Jednostranná znalost trestního práva

i orientace pí senátorky Wagnerové, prokázaná trestním oznámením. Na slušné lidi. 

 

 Ti si tak říkají i oficiálně. Krom toho se za ně dozajista považují. 

A paní senátorka na ně - s určitým zpožděním - podala trestní oznámení pro výtržnictví, když demonstrovali před brněnským divadlem Husa na provázku a snažili se zabránit presentaci hry bosenského autora, hrubě urážející postavu Ježíše, křesťanství jako takové a navíc nepravdivě zkreslujícího historii. 

Pokud se na věc podíváme ryze z pohledu dnešní trestní praxe, pak každý nejposlednější policajt ví, že výtržnictví (a pro ně paní senátorka své trestní oznámení podala) se stíhá jen tehdy, je-li současně v kombinaci s ublížením na zdraví, jinak se nad ním mávne rukou a spadne maximálně na přestupek. 

Vzhledem k tomu, že paní senátorka do jisté doby pracovala jako ústavní soudkyně, neměla by jí být současná praxe trestních orgánů neznámou - a při této znalosti si mohla ušetřit práci. Ke zranění žádné osoby totiž při incidentu v brněnském divadle nedošlo. 

Na druhé straně - a při druhém pohledu - a - řekl bych - pohledu mnohem důležitějším - je její podivná neznalost jiného paragrafu, k jehož porušení už ale zcela jistě došlo - a to stranou, na kterou pí senátorka kupodivu žádné oznámení nepodávala - totiž stranou divadelníků, kteří hru provozovali. Ať už se jedná o herce, pořadatele či organizátory, natož pak chorvatského autora hry. 

A sice jde o tento paragraf : 

§ 355 trestního zákoníku (40/2009 Sb.) - Hanobení národa, etnické skupiny, rasy a přesvědčení

Hanobit křesťanství, křesťanskou víru a její symboly je - v původně křesťanské - zemi docela drzost, nemyslíte ? A to zcela bez ohledu na to, kolik procent obyvatel se v současnosti ke křesťanství hlásí. 

Mimochodem, co by se tak asi stalo, kdyby někdo napsal hru zesměšňující a urážející proroka Mohameda - a jel ji presentovat třeba do Saúdské Arábie nebo jiné ortodoxní muslimské země ??

Odhaduji, že by mohl mluvit o velkém štěstí, pokud by takovou presentaci vůbec přežil. A o tom, že by byla taková presentace jen jedna - a nadlouho pak už nic - vůbec nepochybuji. 

A paní senátorka, jíž byla dokonce kdysi svěřena ochrana ústavních práv občanů, nemá kupodivu žádnou starost ani o křesťanství, ani o tradici této země - ale o to, aby těm, kteří na ně hrubě útočí, někdo nedal pár facek. 

A to za situace, kdy Evropa čelí muslimské invazi - a zjevně si s ní neví rady. 

Muslimové se samozřejmě urážet nikde (v Evropě) nesmějí - křesťané, jak se zdá - kdykoliv, kýmkoliv a kdekoliv, včetně jejich vlastní země. A ještě se čeká, že si to mlčky nechají líbit. A když ne, tak honem přispěchá paní senátorka, jež má původně hájit zájmy občanů této země - a podává trestní oznámení na neexistující skutky, o kterých - jako bývalá soudkyně - musí vědět, že je nikdy nikdo stíhat nebude, minimálně potud, pokud na to nebude politická objednávka. 

A kdo si tak asi objednává stíhání vlastních občanů za ochranu své vlastní identity ? 

To by jistě bylo docela zajímavé zjistit. 

Chce se říci : Starosti paní senátorky Wagnerové bych chtěl mít !! 

Paní senátorce nevadilo moje četné bezdůvodné stíhání a dokonce věznění, i když o něm věděla - ba se k němu i vyjádřila, a to v tom smyslu, že pro ně nevidí zákonný podklad - přesto - jako senátorka - na organizátory těchto akcí nikdy trestní oznámení nepodala. Proč? 

Protože by o tom nehovořila velká a vlivná média ? 

Protože by jí to nepřinášelo body u multi-kulti vítačů, vydávajících se za "demokraty" a obhajujících - údajně - svobodu slova a "uměleckého" projevu ? 

