Justiční hrdinové zblízka

Ani zdaleka tak stateční a neovlivnitelní, jak o sobě předtím tvrdili. 

 

Opět v praxi kouzlo nechtěného. Aneb : Když se o něčem začne mluvit, nikdy nevíte, kam se nakonec ta debata stočí a co z ní vyplyne. Proto se také správně říká : Neradno v domě oběšencově mluvit o provaze. 

Je to jen pár dnů, co se ústavní soudce Šimíček a bývalý předseda NSS Baxa sešli v Parlamentu s Mynářem na zasedání poslaneckého výboru, kde si stěžovali, jak je Mynář ovlivňoval ohledně některých kauz, které se měly na těchto soudech projednávat - a Mynář zase samozřejmě tvrdil, že šlo pouze o podání informací ohledně pohledu presidenta, případně že si president informace ze soudů vyžádal, na což má jistě právo. 

Oba dva - tedy Šimíček i Baxa - se tvářili jako vrchol nestrannosti a objektivity - proto s tím přece šli okamžitě ven - a proto se to přeci začalo veřejně projednávat. 

Byly to - jako obvykle - tyto stránky, které zapochybovaly o tom, že se tak stalo skutečně poprvé - a že to spíše vypadá, že se to stalo už mnohokrát předtím, a patrně úspěšně - a najednou, z ničehož nic, či z důvodů, jež znají jen ony samy, se rozhodly justiční špičky presidentskou kancelář shodit. A jít s tím na veřejnost.

A ČT to celé podávala tak, jak vzorná justice nepodlehla nátlaku z Hradu - a zachovala si svou nestrannost a odstup. 

Viz : http://www.k213.cz/JOOMLA/2963-kdyz-devka-se-vydava

Možná to ČT nepřipadá divné, ale právě proto je potřeba vědět, že pokud jde o nezávislost a nestrannost justice, tak si začala výrazně protiřečit, když v pořadu 168 hodin - dnes - odvysílala reportáž o průběhu tzv. omluvy Hradu za výroky o prvorepublikovém novináři Ferdinandu Peroutkovi a jejím projednávání u našich soudů. 

Mezi námi : Tato kauza se vyvíjela a vyvíjí úplně stejně jako stovky a stovky dalších - akorát s tím rozdílem, že o těch se nemluví, zatímco o nadržování Hradu ano - a to ještě jen proto, že se to ČT právě hodí. Že tím popírá své předchozí zpravodajství (viz Baxa, Šimíček a statečná a neovlivnitelná justice), jí asi nedochází. 

Stručná suma kauzy Peroutka a jeho údajné výroky je dnes asi taková : Ač je naprosté většině základně inteligentních lidí, kteří vědí, kdo byl a jak žil Peroutka, jasné, že takové výroky nikdy nemohl vypustit ani z pera, ani z úst a že tedy president Zeman lže, až se mu od huby práší, soudy se za 4 roky souzení nedobraly vůbec nikam, resp. dobraly se znovu na začátek. Přitom neopomněly předvést leccos ze svých tradičních tanečků, když je kauza sice jasná, ale rozhodnutí nežádoucí, ať už z nejrůznějších důvodů, zde z toho, že prohrávající a odsouzenou stranou má být presidentská kancelář. A lokajská justice samozřejmě ví, co je její povinností - ani tam nemusí za nimi Mynář denně jezdit. 

Je pravdou, že nestandardních kroků je zde více než je obvyklé - a hlavně : Že jsou do očí bijící. 

Obě strany podají dovolání - načež NS okamžitě odloží vykonatelnost. Prý by hrozila vážná újma. Z omluvy !! 

Kdo kdy podával jakékoliv dovolání, natož pokud jich podával více, dobře ví, že odklad vykonatelnosti se zásadně nikomu nedává - já jsem ho nedostal ani u trestních kauz, kde jsem seděl v base nebo mi nástup do ní bezprostředně hrozil, a to na základě na první pohled vykonstruovaných trestních stíhání - a to přitom i tehdy, když nakonec bylo dovolání vyhověno !! Jinými slovy : Z toho, že bezdůvodně sedím v base - mi přece žádná újma hrozit nemohla - zatímco presidentovi z toho, že by se omluvil - přímo děsivá. 

