Daň z restitucí je otázkou politickou, nikoliv právní

Ačkoliv by tomu mělo být samozřejmě obráceně : Je to otázka právní - a z právního pohledu je to lumpárna, zlodějna a násobné okradení již okradeného. 

 Představte si to na sobě nebo na osobách vám blízkých - a ne na - pro někoho nepopulární - církvi. 

Představte si, že by vaše stará matka šla po ulici - a přepadnul ji nějaký grázl. Sebral jí všechno, co u sebe zrovna měla. Jak by to s vámi asi zahýbalo ? 

A dál : Policie by kupodivu tentokrát pachatele skutečně vypátrala, byl by jím dokonce ten pravý, skutečný pachatel - ba dokonce by i stanul před - spravedlivým - soudem. 

A tento spravedlivý soud by rozhodnul, že - krom pochopitelného trestu za el paso (tedy loupežné přepadení) - je pachatel povinen také vrátit, co Vaší staré matce ukradl. 

A dokonce by mu to v base, ve výkonu trestu, začali srážet z výdělku (který by kupodivu měl) - a věznice by to začala posílat Vaší staré matce (která naštěstí el paso přežila bez další újmy, především na zdraví). 

Jenže : Najednou by se probral berňák - a ten by "usoudil", že Vaše stará matka najednou pobírá jakýsi příjem, který předtím neměla - a zdanil jí ho. A nejen to. Dále by se probrala sociálka, a pokud Vaše matka pobírala nějaké dávky k důchodu, okamžitě by o ně přišla - s odůvodněním, že přece má najednou jiný zdroj příjmu. 

To, že předtím jí ty peníze pachatel ukradl, by v uvažování úřadů nehrálo žádnou roli. 

Za co byste tohle jednání považovali ? Za standardní odškodnění oběti trestného činu ? 

Strany, které toto naprosté popření základních principů spravedlnosti prosadily v parlamentu, se opírají  výhradně o levicové voliče - a o to, že ti nemají církev rádi. Z mnoha důvodů, tím hlavním ale dnes bude důvod vcelku iracionální - totiž zblbnutí během 40-ti let komunistické totality a komunistické propagandy s bezbřehou nenávistí ke všemu církevnímu, na kterých je dnes tato iracionální a neodůvodněná nenávist vystavěna. Případně ještě o další, typicky komunistickou vlastnost - totiž závist. A i tu natolik iracionální, že nechápe, že vrácení majetku okradenému není co závidět. 

Těmto levicovým voličům, pro něž je typická neukotvenost a celkové zmatení hodnot, projevující se v praxi zejména mícháním hrušek s jablky a iracionálním skákáním z jednoho na druhé (a názorný příklad můžeme mít třeba ve vystoupení Vojtěch Filipa hned v úvodu dnešních Zpráv na ČT), bych právě proto rád vzkázal : Zkuste si namísto pro vás nepopulární církve dosadit někoho vám blízkého - třeba tu starou matku - a pak zvažujte, jak by se vám takové počínání státu líbilo. 

Pokud jde o církevní restituce, lze možná namítat leccos - třeba to, jak byly spočítány, co do nich bylo všechno zahrnuto (a třeba nemělo být), a tak dále. Ale NELZE  tyto výhrady v žádném případě řešit tím, že se zdaní. To je prostě okradení okradeného - a v konečném důsledku za to ČR draze zaplatí. Protože církvi nebude činit sebemenší problém o své pravdě kohokoliv rozumně uvažujícího přesvědčit, především pak v právně vyspělém zahraničí. 

Jestli je přijetí zdanění církevních restitucí něčí jasnou vizitkou, pak především práva u nás a jeho úrovně. A samozřejmě, právního vědomí poslanců, kteří takový nesmysl mohli odhlasovat. 

Pro právo a jeho existenci je totiž typické to, že platí pro všechny, bez ohledu na to, jestli jsou zrovna na veřejnosti populární, nebo ne. 

Konečně, zajišťovat "právo" jen populárním a mocným, je právě nejlepší vizitkou toho, že v dané společnosti žádné právo neplatí. Právo se totiž vždy osvědčuje především na bezmocných a chudých, tedy osobách nepopulárních, které nemají moc a prostředky si nápravu zjednat samy. Od toho tu máme stát, aby jim toto právo zajistil - a natož pak stát, který se chce vydávat za právní. 

Mimochodem, jsem velmi rád onomu vystoupení Vojtěch Filipa v ČT, protože lepší obraz toho, jak vypadá typický komunistický pomatenec, bychom těžko hledali. 

Na otázku, proč třeba restituce soukromým osobám zdaněny nebyly, odpovídá, že církevní restituce byly několikrát přeceňovány a ceny upravovány podle inflace - což se fyzických restituentů netýkalo. 

Tím ale současně říká, že namítá správnost výpočtu ceny. Proč tedy nerozporuje výpočet ceny - a zavádí daň ? To je přeci táž logika jako : Franta mi ukrad´jabka - tak já zase ukradnu Pepovi hrušky. A že s tím Pepa nemá co dělat ? Co je mi po tom, já přeci škodný nebudu ! 

Přitom v témže rozhovoru Filip na otázku redaktora odpovídá, že mu nejde o výši, ale o princip. Ten ale právě popřel - a prokázal, že ho štve především ta výše. 

Je možné, aby takový evidentní blbec, který si ve dvou větách po sobě výslovně protiřečí,  dělal předsedu, byť komunistům - a byl poslancem parlamentu ? 

Asi je. 

Jenže : Pokud my ostatní k tomu budeme mlčet, svět nás hodí všechny do jednoho - stejně špatného - pytle. 

