Čekal jsem moudrého člověka...

Ze svědka a poškozeného obviněným, obžalovaným , odsouzeným... Neboť - jak známo - co soudce dostane na stůl, to také odsoudí, o zjišťování skutečnosti jde až v poslední řadě. 

Neznámo proč, většina veřejnosti, zvláště té, co s justicí dosud nepřišla nikdy do styku, trpí ničím nepodloženými představami, ba bludy - že justice funguje, že soudci jsou moudří, vyspělí a vyrovnaní lidé... 

A pak jednoho dne přijdou do jednací síně - a nestačí se divit. 

Copak, pokud ještě v pozici svědků nebo veřejnosti - budiž. Ale pokud už v roli obžalovaných, rychle pak mrzne úsměv na rtech. 

Sílí pocit, že jiné než křivé a prefabrikované rozsudky naše justice už ani nevydává. Že slouží jen jako poslušná služka některých struktur, většinou mafiánských, ke společenské likvidaci lidí, kteří jsou někomu - vlivnému - nepohodlní, ať už z různých důvodů. 

Jako jeden podnikatel z Teplic. Pohyboval se v oblasti kopírovací techniky, zejména pak později jako jeden ze zástupců firmy Canon na českém trhu. 

Měl na to svou malou firmu, v ní živil několik desítek zaměstnanců - a žil si svůj spokojený život vyšší střední třídy - než se právě potkal s justicí. 

Podle ní měl uzavírat fiktivní leasingové smlouvy na neexistující stroje. 

Dlouho to považoval za vtip nebo vrtoch úřadů, své dostavování se na policii chápal jako pomoc státním orgánům při objasňování trestné činnosti, sám se v ní cítil být poškozeným. Měl proto na úspěchu vyšetřování i svůj osobní zájem. 

Dlouho proto netušil, jaká tragikomická role mu byla policií a soudy přisouzena. 

Policie nevyšetřovala, soudy měly i bez důkazů jasno. 

Hrdina naší reportáže se z iluzí o justici a její objektivitě probral až po 1. kole u soudu (a to Městského, v Praze), když se snadno přesvědčil o tom, že i když nic neprovedl a ničeho se není vědom, může být snadno odsouzen - a nikdo ze zodpovědných se nad tím nepozastaví. Protože je jim to jedno. Anebo si výsledek už předem někdo objednal. Někdo, kdo měl takový vliv, že objednávka byla přijata. A zadarmo to jistě nebylo. 

Velké firmy ovšem mohou platit velké provize. Banky jsou v tomto směru dostatečně demonstrativním příkladem. 

Studená sprcha, kterou mu soud připravil, vedla k tomu, obžalovaný sám začal hledat stroje, které - dle soudu - vůbec neměly existovat, neboť s nimi - dle rozsudku - měl provádět čistě fiktivní obchody. 

A - skutečně jich nemalou část dohledal !! Což po zhruba 8-mi letech - není až taková maličkost. 

Odvolací soud za této situace - kdy mu muselo být zřejmé, že nejen v přípravném řízení, ale především u soudu 1. stupně, došlo ke zcela zásadním pochybením, vynecháním a opomenutím - namísto aby rozsudek zrušil a věc vrátil do přípravného řízení k doplnění dokazování (soudy jsou na to dost drahé - a měly by pracovat již jen s perfektně připraveným materiálem obžaloby) - udělal veletoč typický pro myšlení naší justice. 

Dobře, obžalovaný si sám dohledal část důkazů ve svůj prospěch - tak holt ho zprostíme - ale jenom tam, kde si to výslovně dohledal. A tam, kde si to nedohledal (přičemž obžalovaný samozřejmě nemá pravomoci policie a jiných OČTŘ, aby ulamoval zámky podezřelých místností a hledal v nich, co se mu zlíbí) - a pochybnosti o jeho vině trvají - tak tam ho odsoudíme tak jako tak. 

Říká se, že většina soudců šla na práva proto, že jim nešla matematika - dost možná to bude pravda, protože s touto vědou jsou opravdu mnozí na štíru - odvolací soudce Chocholatý zrovna - a tak, když si obžalovaný dohledal sám zhruba třetinu strojů, které podle rozsudku soudu 1. stupně vůbec neměly existovat, snížil mu trest - ne o třetinu, jak by minimálně člověk čekal, ale o pouhých 6 měsíců - takže mu stejně zůstalo CELÝCH 5 LET NEPODMÍNĚNĚ (!!) - za "operace", o nichž odvolací soud sám píše, že má důvodné pochybnosti, jak vlastně proběhly a že MOHLY proběhnout tak, jak rozsudek soudu 1., stupně udává( tedy také nemusely). 

