/

 

a článek Tomáše Koloce o exekucích a exekutorech.

 

https://zpravy.tiscali.cz/nejvetsi-porevolucni-kseft-jsou-exekuce-kam-se-hrabe-bakala-nebo-kozeny-313503?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

 
V rozhovoru o akci Kámen není až tak zajímavá akce Kámen samotná (tato estébácká provokace z počátků řádění komunistického režimu na konci 40. a v 50. letech minulého století je dnes již dostatečně známa, alespoň pokud o podstatu věci jde) - ale zkušenosti paní novinářky s dnešními orgány činnými v trestním řízení. 
 
Protože proč za akci Kámen nebyl nikdy nikdo potrestán - ač to zjevné trestné činy byly, a to i podle tehdy platného trestního zákona ?? 
 
No - protože komunisté a jejich pohrobci na státních zastupitelstvích bránili vyšetření sebemenšího provinění komunistických struktur z doby totality - aby nám dnes mohly drze do očí tvrdit, že na všechno je pozdě, všichni viníci pomřeli a všechno je promlčené. 
 
Když vezmeme jenom akci Kámen - a pomineme všechny ostatní zločiny komunistického režimu - tak se na ní musely podílet desítky osob z řad StB - a ty desítky osob napáchaly stovky trstných činů - jež bylo úlohou SZ  vyšetřit. A to ihned, jak to bylo možné, tedy v roce 1990. 
 
Nehnuly prstem. 
 
Dokážete si představit - objemově - co by to muselo být za penzum práce, kdyby tyto všechny trestné činy měly být vyšetřeny, popsány, sepsány obžaloby, tyto obhájeny u soudů ? 
 
Tato práce nikdy nebyla udělána. 
 
Lze se důvodně domnívat, že kdyby tato práce byla bývala udělána - vypadala by dnes společnost úplně jinak.
 
Ty desítky procesů s komunistickými zločinci by zcela přeformovaly myšlení společnosti - tak, aby se naprosté většině nikdy už po komunistických časech nestýskalo, vyjma těch, kteří tehdy vládli a dělali si, co se jim zlíbilo. Na úkor a účet ostatních.  
 
Oběti by se dočkaly satisfakce, a to mravní i materiální. Celá společnost by získala vědomí, že spravedlnost existuje - a funguje, byť se zpožděním a menšími výkyvy - už na zemi, a netřeba čekat až na tu Boží. 
 
TO BYLA HLAVNÍ ÚLOHA TĚCH,  co údajně revoluci vyhráli. Tedy Havla a spol. 
 
V této roli naprosto selhali - následkem čehož se společnost namísto spravedlnosti začala "věnovat" privatizaci, tedy v té době hlavně rozkrádání bývalého státního majetku ve velkém. 
 
Jedna zlodějna byla nahrazena druhou - oběti komunistické zvůle umřely s vědomím, že krom občasné vzpomínky v nějakém nevýznamném plátku je na tomto světě už nic nečeká - a společnost nabyla přesvědčení, že žádná spravedlnost neexistuje a hlavně ani nemá cenu se o ni snažit - zato že ten, kdo si co nakrade, také si to už nechá - a je následně ještě hrdinou i pro ostatní a nikdo už na tom nic nezmění, lup i nezasloužené postavení mu zůstanou navždy. 
 
Chápete, co nám tu všem státní zastupitelství dluží ?? 
 
To není už jen pár estébáčků nad hrobem postavených před smrtí před soud - ale úplně jiné společenské klima, které se s minulostí vypořádalo, viníky potrestalo - nebo se o to alespoň vážně pokusilo - a napříště už nikdo nežije s vědomím, že sloužit zločinnému režimu se vyplatí, protože to nikdy nikdo vyšetřovat nebude - a osobní odpovědnost v takových případech neexistuje. Všichni si ponechají, co si naloupili - a z nezasloužených důchodů budou královsky žít do smrti. 
 
A ještě z jednoho pohledu je tento rozhovor velmi zajímavý : 
 
Paní novinářku bych totiž nepodezíral z toho, že chce vědomě škodit státním zástupcům nebo OČTŘ nebo je veřejně hanobit. Přesto - a právě proto - i z její výpovědi je nad slunce jasnější, že 
 
schopný investigativní novinář vypátrá za měsíc to, co nevypátraly celé týmy za to placených státních zaměstnanců po celé roky - tedy především policajtů a státních zástupců. 
 
Protože má - na rozdíl od nich - zájem o věc, ne o prémie - a také něco skutečně objasnit a vyzkoumat chce. 
 
Pokud si představíme ten obrovský objem práce, který nám státní zastupitelství dodnes dluží a nikdy ho - vzdor statisícovým měsíčním platům každému z nich za nic - neodvedlo, pak snázeji pochopíme, proč má čas a energii hrabat se v uzavřených starých spisech - ne proto, aby potrestalo komunistické zločince, ale proto, aby zjišťovalo, jestli se náhodou někdo během procesu nezeptal soudce, jestli není magor, nebo se nevyjádřil o soudkyni, že je to hloupá a nevzdělaná husa. A psát na to obžaloby. Na to jim kupodivu ani energie, ani čas, ani prostředky nikdy nechyběly. 

