Zbavme se ho - za každou cenu !!

 Z procesu rozhodování o zproštění povinnosti platit soudní poplatek se stal nástroj pomsty a upření základních práv přístupu ke spravedlnosti. 

 Proto jsme si přece ty poplatky za soudní žaloby na stát zavedli, že ?!! Abychom se zbavili těch, kteří to myslí s odškodněním vážně a nedali se ani zastrašit, ani zlomit. 

Tak poslední, co máme - nepustit je vůbec k soudům, resp. si je tam vodit jenom tehdy, když my chceme - a ne když chtějí oni. 

Jak snadné, že ?!! 

Má to jednu nevýhodu. Demaskovací. 

Takový postup říká totiž otevřeně to, co předtím se dalo jen vytušit - a otevřeně to nikdo nechtěl říct : Totiž že "spravedlnost" je u nás ryze účelová a podle ksichtu - tedy taková, co nemá se skutečnou spravedlností co dělat. 

A protože už možná mnozí zapomněli, jak skutečná spravedlnost vypadá, neškodí to připomenout : 

Především měří všem stejně. Vymáhá platné zákony bez ohledu na to, kdo je zrovna porušuje. A jestliže je někdo v právu, tak mu to právo taky zajistí - a to i - a hlavně - proti silnějšímu, protože proti slabšímu to není žádný um, to si každý zajistí sám i bez justice. 

Justice tak "přišla" na to, jak se zbavit nepohodlných stěžovatelů - a nemuset si současně pracně vymýšlet zdůvodnění zamítavých rozsudků ve zjevně oprávněných věcech, což je nebezpečným důkazem o její ubohosti a právní zvrácenosti - a pod každým takovým účelovým blábolem navíc musí být někdo konkrétní a dohledatelný podepsán. 

Je to samozřejmě popření nejzákladnějšího principu právního státu - totiž práva na spravedlivý proces, na který musí mít stejné právo každý bez ohledu na svou peněženku a její obsah. 

Ostatně, tady už ani nejde o obsah peněženek a o to, jestli si někdo může dovolit - nebo nemůže - soudní poplatky zaplatit, protože každý, kdo se kdy se státem soudil, dobře ví, jak tyhle procesy vypadají - a že jsou to naprosto vyhozené peníze, i kdyby je měl. A kdo už by rád vyhazoval peníze oknem, nota bene na podporu takových lemplů, jací dneska na soudech sedí ?!! 

Podívejme se, co říká zákon : Ten říká, že na přístup k soudům a ochraně mocí soudní má právo každý - a pokud prokáže, že na zaplacení soudních poplatků nemá, platit je nemusí, je od nich osvobozen. A nejen to. V naléhavých případech je mu i přidělen ex offo právník, pokud má soud za to, že dotyčný svá práva neumí nebo nemůže efektivně ochránit sám. 

V mých případech - prokázat, že na zaplacení soudních poplatků nemám, není žádný problém - kdo žije ze sociálních dávek, má na to právo automaticky. 

Ale - to by nevedlo k cíli - kterým je - znemožnit přístup těm, obhajoba jejichž práv by byla státu velmi nepříjemnou. A tak blbečkové na soudech - především na soudě pro Prahu 2 - znovu a znovu "zkoumají", co již předtím důkladně prozkoumal Úřad práce (kolik jenom tohle "zkoumání" dávno přezkoumaného stojí, by chtělo vyčíslit - protože to jsou stonásobky toho, co se pak - zamítnutím žádosti - ušetří) - a v praxi tak popírají zásadu, že státní orgán nemá zkoumat to, co již prozkoumal a rozhodl jiný státní orgán - ale že je povinen tyto výsledky převzít a jimi se řídit. 

Je pak absurditou ad absurdum, jestliže Úřad práce dojde k tomu, že máte právo na příspěvek na bydlení - tedy tisícovku nebo dvě na elektriku a otop - ale soud, za stejných okolností, dojde k tomu, že máte na to, abyste zaplatili 14 tisíc za dovolání (jehož výsledek je stejně - vzhledem ke stavu dovolacího soudu -  předem znám). 

A když to nejde jinak - tedy popřít, že na soudní poplatky prostě mít nemůžete - tak se vymyslí už zcela jiné, se zákonem naprosto neslučitelné "důvody" - jako třeba to, že těch žalob máte příliš. 

