Zrušení letního času

prý estébáka nezajímá.

Výmluvnější obrázek, jakého populistického hňupa bez vlastního myšlení máme v čele vlády, těžko si představit. 

 Zrušení letního času se dotýká každého z nás. Každý změnami času - a zvláště na jaře, kdy jsme v energeticky nejvypjatějším období, po zimě a při jarní únavě, připraveni - naprosto zbytečně - o hodinu spánku - trpíme. Někdo více, někdo méně, někdo naprosto fatálně. Zvláště pak malé děti. 

Letní čas většina z nás, co jsme zažili jeho třetí zavedení, považovala za výmysl komunistů - který měl logicky zmizet spolu s jejich vládou. Asi stejně jako § 213 (dnes 196). 

Přesto, že nikdo z nás nebyl ze zavedení letního času nadšen, často jsme alespoň částečně chápali jeho smysl - tehdy. Tehdy smysl částečně měl, už proto, že skoro všichni začínali dělat v továrnách od šesti - a dokáži si představit, co za energetický nápor to muselo být, když se všechno naráz spustilo. 

Časy se ale změnily, s nimi i pracovní doba, dnes již začíná od šesti dělat možná menšina zaměstnanců, rozhodně je nápor na počátek pracovní doby mnohem rovnoměrněji rozložen - letní čas tak ztratil docela smysl. 

Zvláště drastické je to pak v jeho posledním měsíci, v říjnu, když dříve končíval již v září, kdy ráno nás letní čas připraví o celou hodinu světla ze stále se krátícího dne. 

Letní čas se stal naprostým nesmyslem, argumenty, jež byly použity při jeho zavedení, dávno pominuly - a to nejpozději před 25 lety. Celé čtvrtstoletí tak neznámý "někdo" buzeruje občany evidentním nesmyslem a vnucuje jim zcela zbytečné, k ničemu dobré a nikam nevedoucí utrpení, zejména na jaře. PROČ ? 

A estébák, zaskočený dotazem, na nějž ještě jeho média nestačila vytvořit "celospolečenskou poptávku" (zatímco na migraci ano, ačkoliv se prakticky - na rozdíl od letního času - nikoho z Čechů aktuálně netýká) - neví, co odpovědět. 

Použít hlavu k myšlení je asi to poslední, co by ho napadlo - a co mu neschválili jeho mediální poradci, to zásadně neříká. Aby si náhodou neuškodil. 

A tohle že má být veleúspěšný podnikatel ?? 

Natož pak někdo, kdo vytrhne tuto zemi ? 

Když ani neumí odpovědět na tak banální a jednoduchou otázku, dotýkající se naprosto každého ?? A to za situace, kdy různí odborníci již před deseti lety nedokázali vysvětlit, k čemu je vlastně letní čas dobrý a jaký prospěch komu  přináší ?!!

Názorná ukázka, jakého tulipána máme v čele vlády - a co jsou zač ti, kdo ho tam zvolili.

Nejběžnější každodenní problémy občanů - a tulipán o nich nemá ani potuchy, a to až do doby, než mu jeho "poradci" řeknou, co má vlastně říkat a jeho média vytvoří poptávku na to, aby se letní čas zrušil, protože je zjevným  a k ničemu dobrým anachronismem. 

I bez těchto médií bychom se mohli sami shodnout, že takový tulipán je veřejnosti k ničemu a že ho tady prostě nechceme.

A že by - spolu s letním časem - mohl odejít co nejrychleji do horoucích pekel. 

_____________________

_____________________

https://www.novinky.cz/domaci/482103-ruseni-zmeny-casu-to-me-nezajima-resim-migraci-odbyl-novinare-babis.html

 

_____________________

_____________________

 

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2581042-evropane-se-v-hlasovani-vyslovili-proti-stridani-casu-ukazuji-neoficialni-vysledky?_ga=2.243081217.2002990442.1535483342-1928696101.1451412475

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-31 18:44
Chápu velmi dobře ,
že jsi nemohl použít úsloví :
do horoucí prdele - i když je máme všichni na jazyku.

+F
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-31 18:46
Estébákova justice - a jak funguje... Po estébácku :

České žaláře jsou opět přeplněné. Vězeňská služba volá po častějších alterantivních trestech

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-31 18:47
Malá pokuta kvůli exekutorovi strmě vzrostla. Zasáhnout musela Šabatová

globe24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-31 18:49
Kandidát tak sám pro sebe.

chrudimskenoviny.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-31 18:51
Zrušení času.