Církevní restituce jsou daní za letitou komunistickou proticírkevní propagandu - a za hrstku estébáků, kterou jsme nechali vést politické strany. Povedou - stejně jako Babišovy rozkrádačky dotací - k jedinému : Mezinárodní izolaci. 

Jsou ale zvláště špatnou zprávou pro celou oblast práva. 

I když - vzácně pravdivou. 

Sdělující světu, že u nás právo neexistuje a je jím to, co se zrovna mocným hodí do krámu. Teď se jim hodí předhodit sousto levicovým pomatencům - a počítat pro příště zase s jejich hlasy. 

Je to samozřejmě velmi špatná zpráva i pokud jde o věrohodnost České republiky kdekoliv ve světě, protože v praxi znamená, že ČR je nevěrohodný, proradný stát, který uzavřené dohody a smlouvy bere vážně jen potud, pokud se mu zrovna hodí. A pokud se hodit přestanou, nakládá s nimi jako s cárem papíru. 

Pak se ale nemůže nikdo divit, že i s dohodami, kterých se bude v budoucnu ČR dovolávat, bude takto nakládáno. 

Jak už bylo na těchto stránkách konstatováno : Estébákovo hnutí nás vede do mezinárodní izolace a vnitřního chaosu. 

A obojí rozhodně pocítíme všichni. Ať jsme ho volili, nebo ne. 

______________

______________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-23 19:14
Zloděj křičí, zdaňte, co jsem ukradl! Z.

Zdroj: eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-23 19:15
Ze země, kde prioritou je levně nakrmit bohaté. J.K.

blesk.cz/.../...

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-23 21:19
Komunisti uz zase diktuji:

KSCM byla velkym porazenym pri poslednich volbach.
Avsak diky Buresove vlade (s podporou komunistu) se KSCM stava opet stranou urcujici smer politiky!!!
Byl toto cil Zemanovy ucasti a projevu na sjezdu KSCM v 2018?
Vse pokracuje dal podle planu "Prognostaku"! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-23 21:20
Justiční lunapark U Kočků :

blesk.cz/.../...

spoleksalamoun.com/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-23 21:21
A heleme se !! Jak to z nich leze...

eurozpravy.cz/.../...
0 # Kedul 2019-01-24 09:34
Quoting Ing. Jiří Fiala:
A heleme se !! Jak to z nich leze...

eurozpravy.cz/.../...


Proč nejsou zástupci moci výkonné a soudní voleni lidem? A to i na základě úplného skutkového zjištění poměrů xichtů a majetků těchto osob a jejich odůvodněních rozsudků pokud již v justici pracovali či na základě právních dotazů které by jejich znalosti práva ověřili? No protože ještě nikdo nenašal způsob, jak by se tito v justici mohli udržet a svůj post a doživotní výkrmnu bez odpovědnosti a jakékoliv kontroly si obhájit ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-24 15:52
ŤOK a potok:

Ministr TOK je dlouhodobe kritizovan za svou neschopnost.
Aby se dnes pozornost obcanu odklonila od dalnice D1 nekam jinam, tak ted rozhodl o gigantickem dile Odra-Dunaj!
Bez ohledu na respektovani Prirodnich zakonu a na varovna volani ekologu tak chce realizovat sileny plan Zemanuv z roku 2013.
Stejne jako Breznev chtel videt proud tanku valicich se do CSSR v 1968, tak i Zeman se chce dozit zahajeni jeho sileneho planu - potok skrz Moravu, ktery promeni nadhernou Moravu v oblast, kde bude, podle rocniho obdobi, bud malo nebo hodne vody - ZAPLAVY.
Kdyz Breznev poslal tanky do CSSR, tak se vsude objevovaly plakaty "Lenine vzbud se; Breznev se zblaznil"!
Kdypak se v CR objevi plakaty s napisem "Masaryku vzbud se, Zeman se zblaznil"?
Moravo, probud´ se!!!
Z

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-24 15:53
Mluvci Prazskeho hradu a Arcibiskupstvi prazskeho:

Mluvci Hradu se jmenuje Ovcacek.
Tiskovy mluvci Arcibiskupstvi se jmenuje Zeman.
Jezis je na jednom z nejcastejsich obrazu znazornen jako pasacek ovci - Ovcacek!!!
Je to vsechno jen nahoda?
Z

www.apha.cz/kontakty-na-zamestnance
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-24 15:55
Kocka a odskodneni od statu:

Kocka jiz v 2009 ridil opily a snazil se uplatit policisty. Neni pochyb, ze i soud byl tehdy uplacen, aby se vse zahladilo a Kovka vyvazl bez trestu.
V 2018 opily Kocka zabil nejen sebe, ale i ridice kamionu.
Vdova ridice kamionu by ted mohla zadat odskodneni po statu, ktery svoji nedbalosti (zkorumpovanou justici) nechal dale ridit zjevne rizikoveho ridice!
Z
spoleksalamoun.com/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-24 15:56
Komunistům roste chuť : Dříve těžko uvěřitelné...

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-24 15:57
"Spořádaná rodinka..."

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-24 15:58
Postavili se tváří v tvář policejně justiční mafii. J.K.

novinky.cz/.../...

Komediantem můžeš být jen v soudní síni.

novinky.cz/.../...
________
Proč hrál ? Třeba jím opravdu je... Rozhodně na to vypadá...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-24 18:19
Impeachment 2019:

Neni lepsi okamzik tu OSTUDU ukoncit, nez ted.
V domove duchodcu mu bude lepe jak na Hrade.
Tam muze nekontrolovane popijet slivovici a premyslet o kanalu Odra - Dunaj.
Jinak se mu muze stat, ze na nej nekdo povola pana Chocholouska a skonci mezi blazny.
Z
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-01-24 18:20
Jaká bude pomsta mafiána ??

forum24.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.