Komunistické soudy : Je nám to jedno - nebo ne ?

Asi jak komu. Ale jestliže většina je lhostejná, o to více bychom si měli vážit a podporovat ty druhé. 

Odpověď autorovi článku "Komunistické soudy v dobách demokracie". 

Už ten název je nepřesný, neboť skutečná demokracie asi sotva může existovat s komunistickým mocenským aparátem. To se logicky zcela a úplně vylučuje. 

__________________

Vážený pane, 
 
k Vašemu článku o komunistických soudcích si dovolím poznamenat, že sice máte pravdu v tom, že komunistickými zůstaly, ale ne v tom, že je nám to jedno. 
 
A historie našeho sdružení je toho nejlepším dokladem. 
 
Jistě "jen náhodou" jsem byl zatčen a uvězněn na zatím nejdelší dobu v únoru r. 2011 - měsíc poté, co jsme zveřejnili plán dekomunizace justice s přesnými termíny u jednotlivých soudů a soudců, dokdy musí odejít. 
 
Následovalo zhruba 9-ti měsíční věznění (záminkou byl konflikt na soudě na Míčánkách s justiční stráží, který cíleně vyprovokovala právě justiční stráž - viz příslušné video - https://www.youtube.com/watch?v=v7CDlpsAj74&t=15s), ukončené tehdy až rozhodnutím Nejvyššího soudu o zrušení rozsudku a propuštění na svobodu - ovšem až poté, co soudní proces na Praze 10 začal budit nemalou pozornost, jak veřejnosti, tak i lidí z médií. 
 
Pár osobností mne sice tehdy verbálně podpořilo a proces odsoudilo, zejména pak po 43-denní hladovce na Pankráci (viz Právo ze dne 18.6. 2011 - se svatební fotkou Lucie Vondráčkové na titulní straně), ale velká média programově mlčela - a protože průměrný český divák má takový rozhled, jaký mu ona dovolují, omezila se celá záležitost převážně jen na naše sdružení a mé známé. 
 
Dále : -  Váš článek budí dojem, jakoby soudci, nastoupivší již po Vítězném Listopadu, byli demokratičtí a čistí, což je ten asi největší omyl a blud, jakého se lze dopustit. 
 
Naprostá většina z nich pochází totiž z jaksi již "tradičních" justičních rodů a rodin, kdy už jejich rodiče, dost možná i prarodiče, potlačovali lidská práva jako soudci a prokurátoři za totality - a tehdy byli odpovědní aspoň vedení KSČ, dnes jejich dětičky mají pocit, že nejsou odpovědné nikomu a ničemu - a dělají si již úplně, co chtějí - zcela bez ohledu nejen na slušnost a morálku (která jim obvykle chybí zcela), ale dávno i bez ohledu na platné zákony.
 
Jak jsem nedávno výstižně slyšel charakteristiku : Boha se nebojí, před lidmi se nestydí...
 
Běžte se podívat na právnickou fakultu, kdo ji vede a co a jak se na ní učí, běžte se podívat na nové soudce, jak soudí. Jistě, výjimky (slušnosti) se najdou - jako vždy a všude, ale právě že jen výjimky. 
 
Soudce, jak by měl asi vypadat - tedy vzdělaný (zdaleka nejen v právu), zdravě sebevědomý (tedy žádný mrzáček, mstící se lidem už ze vzteku na svůj osud), ale nikoliv arogantní, inteligentní, psychicky vyvážený, s potřebnou dávkou velkorysosti a nadhledu - a hlavně se smyslem pro přirozenou spravedlnost - tak toho abyste pohledal drobnohledem.  
 
Jeden z tisíce, v nejlepším případě. 
 
A co je nejhorší, ta část nových soudců z jiného prostředí, která do justice přece přišla, byla rychle postavena před volbu začlenit se do starých manýrů a struktur - anebo tam nevydržet. 
 
Tohle všechno ve Vašem článku bohužel zcela chybí. 
 
Stejně jako alespoň zmínka o těch, co prokázali, že jim komunistické soudy v jejich zemi jedno nebyly a nejsou. A nemálo tomu obětovali. 
 
Dodnes za to platí pronásledováním, o kterém se ani chartistům nesnilo. 
 
Konečně - logicky. Protože jestliže (sám říkáte) - soudy zůstaly komunistické - a jakákoliv kontrola nad nimi navíc zmizela zcela - co asi bude výsledkem, 
že ? 
 
Za to, že se tématu věnujete, Vám patří poděkování, za to, že nezmíníte zásadní skutečnosti a hlavně to, že za požadavek na přechod na demokratické soudy se platí rodinou, kariérou i léty kriminálů - a že ne všichni jsou k této ceně svolni, nikoliv. 
 
S pozdravem 
 
Ing. Jiří Fiala 
předseda o.s. K 213 
 
 
_________
 
Požadavek na demokratizaci justice vypadá v praxi takto : (Foto z r. 2008 při blokádě Městského soudu v Praze s cílem prosadit závazný rozsudek Evropského soudu pro lidská práva). 
 
