Bible soudců : No, nekupte to !!

Pavel Rychetský vidí podobnosti s nastupujícím fašismem v Německu. 

Já vidím podobnost zcela jinou - a to s fašismem již plně rozvinutým. 

Totalitní režimy se vyznačují několika velmi typickými - a vždy velmi podobnými - symptomy. Tak obvykle je to země jednoho - silného - muže, nejčastěji vůdce (či šéfa strany, to už je jedno) - a ten, samozřejmě, napíše  KNIHU.  Jakousi Bibli své doby a svého režimu. Z té Bible se pak stává povinná školní četba a celá generace, nejméně do smrtí Vůdce, je z ní přezkušována, včetně nejmenších detailů z posledního zasutého odstavečku. 

V plně rozvinutém fašistickém Německu to byl samozřejmě Mein Kampf Adolfa Hitlera. Kniha knih. Psala se věčným písmem na pergamenovou oslí kůži, zalévala se do titanových desek, nejlepší řemeslníci a firmy tehdejšího Německa, výkvět německé zručnosti a dovednosti, se tehdy podíleli na zvěčnění těchto myšlenek do Bible biblí, která měla překonat věky. Nejméně pak tisíc let - stejně jako třetí německá říše. 

Rychetský - záhadně - vidí v (dosud zcela totalitní) justici záruku demokracie. 

A aby byla záruka zviditelněna - napíše svou Bibli... 

Ponechám stranou, nakolik a koho mohou tak asi zaujmout bláboly Vávry, Baxy, Rychetského nebo Šámala, když je dobře známe denně z rádia, televizí (soukromých i státních) - a hlavně : Když v praxi denně vidíme stav justice, ke kterému se těmito bláboly dopracovali.

O to více udivuje, že se vůbec najde někdo (rozuměj : že se vůbec najde takový magor), který z těchto blábolů sestaví justiční Bibli své doby - a ještě shání sponzory na její vydání. 

V jednom má ale pravdu : Bude skutečným obrazem své doby. 

Doby, kdy se bláboly, ponižující a diskriminující celé společenské skupiny nebo celé národy, přepisovaly na oslí kůži a zalívaly do věčného titanu. 

Hitler byl ovšem natolik soudný, že je aspoň nevydával za "oporu demokracie". 

 

 

 

_____________________

_____________________

MAPA JUSTICE: Co se děje dnes, připomíná nástup nacismu v Německu, tvrdí šéf Ústavního soudu Rychetský

 

https://hlidacipes.org/sef-ustavniho-soudu-rychetsky-co-se-deje-dnes-je-velmi-podobne-nemecku-pri-nastupu-nacismu/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

 

___________________

___________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-10 15:38
Nemocnice zničila klíčové důkazy v případu Kramný

(Kdopak na tom asi tak mohl mít zájem ??? Nemocnice sotva.)

tn.nova.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-10 15:44
Ma CR ctyrstupnovy nebo dvoustupnovy soudni system?

Rychetsky priznava na jednu stranu, ze v CR je ctyrstupnovy soudni system.
On sam vsak vi, ze vykonatelnost rozsudku 2. stupne nema v CR odkladny ucinek, ani podanim Dovolani k soudu 3. stupne.
Jak on sam v rozhovoru tvrdi, tak vsude kolem je TRISTUPNOVY soudni system, coz v praxi znamena, ze vsude kolem NENI rozsudek 2. stupne konecny a tudiz vykonatelny, ale obvinena osoba ma jeste moznost podani Dovolani a tim dosazeni odkladu vykonatelnosti rozhodnuti soudu 2. stupne.
Dovolani je tedy vsude kolem zcela normalni RADNY opravny prostredek a nikoliv Mimoradny opravny prostredek, jak je tomu v CR!!!
Kdyz Rychetsky vi, jak to funguje vsude kolem, tak proc dosud nezmenil zcela CHYBNY stav v legislative CR, vydanim NALEZU Ustavniho soudu, jehoz je jiz desetileti predsedou???
Z
P.S.
Pro Ratha,... plati v CR ctyrstupnovy system, pro Fialu,... pouze dvoustupnovy system.
Neni to diskriminace obcanu?
_______________

