Probošt Piťha a jeho kázání : Statečnost by vždy měla dojít uznání

A stateční by vždy měli být připraveni na odpor stávajících struktur, jež z daného rozvratu těží, dobře žijí a jsou dobře placeny. 

 Co je dnešní rolí a kde je místo církve v dnešní společnosti ? 

Připomínáním a oživováním těch hodnot, které byly společností pozapomněny, upozadněny - vzdor jejich tisíciletému fungování a prověření. 

Děkovný dopis panu proboštu Piťhovi a arcibiskupu Dukovi za jejich odvážné postoje stran Istanbulské úmluvy, kodifikující rozvracení rodin pod záminkou tzv. domácího násilí.

________________

Vážení pánové 

 

                        Dominik Duka, arcibiskup pražský 

 

                        Petr Piťha, probošt Kolegiátní kapituly Všech svatých na Pražském hradě

 

 

Vážení pánové, 

 

            Obracím se na vás v souvislosti s kázáním pana probošta Petra Piťhy u příležitosti svátku zemského patrona, svatého Václava, v katedrále na Pražském hradě a podpory, kterou následně pan arcibiskup tomuto kázání a jeho obsahu poskytnul. 

 

            Chci vám oběma za tyto nestandardní a odvážné postoje poděkovat. 

 

Jsou velmi důležité zejména v současné době, kdy podstatná část společnosti ztratila pojem o tom, co to vlastně je zdravá rodina, jak vypadá, kdo do ní patří a jak se má rozvíjet. 

 

Je to velmi důležité v době, kdy si početně mizivá vrstva osob, napojených na současnou ateistickou justici, především soudních znalců, opatrovnických soudkyň a osob na ně navázaných, učinila velmi výnosnou živnost a pohodlné, takřka bezpracné, luxusní živobytí z rozpadu a rozvracení rodin a z neštěstí mnoha nezletilých dětí, které jsou pak neradostnými výsledky jejich „práce“. 

 

Pan probošt Piťha má bezesporu pravdu, že k ještě daleko horším hrůzám by mělo docházet ratifikací Úmluvy, známé jako Istanbulská, jež má být údajně zaměřena proti domácímu násilí. 

 

Naše sdružení má z rodičovských a rodinných sporů bohaté zkušenosti, když prakticky denně zastupujeme některého z rodičů před soudy – a proto dobře známe i problematiku domácího násilí stejně jako skutečnost jeho masového zneužívání v soudním boji o děti a svěření jejich výchovy jednomu z rodičů. Proto i dobře víme, čeho jsou zejména matky schopny, mají-li pocit, že v tomto sporu o děti prohrávají nebo mohou prohrát a také – jak je s jejich často na první pohled smyšlenými oznámeními naprosto nekvalifikovanými státními orgány nakládáno a co je pak konečným výsledkem takto smyšleného oznámení + práce nevzdělaných osob ze státního aparátu, které  - vzdor chybějícímu vzdělání - mají obrovskou moc.  

 

            Denně máme na očích soudkyně, které samy o rodině často nic neví nebo mají jen velmi mlhavé představy, jsouce samy 2x a vícekrát rozvedeny, nebo naopak dosud neprovdané (některé i neprovdatelné) – a přitom mají účastníky řízení vést k řádnému rodinnému životu, aspoň zákon to tak předpokládá – aniž by definoval, co se tím vlastně rozumí. 