Zásada "In dubio pro reo" tedy zcela naruby - tam, kde máme alespoň nějakou pochybnost o NEVINĚ  obžalovaného, tam ho samozřejmě odsoudíme - a stejně tak i druhá prastará zásada trestního řízení - totiž že soudy mají obžalovanému prokazovat vinu - a ne, jak se to u našich soudů naprosto běžně děje - že obžalovaný je jaksi předem vinen vším, co obžaloba splácala - a pokud se mu to nelíbí, tak musí - sám, bez možností OČTŘ a hlavně na vlastní náklady - pracně prokazovat svou NEVINU. 

___________________

 

___________________

 

___________________

 

____________________

 

 

__________________

__________________

PHD Jan Chocholatý usoudil, že radši zavřít než nezavřít - přece jak by justice vykazovala činnost ?? Pět let pro bezúhonného člověka při zásadních pochybnostech - malina. Vždyť to uteče jako voda. 

Věřme, že i Chocholatému se Slepičkovou. 

__________________

 ROZHOVOR  s Pavlem Randáčkem, úspěšným podnikatelem, po střetu s justicí. 

 

https://youtu.be/zqz4slzKAPw

 

 https://youtu.be/_WxoJUNFEUo

__________________

__________________

Tato justice vede válku proti inteligenci, proti úspěšným podnikatelům (hlavně těm, kteří se odmítli nechat vydírat), proti každému, ze kterého má - oprávněné - komplexy. Protože na rozdíl od jejích vlastních zaměstnanců, tihle se uživí snadno i vlastní prací, a to bez závislosti na státu. 

_________________

_________________

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Kedul 2018-08-03 05:05
"Tato justice vede válku proti inteligenci," ... presne tak to je, v momente kdy prolhana "znalkyne" prohlasila ze jsem velmi inteligentni, rohodl se soud okamzite zacit vytvaret sam nejake dukazy, nebot obzaloba zadne nepredlozila a hrozi ze me bude muset nakonec sprostit .... sice netusi ze mam uz davno jasny a nevyvratitelny protidukaz v te veci kterou si preje soud objasnit, ale i tak to prolhane statni zastupkyni trva skoro rok a jeste se k te jeji ostude neprihlasila .... zjevne ceka az vyprsi 15tileta lhuta promlceni jeji trestne cinnosti ... coz neni zadnym prekvapenim ze zlocinec v talaru zneuzije pravomoce k tomu aby nechal svoji trestnou cinnost promlcet na ucet svoji obeti kterou protipravne necha stihat ... v pripade trestne cinnosti zamestnance statu nesmi platit zadna promlceci lhuta a podane trestni oznameni nesmi byt spojovano s jinym pripadem a musi byt vysetreno dukladne a rychle (to by melo byt v zakone)
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-03 15:53
Na celém území Česka hrozí 1. stupeň lavinového nebezpečí (lavina žalob na odškodnění)

Odškodňovací zákon k H-Systemu by otevřel Pandořinu skříňku, říká Kněžínek

zpravy.idnes.cz/.../...
_______________

A - vezmeme-li to do důsledků, pak také lavina reverzních žalob na soudce, kteří to mají na svědomí (dnes skoro všichni nebo drtivá většina).

Jako reformátor justice bych takovou lavinu nesmírně uvítal - a od ní pak odvíjel reformu samotnou, především personální.
Protože ty rozsudky někdo vydal, někdo podepsal, někdo "přezkoumával" v odvolacích a dovolacích řízeních - no, takže nesmírně usnadněná cesta : Stačí jen jít jak ohař po stopě každého odškodňovacího rozsudku (spravedlivě vydaného) - a jednoho soudce po druhém posílat před kárné senáty, zabavovat jim majetky na náhradu škod z jejich trestné činnosti, požadovat regresí náhradu škody státu.

A máme reformu jak vyšitou. Média by dlouho měla o čem mluvit. Možná by začali závidět i Poláci.

A Evropa by jen mlčky žasla, co jsme tu měli za debily v justici. A jak jsme to mohli tak dlouho vydržet.