 
 
 

 

 

Ryze demokratická justice se nemusí bát občanů... 

(Foto z 18.7. 2011 - Míčánky - 5. výročí štrasburského rozsudku ve věci Fiala v. ČR.

Odkládací stolek uprostřed slouží na zabavování svačin, neb Výtisk, coby tehdejší předseda soudu - Dnes předseda MS Slezská, usoudil - na jeho žádost - , že by po soudci Bláznovi mohl někdo házet rajčata nebo stříkat vodu, aby se probral...)

 

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-20 09:43
ČSSD chce vystřídat Babiše i Kněžínka z MSp.

novinky.cz/.../...

Na to, že ji nikdo nevolil, je to docela drzost, ne ?
0 # Kedul 2018-11-20 12:27
Pche volby .. uz ani chodit jak vidno netreba ... oni si to nejak napocitaji podle potreby ... tedy povinnost tam chodit oni by i uzakonit chteli.. mozna se i vrati povinost ukazt volebni listek s tou spravnou stranou aby vedeli koho propustit z prace..aby to nevypadalo tak hloupe az budem mit bures udajne 110% podporu nejmene 90ti% volicu pri 20% ucasti ...

Policie vyšetřuje volební podvody v několika obcích. Mezi podezřelými je i starosta
zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-20 13:07
Na dusevni zdravi DETI v CR bude dohlizet PROTOPOPOVA:

Protopopova udelala z Babise ml. blazna - schizofrenika (aby nemusel vypovidat v kauze Capi hnizdo) a ted bude delat blazny z deti normalnich obcanu!
Z.
Protopopová nyní pracuje na ministerstvu zdravotnictví, podle serveru Seznam Zprávy je hlavním garantem velké reformy psychiatrické péče v Česku.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-20 14:54
Bures je rizen z Moskvy:

"Je zcela nepripustne, aby byla Premierem CR trestne stihana osoba, byvaly clen StB a soucasny kolaborant tajnych sluzeb Ruska!"
Obcane CR, prispendlete si na kabaty placku s napisem "DEMISI" a noste ji tak dlouho, nez Bures odspoupi.
Z.
__________
Na druhé straně nutno přiznat, že ruská rozvědka slaví geniální úspěchy. Mít agenta, o němž je to navíc veřejně známo, premiérem členské země NATO - to bych považoval za mistrovský, husarský kousek... JF
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-20 15:05
Po nas p(r)otopa:

Kazdy vi, co znamena "Po nas potopa". To je to, cemu se za Klause rikalo Kuponova privatizace a tunelovani firem.
"Po nas p(r)otopa" je to, co se prave ted deje v souvislosti s udajnou schizofrenii Babise ml..
Nejdrive Estebaci zahladili stopy - udelali pozar u NUDZ (kde byl AB lecen) a ted tam skoncila i pi PROTOPOVA! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-20 15:06
Jak vylecit Babise ml.:

Spousta "odborniku" se vyjadruje o pomoci AB ml. - drzet ho stranou od otce!!!
Nejlepsi by pro nej vsak bylo, kdyby on sam promluvil, rekl pravdu o Capim hnizde a zbavil se tak te obrovske psychicke zateze, kterou clovek neznaly lhani (on neni jako jeho otec) v poslednich 2 letech ma!
Kratkodoby pobyt v CR a vyslech na policii by ho zbavil zavislosti na praskach a umoznil mu normalni zivot ve spolecnosti! To je ten spravny recept!
Z

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-20 22:05
Rusky agent:

Nejen Premier, ale i prezident jedne clenske zeme NATO je ruskym agentem!
Rusko se NIKDY nevzda sveho vlivu ve Stredni Evrope.
Bures NIKDY neodstoupi - Moskva mu to nikdy nedovoli!
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-20 15:07
Ministr vnitra Hamacek predpoklada:

Predpokladat je dobre, ale lepsi by bylo - rozhybat policii a dohlizet na jeji cinnost!
Za 2 roky policie nevyslechla Babise ml. v kauze Capi hnizdo! To je vic nez ostuda.
Ted je treba tez vysetrit Estebaky zalozeny pozar v NUDZ, odkud nasledne odesla Protopopova.
Z.

„Předpokládám, že byli předvoláni novináři. Předpokládám, že byl předvolán pan Protopopov a předpokládám, že byl předvolán i pan předseda vlády,“ řekl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). O únosu hovořil premiérův syn v reportáži Seznam Zpráv. Na Krym ho měl odvézt manžel jeho psychiatričky Petr Protopopov.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-20 15:08
Asi nejpodstatnějším sdělením zprávy je někdejší napojení současného Premiera CR na tajné služby Sovětského svazu!!!
Zde ona zprava z doby, kdy byl AB jeste ministrem financi.

forum24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-20 21:21
Ja si pockam na Buresovu knihu s nazvem:
O cem snim, kdyz nahodou NEKRADU. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-20 22:02
Tři miliardy sem, tři miliardy tam... To se to rozhazuje, když to není z mého...

