Europoslankyně a euročas

Babiš zapomněl své euroblbky informovat o přehození výhybky - a teď se diví, že hlasovaly s mainstreamem. 

 Pro Babišovo hnutí je nejvýstižnější výraz, jenž rád používá Petr Hannig a jenž pochází hlavně ze showbyznysu : Everybody

Znamená to asi něco jako směska všehochuti, hlavně plevele. 

Prostě masa davu, bez osobností, bez myšlenek, snadno zmanipulovatelná, lehce ovladatelná, lehce zkorumpovatelná. Musí se ovšem dodržovat základní pravidla manipulace s davem. Tedy např. mu dát vědět, když se přehodí výhybka a mávátka se šmahem mění za plácačky nebo obráceně. V tomto případě obráceně. 

O tom, že pojem Evrybody výstižně charakterizuje i jeho europoslance, nemůže být nejmenších pochyb. Nikdo svůj stín nepřekoná - a pokud Babiš hodnotí lidi podle toho, jak jsou hezcí a poslušní, co pak lze asi očekávat, že za něj bude sedět v eurolavicích ? 

Nabarvené manekýny, jejichž jediným zájmem a rozhledem je nejbližší holič, jeho otvírací hodiny, jeho ceny, rozsah jeho služeb, včetně těch neinzerovaných (viz jiná Everybody - hejtmanka Pokorná - Jermanová) a poslední módní časopis. 

Ostatně, s tímto vybavením si i euroblbky Dita Charanzová a Martina Dlabajová, vydávané Babišem za " úspěšné odbornice", ještě do včerejška bohatě vystačily. 

Bohužel, módní časopisy, ba ani holič, nic nevěděli o tom, že Babiš přehodil výhybku a začal se nebývale kamarádit s maďarským premiérem Orbánem, jenž velkoryse pominul Babišovu minulost i jeho současné korupční skandály (o estébácké skvadře, jež ho štědře a všude obklopuje, ani nemluvě) a hlasitě ocenil, že má - konečně - spojence při řešení migrační otázky, tedy alespoň v tom, že Babiš přeci jen vypustil pár slov, dávajících v tomto ohledu smysl a hlavně se lišících od tradičních euroblábolů, jež Orbán výstižně nazval "evropské bla, bla, bla…". 

Babiš ovšem o svých veletočích zapomněl vydat pro své poddané informační bulletin, jenž by jim jeho nové moudré postoje dostatečně názorně dokázal vykreslit a hlavně vysvětlit - a také zapomněl, že "hnutí" tvořené lidmi typu "everybody", asi bude nemálo zpracované mainstreamem - a očekávat od něj jiné než mainstreamové myšlení je samozřejmě nebetyčným optimismem, nemajícím s realitou nic společného. 

Tím pádem se stalo, že při klíčovém hlasování o Maďarsku a zavedení sankcí vůči němu to jeho eurobarbínám nemohlo sepnout a ty tak nemohly dostatečně rychle reagovat. 

Holič jim nic neříkal, v módním časopise se nic nepsalo - tak co se tomu Babišovi najednou tak nezdá, že ?, když předtím právě tato jejich "kvalifikace" docela postačovala ?? 

Tedy nic nevědět, o nic se nestarat, mít hlavu na nošení kloboučku - a hlasovat s davem. A hlavně z něj, probůh, nevyčnívat !! 

A především : Jak k tomu tyto dámy přijdou, když jiná, Babišem dosazená euroblbka, Jourová, vždy a všude zásadně hlasovala proti jiné vzpurné členské zemi - Polsku, ba ještě tato hlasování sama iniciovala - a nikdy se za to od Babiše žádné kritiky nedočkala, ba právě naopak ?!! 

No, řekněte sami : Je v tomhle nějaká spravedlnost ?? 

Jak potom ty barbíny mají vědět, co po nich velkoestébák vlastně chce - když to zjevně neví ani on sám ?? 

A teď do toho ještě ten problém s časem : 

Energetici potvrzují, že ŽÁDNÉ  úspory střídání času nepřináší - přesto trvalo EU celé čtvrt století, než si toho všimla ?!! Mimochodem, a co naše vláda ?? Co nám to těch 25 let vládlo za kašpary, když sami nepřišli s tím, že se střídání času zruší, protože pro ně pominul jakýkoliv důvod ?? 