Ale kalí jen vodu Václave. ( z Vesničky střediskové ). Tady je tolik primárnějších věci k řešení . O.


__________

Jistě, jsou důležitější věci k řešení. Třeba justice a její katastrofální, stále se zhoršující stav.

Na druhé straně - zrušit letní čas nic nestojí, jde to rychle a snadno - a přesto tuto jednoduchou, leč pro zdraví lidí dosti důležitou věc už čtvrt století ze záhadných důvodů nikdo neudělal...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-31 19:18
Ústavodárné Národní shromáždění republiky Československé dne 21. listopadu 1946 zmocnilo zákonem č. 212/1946 Sb., o zimním čase, vládu, aby nařízením zaváděla odchylkou od středoevropského času zimní čas a určovala jeho počátek a konec. Zákon nabyl účinnosti dnem vyhlášení 27. listopadu 1946 a vláda republiky Československé pod vedením Klementa Gottwalda vydala k témuž dni a v téže částce Sbírky zákonů a nařízení republiky Československé vládní nařízení č. 213/1946 Sb., kterým zavedla zimní čas posunutý o jednu hodinu oproti středoevropskému času od 1. prosince 1946 (3:00 → 2:00 h) do 23. února 1947 (2:00 → 3:00 h) - tedy posunutí času opačným směrem, než je tomu u letního času (časový rozdíl oproti letnímu času činil 2 hodiny).
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-31 19:19
Tady jak je vidět některým vadí,že v létě bude opět tak jak to bylo normálně tma již v 9- 10 hodin. Mně přijde naopak nenormální,že je světlo v této době ještě v 11 hod. v noci.-----------------------------------------------------------------------------
Vážená paní zkuste se na to podívat z jiného pohledu.
Jak dlouho jste vdaná? 15 let? Teď si vezměte,že by Vás manžel opustil. Zapůsobí na Vás tato změna?Řekl bych,že určitě. Tak je to i v případě změny času.Někteří se s tím vyrovnají rychleji,někteří pomaleji a jsou tací,kteří se s tím nedokáží vyrovnat.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-31 19:22
Několik stovek papalášů jenž nestává před osmou nám bude diktovat, podle jakého času máme žít.. Osobně bych přivítala, kdybychom zůstali u toho normálního přírodního :) Trvá mi při změně vždycky měsíc, než naběhnu.. A nevidím v tom žádné pozitivum.

EVA ZAVACKÁ - přesně vyjádřila i moje pocity...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-08-31 19:23
Zrušení střídání časů by zdraví neuškodilo...
(Bodejť by jo, když je to normální přírodní jev mít normální středoevropský čas...).

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2018-08-31 20:05
Takze kolikpak tahle hovadina stala zivotu (prokazatelne vetsi unava vlivem neprirozeneho nahleho posunuti biologickych hodin .. naprosta vetsina lidi je schopna se naucit vstat chvilku pred zazvonenim budiku a nasilne posunuti hodin ze dne na den jim tento biorytmus rozhodi) a jak dlouho bude trvat nez se skutecne zrusi? Dalsich 10 let tucnych vyplat evropskych papalasu nebo radsi 20? Za jak dlouho asi zacne napravovani justicnich mafii a dalsiho svinstva na obcanech v jednotlivych statech timto tempem? Za par miliard let? Tomu se rika dikratura a nikoliv demokracie aby si tu banda papalasu vladla a delala z lidi otroky s tim ze prece musi poslouchat a drzet usta a krok jakoby sme vsichni delali na anofert nebo co... 80% lidi hlasovalo pro zrusit to je zatracene velka vetsina a tudiz zrusit okamzite ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-01 10:39
Před devíti lety zemřel nejznámější odpůrce letního času Stanislav Pecka ze Sobětuch u Chrudimi.
J.K.
zpravy.idnes.cz/.../...

_________

Chudák, se spravedlnosti nedožil. Jako mnozí jiní.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-01 10:42
Jistě byl maximálně spokojen s průběhem opatrovnického řízení i kvalifikací vyřizujícího soudce :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-01 10:48
Důkazy jsou - kromě výpovědi snachy a retardované vnučky - jaké ??

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2018-09-01 11:40
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Důkazy jsou - kromě výpovědi snachy a retardované vnučky - jaké ??

novinky.cz/.../...

