Nečesaný : Bez želízek to nepůjde

Soudce Lněnička z pražského Vrchního soudu již potřetí zrušil rozsudek - tentokráte osvobozující - nad Lukášem Nečesaným - a kauza se tak vrací zase do Hradce. S povinností vyměnit soudce. Boj vzájemné ješitnosti a měření mocenských sil justičních struktur na úkor jednoho nevinného a osmi milionů daňových poplatníků tak nejen nekončí, ale dále graduje. 

Chtělo by se říci : Že se nestydí !! Ta justiční pakáž. Protože jestli je tento případ k něčemu dobrý, tak bezesporu k tomu, aby všem občanům demonstroval, jak bezcitná, arogantní chamraď dnes sedí v justici s obrovskými pravomocemi nad námi všemi - a se zodpovědností k nikomu. 

Nechtěl bych být v kůži dalšího - již třetího - soudce v Hradci, který má kauzu soudit. 

Jeden soudil - odsoudil, bylo to špatně. Zrušil mu to Nejvyšší soud -  a zavázal ho soudit jinak. Leč nevyloučil. K vyloučení soudce v Hradci došlo až na druhý pokus (kdy se ukázalo, že stejný soudce nebude soudit jinak nikdy, protože prostě nepřekročí svůj stín, a musel by soudit proti sobě), druhé úspěšné dovolání. (Už jen to !! Kdo kdy viděl 2x úspěšné dovolání v jediné kauze - a věc stále dokola pokračuje a nekončí !!).

Druhý soudce Nečesaného tedy - v souladu se závazným výkladem a názorem Nejvyššího soudu - zprostil obžaloby. 

Lněnička jim to teď vrátil. Mimochodem - bez nařízení jednání, což je dosti zvláštní. Pokud je mi známo, bez nařízení jednání lze rozhodovat výhradně ve prospěch obžalovaného, nikoliv proti němu. 

Asi i otrlému Lněničkovi už zatrne při představě pohledu do kamer a případných otázek ze sna se probouzejících mainstreramových novinářů. Proto raději hezky v zákulisí, bez médií. Proti předpisům a proti závaznému názoru nadřízeného soudu. 

A co teď ten chudák v Hradci ? Má rozhodovat podle závazného názoru Vrchního soudu - tedy Lněničky - nebo podle stejně závazného, ještě výše nadřízeného, Nejvyššího soudu (jenž je přesně opačný) ? 

Je to jako na vojně, kde major velí - zůstaň, a generál - kupředu ! Koho poslechnout ? 

Nejvyšší hodnost ? Jenže - co když ho odvolají ? A - krom toho - ten nejvyšší - je obvykle také - nejvzdálenější. 

Plně jsem chápal šok všech zúčastněných již v srpnu 2016, kdy Lněnička - přes názor Nejvyššího soudu - potvrdil odsuzující rozsudek a poslal Nečesaného za mříže. Ještě měl tu drzost tvrdit, že je to v souladu s pokyny dovolacího soudu. Jak vidět - i jednoznačné pokyny si může každý vysvětlit, jak chce a jak se mu to hodí. 

Už tehdy odcházela vesměs šokovaná veřejnost ze soudu s děsivými pocity, že si tady pár grázlů v mocných pozicích dělá naprosto beztrestně co chce - a jde jim přitom jenom a výhradně o jejich mocenské pozice a uražené ego - se spravedlností, ba ale ani důkazním řízením, to už nemá vůbec co dělat. 

Případ Lněničky (v kauze Nečesaný) - stejně jako případ Zelenky (Pavla) - v kauze Rath - jasně ukazují, že se na Vrchním soudě ustanovila vskutku nebezpečná organizovaná skupina justičních zločinců, které pocity moci a beztrestnosti stouply natolik do hlavy, že se považují za nedotknutelné božstvo a odmítají se podřídit už komukoliv, včetně nadřízeného soudu - a k měření vzájemných justičních sil jim je dobrý každý sporný případ bez ohledu na dopady na veřejnost, natož obžalovaného. 

Po pravdě řečeno, už teď lze mít právem za to, že kdyby Lukáš Nečesaný seděl celou tu dobu v base, asi by netrpěl tolik, jako nyní - kdy každým rokem prožije trauma, zda ho zprostí, znovu odsoudí, zda bude znovu nastupovat již 2x přerušený a zrušený trest - anebo ne. 