Takový důvod snad v zákoně existuje ? Jestli můžete mít žalobu jenom jednu nebo deset ? 

Anebo to, že se jedná o "zjevně bezúspěšné uplatňování práva" - což za stavu, kdy žaloba byla teprve podána a žádné dokazování nikde neproběhlo - je vskutku buďto věštění z koule, nebo - mnohem spíše - svévole jinak nebývalá - když "moudrý soud" už na začátku a předem ví, co povede k cíli, a co zjevně ne...

Upírání přístupu k soudům má dvojí demaskovací účinek : Jednak to demaskuje účelovost současné justice jako celku (prokazuje, že bude projednávat jen žaloby, které se jí líbí a které ji nijak neohrožují), jednak to demaskuje popření základních principů právního státu (žádné v současnosti nejsou). 

Justice je tak demaskovanou zločineckou bandou fungující výhradně k ochraně své a svých známých. 

Vůči společnosti pak vystupující jako ohrožující, destabilizační prvek, útočící na základní svobody a práva občanů, namísto jejich efektivní ochrany. 

___________________

___________________

 

 

 

 

______________________

 

 

 

 

 

 

 

 Mimochodem, oč v této žalobě konkrétně jde ?

O kouření v nekuřácké cele na Ruzyni. Jsou na to dřívější rozsudky, o úspěšnosti takové žaloby není pochyb.

Pro justici - tedy typicky neúspěšné uplatňování práva. 

Neboť by mohlo vést k vítěznému rozsudku proti státu - a vzrůstu drzosti žalobce. 

To je samozřejmě to poslední, co bychom tak mohli chtít a potřebovat... 

 

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2018-08-10 10:35
Moje čerstvá zkušenost s odškodňováním na Praze 2 za dvě již sedmiletá dodnes neskončená soudní řízení na Praze 5. V opatrovnickém pár korun přiznáme (ministerstvo navrhovalo zamítnout, protože délka řízení je, jak jinak, v pohodě) a za rozvodové nepřiznáme nic, protože už jsme přiznali za opatrovnické. Jinými slovy, když už je nám trapné se podepsat pod papír, že 7 let soudů je v pohodě, tak jen jednou to zacvakáme, a od té doby stát může beztrestně protahovat cokoliv, protože už jednou odškodnil. Až se vrátím do ČR, pojedu autem, nedodržím rychlost a policajtovi řeknu, že podle stávající judikatury už jsem jednou v mládí pokutu platil a proto na další nemá stát nárok. A když nebude věřit, pošlu ho na Prahu 2 za Zuzanou Šmídovou.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-10 15:35
Zuzana Šmídová, bývalá opatrovnická "specialistka"? Už nedělá opatrovnictví, už odškodňuje ?
Ta, když zjistila, že zastupuji otce, tak neváhala všechny nechat čekat venku 3/4 hodiny - a mezitím zběsile obvolávala všechny pražské soudy, kde jsem už všude zastupoval, aby mne mohla vyloučit.
Jinak hloupá husa, její souzení nevedlo samozřejmě nikam a k ničemu, jen ke ztrátě času.
K čemu tyhle blbé soudkyně jsou, proč si je tam drží ? Napadá mě jediné vysvětlení - že jsou slepě poslušné. A to jim pro kvalifikaci stačí. Jinak mohou být blbé, jak je ctěná libost.
Ve vyspělém právním státě by nemohly soudit ani hodinu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-10 15:36
Výsledek práce etické komise: Je blbá, že se cpala do politiky, jinak by se na nic nepřišlo. Titul ji samozřejmě necháme. Podvádět je jenom přestupek.
A tak tu máme bandu tupců s vysokoškolským titulem a přiblblá lůza ji obdivuje a dává jí při volbách svůj hlas.
Za největší vzor si zvolila estébáka Bureše, který si za přihlížení policie a justice přišel během chvíle k majetku, který tu celá společnost vytvářela desítky let.
A přesně taková pakáž obléká taláry soudců, advokátů, státních zástupců a ovládá celou státní správu.
ANO, nasrat, jo, nasrat.
J.K.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-10 15:39
Dovolím si poznamenat, že Bureš si k majetku nepřišel, podnikáním už vůbec ne. Jen převzal - jakožto nejvěrnější estébák - prakticky neomezené fondy StB, dnes subvencované a doplňované - rovněž bez omezení - Putinem.
A to - jak vidět - k ovládnutí bandy tupců bohatě stačilo. A s těmi netupci si už poradíme - od čeho máme vždy a ve všem poslušnou justici, že (viz předchozí příspěvek o Šmídové).
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-10 15:40
Pro Prahu 1 to neskončilo, použijeme jiné metody