Pokud se podíváte na výše napsané, pak je jasné, proč "odškodňování" u nás vypadá, jak vypadá - tedy jako bezzubá fraška a urážka poškozených, kterým se ti samí grázlové vysmívají podruhé - a proč to samotní soudci nikdy nemohou mít na odpovědnost.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-03 17:13
Když je třeba krýt gaunery, vleče se soudní spor klidně 20 let, jeden prezident vydá ve prospěch grázlů amnestii a jeho nástupce si po šesti letech pozve dva nejvyšší představitele justiční mafie, aby jeden z nich vyslovil moudro, že kauza je selháním české justice i státu v devadesátých letech, ten druhý uvedl, aby do kauzy vstoupil stát a odškodnil postižené.
Dobře sehraná fraška hradním opileckým šaškem s kašpary na ničem nezávislé justiční mafie.
Když je potřeba zlikvidovat slušného člověka, je to otázka několika měsíců prostřednictvích soudů všech stupňů.
Pryč s bolševickou justicí a jejími dinosaury Rychetským a Šámalem. JK
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-03 16:09
Nakupujte od Babiše - a bude líp. Babišovi.

zpravy.tiscali.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-03 16:16
Film Děti bez lásky : PhDr. Zdeněk Matějček (1963) :

www.youtube.com/watch?v=BLoKTwo2uuE

___________

Dítě bez lásky nemůže vyrůst ve zdravého jedince.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-03 16:20
Policie se bude zabývat článkem na webu, který hrubě uráží policejního mluvčího Daniela Vítka v souvislosti s jeho informováním

usti.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-03 16:20
Úředníci v době veder: upravená pracovní doba i zmrzlina od ministra

zpravy.idnes.cz/.../...

srovnejte:

ahaonline.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-03 20:02
Horko ve věznicích

lidovky.cz/.../...
0 # Kedul 2018-08-03 21:04
novinky.cz/.../...
Prej zralok ... staci obvinit a dat do vazby prezivsi pribuzne, zkritizovat jim uces .. nasadit policejni "znalce" .... vymyslet si nejaky motiv .... vymyslet si jiny text do prepisu odposlechu a par tech vymyslu pustit do medii a je z toho vrazda elektrickym proudem kramny 2 jak vysita .....
Samozrejme se par bolsevickych hlavounu od policie podiva tajne za penize danovych poplatniku na vedlejsi plaz aby zhodnotila situaci a zrnitost pisku pred zapocetim dalsi ubohe policejni frasky a znevazenim egyptskych kolegu ktere odmitne spolu se soudem alespon vyslechnout.... on se nejaky "vybled" vzdycky nekde na rozmazane fotce po par mesicich najde ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-05 19:02
Nejvíce syslů žije v Poslanecké sněmovně ČR a Senátu ČR a těm vyhubení nehrozí. Někteří mají výcvik stb.
JK
seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-06 16:27
O levnou pracovní sílu je zájem :

Škraloup v rejstříku trestů nevadí. Odsouzených pracuje nejvíce v historii

ekonomika.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-06 16:28
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-06 16:29
Podle hodnocení Světové banky stavební povolení získáte rychleji v Kongu nebo Rwandě než v Česku

Česko se už stalo Ruskem, ruskou gubernií se vším všudy. Jsme plnohodnotným státem třetího světa, kde panuje nekonečná arogance vrchnosti, která se za nic a nikomu neodpovídá a pro níž jsou občané „mužici“, obtížný hmyz, ovce, hodící se leda tak k placení daní.

vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=672667
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-06 16:30
novinky.cz/.../...
Stát je od toho, aby občanům byl oporou a ochranou. Bohužel něco takového nebylo realizováno. Realizován je postupně opak. Stát, po válce komunistický, ovšem volený dobrovolně masou ohloupených občanů, se v r. 1989 změnil ve stát kapitalizovaného komunismu - ten si v údobí 17.11.1989 až 12.7.2018 jen budoval svou hospodářskou moc - tedy kapitalizovaný komunismus, o němž si občan nevědoucí, co je demokracie, myslel naivně, že máme demokracii. Dnem 12.8.2018 komunismus, mající v rukou již hospodářskou moc, znovu získal s pomocí své loutky Zemana moc také i politickou. A občanovi, jenž jenž si opět sám dobrovolně zvolil do svého čela estébáky a komunisty (byť maskovanými jiným rétorickým mimikry než v r. 1947, ale v principu shodnými s těmi, co byli zvoleni 1947), zbývají jen oči pro pláč.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-06 19:14
Tak to se mi ulevilo.