Tunelari statu:

Staci jedna veta, ktera ukazuje propojeni 3 osob, tunelujicich stat.
Kde jsou dnes tyto osoby?
Z
Rusnok též seděl v Zemanově kabinetu, který schválil prodej UNIPETROLU Babišovi o tři mld. Kč levněji, než jak nabízela firma ROTCH ENERGY.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-20 22:03
Postup policie prověří inspekce :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-20 22:04
Vztah Burese k policii:

Zde se nachazi odpoved na otazku - proc policie dosud nevyslechla jeho syna v kauze Capi hnizdo.
Z.

Krytí v rámci bezpečnostních složek zajišťuje Babišovi bývalý příslušník StB Libor Široký, který je využíván i ke korumpování případně aktivních policistů.
0 # Kedul 2018-11-20 22:21
V lete letosniho roku se hodnovernym zpusobem, trestnim oznamenim, dozvedela GIBS zastoupena bohuzel duem zametacu Zemanova Suta, ze se muze v ramci obhajoby obzalovaneho prozradit adresa nezletileho ditete protoze si jaksi jisti policiste statni zastupci a soudy pletou pojem a prujem a nectou spis, ani kdyz jim zastracene tece do bot pro zneuziti pravomoci, a to presne ve stejnem meste, kde uz bylo jasne prokazano ze svou nedbalosti znicili zcela prokazane a neduvodne panu SAfrankovi smejdi zivot, Zdar nad Sazavou, a porad si myslej ze kdyz daji nakou stranku do verejne casti trestniho spisu s touhle adresou, tak je to jako vsechno v poradku protoze prece na nejake dalsi strance je tahle adresa skyta ... to teda v poradku neni smejdi ... to je Vas trestny cin .. az bude adresa zverejnena tak nechodte brecet za obzalovanym, varoval vas mockrat at se na to svinstvo vcas vykaslete a nechate ho a jeho rodinu bejt ..
0 # Kedul 2018-11-20 22:31
... trestni oznameni se samozrejme rukou zametacu dostalo pachatelum a tito bez mrknuti oka za pritomnosti verejnosti klidne toto drze za zneuziti pravomoci zalozili jako udajnou soucast obhajoby obzalovaneho ... tak jo blbecci ... kdyz obhajoba tak obhajoba ... tak to pekne zverejnime jako soucast obhajoby .. vsechny ty stranky samozrejme krome tech ktere se tykaji poskozeneho vasima kecama ...ta pravnicka kterou ste tim poskodili .. ta si vas teda poda .. to je zatracene bohaty a vlivny zvire .. a taky jedinej duvod proc otravujete bezduvodne slusnym lidem zivot ...te praskne cevka ... a nemyslete si ze najdete dukaz u krive obzalovaneho ... na rozdil od vas zdarskych smejdu s pistolkama za pasem a lejnem v hlave ma mozek ...a nechal vas myslet si ze se dukazy nesbiraji a nedavaji spolehlivym osobam s instrukcema kdyby ste zautocily..
0 # Saxána 2018-11-21 12:38
Vzpomínka na provokaci vlajkonoše.
Seděla jsem na chodbě vedle obviněného a jeho advokáta.
Bedlivý pozor - každý může být padouch. I zaplacený. Projevují se i navýšeným zájmem o osobu - osoby.
0 # Kedul 2018-11-21 13:27
soudce dostal podminecku za zneuziti pavomoci a pokus o podvod
novinky.cz/.../...

„Celá koncepce obžaloby je založena na verzi bezchybného chodu kanceláře a podatelny, a to je holá fikce. Předložili jsme dostatek příkladů, že tomu tak není,“

Jeste se haji tim ze maji na soude bordel, coz je znamo kazdemu kdo tam kdy byl mimo skolni vejlet kde se deckam ukazuje potemkinova vesnice, a nedodrzuji tak zakony ...a pravem patri vsichni do kriminalu ..
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-21 13:43
A do toho všeho nějací tatíci co se chtějí podílet na výchově svých dětí. O.


hlidacipes.org/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-21 13:45
Soudce Jan Kozák dostal podmínku za zneužití pravomoci v insolvenčním řízení


ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-21 13:46
Prisli si pro "Vanocni darky", nebo zacali brat sve povolani vazne?
Z
novinky.cz/.../...
__________

Dodejme, že za toto ministerstvo - jako i za mnohá jiná - nese již výhradní odpovědnost hnutí ANO. Ano, opravdu se za vás musíme stydět...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-22 11:54
"Rozvod" ve vlade CR:

Soudce by rekl: Intimni styk byl jiz drive prerusen, ted se prerusuji rozhovory.
Kdy dojde na hazeni taliru?
Z.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-22 11:54
I v pátek : DEMISI .

eurozpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.