Výsledek vlády populistů

může v současnosti každý nejlépe vidět na Venezuele. 

Naprostý státní rozklad, rozpad finančnictví a měny, která nemá cenu ani papírů, na nichž je natištěna, nefunkční infrastruktura od zdravotnictví po silnice, obyvatelstvo masově prchající ze země. 

To obyvatelstvo, jemuž měla populistická vláda údajně sloužit a v jehož jménu vládla. 

Takhle končívají populistické - nutno říci : vždy levicové - experimenty všude na světě. Chaosem a rozvratem. Zbývá  jim pak často jediné : Vojenská diktatura, neboť není-li vláda schopna udržet celou ekonomiku, vždy zbývá ještě její silová složka, na kterou pak tyto režimy sázejí nejčastěji. 

V bipolárním světě mívaly tyto režimy to štěstí, že se stačilo následně přimknout k tzv. světové socialistické soustavě - a už tam masově proudila materiální i vojenská pomoc, která zkrachovalou levicovou diktaturu udržela ještě nějaký ten pátek při moci. 

Zdá se, že lidé jsou stále stejně nepoučitelní a ačkoliv viděli tento scénář už mnohokrát zopakovat, stále se nechají nachytat na sliby masově zaměstnanosti, příležitostí pro všechny - a podobné nesmysly - jakoby snad všichni lidé byli intelektuálně a mentálně úplně stejní a mohl každý dělat cokoliv - chvíli pilotem, pak čističem kanálů, pak senátorem nebo presidentem, pak zase opatrovníkem dobytka a chovatelem skotu. 

Na populistickou notu slyšeli a slyší - zejména ti méně schopní - vždy a všude, majíce za to, že jejich odsunuté postavení je dáno jen spiknutím bohatých, nepřízní okolností či jejich bezuzdným vykořisťováním. Nikdy jimi samými, jejich schopnostmi, vlastnostmi, tedy hlavně pracovitostí, pílí a vytrvalostí. 

A zdá se i, že prodavačům snů pšenka kvete u všech národů a ras - u kulturně vyspělých Němců, stejně jako kdekoliv po rozvojovém světě u národů, jež by se kulturní tradicí delší než 200 let sotva mohly vykázat.

Smutné na populismu je mj. to, že ač si ho zvolí vždy menšina obyvatel - byť někdy i dosti početná - doplatí pak na něj unisono všichni. Neboť konečný rozvrat zasahuje pak všechny stejně.

Rozbité Německo na konci války je toho názorným příkladem - stejně, jako současná Venezuela.

A co české země ? Jsou snad proti populismu, s tradiční remcavostí a nedůvěrou ke všemu shora, imunní ?

Jak vidno - ani náhodou.

Nejprve s nadšením - byť menšiny - vpluly do vln totalitního komunismu, a nyní, v současnosti, se stejným nadšením v podstatě stejné lůzy do vod slibovaného ráje populisty z ANO.

Všimněte si, jak jsou si ty totality podobné, jako vejce vejci.

Vždy nějaký gigantický plán - tak třeba vládní čtvrť v Letňanech - vždy mazání medu kolem huby nejpočetnějším skupinám voličů - viz důchodci a slevy na jízdné či zvyšování důchodů, vždy preference mocenských složek a státních úředníků, kteří se začnou masově nabírat - a najednou … dojde dech.

A najednou, i estébák, ze dne na den, začne mluvit o "šetření". Neboť vidina státního bankrotu, třeba ve venezuelských barvách, se začíná stávat reálným strašákem, co ho budí ze spaní.

Nutno dodat : Venezuela byla jednou z nejbohatších zemí Latinské Ameriky, s obrovskými zásobami ropy a bohatstvím z ní plynoucí.

Nakolik jim toto bohatství pomohlo, když se řízení země ujal řidič autobusu, je nyní názorně vidět.

Kam dojedeme my, můžeme se jen domýšlet - když zemi řídí - původním povoláním - udavač.   

 

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-11 13:11
Zvrácené "myšlení " totálně zblblé veřejnosti nebo lež jako věž?


novinky.cz/.../...

FSN! Fantastické, skvělé, nesmyslné!