A ze všeho nejlepší je pak myšlenka, že si tedy ponecháme ten letní, když už se zavedl - tedy umělý, s přírodou nijak nesouvisející čas, zasahující do biorytmu lidí, a dětí obzvláště. 

Znamenalo by to, že v zimě se budeme prakticky celé dopoledne nořit, cestovat, učit se a dělat ve tmě a do tmy. 

Je to totéž jako když by existoval předpis, že se musí chodit v předklonu. Pak někdo přišel na to, že to k ničemu nevede - a předpis se zrušil. A lokajové, navyklí čtvrt století chodit v předklonu, by už zapomněli, jak se chodí normálně a rovně - a usoudili, že si ten předklon prostě nechají, protože si na něj zvykli... 

Může být větší známka postupující lidské demence a dementů v ústředních evropských - a pak samozřejmě i našich - státních orgánech ?? 

Už se těším, až o tom budou hlasovat Babišovy eurobarbíny.

Copak jim k tomu asi řekne jejich holič ?? 

_________________

_________________

 

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/babis-bylo-to-zbytecne-europoslankyn-se-zeptam-proc-podporil/r~59cc6c18b75411e88782ac1f6b220ee8/?redirected=1536912017#utm_content=freshnews&utm_term=Babiš,

________________

________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-14 10:21
Evropa, WHO a CR:

Dle WHO se MUZE zvysit vek lidi v CR.
Zrejme WHO cetla nejakou z knih Babise - O cem snim!
Prave jeho prumysl (pecivo, salamy,...) prispivaji ke zkraceni zivota.
Chemie v techto potravinach obsazena naopak muze "balzamovat" bunky cloveka a tak prodlouzit zivot plny bolesti a nemoci.
Pokud vsak WHO pocita s tim, ze bude Evropa a CR zaplavena uprchliky (kteri se zde masivne rozmnozi), pak skutecne statisticky muze dojit k rustu veku obyvatel.
Statistickymi cisly se necha udelat cokoliv!
Z
P.S.
Britska kralovna by nevzala nic ani do pusy z Babisovy tovarny na pecivo a salamy!
Zde je treba hledat cestu k dlouhemu zivotu!

eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-14 18:36
Pojištění proti pokutě? Za pohrdání pravidly vám mohou napařit ještě víc, rozhodl soud

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-14 18:37
Hynek Mačeta

Psychiatr ženu nevyšetřil a napsal na ni posudek, dostal zákaz činnosti

plzen.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-15 16:44
Mezinarodni dohody:

Pan Prenier CR by si mel uz konecne precist vsechny Mezinarodni dohody, ktere CSSR podepsala ale neratifikovala a ktere jsou i v CR od roku 1990 platne tak, jako by byly ratifikovane!
Pak pochopi, co od nej mezinarodni spolecenstvi pozaduje.
Z