Nemate tajne neverejne vydani trestniho radu pro justicni mafiany kterym se ridi? Vypoved usvedcujici chlapa z cehokoliv je vzdy zcela verohodna. Pokud si svedek ci svedkyne nejsou jisti vinou obzalovaneho pak se automaticky posunuje hladina pravdepodobnosti limitne ke 100%. Znalecky posudek prokazujici vinu ozalovaneho se povazuje vzdy za pravdivy bezvadny a profesionalni. Znalecky posudek ktery vyvraci vinu je vzdy minimalne neprofesionalni v pripade nevyvratitelne objektivni pravdy potvrzene timto posudkem se tento povazuje za krivy znalecky posudek a znalec musi byt obvinen a odsouzen aby se nemusela prokazovat objektivni pravda pricemz se jako dukazu pouzije posudek predlozeny obzalobou v tom jinem pripadu...
0 # Kedul 2018-09-01 11:48
pokracovani.... soudce nema pravo jakkoliv zpochybnovat usvedcujici znalecky posudek, naopak je jeho povinnosti odmitnout jakykoliv opacny.
Veskere obzaloby jsou povazovany za duvodne a nehodnoti se jejich obsah stejne jako obsah spisu. Pokud obzalovany neprokaze nade vsi pochybnosti svoji nevinnu je povazovan za vineho po celou dobu trestniho rizeni. V pripade ze se v trestnim rizeni dopusti jakykoliv zamestnanec justice zneuziti pravomoci pak je povinnosti kazdeho jeho nadrzieneho a kolegy prokazat vinu a povinnosti soudce je takoveho odsoudit aby se na to neprislo a nikdo do toho nikdy nerejpal. V pripade absence jakychkoliv dukazu viny obzalovneho se uzije veta "soud dosel na zklade dokazovani k presvedceni". V pripade absence dukazu viny se vcas uzije vazby, medializace zatykani a soudniho jednani, obsah spisu zustane utajen i obvinenemu ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-01 13:43
Abych to shrnul : Soud je pokračováním obžaloby, kterou bezmyšlenkovitě opíše a vydá coby rozsudek. Pouze změní formální náležitosti, tedy slovo "obviněný" změní na "obžalovaný".

To není žádná pomluva od K 213, to je i jedno z posledních konstatování Ústavního soudu (vzácně prozřelé).

Pozn. K 213 : Takovéhle "souzení" by zvládnul každý pologramotný primitiv. Je proto s podivem, v čem "náročnost" a "odpovědnost" soudcovské profese vlastně spočívá.

Vypovídací hodnota takovýchto "rozsudků" je ovšem podle toho - nulová. Čili jsou - bezcenné, jako celé soudní řízení.

Logicky pak kriminály plné nevinných lidí.

Neměli být tak neopatrní, a neprovokovat justici - tak, aby je vůbec neobžalovala, že ?

A tomu tady říká EU "právní stát".

Na rozdíl od Polska, kde je prý ohrožen.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-01 17:06
Tvoje srdeční ...

ctidoma.cz/.../...
_____________

Někdo moudrý přišel na to, k čemu jsou stromy dobré... Hlavně, že když děláme v alejích, stále se najdou idioti, kteří vyhrožují, že okamžitě zavolají policii. Říkám, ať si poslouží - a nabízím i mobil.
Ještě nikdy nepřijeli.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-01 17:07
V porodnici přinesli matce ke kojení mrtvé dítě. Odpovědnost nenese nikdo

(jako u nás vždy)

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-01 17:32
Poválečné konfiskace v Česku pokračují i v roce 2018, píše Lichtenštejnsko. Chce jednat o náhradě škody

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-01 17:34
K čemu máme policii ?

Aby sabotovala a ničila, co jiní - pracovití - vytvořili…

Střetnutí s českou státní byrokracií je pro tvůrčí lidi vždy bolestivé.
____________

18.08.2018 - Ivan Blažek - Právo - Zpravodajství - str. 05

Australana z nádraží semlely české soudy

Počátkem roku 2015 koupil australský muzikant Jamison Young vyřazené nádraží ve Zbirohu a začal zpustlou památku pomalu probouzet k životu. Jenže teď si bude muset sbalit kufry, prohrál totiž soudní bitvu s ministerstvem vnitra o povolení k trvalému pobytu.