Ale myslím si, že kdyby seděli na prdeli doma a zvolili boj proti domácí policejně justiční mafii, bylo by to prospěšnější.

Bohužel tito hrdinové dnešní doby, kteří se nedokázali uplatnit jinak, a v žebříčku hodnot na první místo zařadili prachy, o policejně justiční mafii nic nevěděli, a tak si hráli za mrzký peníz na vojáky.

To, že zde dík policejně justiční jsou vězněni a umírají nevinní lidé, se ve veřejnoprávních médiích nepíše.

A tak si na jejich počest užijeme ve středu v poledne na celém území republiky trochu rámusu.

Byly doby, kdy vojáci umírali doma a v cizině za vlast, dnes za prachy.

Kdo chce kam, pomozme mu tam.

My, co jsme si prošli těmi 730 dny základní vojenské služby a mohli pokračovat jsme měli své krédo.
"Kdyby na vojně dávali milión, a v civilu hovno, vzal bych hovno do ruky a řek bych, s bohem vojno."

Jo, to už je lepší být policajtem.

Jako vojáka v Afghanistanu tě nic neochrání, jako policajta v ČR tě ochrání GIBS. J.K.

seznamzpravy.cz/.../...

seznamzpravy.cz/.../...

_______________

Boj proti domácí justiční mafii by sice jistě prospěšnější byl, ale zato by byl zadarmo - a ještě neustále s kriminálem na krku. A až by je justiční mafie uštvala k smrti, nebo rovnou zabila - tak žádné výslužné rodinám, žádný pohřeb s vlajkou - ale zahrabání někde v rohu (vězeňského nebo nemocnicního) hřbitova, potichu a bez poct - jakožto nebezpečného psychopata.

No - kdo by si to dobrovolně vybral, že ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-07 13:48
Leze to z nich jak z chlupaté deky. Ale co jiného jsme mohli čekat, navíc je ubohost trestat policisty za to, že se nechali vyfotit s člověkem, který byl odsouzen na základě křivého obvinění a navedených svědků, tak jak je v této zemi zvykem, když je potřeba zlikvidovat nepohodlného člověka.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-07 15:30
Jak si ANO představuje úsporu státních prostředků : Ostatním nic, sobě všechno !!

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-07 16:28
Pro koho má justice zvláštní pochopení :

Muž, který opilý smetl autem rodinu, je na svobodě. Odseděl si třetinu

usti.idnes.cz/.../...
______________

Ale zkuste říct, že soudce je hovado - a odsedíte si to do poslední minuty.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-07 19:10
Po třetině ven :

Padouch patrně projevil dostatek pokory před věrchuškou. Věcný dotaz na soudce, zda není magor, když dalšímu padouchovi vytýká, že si nevyzvedává poštu, která mu není odesílána, zavání Kafkárnou. Soudce snad žije v pohádkách a inspiroval jej úkol - dar nedar. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-07 16:29
V Česku je přes 30 tisíc moderních otroků, uvádí studie o otroctví

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-07 19:07
Dobrý večer p.Ing Fialo...

Moc děkuji za pomoc a upřimně oceňuji Vaši kuráž a charakter v boji s Českou justicí...Ten pán z Teplic, se kterým jste natočil rozhovor na You Tube a dostal pět let za údajný podvod s kopírkami, tak má naprosto stejné postřehy jako já, když vstoupil do soudní síně.
Jediné, co nechápu, je fakt, že to nikomu z vlády nebo z vedení tohoto státu tento současný stav justice nevadí a není vůle ho řešit.

Je to výsměch slušným lidem ....

Soudci jsou si vědomi své pozice, kterou jim tento stát zajistil.

Nezávislost si zařídili k obrazu svému a zaštiťují se jí, když obhajují své naprosto skandální a nelidské rozsudky.

Tohle je odpad naší společnosti, podobný zvěrstvu které páchali komunisti...celý jejich styl je velmi podobný tomu komunistickému.