Když nic jiného, prokázala tato kauza - včetně - a právě - posledního rozhodnutí, že po dobrém to rozhodně nepůjde, že čelíme skupinám justičních zločinců takové kadence a takové bezprecedentní amorálnosti, že myslet si, že se sami začnou stydět, natož že by dobrovolně šli od válu nebo na sobě cokoliv měnili, je naivitou hodnou věku předškolních dětí. 

Jestli o něčem dnešní rozhodnutí Lněničkova Vrchního soudu vypovídá, pak právě o tomto : Jsou v naší justici bezskrupulozní struktury organizovaného zločinu, se kterými bude řeč teprve tehdy, až je v želízkách odvedou z Vrchního soudu spojovacím tunelem na jeho druhou - podstatně méně příjemnou, pankráckou - stranu. 

Případ Nečesaný  -  stejně jako mnohé jiné, McCraeův především - ostatně také ho soudil Lněnička (!!) - bude mít spravedlivé rozuzlení právě až tehdy, až jeho hlavní aktéry převedou v želízkách do vazby. 

A to se pak dozvíme věcí, to se nebudete stačit divit !! 

Dokud budou hrozit želízka jenom Nečesanému, nemůže být o právním státě ani řeči. 

______________

______________

Policie již dávno ztratila svůj kredit, neboť od roku 1948 přijímá do svých řad ty největší lemply, kteří sotva umí číst a psát.  Vždy při vyšetřování spoléhala na upozornění a svědectví občanů. Takové svědectví v dobré víře naivně poskytl i Luděk Nečesaný. Jelikož mám i své zkušenosti s policií ČR, chtěl bych dát radu všem svým spoluobčanům, aby se distancovali od snahy pomoci přebujelé PČR  při vyšetřování kauz. V prospěch mé rady vypovídá i svědectví tzv. investigativních novinářů v kauze čapí, které policie ČR nebere vážně.
J.K.
 

 

 

______________

______________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-30 19:07
Je těžké ze všech policajtů vybrat toho největšího lempla
a jmenovat do funkce policejního prezidenta.
Hamáček je dobrá loutka ve vládě ANO,
tudíž se toto neštěstí pro slušný český lid stalo.
Ten nově jmenovaný chce věnovat se bezpečnosti na silnicích a drogám,
za takového alibistu ruku do ohně nedám.
Těžko se jeho intrik najím,
on spoléhá na odlet čápů do teplých krajin.
Tím na půl roku odloží čapího hnízda kauzu,
zlegalizuje ve vyšetřování půlroční pauzu.
Jak to vidím, jako prostý člověk zdola,
není tak jednoduché ze stáda volů vybrat toho největšího vola.
Bývalým policejním prezidentem byl nějaký Tuhý,
ten vůl, kterého přeposílám je ten druhý.
Ani já, ani ty nevíš,
zda tím největším volem není premiér této země,
etébák Babiš.
J.K.

prima.iprima.cz/.../...

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-30 21:05
Tragický listopad nejen na silnicích. Je všude kolem nás v každodenním životě, 12 měsíců v roce.
Jen pro ty největší zrůdy v roce má rok 14 měsíců, po které berou statisícové platy. Jde o hovno, ve státním rozpočtu se to hravě ztratí.
J.K.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-11-30 21:05
Nikdy nezapomeňme.