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-10 17:19
Nervozita soudce není důvodem k zákazu natáčení soudního jednání

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-10 17:19
Vnitro chce zavést registr přestupníků

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-10 17:20
Soud v případu Ivana Elischera potvrdil nečinnost policie

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-10 17:20
Ministr Kněžínek zřejmě pozastaví Pelikánovu instrukci k výběru soudců

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-10 17:21
Na brněnském soudu nepřiznala včas majetek jedna soudkyně, ostatní předsedové počty nezkoumají

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-11 07:47
Plzeňská nemocnice :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-11 07:52
Kobliha by jim nestačila?
J.K.
novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2018-08-11 10:49
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Kobliha by jim nestačila?
J.K.
novinky.cz/.../...


"Kolik jim přidáme?" .... Ja bych rekl ze 15 let tezkeho zalare s pracovni povinnosti by urdnikum statu mohlo stacit na sanaci skod ktere zpusobily zneuzitim pravomoci ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-11 17:45
Zbavme se ho, zatím po dobrém …

Něco Ti k narozeninám nadělit museli. Další chod bude patrně hospitalizace pro notorické sudiče v PL. Všechno nej Jirko, hlavně zdraví. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-12 08:33
Největší každoroční problém společnosti. Naplnit žlaby darmožroutů. J.K.

blesk.cz/.../...

________________

Vsadím se, že tenhle bod programu se zaručeně nestihne projednat.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-12 19:51
Tak trochu jsme v zápalu boje se současnými problémy společnosti zapomněli.
Ale oni si na něj nevzpomněli ani ti, kterým jde o jediné. O svůj prospěch a plné koryto.
Není se čemu divit, když na Hradě sedí ruský agent a za premiéra jsme si z patku na sobotu zvolili estébáka Bureše.
novinky.cz/.../...
Jan Palach patří mezi velikány, kteří se narodili 11.8.
search.seznam.cz/.../

__________

Ale jo, připomněli to i ve Zprávách.
Na to se ostatně nedá zapomenout.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-13 17:12
Komisařka doporučuje...
Já navrhuji : vzít ji holí tam,
kde to bolí .

novinky.cz/.../...

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-13 18:53
Je čas přestat uznávat české VŠ tituly v EU - jsou často bezcenné a náprava neexistuje.

Odebírání titulů se na ‚Karlovce‘ nekoná. Ani další univerzity se do řízení o rušení diplomů nepouštějí

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-13 18:54
Chraňte si nové občanky :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-13 18:55
Co řešili advokáti s ministrem spravedlnosti? Třeba zapojení do tvorby nových zákonů, říká jejich šéf Jirousek

info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-14 06:04
Je lepší být pokousán bobrem než být 20 let likvidován plzeňskou policejně justiční opatrovnickou mafií za spolupráce advokáta Rosche.
A jestli dotyčný nepozná bobra od ondatry, tak dotyčný byl zřejmě absolventem Západočeské právnické university v Plzni.
Pomoci při vyšetřování by nám mohla několikadenní ministryně spravedlnosti, která se naučila za svých vysokoškolských studií a volnočasových aktiv jediné kouzelné slůvko: "ANO". Asi ji to naučil slavný antichartista Kája Gottů písní odnauč se říkat ne. Určitě se to dá poznat podle policejními potápěči vylovených bobků.
J.K.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-14 06:08
Estébák zjevně považuje podvod za samozřejmou součást "práce". Nemluvě o skutečnosti, že Harvard, byť i celý, navíc v nějakém manažerském kurzu, je dosti slabou záplatou a doporučením na místo pražského primátora.
O dotyčném - včetně jeho kukuče - mi to říká jediné : Že je to neskutečný vychcánek. Ostatně, kdo jiný by šel s Babišem, že ?

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.