Pak se ale musím ptát po jejím základním smyslu pro spravedlnost - když už ne po její základní znalosti trestního práva. 

A také po tom, proč a za koho vlastně sedí v Senátu a čí zájmy tam vlastně hájí. 

____________________

____________________

Odkazy : 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Brňáci dozajista mají o čem mluvit... A nejen oni. 

____________________

____________________

 

Demokratická strana zelených (DSZ) podporuje protesty občanů proti inscenaci dekadentní hry bosenského Chorvata Olivera Frljiće „Naše násilí a vaše násilí“, která se odehrála v Divadle Husa na provázku v Brně. Herci v ní hanobí státní vlajku a křesťanství, resp. křesťany, mj. i tím, že v ní Ježíš Kristus znásilňuje muslimskou ženu.

DSZ se ztotožňuje s obecenstvem z řad hnutí Slušní lidé, kteří v okamžiku, kdy jedna z hereček vytáhla ze svého přirození českou vlajku, vyjádřili svůj nesouhlas a pokusili se zabránit dalšímu urážlivému jednání aktérů představení.

 DSZ se pozastavuje nad tím, že nechutné a nemravné představení bylo součástí festivalu, placeného městem. Za hru urážející skupinu obyvatel a vyvolávající nenávist, město z daní občanů Brna zaplatilo autorovi a jeho souboru přes čtvrt miliónu korun. 

DSZ považuje za hluboce neetické, morálně pokleslé a provokativní, takovou obscéní hru u nás povolit. Obzvláště pak na Moravě, která je známá tradiční křesťanskou pospolitostí. Údajné „umělecké dílo“ podle našeho názoru uráží všechny křesťany a snaží se v nich vyvolat pocit ohrožení svobody jejich vyznání. Mimoto je však i atakem na křesťansko-židovské tradice a hodnoty moderní evropské civilizace. 

DSZ má zato, že divadelní soubor se popsaným jednáním mohl dopustit trestných činů veřejného hanobení národa, přesvědčení a vyznání.

DSZ vyzývá odpovědné orgány k okamžitému vypovězení tohoto souboru z ČR a zrušení všech jeho dalších představení.

ŘV DSZ

 

 

V Domažlicích 29. 5. 2018

www.dsz321.webnode.cz/news/prohlaseni-dsz-k-protestum-obcanu-proti-inscenaci-dekadentni-hry-nase-nasili-a-vase-nasili/

______________________

______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 17:48
V Polsku si všímají, že i v České republice pobouřil rouhačský spektakl občany

wpolityce.pl/.../...


Proti Frljičovu rouhačskému špektáklu protestovali i v České republice...Hra :Naše násilí -Vaše násilí" přerušena.

Kontroverzní hra „Naše násilí, Vaše násilí" v divadle "Husa na provázku" v Brně byla v sobotu rušena protestujícími. Policisté část protivníků špektáklu vyvedli, jiná skupina se pokoušela zakončení představení rušit hvízdáním.
„Naše násilí, Vaše násilí” je tímtéž divadelním představením, jaké vzbudilo kontroverzi v Polsku, když byla tuto hru Chorvata Olivera Frljiče na podzim 2016 představena na Festivalu Předpremiér v Bydhošti. V špektáklu sestupuje Kristus z kříže, aby...znásilnil muslimku.

Frljič v Polsku rovněž „proslul" zasłynął” představením divadelní hry „Kletba” ve "Všeobecném Divadle" ve Varšavě...

Freeeurope

____________

Dovoluji si pouze upřesnit, že Brno je na Moravě, ne v Čechách.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 19:52
Bluźnierczy spektakl Frljicia oprotestowany również w Czechach...Rouhačský spektakl
___________