 

V době, kdy si různě úchylné skupiny či jedinci představují, že manželství lze kdykoliv zcela volně rekodifikovat a redefinovat – jako jakékoliv spojení kohokoliv s kýmkoliv nebo dokonce čímkoliv a v době, kdy ateistický a často hrubě nevzdělaný státní aparát a jeho zaměstnanci napomáhá masovému rozbíjení rodin z často zcela malicherných důvodů – jenom proto, že je to pro jeho pracovníky výhodné a poskytuje jim to v podstatě bezpracnou a skvělou obživu - mám za to, že je velmi důležité, aby ve společnosti existoval subjekt, který bude znovu a znovu připomínat skutečnosti a zkušenosti dávno osvědčené, staletími vyzkoušené a prověřené – a dnes zejména vyučovat (a to zdaleka nejen ve školách, ale především na soudech), co to je normální zdravá rodina, co to je normální zdravé manželství, mezi kým se uzavírá, kdo do něj patří a jak se jeho účastníci mají a musí chovat, aby tato základní buňka společnosti plnila svůj účel. 

 

Myslím, že nejen já, ale všichni, kdo dosud respektují a uznávají křesťanské hodnoty jako základní stavební kameny této společnosti, budeme velmi rádi, jestliže se této role ujme církev a nebude v ní selhávat, jak se – bohužel – v minulosti, a právě ve spojitosti s domácím násilím – stávalo. 

 

Byl bych velmi rád, pokud by kázání pana probošta Piťhy při příležitosti svátku sv. Václava bylo lze považovat za takovýto žádoucí obrat v postojích katolické církve, který by byl ve prospěch neměnných rodinných hodnot a tradic a jenž by napříště zaručoval, že nejen tato církev bude stát vždy na straně zdravé a funkční rodiny, a ne těch, kdož ji z často velmi malicherných či ideologických důvodů a pohnutek programové narušují a rozbíjejí. 

 

     Specificky ženský levicový extrémismus, zvaný feminismus, zde mám na mysli především. 

 

Vážení pánové, jistě je vám oběma jasné, že takové kázání, jaké měl p. probošt Piťha, nutně vzbudí vlnu nenávisti zcela opačně laděných mainstreamových médií a různých – otevřeně řečeno – potrhlých aktivistek, jež nemají co lepšího na práci než se vystavovat na veřejnosti (když už v soukromí o ně obvykle nikdo nestojí). 

 

Chci vám proto tlumočit, že v každé situaci, budete-li se držet tezí, nastolených tímto projevem, můžete počítat s podporou všech, co jsou jim rodiny i tradiční hodnoty svaté a drahé, a našeho sdružení, i mou osobní, pak především. 

 

Myslím, že má-li se církev kdykoliv v budoucnu těšit úctě veřejnosti, bylo právě toto kázání velmi slibným vykročením a počinem. 

 

Ještě jednou vám proto oběma upřímně a srdečně děkuji

 

Za o.s. K 213 

                                                                                                                     Ing. Jiří Fiala

                                                                                                                           předseda

                                                                          

________________

________________

_______________

 

 https://echo24.cz/a/SVZut/polonaha-aktivistka-narusila-dukovu-msi-ve-svatem-vitu-kvuli-pithovi#utm_content=freshnews&utm_term=petr piťha kázání&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

 

________________

________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2018-10-17 16:08
Moc hezky napsáno. Ač sám křesťan nejsem, v tomto jsem s církví zajedno. Žiju už pár let v Arménii, kde jsou skoro všechni obyvatelé apoštolští křesťané. I když se od katolíků liší, podstata jejich víry je stejná. Na venkově rozvody téměř neexistují a i ve městech je jich mnohem méně než v Evropě. V televizi nikdo ani nepípne o nějakých sexuálních menšinách, natož aby se tyto dožadovaly nějakých zvrácených práv. Před pár týdny jsem jel do Jerevanu a místenku do autobusu jsem dostal tak, že jsem seděl vedle kněze. Cesta trvá šest hodin, dali jsme se do řeči a probrali život ze všech stran. Ptal jsem se ho mj., jak se staví k rozvodům a k rodičovským právům. Všechny nespokojené manžele tady kněží přesvědčují, aby se nerozváděli, aby si vše v klidu rozmysleli, aby si k sobě našli novou cestu a mysleli hlavně na děti. Shodli jsme se, že současná Evropa je do morku kostí zkažená a nečeká ji nic dobrého, jen zasloužený pád a poslední ránu jí dá islám.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-17 16:38
Ani sebeostřeji formulovaný projev nemohl být ostřejší než drtivá realita :

novinky.cz/.../...