Pan Rychetský zapomněl hlavně dodat, že za současného stavu, kdy soudy vyšších stupňů - včetně samozřejmě Ústavního - jen bezmyšlenkovitě opisují od soudů nižších, aniž by se věcí vůbec zabývaly, či se nad ní jen logicky zamyslely - může mít ČR třeba desetistupňový soudní systém - výhody to rozhodně má : Fůra nových volných a královsky placených míst pro přátelé přátel, známé známých, přítelíčky všech druhů - a výsledek bude pořád stejný : Totiž že Nejvyšší i Ústavní soud - o těch předtím ani nemluvě - jen tupě opisují bláboly pologramotného policajta, který - často na objednávku - vypotil "sdělení o obvinění".
0 # Kedul 2018-09-11 04:49
Jeste Vam tam schazi odkaz na dopis od rychetskeho, ktery jste zverejnoval, kde se Vam k necteni spisu ani na US otevrene a naplno priznal, ackoliv v nem pripustil ze US je posledni mozna zachrana pred protipravnim rozsudkem! At si nekdo nemysli ze jen tak placate tak bych osobne ten odkaz pripojil .. on pak ten prispevek bude pro neznaleho ctenare mit uplne jinou vahu az ten dukaz naproste neucty k pravu a spravedlnosti uvidi...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-10 15:50
Každý brzy pochopí, že ať platí hodně, nebo málo , nebo vůbec nic - vyjde to na stejno. Pořád bude za grázla (lumpa, kurevníka, atd.).
Proto je nejlepší poslední varianta. Má jednu nespornou výhodu : Nemálo ušetříte.
_____________

Platil jsem manželce 185 tisíc, ona mne nenáviděla

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-10 18:57
Aby je nakonec neodsoudili jako Reicina a spol. Politika je svinstvo. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-11 12:42
Ženu ani květinou ...

novinky.cz/.../...
0 # Tomáš Jadlovský 2018-09-11 16:49
Právní stát nebudeme ani předstírat, vyřešte si to sami. Ale když feminy naběhly s falešným obviněním na policii, to se stát aktivně zapojil.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-11 19:05
Advokát pomohl úvěrovým podvodnicím. Přiměl klienta mlčet u výslechu

hradec.idnes.cz/.../...
_________________

Otvírá se otázka, co to je za banku, která poskytne několikasettisícový úvěr retardovanému klientovi...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-11 19:07
Křivé obvinění od matek zásadně netrestáme...

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2018-09-12 05:12
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Křivé obvinění od matek zásadně netrestáme...

novinky.cz/.../...


§ 329Zneužití pravomoci úřední osoby
(1) Úřední osoba, která v úmyslu způsobit jinému škodu nebo jinou závažnou újmu anebo opatřit sobě nebo jinému neoprávněný prospěch
c) nesplní povinnost vyplývající z její pravomoci,
0 # Kedul 2018-09-12 05:17
Quoting Kedul:
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Křivé obvinění od matek zásadně netrestáme...

novinky.cz/.../...


§ 329Zneužití pravomoci úřední osoby
(1) Úřední osoba, která v úmyslu způsobit jinému škodu nebo jinou závažnou újmu anebo opatřit sobě nebo jinému neoprávněný prospěch
c) nesplní povinnost vyplývající z její pravomoci,


Pachatelka je znama a je dostatecne oduvodnen zaver ze se trestny cin stal a spahal jej urcita osoba ... státní zástupkyně Lenka Křížková je podle platneho zakona dnesnim dnem trestne stihanou osobou. V pripade ze tomu tak neni a nebude pak jsou trestne stihani vsichni policiste a statni zastupci nebot se z techt ostranek dozvedeli o spachani trestneho cinu jejich kolegyne a podle zakona maji povinnost tento jeji trestny cin stihat ... Neznalost zakona justici neomlouva...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.