Polský jazyk pod pojmem "Czechy" rozumí celou Českou republiku (i s Moravou a Slezskem dohromady), takže i Brno či Ostrava jsou pro Poláky pořád Czechy. Pokud míníme doopravdy jen Čechy od Aše po východní okolí České Třebové, tak pro ty mají název "Czechy właściwe", ale ten najdeme spíše v lexikonech a naučeném slovníku, než jako běžně chápaný pojem. Zato Morava žije v polštině v čísle pomnožném... Morawy. Brno jest stolicą Moraw - Brno je hlavní město Moravy. A Morawy jsou prostě pro Poláky w Czechach...A v běžné řeči mluví jen o Czechach! Historickou hranici těchto zemí Královské Koruny České už hodně lidí (zvláště čím dále od státní hranice) tak nevnímá. Ani to, že řada českých měst má na Moravě protějšek, že v České Třebové, jedouce třeba rychlíkem Varšava - Bohumín - Praha, potkáme na kolejích motorák Česká Třebová - Moravská Třebová, nebo že ty Budějovice, co se v nich vyrábí Budvar, jsou České Budějovice, protože blízko Znojma, odkud pochází dobré víno i znamenité okurky, máme také Moravské Budějovice. Čím dále od české hranice, tak si někteří Poláci Čechy pletou také i se Slovenskem, a řada těch, co nikdy v ČR nebyla ani na výletě, si nejednou myslí, že v ČR se platí eurem. Najdou se i někteří, co v Tatrách překročili slovenskou hranici, ale myslí si, že byli v Czechach, ale to zase už tak časté není. Ovšem ti, co navštívili Prahu, a je jich také mnoho, těm Praha učarovala. Jinak ve vnímání velice mnoha Poláků, zejména pak středního věku a více, totiž pořád - dodnes - jako velmi známý a i ctihodný pojem žije Czechosłowacja. A samozřejmě Čechy mají rádi, ti přece, totiž jejich Sv. Vojtěch, přinesli do Polska víru, to ví každý malý školáček (Bohužel na rozdíl od českého)...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 17:49
Výročí operace Anthropoid :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-30 19:50
Moc Vás zdravím!
Tuhle odpornost od soboty sleduji. Docela mne překvapilo, že se většina politiků v následných reakcích shoduje.
Že třeba Halík nebo Kalousek se to snaží obhajovat, to už mne nepřekvapuje. Jen se dál ukazuje, za koho kopou.
Sdružení Slušní lidé má moji plnou podporu a i Vaše myšlenky můžu jen podepsat.
PS. Zajímavá byla reakce Kláry Samkové na Parlamentních listech, která určitě také nebyla úplně od věci.
S pozdravem D. B.
0 # Kedul 2018-05-30 20:28
"Pokud se na věc podíváme ryze z pohledu dnešní trestní praxe, pak každý nejposlednější policajt ví, že výtržnictví (a pro ně paní senátorka své trestní oznámení podala) se stíhá jen tehdy, je-li současně v kombinaci s ublížením na zdraví, jinak se nad ním mávne rukou a spadne maximálně na přestupek."
Velmi hruby omyl .. prijedte casteji do Zdaru nad Sazavou a to budete koukat jak se likviduji nesympaticti inteligentni podezreli a jejich rodiny narceni z vytrznictvi ktere melo spocivat v tom ze se udajne nekdo mel koukat na nekoho jineho na verejnosti jak se udajne prevleka.... jak si tu bolsevicka fizlokracie spolu s prokuratory a soudci nikdy nepotrestana za pana Safranka dela z prava a spravedlnosti horkou komedii a jeste kryjou pomoci lzi sexuologickou "znalkyni" z Havlickova Brodu ktera na chudaky obvinene vydava lzive "posudky"...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-31 07:06
Já Žďár znám, viděl jsem tamní soud, i OSZ. Hlupáků je tam dost, neschopnost soudit rodinné kauzy o to větší. Zejména pro případy domácího násilí absolutní absence základních předpokladů, především nezbytného vzdělání.
Pak si léčí komplexy na svlíkání právních zástupců u rámu (viz nedávno Sokol).
Buranismus v praxi. Nejhorší je, že je snad ani nemá kdo školit, protože z těch, co to mají dělat, nikdo o tom nic neví. Totálně v zajetí hlouposti, v kruhu uzavřeném.
Ne že by to jinde bylo o moc lepší.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-05-31 16:05
Taky jsem znal jednoho ptáčka, jmenoval se Straka. A že mu to jméno sedělo.
J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-06-01 15:00
Kdo u nás tak asi nejčastěji vraždí, loupí, vydírá podnikatele, přepadá s granátomety dodávky s penězi … ??!!

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.