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-15 18:57
Naděje v boji s policejně justíční mafií soudně znaleckou a přisluhovačskou mafií v bílých pláštích drží Kramný, Kajínek a Nečesaný.
Europoslanec se zastal Kramného, zatímco estébák Bureš a rudý senátorský gaunér Antl původem z KSZ Hradec Králové zarytě mlčí.
J.K.
Kajínek v Plzni studoval spis.
tn.nova.cz/tema/55177-obnova-procesu
Práce bílé mafie.
tn.nova.cz/.../...
Lukáš Nečesaný
lukasnecesany.cz/
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-16 09:15
Přestože na jedné straně se lze těšit, že Babiš v odboru proti bruselským neomarxistům stojí na straně Polska a Maďarska, jsem v analýze zdrženlivý. Neboť nelze vyloučit, ale ani potvrdit, že motiv Babišovy podpory je rozdílný od motivu postojů především polských představitelů. Vysvětlit lze věc jedině z nejzákladnější retrospektivou minulosti, v níž lze najít kořeny toho, co se děje dnes - i ve vztahu k EU a pokud se týká zejména jednání Evropské Komise a Evropského Parlamentu.
Příčinou je naprosto mylné pochopení Gorbačovovy perestrojky Západem v osmdesátých letech. Šlo o to přesvědčit Západ, že komunismus zaniká, že se přerodí v cosi liberálního - čímž na Západě na svou stranu získá socialistické a podobné strany.Západ perestrojku a následující vývoj přijal jako opravdové obrácení Ruska k liberalizaci a všemožně Rusům pomáhal. To byla hrubá chyba, neboť v perestrojce - A v "revolucích" 1989 v celé východní Evropě včetně Československa se jednalo výlučně a jen o strategii tzv. konvergence. To znamená vytvoření prosovětské politické a personální základny k tomu, aby Rusové mohli nakonec ovládat i EU, a zejména Německo jako jeden z nejslabších článků. Rozmístit své lidi v pluralitních politických systémech.
K tomuto účelu si bolševické tajné služby s KGB v čele vychovávali od konce padesátých let kontrolovanou "opozici", kontrolované "nekomunisty", a celou avantgardu rádoby "nekomunistických" umělců, vědců, intelektuálů. Ti byli na Západě přijati jako opravdoví. A dokonce speciální úderky posílali i do církevních seminářů. A tím začalo vše: Silná infiltrace Západu vlivovými agenty na všech úrovních.
V Polsku a Maďarsku nakonec byla - podle onoho biblického "po ovoci poznáte je" celá ta umělá "nekomunistická opozice" demaskována, tedy poté, co výsledkem let jejich vlády byly ohromné hospodářské i morální škody, pociťované obyvatelstvem. Celá ta plejáda "nekomunistů" a "demokratů" se demaskovala...a Polsko a Maďarsko začaly konečnou dekomunizaci. KONEČNĚ.TEPRVE...
Ale nejde jen o aspekt boje s komunismem, jenž se nevypařil....součástí perestrojky bylo i vytvořit rozklad Západu, a k tomu slouží hlavně dnes Německo. Sjednocení Německa byl přímo šachový tah. Nebylo náhodou, že Gorbačov při sjednocování Německa udělil znovu sjednocenému zemi právo ZÚČASTNIT SE NEJEN V NATO, NYBRŽ I PŘIPOJIT SE K LIBOVOLNÉ NĚMECKEM PREFEROVANÉ ALIANCI. Co tím měl na mysli, byla možnost, že budoucí Německo pod vládou SPD se přepne na politickou alianci se SSSR. Dominace sovětsko-německým politickým ekonomickým partnerstvím nad sjednocenou Evropou by byla signifikantním úspěchem jakéhosi druhého kola VŘSR - nenásilnou cestou. To je další aspekt: Jakkoliv smlouva byla podepsaná v r. 1990, za SSSR, je Rusko jejím dědicem. A Německo pod vedením "Eriky" dnes má i právní podklad pro spojenestcí s Ruskem. Zatím je trojským koněm v NATO. Proto samozřejmě těžiště ochrany východní hranice EU se přemisťuje na Polsko, Maďarsko, a Rumunsko...A stabilita těchto zemích je solí v oku Putinovi a jeho dnes už svými činy jasnému spojenci - merkelovskému Německu. Proto snaha rozbít V4, proto ruští trollové horují na forech za vystoupení ČR z NATO, ne: Příští rok jsou volby do evropského parlamentu, a je pravděpodobné, že řada poslanců už nebude zvolena, že přijde nové obsazení.
Co si myslet o Babišově podpoře Orbána? Pochopil Babiš aspoň věc sebezáchovy ČR, která se octla v geopoliticky velmi neuralgické zeměpisné pozici? Anebo jde o součást dezinformační kampaně, mající za cíl vytvořit v mezinárodní míře dojem, že Polsko a Maďarsko jsou agenty Putina? (Vyřvává to do světa např. z EK Verhofstadt, jenž je placen ruským Gazpromem...).
A tak ve finálním efektu jeho vlády difamovat před vlastními voliči, dostat tyhle země do mezinárodní izolace? Nebo Orbán nezná podrobnosti z české scény, i stryan Babiše? Pravda je, že Poláci jsou zdrženlivější. Jen jeden portál psal dnes o Babišovi teď v soboru 15. Září pozdě odpoledne
niezalezna.pl/.../
Při zamyšlení na možnosti ruské strategie může napadnout i jiná myšlenka....Nevrazí nakonec v rouhodné chvíli Babiš nůž do zad?...-.Neb...Rusové si tento prostor východní Evropy zamýšlejí pro sebe, ty běžence potřebují pro destabilizaci Západu!
Proto - se sice z podpory Polska Babišem raduji, ale na druhé straně nepropadám ani trochu euforii. Spíše skepsi. Skepse ale není pesimismus. Jen snaha bránit se iluzím.
Freeeurope