______

Hm, a kdyby se nepřiznala, že si to všechno vymyslela - hádejte, jak by to asi skončilo ?!!
Myslíte, že by to na přišli "orgáni" sami ?
Dostal by flastr aspoň na 3 roky, ve věznici by ho ještě mlátili (vypatlaní) spluvězni za to, že týral ženskou...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-17 18:50
novinky.cz/.../...
Ale kdo z justice ponese zodpovědnost za neoprávněnou vazbu, kdo zaplatí odškodnění poškozenému, kdo mu nahradí zaměstnání nebo živnost, o kterou v důsledku tři čtvrtě roku vazby přišel? V normálním státě by se zodpovídal vyšetřovatel, prokurátor či soudce, jenž vazbu schválil...Za něco takového se okamžitě propouští z taláru. (Samozřejmě nikoliv v postkomunistické ČR)-
Freeeurope
___________

Kdyby je za to propouštěli, tak jenom v mém případě by se vylidnil Městský soud v Praze.
Sváček to přeci řekl jasně : Než potrestat půlku městského soudu, to radši zavřem jednoho Fialu.
0 # Kedul 2018-10-18 05:42
Quoting Ing. Jiří Fiala:

Hm, a kdyby se nepřiznala, že si to všechno vymyslela - hádejte, jak by to asi skončilo ?!!
Myslíte, že by to na přišli "orgáni" sami ?


Tak samozrejme vdyt to je jeden spravedlivy odbornik za druhym :D denne to cteme ... jedna blbka vypovida a hura chlap hned do vazby ...
Vcera jsem potkal ve zdarskym lidlu svanhala jak nakupuje spolu se spodinou .. rikal jsem si oslovim ho a zkusim zjistit kdopak jej obvinil z tech zdejsich svini z toho domaciho nasili treba to jsou ty same co na ne mam nekolik jasnych primych dukazu nadrzovani zneuziti pravomoci kriveho obvineni vydirani a podobne a ze jako vyuziju jeho kontatky na ty slusnejsi kteri na me kaslou pac sem nicka a nechteji se do toho vubec montovat ze strachu podle hesla nepritel meho nepritele je muj pritel .... no ale vykaslal jsem se na to protoze sem si zase rekl ze je lepsi kdyz bude o jednu svini mene i za cenu vlastni obeti ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-17 16:45
Naštěstí ne každému jsou lhostejné pakty s estébákem :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-17 18:47
tn.nova.cz/.../...

Sám jsem to zažil, kdy soudkyně odmítala léta podjatost, aby ji nakonec bez jakéhokoliv postihu přiznala, a předala žezlo další nepodjaté kolegyni. Takhle to u soudu P-8 šlo 13 let. Těch garantek práva a spravedlnosti se ve věci P-359/93 vystřídálo 8. Tož takhle funguje justice v Čechách. O.
____________

Žádná naděje není poslední, a dokud trvá, pořád se to může změnit.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-17 18:57
Pokud jde o podjatost, opět by asi málokdo mohl vyprávět víc než já.
Na Praze 9 jsem se marně snažil vyloučit jednu svini za druhou, ty pořád tvrdily, že jsou vzorem objektivity - aby mi mohly dál škodit.
Pak rozhodl ESLP, v můj prospěch - a najednou, aniž se cokoliv dalšího stalo, aniž bych je vůbec viděl nebo potkal - se vyloučilo všech 27 soudců OS P - 9, přitom dobrou půlku z nich jsem v životě vůbec neviděl...
Tak takhle se řeší podjatost.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-17 18:55
Ani to prestižní vězení Ti neumožnili. Vypadá to že jsi ani přísně střežen nebyl?

novinky.cz/.../...