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-11 13:37
Soudních znalců je čím dál méně, poslanci jim chtějí zvýšit odměny a snížit sankce

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
____________

A kdyby skutečně probrali jejich posudky podle odborné hodnoty, bylo by znalců ještě míň. Snížit sankce ? Poslanci se asi zbláznili. Už teď se jim za křivé a neobhájené posudky houby stane - tak potom je ještě budem asi odměňovat, ne ?
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-11 15:00
Klasický zákulisní křivák : Aniž by Ťokovi cokoliv řekl, hledá za něj náhradu.

seznamzpravy.cz/.../...

Mimochodem, další přímý důkaz, že Babiš žádné odborníky - a to V ŽÁDNÉM RESORTU - nemá a žádní s ním pracovat nechtějí, dokonce ani jako s předsedou vlády ne.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-11 15:04
Faltusová hrdinkou. Aspoň na chvíli.

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-11 15:18
Rekni ozralovi ze je alkoholik a bude chtit omluvu a odskodneni 5 milionu.
Z

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-11 17:09
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-11 17:11
Hrebicek do rakve ceske demokracie:

KSCM ma rozhodujici hlas ve vlade!
KSCM rozhodne o nahrade za Toka.
Z

Jak Kolář, tak Matzenauer působili na manažerských postech v éře ministra dopravy Aleše Řebíčka. Ten je dnes poradcem šéfa KSČM Vojtěcha Filipa.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-11 17:12
Viník žádný.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-11 20:01
Jinde je ještě hůře. Nerozumím sdělení.

Jirko, co si z toho máme vzít? Máme si vážit toho bordelu u nás ? O.
__________

Ne. Máme vědět, jak to u nás skončí, když necháme Babiše vládnout.
0 # Saxána 2019-02-11 20:30
volby.cz/pls/ps2017/ps2?xjazyk=CZ
Početní úloha: Jaký počet voličů (trvale nevolících) musí přijít volit /oproti minulým volbám/ Českou pirátskou stranu, aby zvítězila.?
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-11 22:14
www.velkaepocha.cz/
Až 80procentní zdanění amerických milionářů?
V návaznosti na návrh 70procentního zdanění bohatých Američanů demokratickou reprezentantkou Alexandrií Ocasio-Cortezovou z před několika týdnů – přichází její stranická kolegyně Ilhan Omarová s požadavkem na 80–90 % zdanění.
Omarová má za to, že obrovské daňové zatížení je způsobem, který by pokryl výdaje socialistických návrhů, jako je Green New Deal (GND, nová zelená dohoda) a Medicare for All (MA, zdravotní péče pro všechny).
Ocasio-Cortezová i Omarová, jež patří mezi krajně-levicové křídlo Demokratické strany, se snaží prosadit GND a MA, které by v USA znamenaly zásadní obrat v řízení zdravotního a energetického průmyslu vládou.
Omarová o svém úmyslu obrovského zdanění pro financování návrhů mluvila v rozhovoru s aktivistkou Zainab Salbiovou. „Jedním ze způsobů je zvýšit daně extrémně bohatým lidem v našich komunitách. Šlo by o 70 %, 80 %, nebo dokonce až 90 %. Takže tam můžeme začít.“
Zmínila se i o větším zdanění korporací a také o ztenčování rozpočtu pro armádu ve prospěch GND a MA.
GND podporuje největší americká marxistická organizace Democratic Socialists of America. Návrh si ukládá za cíl eliminovat do 12 let veškeré uhlíkové emise (zjednodušeně též skleníkové plyny).
Podporu GND a MA vyjádřila 28. ledna i prezidentská kandidátka demokratů, senátorka Kamala Harrisová....
.....
.....
Ano, to je přesně obdoba tzv. "milionářské dávky", prosazené bolševiky v Československu už v r. 1947. Tehdy pro změnu měly "eliminovat následky" sucha....a později pak dokonce i zlými americkými imperisalisty šířeného "amerického brouka" (mandelinky bramborové)...Co se na praktikách bolševiků od války změnilo? Nic!!!!!
Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-11 22:43
Babišovu kauzu střetu zájmů jsem neovlivňovala, brání se Jermanová

idnes.cz/.../...


podobně poprvé:

Ministerstvo financí vyjmulo farmu Čapí hnízdo z evropského financování
zpravy.aktualne.cz/.../...

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-21 20:24
Diktaturu v otevřené zemi udržet nelze, to komunisté moc dobře věděli - a Maduro se má co učit, břídil jeden !

Minová pole, zátarasy, kulometné věže, postřelovaná pásma se psy - to všechno tu už bylo - a stačí jen zkopírovat. Dle sovětského vzoru.

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.