P.S.:
Komentář, jenž lze označit za opravdovou hovadinu:
forum24.cz/.../

_________________

Na zdánlivě složitou otázku jednoduchá odpověď : Babiš je bezpáteřní populista, prahnoucí po moci. Agentury ho přesvědčily, že většina lidí nechce cizince. On chce být znovu zvolen - a tohle vidí jako jedinou - a velmi snadnou - cestu, kterou ještě může úspěšně prodat jako zásadovost a statečnost proti Unii.
Ovšem nic jiného než bezbřehý populismus v tom nehledejme - a to je celý.
Když by mu agentury řekly, že lidi volí toho, kdo sází třešně u silnic, tak osází třešněmi celou republiku. A bude to prodávat za ochranu přírody a vzpouru proti EU a kdoví co ještě. JF
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-17 10:47
Máte pane inženýre recht, bezideový vyčůránek se chytne všeličehos, i toho, co v duchu může mít za protivníka. Ten Babiš se dostal do protivenství i svých zjevně tím, že se nedělí s nimi na mamonu (na to nakonec shořel i Rath). Na té mezinárodní scéně ale je to složitější, zatímco Poláci vedou čitelnou zahraniční i obchodní a hospodářskou politiku, Orbán si především zahrává s ruskými investicemi (dal Rusům – Rossatomu - další stavbu atomové elektrárny Paks na Dunaji, to je dost na jih od Budapešti. A pokud jde o Rusko? To není normální kapitál v někdejším západním stylu, název kapitál u Rusů znamená něco diametrálně jiného….). Přitom dnes i pro ČR: Musíme realisticky vidět nebezpečí – a tím je Německo ve vleku Ruska. To v Polsku otevřeně - vejřejně - podporuje prohravší bolševiky – a celou tu „avantgardu“ umělé bolševikem už na přípravu 1989 vytvářené jimi kontrolované opozice, která v Polsku se totálně propráskla a tahne za jeden provaz s usvědčenými estébáky a komunisty (až už realističtější němečtí politici jako např. p. W. Schäuble apod říkají „takhle iniciovat konflikt s Polskem nejde…“) ….A Německem Rusové vlastně mají ve vleku - prostřednictvím Merkelové - i EU. A ta se snaží vehementně dostat do jednostranné závislosti na energetických surovinách z Ruska. (ale proti tomu už je také více členských států). Tak líčení těhlech bojů by bylo na hodně řádek, protože bych musel popsat řadu kauz, o kterých nebylo v ČR publikováno téměř nic nebo vůbec nic. Ale pokud jde o Orbána, představím si, jak EU a Merkelová odporují bývalé komunisty a socany a la Gyurczányi po volebním výprasku, jaký dostal obdivovatel španělského Zapatera a štěkající formálně polský mopslík Merkelové Tusk…

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-17 10:47
Policajti mučili 32letého Roma a nutili ho, aby se přiznal k činům, které nespáchal

budejovice.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-17 10:48
Estonská justice jej však brzy propustila, protože prý dobře zná machinace ruských úřadů

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-17 18:14
Zajímavá diskuse :

hradec.idnes.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-17 21:03
hradec.idnes.cz/.../
Křivé obvinění, § 345 Tr. Zák. č. 40/2009 Sb....
(1) Kdo jiného lživě obviní z trestného činu, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
(2) Kdo jiného lživě obviní z trestného činu v úmyslu přivodit jeho trestní stíhání, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta.
(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,
a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 značnou škodu,
b) spáchá-li takový čin tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem,
c) spáchá-li takový čin v úmyslu jiného vážně poškodit v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu,
d) spáchá-li takový čin v úmyslu zakrýt nebo zlehčit svůj vlastní trestný čin, nebo
e) spáchá-li takový čin na jiném, který vůči němu plnil svoji povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona.
(4) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 škodu velkého rozsahu.

Skutkové podstaty dle odst (1) a (2) jsou přece prokazatelné, ne? Otázka pak ještě odst (3) písm. C.- ten je navíc formulován poměrně vágně

Takže žádné smetení ze stolu! Na druhé straně je problém, že §367 Nezabránění tr. Činu a §368 neoznámení tr. Činu mají vyspecifikované paragrafy, a mezi těmi §345 Bohužel není, to umožňovalo soudu, prokurátorovi atd. vyzout z povinnosti podat proti matce trestní oznámení. Ovšem měl být aktivní v tomhle otec, musel by (dle litery paragrafu) uspět (i když pochopím, že při stavu české justice to problém je....)