„To rozhodnutí nemá logiku, vždyť žiji v České republice už velice dlouho,“ řekl Právu Young, který tady získal díky partnerskému vztahu s Češkou povolení k přechodnému pobytu už před Vánocemi 2008. Po pár letech však vztah skončil, a v polovině roku 2013 tak Australan o zmíněné povolení přišel.
Bránil se žalobou, spor trval téměř čtyři roky, v lednu 2017 jej Young prohrál. Krátce poté požádal o povolení k trvalému pobytu – s argumentem, že zde pobývá nepřetržitě déle, než je zákonem požadovaných pět let. Marně.
Další neúspěch, další soud, další prohra. Před pár dny Krajský soud v Plzni i tuto žalobu zamítl.

Temný mrak

Sedmačtyřicetiletého Younga štve nejen konečný verdikt, ale i délka procesu: „Trvalo to takovou dobu, že jsem téměř zapomněl, že mám nějaký problém. Snažíte se budovat svůj život, ale zároveň nad vámi visí temný mrak. Není lehké smířit se s tím, že po vás stát po tak dlouhé době chce, abyste odešli.“
Kateřina Němečková, právnička Organizace pro pomoc uprchlíkům, která písničkáře zastupovala, nicméně připustila, že soud rozhodl po právu.

Stanici nedám

„Pan Young sice splňoval požadovanou dobu nepřetržitého pobytu, ale neměl příslušný status – od září roku 2013 zde mohl být jen díky přiznání odkladného účinku k tehdejší žalobě,“ vysvětlila.
„Nyní je povinen naše území opustit, jinak by zde byl nelegálně. S Austrálií máme bezvízový styk, za dva tři měsíce se může vrátit, ale jen na devadesát dní, pak by musel opět odjet. Tedy pokud do té doby nezíská podnikatelské vízum, které jsme mu doporučili,“ dodala Němečková.
Young se svého nádraží vzdát nemíní: „Mám rád život, který tam žiji, nemám v úmyslu ho prodat. Vrátím se na vízum a začnu zase ode dne nula.“ Památkově chráněná secesní stanice je „mimo službu“ od roku 2012, kdy se kvůli modernizaci trati Praha–Plzeň o několik metrů posunuly koleje, Australan ji v lednu 2015 koupil od Českých drah za necelý milión korun. V objektu bylo kromě zavřené restaurace také pět bytů.
„Většinu z nich jsem upravil a nabízím je ke krátkodobému pobytu turistů v rámci služby Airbnb,“ uvedl Young.
„Budova je v dobrém stavu, mám dobrovolníky, kteří mi pomáhají s její pomalou obnovou. Střecha je v pořádku, okapy vyčištěné, na zadní straně se podařilo odstranit problémy s drenáží, okolí je zbaveno nepořádku. A hlavně mám stále nápady, které by mohly nádraží posunout zase někam dál,“ uzavřel Jamison Young.

Nádraží ve Zbirohu koupil australský zpěvák, místo jízdenek nabídne kávu

plzen.idnes.cz/.../...

______________
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-01 21:12
Rozhovor s Miloušovým služebníčkem.
Už slovní základ slova rusnok mnohé napovídá. Ano soudruzi, nemáme se za co stydět, stejně jako před 30ti č i 50ti lety.
Pokud s tím máte problém, mě se to netýká. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-02 15:37
Neschopní úředníci krytí státními zástupci

nazory.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-02 15:38
Pět let stíhání. Chcete vyšší odškodnění? Neměla jste kauzu nechat promlčet, vzkázal soud

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-02 15:39
Arogance jako norma? Právě to se stalo v Rusku, říká potomek donských kozáků Alexej Kelin

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-02 17:54
Nemáš v tom prsty ?

blesk.cz/.../...

Od mírumilovného sázení stromků, který rozehnala chrabrá policie, je jen krůček k vyražení pojistek kolotočářům. O. :-):-):-)
_____________

Všechno taky nestíhám...
0 # Saxána 2018-09-04 10:46
Tělo selhává (veškeré nemoci) pokud zásadité prostředí v těle přebíjí kyselé prostředí.
Příčinou je chemie (léky) v potravinách, živočišné bílkoviny ve stravě (maso, vejce, mléko), stres (i posunování času).
Ozdravíme!
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-05 18:05
jednořádkové studené alibistické odpovědi


novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.