Jsem rád, že se ČT zeptala na názor bývalé předsedkyně NS Ivy Brožové - a jsem rád, že ta - nevázána již postem předsedkyně NS - jim ho také po pravdě řekla. 

Tedy - že je to holý nesmysl. 

A nezapomněla dodat i jednu velmi důležitou větu : Totiž že lidi nejsou padlí na hlavu, aby nerozeznali, co je spravedlivé, a co ne - a co je zjevně účelová konstrukce soudu, nemající s právem nic společného. 

Předseda NS, stejně jako předseda rozhodujícího senátu - se odmítli k věci vyjádřit. Jak jinak, že ? 

Přece neřeknou na kameru : O soudcovské profesionalitě a neovlivnitelnosti si nechte jenom zdát, to je pohádka pro školní děti před spaním - samozřejmě, že straníme mocným, zde presidentovi republiky, a to zejména tehdy, když víme, že pravda je na straně protistrany - a že bychom je měli dávno odsoudit. Ale - od toho jsme přece soudci, že ? Abychom chránili mocné - nikoliv právo. Právo proti mocným. Kam bychom to došli, že ?!!! 

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/219452801100203/

Jinými slovy : rozsudky vydáváme tak, aby se líbily mocným. Nebo alespoň silnější ze stran. O nějaké nestranné justici si nechte zdát, leda blázen by jí u nás věřil. A pokud by jí věřil - a nepatřil k preferovaným skupinám - tak by také rychle narazil. 

Jsem moc rád, že tyto praktiky ukázala ČT - a naplno pojmenovala bývalá předsedkyně NS. Zapomněli už jen dodat, že tohle se děje naprosto běžně, masově, a to i v tak zásadních kauzách, jako jsou kauzy trestní, často s mnohaletými tresty - a ne zdaleka jen tam, kde jde o nějakou pitomou omluvu, byť vyslovenou presidentem. 

Myslím, že touhle reportáží ČT přispěla k demaskování skutečné role a stavu justice daleko více, než chtěla a zamýšlela - a budiž jí za to poděkováno. 

Zbývá dodat : Pod těmi rozsudky je přece někdo podepsán, není problém ho dohledat - včetně, samozřejmě, předsedy NS, bolševika Šámala - tak co komu brání - tedy hlavně ministrovi spravedlnosti - to udělat ? A ČT se ho na to znovu zeptat ? 

Včetně toho, zda takto zprofanovaní soudci už opustili NS - anebo tam - za astronomické platy z kapes daňových poplatníků - przní právo a spravedlnost dál. A to zdaleka nejen v případech, kdy se to - náhodou - ČT hodí do krámu, protože jde o nenáviděného, rusofilního hradního ožralu. 

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-04 15:42
Neudržel na uzdě vděčnost pro objektivní výkon spravedlnosti …


novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-02-04 15:54
Jestli opravdu sel po policajtech tak je jasne ze se to stat jednou muselo ... agresivni hovado v uniforme, peclive vybrane v policejnich psychotestech pro vyber toho nejhorsiho odpadu, proste nedokaze jednat fer a argumentovat jinak nez pesti kopanci tonfou ci rovnou pistoli ... kor v plzni, kde je standardni sluzebni zakrok proti probliknuti v neoznacenem voze zatarasit cestu a s pistoli v ruce a slovy "vystup pico" zdvorile pozadat ridice o soucinnost pri silnicni kontrole ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-04 15:50
To jediné na ty křiváky, vyrábějící křivá obvinění platí. Řezat, řezat, řezat. J.K.
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-04 15:52
Nejhorší je srážka s blbcem.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-04 15:53
Svoboda není zadarmo, aneb když o naších osudech rozhodují zločinci ve státní správě. J.K.