 

___________________________

___________________________

 

A druhé téma - EXEKUČNÍ  - je bezesporu ještě závažnější, už proto, že se netýká komorně několika jednotlivců, ale bezvýhradně celé společnosti. A ačkoliv tuto problematiku osobně dobře znám, přeci jen jsem si nedokázal představit, že synové se bojí pochovat své rodiče, aby po nich nemuseli převzít dluhy. Ať už ty vznikly jakkoliv. 

Chápete, do jakého stupně hyenismu nás chamtivost a hrabivost, šířená zde po revoluci především ODS (neboť ta exekutory vymyslela, uvedla je v život a drží nad nimi ochrannou ruku dodnes), dovedla ? 

Nebylo by tohle samozřejmě možné, kdyby ve státním - a především justičním - aparátu seděli mravně a morálně vyspělí jedinci - a ne chamtivá a hrabivá chátra prakticky bez vzdělání, především toho mravního, ale často i faktického, nutného pro výkon vlastního povolání. 

Výkon spravedlnosti slušná společnost svěřuje těm nejvyspělejším jedincům.

U nás byl - a u exekutorů je to obzvláště markantní, byť i tam se výjimky najdou, ale je jich jako šafránu - svěřen společenské spodině, které bylo přislíbeno, že může klidně terorizovat společnost, jak se jí zlíbí - protože mocní - za to, že jim slouží - budou nad nimi držet ochrannou ruku. 

A tu tedy drží. 

Takže podat trestní oznámení na exekutora - byť jeho trestná činnost je podrobně zdokumentována a není o ní pochyb - je totéž jako podat trestní oznámení na soudce : Bez vyšetřování letí do koše a ještě se vám vysmějí do očí. 

Sám jsem se o tom několikrát přesvědčil - a tyto stránky jsou toho jasným dokladem. 

Asi by je ten smích rychle přešel, kdyby právníka, jenž se pokusil dovozovat převzetí dluhů z toho, že syn přijel rodičům vystrojit pohřeb, vyhodili z ČAKu, což je důvod nad jiné jasný a opodstatněný  - a napříště by i rychle přešla chuť kohokoliv dalšího něco podobného byť i jen zkusit. 

Jenže - to jsme zpátky u justice a kdo v ní pracuje. 

Až na výjimky - mravní a morální odpad, povětšinou z komunistických rodin bývalých prokurátorů a komunistických soudců - a podle toho vypadá všechno ostatní, úcta k člověku a jeho právům pak především. 

Dovolím si na tomto místě ještě připomenout, že beztrestnost - i při nejhorších zvěrstvech - byla základním pravidlem čeky a čekistů - a samozřejmě také einsatz gruppen za války, aby se nebáli zabíjet děti a nemluvňata. 

Beztrestnost zločinců v uniformách nebo talárech je prvním a základním znakem každého totalitního režimu - s demokracií a právním státem naprosto neslučitelnou. 

A podle toho si snadno uděláte závěr, v čem dnes žijeme. 

Ještě jednu poznámku na závěr - nepřehlédněte : Žijeme - a to jako jediní v Evropě.

Nikde jinde by takové svinstvo nebylo možné, natož aby nad ním stát držel ochrannou ruku.

A považoval to za normální výkon spravedlnosti. 

 

_________________________

_________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-26 10:12
novinky.cz/.../...

A kdy odepíše ty ostatní ? Šlechtová je sice hloupý pako - ale ti ostatní nejsou o nic lepší a rozdíl je jenom v tom, že drží klapačky a krok - a zásadně si ničeho nevšímají a k ničemu se nevyjadřují. Prostě - služebníčci.

Pokud jde o jejich výkony v daných resortech, je to ovšem se Šlechtovou plně srovnatelné, nebo ještě horší.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-26 10:13
A, mimochodem, kdy už konečně Bureš předvede tu vládu odborníků, co nasliboval ??
Zatím jsme neviděli ani jednoho.
Zato jedno pako horší než druhý - to ano.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-26 13:33
Buresovi ministri musi hlavne umet odklanet miliardy do jeho firem a aktivit!

K tomu staci povolani "vyhybkar". Schopnost neni vyzadovana, odbornici by byli jen na skodu.

Co se tyce Slechtove, tak Bures konecne pochopil, ze "buchta" nepatri do armady.

Trvalo mu to ale dlouho, ze ano?

________________

On má estébák hodně dlouhé vedení i v řadě jiných oblastí.

Já svým způsobem obdivuju ty lidi, co ho volili - jejich prostotu a naivitu, protože nechat se takhle zblbnout takovým lemplem a zjevným grázlem, to už chce zabedněnost nebývalého formátu. Jednoduchost, naivitu - a hlavně : Vlastní neschopnost a spoléhání na to, že to všechno "nějak zařídí" někdo jiný nějakým zázrakem.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-26 17:32
novinky.cz/.../...