Freeeurope.

______________

Soud má povinnost oznámit každý trestný čin ( i jen podezření z něj), o kterém se při své činnosti dozví.

Státní zástupce má povinnost vyšetřit okolnosti každého činu, které lze považovat za trestný a o kterém se dozví.

Tak co kdo chce víc ?
Prostě na ty povinnosti kašlou, pokud by vyšetření vedlo k obvinění nebo odsouzení někoho, na koho nejsou jaksi psychicky připraveni - tedy nějaké chráněné skupiny.
Matky, zvláště v rodinných sporech, jsou první z nich.
Prostě dělají, že se nic nestalo.

Poškozený to sám ani oznamovat nemusí, oni mají tu povinnost dokonce duplicitně - ale kašlou-li na ni, jak by asi dopadlo vyšetření oznámení, i kdyby ho poškozený podal.

Akorát by měl alibi pro sebe, že udělal vše, co lze rozumně očekávat.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-18 09:48
"...Soud má povinnost oznámit každý trestný čin ( i jen podezření z něj), o kterém se při své činnosti dozví..."

Ano, to je samozřejmě pravda, soudci a prokurátoři měli povinnost i bez otce. Tady ten problém je, že nejsou stíhatelní dle §367, 368.
Lze ale klidně hovořit o zneužití pravomoci veř. Činitele dle §158, ale formulace zase je problém:
Tedy § 158
Zneužívání pravomoci veřejného činitele
(1) Veřejný činitel, který v úmyslu způsobit jinému škodu anebo opatřit sobě nebo jinému neoprávněný prospěch
a) vykonává svou pravomoc způsobem odporujícím zákonu,
b) překročí svou pravomoc, nebo
c) nesplní povinnost vyplývající z jeho pravomoci,
bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti.
(2) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán,
a) opatří-li činem uvedeným v odstavci 1 sobě nebo jinému značný prospěch,
b) způsobí-li takovým činem vážnou poruchu v činnosti podniku nebo organizace, nebo
c) způsobí-li takovým činem značnou škodu nebo jiný zvlášť závažný následek.¨
...¨
Čili v úvahu připadají:
odst. 1 písm. (a) a (c)...
Tady budou určitě ve Sb. Předpisy o povinnosti, o tom nepochybuji. Akorát že se talároví soudruzi mohou vyzout z trestní odpovědnosti - a zase je zde nutnost prokázat úmysl způsobit jinému škodu, prostě objektivní stránka úmyslu. Důkaz objektivní stránky úmyslu spáchat... to je nechvalná česká specialita. Na příklad: Zloděj se vloupe do obchodu, rozfláká výlohu, a začne rabovat zboží. A co? Šikovný advokát bude tvrdit, že nebyla objektivní stránka úmyslu, že pachatel je kleptoman....a tu máš čerte kropáč. Tohle bylo i v Polsku: Několik soudců chyceno při krádeži v obchodě, smáli se ..."já jsem soudce...".Nejvyšší soud (ještě za soudružky Gersdorfové, co kdysi veřejně v televizi řekla, že jsou zvláštní kasta...) je osvobodil, že nebyla objektivní stránka úmyslu, byli přepracovaní...(a následovala nekonečná pře v mediích, zda soudce v takovém stavu může vykonávat svou funkci. Samozřejmě, za normálních okolností za takový čin s ním do pierdla" (do basy)a hotovo....
A dále: odst. 2 písm (c), tam na dítěti i na otci byl zvlášť závažný následek, ale zase je to vágní konstatování...a nekonečné při co "zvlášť závažný následek" je nebo není.
Chce to reformu systému, srozumitelné jednoznačné zákony...


Freeeurope
0 # Kedul 2018-09-19 05:46
Quoting Ing. Jiří Fiala:
"...Soud má povinnost oznámit každý trestný čin ( i jen podezření z něj), o kterém se při své činnosti dozví..."
e