lifee.cz/.../...
0 # Kedul 2018-12-01 08:58
Kazdy obcan verejnost u soudu musi dostat pri bezpecnostni prohlidce nabitou strelnou zbran pokud si zadnou k soudu neprinese ... jedine tak se bude soudce bat porusovat zakony a soudit podjate na zakazku ci ze sveho pokriveneho nazoru na to ze si muze delat co chce a ze svoje rozhodnuti nemusi radne a srozumitelne a logicky zduvodnovat...
Soudce ktery si nedokaze svoje rozhodnuti a jednani obhajit uplne pred kazdym kdo neni tedy napriklad dusevne nezpusobily, pricemz ale takova osoba k soudu stejne nechodi jako obzalovana, nema co soudit ostatni... Neobhajitelne rozhodovani a jednani se samozrejme obhajit neda a z pozice ozbrojene sily proti odzbrojenym lidem stava se kazdy takovy zmetek obycejnym mafianem, zlodejem a vrahem...
Jestlize lide respektuji rozsudky jen proto ze si pro ne v opacnem pripade prijde ozbrojena tlupa tupych polopic a uzije nasili a zbrani tak je neco v systemu soudu zatracene spatne ...
0 # Kedul 2018-12-01 09:05
Jak vznikaji takove zmetky? Jednoduse ... spis se snecte dukazy se ignoruji ...napsal jsem trestni oznameni nebot je ve verejne casti trestniho spisu i po 3 letech stale plno stranek s osobnimi udaji utajovanych svedku. Tresti oznameni kopnuto pod koberec ze to je pry udajen soucast obhajoby ..... ani pote nemaji ti smejdi tu slusnost si ten spis apon jednou precist a alespon zamest stopy zacernenim tech osobnich udaju .... drzost a arogance tech smejdu je proste neskutecna .. zkouset to v soukromem sektoru tak uz sou davno pro neschopnost pod mostem a nikdo je nezamestna .. takove mam ctit? takove mam uznavat? o takovych si mam myslet ze si 100 000 ++ zaslouzi? Za co jako? Kazdej druhej opilec bez domova by soudil po tydnu strizliveni a intenzivniho kurzu trestniho radu a tretniho zakoniku lepe nez oni ... ta druha pulka by to zvladla lepe za tydny 2 ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-01 09:57
S tímhle premiérem fakt uděláme díru do světa...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-01 14:21
120 tisíc za nucený pobyt na psychiatrii... A což teprve v base ??

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-01 16:02
Najivni obcan a Bures:

Bures sel do politiky s tim, ze nechce brat zadny plat.
Obcane si tehdy najivne mysleli, ze on ten miliardar ma penez dost a tak to bude delat jen pro lidi.
Realita se vsak brzy ukazala:
Plat on sice nebere ale zato by nejradsi ROZKRADL (ruznymi podvody a triky) cele miliardove DOTACE z EU.
Najivni obcan by mel procitnout!
Na demokracii je krasne to, ze obcan muze priste volit jinou politickou stranu a za par let zase jinou.
Ja bych dnes dal svuj hlas strane Zeleni, aby se Zivotni prostredi v CR zacalo zlepsovat. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-01 16:03
Prý lež - zuří premiér …

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-01 16:03
Zavoláš policii, zaplatíš! Ťok chce omezit zbytečné výjezdy k nehodám

ekonomika.idnes.cz/.../...
0 # Kedul 2018-12-02 08:12
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Zavoláš policii, zaplatíš! Ťok chce omezit zbytečné výjezdy k nehodám

ekonomika.idnes.cz/.../...


Nic takoveho na zapad od nas neznam. Procestoval jsem svet krizem krazem. Zaze lze smejd neschopnej pablb TUk.... ucastnik dopravni nehody neni expert ktery muze vystresovany kvalifikovane nehodu posoudit ...

Co takhle zrusit trestne ciny ktere na zapad od nas neexistuji a jsou naprosto nesmyslne? Co takhle zpoplatnit milionem korun hlaseni domaciho nasili ci znasilneni, pokud se jedna o rozvadejici se manzele, ci dobu mezi udalosti a nahlasenim delsi nez 24 hodin? Dokone i policie uz davno priznala ze hlaseni techto cinu je nejmene z 99% falesnych a je to velky problem ... (tak proc to tak intenzivne presumpci viny fizlove a prokuratorky a soudkyne "vysetruji" a berou za hotovou vec?) ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-01 22:50
Spojenectví Zeman - Babiš :

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-02 17:42
Dvoji kvalita souzeni v EU:

Jourova se zatim zameruje pouze na potraviny.
Mela by se tez podivat na delku soudnich rizeni v EU. Pak by dospela k zaveru, ze v CR trvaji procesy i 20 let, zatimco jinde v EU maximalne 6 let.
Pripad Necesany pujde po 6 letech do "dalsiho kola"- od zacatku.
Neni divu, ze v justici plne komunistu jde soudni rizeni po "petiletkach"!
ESLP jiz drive rozhodl, ze v Umluve ZLP, clanku 6 uvedena - Primerena delka soudniho procesu by nemela presahnout 6 let.
Zde je rozdil mezi VYKLADEM Umluvy ZLP (dan soudem ESLP) a Listiny ZLP v CR (dan komunisty u NSCR a USCR).
Z.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-25 12:43
Smutek Nečesaného před Vánoci :

blesk.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.