Zásady moderního rodičovství

Jeden z našich stálých čtenářů nám poslal následující příspěvek, ve kterém stručně shrnuje to nejdůležitější stran rodičovství. Ano, tak jednoduché by to mohlo být. 

 

 

Zásady moderního rodičovství

 

1, Všichni lidé jsou si rovni, mají stejná práva. Právo jednotlivce končí tam, kde začíná právo jiného.

2, Právem i povinností každého rodiče je vychovávat své nezletilé dítě a pečovat o něj. Omezit toto právo může jenom soud rozhodnutím o omezení rodičovských práv a to pouze z důvodů porušení povinností při péči o dítě, případně objektivní neschopnosti se o něj postarat. Zbavit se této povinnosti nelze.

3, Každé dítě má právo být vychovávané oběma svými rodiči, kteří o něm rozhodují a pečují o něj nejlépe společně, pokud to není možné, tak rovným dílem. Pokud se rodiče nedohodnou jinak, střídají se v péči vždy po měsíci.

4, Vzhledem k bodu 3) se výživné stanovuje soudem pouze v souvislosti s omezením rodičovských práv podle bodu 2). Jinak dítě sdílí životní úroveň svých pečujících rodičů.

 

Komentář:

 

Tyhle čtyři body vystihují celou problematiku péče o dítě na základě rovnosti práv lidí podle Ústavy ČR a Listiny základních práv a svobod.

Jediný bod k diskusi je délka období, po kterém se rodiče v péči budou střídat, pokud se nedomluví.

Zakotvení v legislativě odbourá drtivou většinu sporů kolem péče o děti, výživného, sociální problematiku samoživitelek, sociální vzory ve výchově.

Každý jiný zásah do rodinných vazeb poškozuje dítě, jeho zdravý sociální vývoj s neodmyslitelnou úlohou obou rodičů jako základních životních vzorů a diskriminuje jednoho z rodičů na úkor toho druhého. Vychází z tisíciletími ověřené přirozené funkce rodiny, kdy oba rodiče a děti jsou jeden celek.

Je to jednoduché, levné, spravedlivé a hlavně dlouhodobě funkčně stabilní.

Nepotřebuje konference, genderové studie, řadu právníků, soudců, různých znalců. 

Druhotně pak zaniknou spory kolem výživného, exekuce, prověřování poměrů rodičů, vymyšlená obvinění a psychologické ovlivňování dětí v bojích rodičů, protože o tom nebudou soudy rozhodovat. Nebudou neplatiči výživného, strádající děti ani samoživitelky, uvolní se místa ve věznicích. Je docela pravděpodobné, že také se sníží rozvodovost.

Vypracoval:  Anton Herman

_________________

_________________

Ta zvýrazněná věta v posledním odstavci je zvýrazněná proto, aby čtenář současně i znal odpověď na otázku, proč to nejde. 

Protože by to pak bylo příliš jednoduché, jasné, snadné - a soudy, ale ani armády na ně navázaných pracovníků, hlavně pak pracovnic, by pak neměly co dělat. Resp. by se musely začít živit poctivou prací... A to se jim sakra nechce. 

Vemte si třeba příklad takového typického "znalce". 

Co posudek - to cca 30 táců, dávno je má stejně uložený v počítači, jen prohodí jména a data narození - a je hotov, ti "úspěšnější" (= loajálnější k soudům) pak mohou "vyprodukovat" i tři  - čtyři posudky měsíčně - zjevně o ničem. Ale - jako bonus ke svému platu mají sto táců do kapsy minimálně. No - komu by se to nelíbilo, že ? 

A najednou - NIC??!! 

To už ať děti trpí, že !! A my budeme bádat a bádat - jak to udělat, aby - to nikdy neskončilo... 