Jen pár desítek lidí protestovalo? I tak Bohu dík za ně! Do Polska tato hra přišla už před pár měsíci, vzbudila obrovské pobouření, následované masovými demonstracemi, režiséra Frljiče z Polska lidé doslova vykřičeli, musel odejít s ostudou. Bouře rezonovala i polskými medii.
Freeeurope.
________________

U nás jsou lidi líní a neteční a je jim všechno jedno.
0 # Kedul 2018-05-28 20:29
novinky.cz/.../...

Na verejne pristupne miste za pritomnosti spousty rozhorcenych osob se banda radobyumelcu svlekla a zacala se ohmatavat ... souzeni ale budou ti kdoz proti takovemu zjevnemu vytrznictvi zasahli ....
Jakto ze za mnohem mene zavaznejsi chovani (svleknuti se na verejnosti pristupnem miste a delani ci jen naznaceni uchylaren) jsou stihani zcela bezne obcane pro vytrznictvi jako byse jednalo o vrazdu a to i bez dukazu na zaklade tvrzeni proti tvrzeni a smyslenek "svedka" a tady dokonce uchylove z uredni mafie celou akci posvetili a provedli za asistence policie? Vedi pani urednejusticni mafiani neco o trestnim zakoniku a paragrafu nadrzovani?
Dalsi z mnoha prikladu proc je nutne bolsevicky paragraf vytrznictvi okamzite z trestniho zakoniku jakozto buzeracniho ohybatelneho okamzite vyskrtnout...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-26 21:33
Stejné triky a stále působí ?

Bureše jsem zažil na M Hájích kdy rozdával koblihy, před léty tam rozdával exministr zdravotnictví David růže, byť cíleně jen na ženy. Nu vida, oba se čapli postů.Stále platí, malé dárky dělají velké přátele. O.
0 # Kedul 2018-05-29 19:26
novinky.cz/.../...
O deset procent platu na půl roku přijde pražská státní zástupkyně Miroslava Šmehlíková, rozhodl v úterý kárný senát Nejvyššího správního soudu. Podle něj totiž způsobila průtah při vyšetřování závažné hospodářské kriminality....
....Žena se proti tomu bránila, ale státní zástupkyně Šmehlíková její stížnost proti rozhodnutí o zajištění finančních prostředků nepředložila několik měsíců soudu k rozhodnutí, přestože podle zákona tak měla učinit. ...
"Ale paní kolegyně nerespektovala ustanovení trestního řádu"

Ve slusne spolecnosti a pravnim state se tomu rika zneuziti pravomoci uredni osoby a je za to vezeni ... u nas dostala tytyty a muze si nerespektovat zakony jak libo i nadale ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 12:22
Úřednice vystavovala fiktivní žádosti o dávky, milióny měla posílat sama sobě

novinky.cz/.../...
___________

Pak může mít čas na vyřizování dávek...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 12:32
Paralela mezi Italii a CR.
Z.

zahranicni.eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 12:33
Názorná ukázka, k čemu taková kontrola asi je...

Policisté při zásahu proti Izraelcům nepochybili, řekla kontrola. GIBS šetří dál

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 12:35
Hornice si přišla pro balík.

Ministerstvo spravedlnosti čelí exekuci

novinky.cz/.../...

Ministerstvo spravedlnosti čelí exekuci, provádí ji exprezidentka Komory Fučíková

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 12:37
Analýza, ze které se politici opotí. Potvrzuje politická trestní stíhání na objednávku v ČR

securitymagazin.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 12:41
Měnová reforma 30. května 1953 :

novinky.cz/.../...

stream.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 12:51
Líbily se jí Peltovy peníze.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 13:00
Kdyz dva delaji totez, neni to vzdy totez:

Zatimco v Italii poveril prezident sestavenim vlady jinou osobu, tak v CR trva Zeman stale na Buresovi.
Je mozne, ze Ustava Italie ma jasnejsi pravidla nez Ustava CR?
Z.

novinky.cz/.../...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 13:01
Rikanka nejen pro deti v materske skole:
"Je to tak, je to tak, vládne nám tu estébák,"
Z.
domaci.eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 13:25
Když se dostanete v Rusku před soud, tak nemáte šanci, říká aktivistka Romanovová

archiv.ihned.cz/.../
_____________

Jakoby sme to už odněkud znali, že ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 13:26
Koupená a podplacená blbka.
Škoda, že se na té Ruzyni nepověsila.

forum24.cz/.../...

No ovšem, Burešova Jourová dala jasně najevo - nejhorší právní systém je v Polsku a ten nej-nej-nejlepší na světě je ten český (relikt komunismu).
Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 13:30
Speciální jednotka zadržela podezřelé

dfens-cz.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 13:41
Vzpomínka na heydrichiádu :

stream.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.