Češi jezdí na krátkou dovolenou

Z té delší by se totiž mnozí neměli už kam vrátit.  

 

 Skutečnosti, že Češi se povětšinou bojí odjet na delší čas z domova, si povšiml komentář denního tisku. 

_______________

 

_______________

Má sice pravdu v tom, že týden je na rekonstrukci organismu málo, ale zapomíná dodat, PROČ  tomu tak je. 

Jednoduše proto, že současné právní jistoty Čechů jsou takové, že pokud by pobyli v zahraničí příliš dlouho (anebo i jen mimo svůj domov uvnitř státu), mohlo by se jim snadno stát, že po návratu najdou vydražený či zabavený byt nebo dům - a už se ničeho nedovolají, neboť na ničem nezávislá justice, resp. jednotlivé justiční (exekutorsko - soudcovské, resp. insolvenční) bandy, zvláště pokud by se jednalo o lukrativnější nemovitost, by zatím mohly zavětřit snadný výdělek - a už by to jelo. 

Falešná faktura, případně pokuta z tramvaje za černou jízdu (dodatečně se zjistí, že revizor byl sice falešný nebo v ten den vůbec neměl službu, ale zpětně už se samozřejmě nic řešit nebude - a - jak známo - nikdo nepochybil a nic se vlastně nestalo... - a suďte se !!), následně během hodiny vyhlášený konkurz, ihned dosazený insolvenční správce - nebo rovnou exekutor, a už se zabavuje, až se hory zelenají - nikdo se neodvolává, nemá kdo - a až se dotyční majitelé vzpamatují ze šoku, budou všechny lhůty proběhnuté, propadlé - a dům v cizích rukou. 

Jistě - mohou pak žalovat stát. 

A ten se jim - prostřednictvím Babišova MSp - bude dva roky vysmívat a pak jim řekne, že sice asi někdo pochybil, ale že jim omluva musí stačit a že se s tím mají nadále smířit. 

Nikdy nebyla zvůle tak snadná a tak všeobecná jako je tomu nyní, nikdy předtím nevykonávala státní moc taková pakáž jako v současnosti - a to především pokud jde o soudy a státní zastupitelství - a následkem toho nikdy dříve nebyly stát a jeho orgány tak nebezpečné svým občanům, jako je tomu v současnosti. 

Ano - proto Češi jezdí na krátkou dovolenou. 

Nebo - ještě raději - nejezdí vůbec. A hlídají si svoje majetky doma. 

Život v mafiánském státě totiž není vůbec snadný.   

______________

______________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2018-07-29 07:22
Jak který Čech. Já jsem se v roce 2014 vydal se synem na prázdniny do Arménie, o nichž jsem věřil, že budou trvat pár měsíců a nakonec z toho bude šest let - jeden rok otcovská dovolená a potom dálkové studium. Ale faktem je, že vyhoření mi nehrozí, takže odborníci ve článku mají pravdu.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.