V srpnu 2018 se GIBS dozvedel o spachani trestneho cinu policajty, statnimi zastupci a soudci ve Zdaru nad Sazavou na detech mladsich 15ti let trestnim oznamenim, kde byly jasne oznaceny dukazy, trestni spisy ktere tuto trestnou cinnost prokazuji a dale byl GIBS upozornen, ze ke spachani tohoto trestneho cinu s nejvetsi pravdepodobnosti n detech mladich 15ti let znovu dojde pri zneuziti pravomoci a navic verejne. V zari 2018 zaslala obycejnym dopisem dvojice pracovniku GIBS dopis, ve kterem bez prosetreni spisu a jakekoliv cinnosti, prehodnocuje trestni oznameni na stiznost a posila jej tedy pachatelum, statnim zastupcum ve Zdare. Pachatele toto trestni oznameni oznacili za soucast jakesi udajne obhajoby jine osoby a zalozili do spisu spolu se soudcem, ktery dal pacha tuto trestnou cinnost...
0 # Kedul 2018-09-19 05:52
... z jakeho duvodu takto brutalne porusil GIBS zakon? No protoze poskozeni nejsou romove ...

O tom ze se dozajista tyto spisy stanou predmetem dodatecnych uprav a maskovani dukazu, pred cimz samozrejme oznamovatel GIBS jasne varoval, neni nejmensich pochyb ...
Vzhledem k tomu ze jen diky pritomnosti advokata u vyslechu se v ramci tohoto trestneho cinu nedopustily policisce biti, pricemz jim to samozrejme nezabranilo ve vyhruzkach a dokonce vyzve ke rvacce, ani jim to nezabranilo vyhrozovat i v miste bydliste poskozenym, tak nedoslo k priznani v ramci jineho pripadu udajneho pachatele cinu ktery se jak se doposud zcela prokazalo az u soudu vubec nemohl stat ... No takze az vas nejaky policajt prokurator nebo soudce poskodi trestnym cinem tak mate smulu protoze va z neeho obvini a vse co reknete je udajen soucast vasi obhajby ... a to i presto ze cilem utoku nejste vy ale nezletile deti ktere nikdo z niceho nevini a nejsou ucastnikem rizeni...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-18 09:49
Novinka před půlnocí 17. září....

Orbán se nepoddává šikaně eurobyrokratů. Vláda podává žalobu n Evropský Parlament


v souvislosti s jeho schválením čl. 7 unijní smlouvy, směřující k sankcím proti Maďarsku Evropskému Tribunálu Spravelnosti (TSUE). A má proč: Pro přijetí protimaďarské rezoluce je nezbytná 2/3 většina. A ta nebyla, jelikož eurosoudruzi nezapočítali do přítomných hlasujících abstence, a to je už vážné porušení Lisabonské smlouvy. Za protimaďarské rozhodnutí bylo 448 europoslanců, 49 bylo proti, a 48 se zdrželo. Dohromady je to 693 hlasujících, 2/3 je 462 hlasů!
Návrh, na jehož základě přijal Europarlament protimaďarský útok, připravila militantní italská ultralevicová extremistka, dnes za stranu Zelených, Judith Sargentiniová. Jde vysloveně o mstu za to, že Maďaři nejen nehodlají svou zemi předělat na lágr ekonomických migrantů, ale také za to, že se nepodvolili EU v drzé žádosti, znamenající fakticky odebrání hlídání maďarských hranic maďarskými orgány, a jejich nahrazení evropským "Frontexem", který by hlídal hranice tak, že proudy emigrantů by se rozlily nejen do Maďarska, ale tímto kanálem do celé Evropy. Ovšem causa Frontex byla opět obstrukce, precedens je, že Maďaři žádali od EU pomoc s tím, že plní povinnosti ochrany EU.Sargentiniová neví o Maďarsku ani zbla, její papír neobsluhoval tvrzení, naprosto bez důkazu - protože ty zkrátka nejsou.
TSUE je Bohužel plný levičáků, o jeho nestrannosti netřeba iluzí. Akorát že v tomto případě už by potvrzení verdiktu EP byla jeho vlastní sebediskreditace, jaká u by musela mít mezinárodní odezvy většího rozsahu - značně v každém případě EP snížil vážnost EU. V r. 2019 pak následujíc volby do EP, takže při dnešním trendu - i vzdor prosazení nejhoršího politického dna Merkelovou - budoucí změny v obsazení EP jsou zřejmé.
Ostatně viděl někdo pravdomluvné komunisty, antifáky, duševní dědice německé někdejší "Frakce Rudé Armády" (ze 70. Let, ultralevicové teroristické organizace, unášející a vraždící kapitalisty...) a podobné? To je něco jako vidět - dejme tomu třeba smažené sněhové koule.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-18 12:22
Evropská soudcovská síť pozastavila Polsku členství kvůli reformě justice



ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-19 10:45
Evropská soudcovská síť pozastavila Polsku členství kvůli reformě justice
ct24.ceskatelevize.cz/.../...