novinky.cz/.../...
_________
Kdo si to přečte, je mu naprosto jasno. Typicky zkorumpovanější úřední osoby by asi sotva kdo pohledal : Odsouzený nesplňoval prakticky žádnou podmínku podmíněného propuštění - zato mu z drog zbyl nemalý majeteček. Státní zástupce se neodvolal, ba ani se nezajímal o písemné zdůvodnění … Zbývá jen dodat sumu, kolik to odsouzeného stálo.
Jinak tam totiž v souladu s úředním postupem není vůbec nic.
Jestli ani tohle není dozorovým orgánům podezřelé, a klidně to projde, zbývá tatáž otázka : Za kolik ?!!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-04 15:54
Jedině slepý by si nevšiml :

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-04 17:32
Realita je ještě méně příznivá. Mě se nikdo neptal. J.K.

novinky.cz/.../...

Lež má krátké nohy, /u hradního ožraly navíc neuropatii/, daleko nedojde.
Nechť řekne pravdu, po jakém množství vypité slivovice se mu článek Peroutky zjevil.

seznamzpravy.cz/.../...

Pozná i malé dítě.

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-04 17:36
Vyměnit občanky a razítka. Valašské Příkazy a Študlov mění okres
ct24.ceskatelevize.cz/.../...

Dvě obce ze Vsetínska přejdou pod okres Zlín, lidé si musí vyměnit občanky
idnes.cz/.../...

P. S.
Justice (soudy a státní zastupitelství) se řídí Zákonem č. 6/2002 Sb., o soudech a soudcích, který vymezuje působnost soudů (a v návaznosti na soudy i působnost státních zastupitelství). O změně tohoto zákona ani slovo, takže k okresnímu soudu se bude jezdit z obou zmiňovaných obcí dál postaru.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-04 18:43
Vystudovat práva,
bez docházky v Česku může každý vůl či kráva.
Nejen že se tu nic nezmění,
nezodpovědné darmožrouty ještě tučně odmění.
Dobu, zlatě když to stálo za hovno vystřídala doba ANO bude líp!
Sociální nespravedlnost, že není rovno,
neschopný lempl v balíku a poctivě pracující pracující má hovno.
Konzumní společnosti je to jedno
a tak prožíváme 30ti leté temno.
stream.cz/.../...
A jaké pro lůzu udělali jsme kroky?
Maturitu za dva roky!
Pro někoho životní šance, paráda,
polibte mi prdel, vlezte na záda. J.K.

search.seznam.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-04 20:05
Už v osmašedesátém instalovali na WC vodováhy, aby zjistili, kdo sere na stranu.
A tak jsme srali rychle, honem, ruské hovno nám bylo vzorem. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-02-04 20:44
Zajimave .. kdyz si uchylak brychta nataci deti v satnach bez vedomi uradu na ochranu osobnich udaju barevne ve vysokem rozliseni a prijde se na to tak me trestne stihaji za neexistujici nahravani nefunkcni kamerou kterou nikdo nikdy nevidel a krive odsoudi za to ze jsem udajne "mohl pozorovat" v tech satnach a soud to nezajima protoze to je prece hlavni svedek proti me kterej taky nic nevidel ale proste kdyz sem se od nej nenechal okrast tak jsem urcite padouch a urcite to prokazuje ze jsem tu kameru mit musel.... tady nekdo krade zarovky a zjisti ze to neni zarovka ale kamera a najednou halo a ma prusvih okradenej .... jo dvoji metr to je vecicka .. doporucuje 10z10ti bolseviku ...
0 # Kedul 2019-02-04 20:49
.. jinak fizlove poskozuji cizi prava denne a nikdo se nad tim nepozastavuje .... smirujou protipravne temer kazdeho a ani o tom nepodaji zpravu ackoliv to podle zakona musi ... odebiraji DNA a otisky prstu podvodem kdy obet vylakaji z jineho duvodu na fizlarnu ... kdypak se zacnou prohledavat pocitace fizlu i u nich doma? Nebo snad neco skryvaji prislusnici?
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-04 20:10
MŠMT se do půlky února nemůže vyjádřit na kameru...

stream.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-05 19:51

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.