_________________

_________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2018-11-14 07:30
Vytesat do kamene! Všechen nepořádek, nepřesné a svévolně vyložitelné zákony, odkazy na znalce, mediátory a jiné absolventy psychologie jsou umně vytvořeným mechanismem, jak těžit z rodičovských sporů. Psychologové si spočítali, že se jim vyplatí v těchto sporech podporovat hádavé a věčně nespokojené ženy a že pořádek a pravidla jim utnou výnosný byznys. K tomu advokátky, neschopné se prosadit v provoligové advokacii a všelijací exekutoři, všichni mají z lidského neštěstí dobrý kšeft. A když se k tomu přidají chamtivé feministky, žijící z nejrůznějších nevládních orgnizací studujících tzv. domácí násilí a generující oběti jen proto, aby bylo co zkoumat a komu pomáhat, máme namíchaný smrtící koktejl pro děti v zemi, kde jsou úředníci líní a jdou cestou nejmenší námahy nehledě na otřesné budoucí následky. Moc fandím všem otcovským organizacím a aktivistům, ale už jsem skeptik, pokud jde o možnost změny zákonnou cestou. Nikdo tu změnu nechce, jen pár obětí, které se nenechaly zlomit.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-14 08:42
Jak asi dopadne kauza Čapí hnízdo?
K případu se vyjadřuje známá advokátka Klára Slámová, jak jinak než za peníze. Nevím za kolik, ale když jsem se na ní obrátil ve věci podání dovolání k NS ve věci vymyšlené náhrady škody, kde nebyl údajnými poškozenými doložen žádný mnou poškozený předmět, protokol o ocenění údajně rozbitých brýlí se ze soudního spisu záhadně ztratil a tak si burani nechali napsat v optice nové křivé ohodnocení, pochopitelně vyšší.
Nabádala mne, abych zaplatil nezpůsobenou škodu, odmítala se se mnou konstruktivně o věci bavit a když jsem na ní tlačil, tak požadovala za přečtení jedné stránky 3 000 Kč a to v roce 2003.
Vezmu-li novinářku Sabinu Slonkovou. I na ní jsem se kdysi v mé kauze obracel. Bez odpovědi.
Je jednou z novinářů, která sloužila v té době policejně justiční mafií a slouží ji zřejmě dodnes jako Klíma, Kmenta /též jsem je kontaktoval/a spol., pochopitelně za prachy.
Ač estébák Babiš nepromluvil o jakou duševní chorobu u jeho syna jde, na jednom serveru jsem se dočetl, že se jedná o schizofrenii. Též odměna nemine.
Všechno to jsou jenom tlachy pomíjející podstatu věci a tou je reforma policie a justice.
A tak jsem rád, že tu konečně máme demokracii, že média mohou svobodně sloužit těm svým, vyvoleným.
Já mohu také svobodně psát, třeba křídou na zeď či si vytisknout letáky a vylepit za cenu pronásledování a psychiatrizace policejně justiční mafií.
Mohu též vkládat příspěvky ke článkům, třeba na novinky.cz
email.seznam.cz/?hp#inbox/140546
MUDr. Dita Prototopová pochází z Východočeské gubernie, působila ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.
Ještě odpoledne se to nechalo dohledat na internetu.

www.atjsmeslyset.cz/
Financují Norské fondy

blesk.cz/.../...
J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-14 09:32
Výpověď Andreje Babiše ml. pohledem mafiána.

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-14 15:07
Postup policie v kauze Capi hnizdo:

Policie dosud nevyslechla Babise ml. a tak zrejme nemuze byt ve veci same rozhodnuto.
Je zcela jasne, ze psychicky naruseny clovek nemohl byt HLAVOU celeho dotacniho podvodu! Hlava - Bures musi priznat jak to bylo.
Syn vedl firmu a tak by mel byt vyslechnut v CR a predtim by mel nezavisly psychiatr posoudit, zda-li je vyslech mozny.
Domnivam se vsak, ze jemu na Krymu predepsana psychopharmaka jsou tak silna, ze neni vyslech mozny.
Otazkou je, zda-li on tyto silne prasky skutecne bere, nebo je to jen dohoda mezi Buresem a uplatnymi odborniky - psychiatry (kdyz mu predepiseme takoveto prasky, tak ho nemohou vyslychat).
Toto musi posoudit nezavisly psychiatr v CR pote, co mu predepise slabsi prasky a ve vazbe ho budou pozorovat!
___________
Je nanejvýš podivné, že obě první děti z Babišova předchozího manželství jsou najednou schizofrenici a blázni. Předtím nebyli, když na ně nechával přepisovat firmy ?? To nechával firmy řídit bláznům ?
A - jestliže připustíme, že jsou psychicky nemocní - tak co to je za otce, který místo aby jim zajistil veškerou péči a byl jim co nejblíž, je nechá odvézt na Krym a tam se o ně nestará...
Mimochodem, tahle akce, kromě výmluvného svědectví o Babišově charakteru, svědčí také o tom, co jsme si všichni pořád mysleli - že je to nastrčená ruská loutka - a v jejím pozadí samozřejmě Putin a Kreml.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-14 15:13
Schizofrenie u Babise ml.:

Schizofrenie je mnohdy pouze simulovana nemoc!
Neni nic jednodussiho, nez si precist v internetu priznaky schizofrenie a podle toho u doktora odpovidat.
Znal jsem jednoho pana, ktery se chtel vyhybat svym povinnostem a tak si vymyslel prave schizofrenii. Zadny doktor mu nedokazal, ze schizofrenii nema. Vse vsak jednou vyslo najevo pri testu moci a krve. Zjistilo se totiz, ze ten pan nebral predepsane prasky!
On pak zacal brat ty prasky, ktere z nej zacly delat magora. Musel je proto docasne vysazovat.
I takovyto test moci a krve by se nechal provest u Babise ml. a pote ho vyslechnout v kauze Capi hnizdo!
Otazkou stale zustava - kdo (StB / KGB) ho nasilim odvezl do psychiatricke kliniky / ustavu na Krymu a jake prasky tam na nem zkouseli! Rusove jiste vedi jake prasky svycarske urady uznavaji jako duvod k nepripustnemu vyslechu!
V CR vsak staci u nej zmenit silne prasky na slabsi a verejnost se hned dozvi pravdu o Capim hnizde!
Z.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-14 17:07
Pilot boeingu se schizofrenií...

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-14 17:54
Zima na krku …

Chrabrá policie už ti opravila dveře? O.
__________

No, asi znáš odpověď, že ? Už jsi viděl, že by policajti někomu něco opravili ?
__________

Viděl jsem že někomu rozkopali barák, páč si spletli numero. Ale to už je dýl. Předpokládal jsem že se myšlení policie nějak zcivilizovalo, a ono je to jak za Obziny. Ba hůř, tehdy jim bylo vidět do ksichtu, dnes je to banda krytá černou punčochou. A teď si vyber, jsou to naši ? O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-14 20:03
Žert : Slavného spisovatele vrací domů estébák...

reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 07:56
Těžký úděl bezdomovce.

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2018-11-16 12:42
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Těžký úděl bezdomovce.

novinky.cz/.../...

Mel rict ze normalne doma soulozil a nez si stacil vsimnout tak barak a partnerka fuc a kouka sedi najednou na lavicce v parku sam..

Delat si prirozenou lidskou potrebu a nikoho tim neobtezovat 2 roky natvrdo .... zabit, byt neumyslne, v bouraku 2 lidi vcetne decka ... 2 roky podminka ...a jeste se odvolava a jeste se odvolava ....
Ceska "spraveldnost" uz konecne propustte vsechny ty budizknicemu a rozdavejte rozsudky losovanim ... statisticky se dosahne vetsi spravedlnosti nez ted ... neni nad to dostat stejnej paragraf za neskodne drandeni a prisnejsi trest nez nasilne hovado co na stadione nekomu zlomi bolestive celist a potrha fazonu ... a proc to davat do textu zakona ze kdyz mame tu svoji soudni praxi jak si zakon ohnem ..
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-15 07:57
Snad aspoň věděla, že je také lesba. J.K.

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.