Evropská Síť Justičních Rad (ENCJ) zastavila členství polské Zemské Justiční Rady s odůvodněním, že ta prý „nesplňuje požadavky nezávislosti od výkonné a ústavodárné moci.
ENCJ se opírala výslovně a jednoznačně naprosto nekriticky přijaté denunciace těch polských soudců, u nichž k dalšímu setrvání v justici brání buď lustrační důvody, anebo byli kompromitováni v zpolitizovaném soudnictví za dob PLR i za postsovětské éry (vyznačující se liberálně-levicovými vládami se silnou penetrací komunistů z dob PLR nebo členů jejich rodin v další generaci - především šlo o krytí a neodsouzení komunistických zločinů, krytí a spolupráce se subjekty zapojené do rozsáhlé hospodářské kriminality, až po prokazatelně politicky motivované vykonstruované soudní procesy proti antikomunistické opozici). Tito soudci dnes s podporou dost početné nemarxistické lobby v orgánech EU a Evropy se chovají v Polsku vyloženě jako politický subjekt, nikoliv jako naprosto politicky nezávislí příslušníci justice. Zúčastňují se dokonce veřejných protivládních akcí, financovaných prokazatelně z některých ruských a německých zdrojů A nemarxistická loby v orgánech Evropy a EU usiluje fakticky zastavit polskou reformu justice.
Pokud jde o stanovy ENCJ, není v nich žádné ustanovení, za co a kdy pozastavit členství - s výjimkou jediné věci: A to placení příspěvků a podílu na financování. Takže k rozhodnutí o pozastavení Polska nebyl dokonce ani formální procedurální podklad.
Polsko se nyní rozhoduje o vystoupení z ENCJ, jelikož jde jen o konzultační skupinu, nikoliv o orgán, mající vliv na výkon soudnictví. A také z toho důvodu není členy řada justic dalších evropských států. Např. rakouská není členem.

Reforma polské justice je především zástupný problém. Pokud nepůjde o justici, pak lze čekat, že neomarxistická lobby v EU a orgánech EU jako dnes nástroje Putinova vlivu v EU, budou hledat onu příslovečnou „hůl na psa“ proti Polsku kdekoliv jinde, a jak se dá. Polsko totiž překáží ruským zájmům, a hlavně stále zřetelněji se vydělující jakémusi novodobému skrytému, ale přesto identifikovatelnému odrazu dávného paktu Ribbentropp-Molotov.

Včera došlo k významné smlouvě podepsané prezidenty Dudou a Trumpem, o obchodě, investicích a obraně…To, že Polsko se stává hlavním spojencem USA v Evropě, se stává skutečností. Prezident Trump vyjádřil otevřeně podporu polské iniciativě Trojmoří – těsné spolupráce států mezi Baltem, Jadranem a Černým Mořem, spojené s velkými investičními akcemi do infrastruktury na jejich vzájemného propojení a jejich propojení s Evropou, a také těsnější hospodářské spolupráce. Jde tedy o státy mezi Německem a Ruskem, aby nebyly více nárazníkovou zónou „rozhádaných“ malých státečků, a tak byla vytvořena struktura, posilující stabilitu a rozvoj nejen v hospodářské a společenské oblasti, ale také obranné v rámci NATO. A také na summitu Trojmoří v Bukurešti zaznělo ujištění, že toto Trojmoří je koncipováno na posílení EU. Pochopitelně, že to je studená sprcha pro protivníky Trojmoří, Macrona (= navrhovatele dvou-či vícerychlostní Evropy) i Merkelovou.
Do Bukurešti proto přijeli také i Juncker a německý ministr zahraničí…A najednou Němci prý chtějí také účast v Trojmoří! Prý si přejí být mostem mez Trojnmořím a Západem (najednou!). Ovšem ještě v první půli tohoto roku a loni z úst některých německých politiků (hlavně Schulze) zazněl požadavek dokonce ozbrojeného zásahu proti Polsku…(ano, teoreticky by nemožným nebyl, po vyvolání nepokojů v Polsku by např. Německo mohlo poskytnout Polsku "internacionální pomoc" jako člen NATO...)
Tolik o události, o níž česká media nereferují, a ČT jak vidět, jen selektivně – způsobem, která vypadá, jakoby chtěla ukázat, jak se Polsko izoluje, jak je nedemokratické…Jak lidé prý protestují (proti vládě, kterou si zvolila drtivá většina národa poté, co výčinů postkomunistických vlád měli dost).