Tento názor prezentuji všem lidem, kteří se mě ptají, když mě nevidí s mojí dcerou a nechápou to, co soudci v mém případě předvádí .
Ještě jednou děkuji a spřáním hezkého dne Šer....
_________________

Dodejme, že "v tomto případě" soudci - častěji soudkyně - nepředvádí nic jiného, než co předvádí naprosto běžně ve všech ostatních opatrovnických kauzách : Vydali rozsudek, podle kterého měla matka předávat dceru otci. Chvíli fungoval, pak to matku přestalo bavit - a klidně napsala soudu, že na rozsudek kašle a dceru předávat nebude.
Soud, namísto toho, aby jí dceru okamžitě sebral, si hrál chvilku na spravedlnost - jako že matku vyzývá a že je třeba ji pokutovat - pokutoval ji tak, že pokuty byly procesně vadné, takže je zase hezky zrušil - čili se matce nikdy nic nestalo - a na závěr soud usoudil, že bude asi nejvíce klid tehdy, když otci znemožní styk úplně - a převzal stanovisko matky. Otci určil "asistovaný" styk - čímž jako "usiloval o jeho práva" - a když příslušné zařízení napsalo, že je asistovaný styk zcela nefunkční a navíc na něj nemá kapacitu - neudělal soud už vůbec nic. A otec - o kontakt s dítětem - pod "dozorem" soudu - jednoduše přišel.
Okatý návod pro všechny další - "matky" - čím drzejší a svévolnější, tím větší šance, že soud nakonec převezme její stanoviska a otce sám - jako potížistu - od dítěte odstaví.
Natož aby matku někdo začal stíhat za "mařenku"!! Co vás to, proboha, jen napadá !! Jsme přece v Česku, že ?!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-07 19:54
0 # Kedul 2018-08-08 06:14
novinky.cz/.../...

za to nikdo nemuze ... jakmile nekdo vlivny a vysokoprijmovy spacha byt z nedbalosti klidne ten nejvyssi zlocin, pak neni mozne takoveho ctihodneho nadcloveka v zadnem pripade odsoudit. Uz vubec neni mozne soudit v tomhle pripade znalce za vystavovani zcela protichudnych posudku, prestoze v pripade ze potrebujeme odsoudit drbana ktereho predhodime davu k lincovani, prestoze byl v jine zemi jiz "zprosten", tak jakmile se najde "znalec" ktery falsuje fotografie k vypracovani kriveho znaleckeho posudku obzalobe a filz ktery falsuje prepis odposlechu, tak ty poctive a erudovane znalce okamzite jete pred skoncenim procesu odsoudime, aby nam to krive odsouzeni pekne proslo.. tam to jde raz na raz .... zrejme doslo k prirozene smrti v tom vlaku nebo co ... vlivneho odsoudit znamena problem pro soudce proto by se mu spatne spalo o osudy lidi a spravedlnost jim nikdy neslo..
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-08 14:14
Asi ho inspiroval článek o středočeské hejtmance Pokorné Jermanové a jejím manželovi. Časová posloupnost tomu odpovídá. Otu se policie nezajímá. ANO, líp už bylo a zlatě, když to stálo za hovno.
J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-08 16:47
Co je vám potom. Trhněte si nohou. My přece děláme vše pro to, aby nám bylo líp. J.K.
seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-08 14:26
Do vězení na zimu? To je mýtus, říká šéfbachař

ekonomika.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-08 16:44
Pamětníci tragédie spílali soudům.

Pamětníci se sešli na místě tragické srážky ve Studénce. Spílali soudům

ostrava.idnes.cz/.../...
________________

Jestli by neměli jít hromadně na 11 měsíců do vězení za pohrdání soudy, jako já...
Viděli jste někoho, kdo má se soudy zkušenosti, coby účastník řízení, a nespílá jim ?

Babiš kdysi řekl, že "soudy fungují". Zapomněl dodat, pro koho a jak.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-08 16:50
Bolest pozůstalých s přibývajícími roky a nepotrestáním viníků sílí :

ostrava.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-10 08:46
Bolest pozůstalých …

Vyřeší až skon viníků, asi jako se starým Grebeníčkem. Není v zájmu naší společnosti tohle řešit. O.
_____________

Aneb : Na lidskou spravedlnost nespoléhejte, počkejte si na tu boží.
No jo, ale proč si pak tyhle pozemské pitomce všechny platíme ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-10 08:43
Dálnice : Nejhorší ministr v nejhorší zemi :

administrativní selhání

www.echo24.cz/.../nejhorsi-ministr-v-nejhorsi-zemi

____________

Aneb - jak "bude líp" - nejen v justici...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-10 08:44
NENÍ NAD MÁMINU VÝCHOVU!

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.