___________

Rýnovice znám, z doslechu. Seděl jsem s lidmi, co odtamtud přišli. Říkali, že to tam bylo rozhodně lepší než v hladovém Ostrově.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-18 15:48
Důležité video o genderu
tradicniceskarodina.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-18 15:49
www.petice24.com/.../

Klára Samková brutálně o Istanbulské úmluvě a udání na profesora Piťhu
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-18 15:52
Soudružky z České ženské lobby za mě nemluví, ale vyřvávají tu i za mé peníze z našich daní!


parlamentnilisty.cz/.../...


Profesor Piťha k Istanbulské smlouvě: Vezmou vám děti a uvězní je.
Homosexuálové budou vládnoucí třída. Postavte se na odpor

parlamentnilisty.cz/.../...

David Floryk:

konzervativnilisty.cz/.../...

Zdechovský – Istambulská úmluva
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 08:36
pravyprostor.cz/.../

Autorce se podařilo co nejméně větami říci co nejvíce. A my můžeme dodat jen následek: Vše, co je v Evropě a EU nemarxistické, vehementně podporuje všechny komunistické struktury v někdejších zemích sovětského bloku. Tyto komunistické struktury po roce 1989 dle předtím dlouho (od přelomu padesátých a šedesátých) připravovaného plánu penetrovaly všechny nekomunistické, správněji "nekomunistické" strany, hnutí, intelektuálské skupiny jako rakovina. Na Západě se postupně dostávali k moci v důsledku toho, že západní politici skočili na celý podvod zvaný "perestrojka". Uvěřili, že komunismus přestal existovat, a především přijali komunisty dlouhodobě pro rok 1989 komunisty (tajně) připravovanou a vychovávanou a také kontrolovanou opozici (různé Wałęsy,Havly, Sacharovy apod.) a jejich exponenty do struktur dnešní EU. Danajským sovětských stratégů bylo sjednocení Německa, se vstřebáním 2,5 milionů enderáckých komunistů, a také integraci východoněmecké CDU, penetrované enderáckými komunisty, do celoněmecké (vyjma Bavorska) CDU.
Následkem je podpora komunistických struktur (včetně zkorumpovaných reliktů komunismu v justici - zdaleka nejen československé či posléze české) ze strany řady orgánů EU, a boj nejšpinavějšími pomluvami a i podvodnými politickými machinacemi proti dnešnímu Polsku a Maďarsku, kde již příslušnou strategii odhalili, a kde od těchto komunistických struktur provádějí konečně očistu - byť ta je pracná, není otázkou jednoho dne či týdnů či nějakých rychlých překvapivých dekretů. Řešením není odchod z EU, ale vyčištění této rakoviny a návrat k původní ideji, kterou EU vznikla (a toho se všechny Merkelové, či Macroni či novodobí španělští ultralevičáci bojí jako čert kříže).

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 18:16
Kam se hrabou disidenti ?

seznamzpravy.cz/.../...

Vlastním vstupenku č.7 z jednání 8 T 009/2013 ze dne 3.12.2013. O.
__________________

Pravda, pravda …

Ale k věci samé : Disident zde je zjevně jen jeden, ten druhý byl fízl. Což je jaksi opačná strana pólu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 18:55
Ten prokurátor byl tehdy tak natlakován, že přímo splynul s barvou toho límce kol hlavy. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 18:17
Vitásková angažovala kontroverzní šéfku samozvaného doněckého konzulátu

zpravy.idnes.cz/.../...

_________

Aha. A potom odkud se berou ty Zemanovy sympatie, že ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-10-19 18:39
Platit - neéé :

Hrad nechce zaplatit škodu za obstrukce úředníků, kteří odmítali zveřejnit platy

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-01 13:22
V pořadu rovněž hovoří prof. Petr Piťha :

www.ceskatelevize.cz/.../21156226410

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.