Pro českou veřejnost mohu podotknout: Trojmoří je rozumné i pro existenci ČR v tomto evropském prostoru, a po stránce ekonomické především bourá riziko jednostranné energetické závislosti na Rusku, systematicky budované hlavními ruskými figurami v Německu, a přes Německo i v dalších zemí EU. Neboť mj. Trojmoří sleduje (mimo jiné) diversifikaci dodávek nafty a plynu (původně zásada polské hospodářské politiky) – konkurence dodavatelů je přirozený účinný nástroj, jaký nedovoluje diktovat kupujícím ceny a prostřednictvím dodávek diktovat jejich politiku! Polsko na výstavbu infrastruktury, v tomto případě gazoportu Štětín (ale půjde o více investic ať produktovodů tak komuninací), vydává – a bude vydávat i s podporou USA. Odtud může bezprostředně mít užitek i hospodářství ČR! Proti subverzi Západu v podobě sílící osy Moskva – Berlín (- Paříž) roste osa Washington – Londýn – Varšava. ČR dnes má tedy na vybranou.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-19 19:42
K předchozímu příspěvku prosím o omluvu výčinů „gramatické kontroly“ MS Outlooku, které unikly mé kontrole: Má být „….Tito soudci dnes s podporou dost početné NEOmarxistické lobby v orgánech EU a Evropy se chovají v Polsku vyloženě jako politický subjekt, nikoliv jako naprosto politicky nezávislí příslušníci justice….“ „ ….A NEOmarxistická loby v orgánech Evropy a EU usiluje fakticky zastavit polskou reformu justice…“
Outlook to přepsal na "nemarxistickou"…. „
Přívlastek „NEOmarxistická EU“ ráda zesměšňuje zejména „Pražská Kavárna“….V NEOmarxismu jde o nová vývojová stadia marxistických praktik, rozpracovaných na jedné straně italským bolševikem ze Sardinie Antoniem Gramscim, „inženýrem“ politiky aktivní společenské demoralizace (útoku proti morálce) a marxizace náboženství. Ideově příbuzný je další zčásti vývojově souběžná tzv, frankfurtská škola německých NEOmarxistických filosotů Maxe Horkheimera, Theodora Adorna, Jürgena Habermase …a pak Herberta Marcuse, o nějž se opírají studentské rudé bouře roku 1968 ve Francii a Západním Německu, a právě dnes tihle "osmašedesátníci" jsou členy řady západních vlád a také vysokými představiteli EU. Ti němečtí NEOmarxisté hledali jinak teoretickou základnu manipulace s lidmi mj. v psychoanalýze Ericha Fromma, ten by v šedesátých a sedmdesátých letech v „kursu“, jeho „Člověk a psychoanalýza“ vyšla kdysi dávno i česky…Gramsci je zmiňován málo, ale věnovat mu pozornost třeba –neboť podstatné je, že JEHO žáky jsou Gorbačov včetně ženy Raisy. Gramsci se promítá ideově do strategie „Gorbačovovy“ perestrojky….Gorbačova uvádím v uvozovkách, jelikož perestrojka byla jen etapou dlouhodobé dalekosáhlé strategie komunismu, jak rozšířit svou moc, vypracovávaná od konce padesátých let, kdy soudruzi museli uznat, že násilná komunistická revoluce není dostatečně účinná, a že účinnější je systematická dezinformace a manipulace nejen masami, ale i západními vládami i publikem, kteří perestrojku naprosto špatně chápali, totiž jako konec komunismu, a také přijali celou uměle komunisty už dávno před r. 1989 připravovanou kontrolovanou "opozici". Z té se nakonec rekrutuje i Pražská kavárna. A v Polsku jsme svědky, kdy najednou se tato kdysi "protikomunistická" opozice ve spolupráci s NEOmarxisty v EU vehementně brání proti něčemu, co lze nazvat "Norimberkem komunismu", a skutečnému rozchodu s komunismem...NEOmarxisté se prohlašují za liberály - a třeba je, aby jim lidé na to ani v ČR neskákali více "na špek". Neboť ti, i s těmi německými, jsou v Evropě "kukaččim vejcem Moskvy" (či rodící se kliky Moskva-Berlín).

Freeeurope

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.