ÚS : Lněnička u Nečesaného skončil

Opět s křížkem po funusu a opět až tehdy, až už to "mlátilo dveřmi". A opět - a to hlavně - bez trestu. Škodit tedy bude volně dál. 

 Připomeňme, za jakých okolností Lněnička naposledy "rozhodoval" ve věci Nečesaného, poslední srpnový den r. 2016. To už samozřejmě měl k dispozici rozhodnutí Nejvyššího soudu o zrušení předchozího rozsudku - a hlavně : Pár dnů předtím vyplynulo na povrch, jakým děsivě nezákonným způsobem policie v Hradci manipulovala stopy a vytvářela umělé "důkazy" jak v případě Lukáše Nečesaného, tak i v dalším případě, propojeném manželkou obžalovaného, se kterou vyšetřující policajt udržoval intimní poměr a všechno jí to - v posteli -  sdělil. A ona to následně vypověděla. 

Pár dnů předtím jiný senát Vrchního soudu (shodou okolností, Sváčkův) v související kauze právě manžela té svědkyně rozsudek - právě s odvoláním na stejné okolnosti - zrušil a vrátil zpět k došetření s tím, že jestliže jsou pochybnosti o nestrannosti a profesionalitě vyšetřování a jestliže je tam důvodné podezření na prefabrikované důkazy policií, nemůže soud za takových okolností o ničem rozhodovat a věc se musí vrátit do stádia šetření. 

Tohle všechno Lněnička nejen věděl, ale byl na to - i samotným obžalovaným, či jeho právníky - opakovaně upozorněn. 

Přesto : Verdikt zněl jasně : Vinen, rozsudek (odsuzující) se potvrzuje - Nečesaný, vzdor závaznému názoru Nejvyššího soudu - poputuje znovu do basy. 

To měl ještě Lněnička tu drzost tvrdit, že "zohlednil názor Nejvyššího soudu". 

Už tehdy všichni přítomní, včetně všech novinářů, věděli : Tohle nemá se spravedlností nic společného a jedná se o zločin zneužívání pravomoci v přímém přenosu, konaný přímo před masovou veřejností a médii. 

Kdo by měl ve skutečném právním státě tu drzost ?? 

Už tehdy nebylo žádných pochyb o tom, že jediným správným výkonem spravedlnosti by bylo, ihned po vynesení tohoto verdiktu, Lněničku zatknout a odvést přímo na druhou stranu Pankráce. Přesto - nejen že se to nestalo, ale do věznice - tentokráte na Borech - putoval koncem roku Nečesaný, byť jen asi na 6 neděl (což ovšem předem nemohl vědět). 

Těsně před Vánoci ho pak pustil znovu Nejvyšší soud. 

Tak to, co v srpnu 2016 věděl a viděl každý z přítomných, včetně lidí zcela bez právního vzdělání - tak to teď, slavnostně a se vší pompou - zopakoval - konečně a po dalších třech letech - Ústavní soud. 

Současně konstatoval i další, očividné a do očí bijící skutečnosti - že tento případ svědčí o rozvratu obecné justice a že by soudy měly přestat válčit mezi sebou a věnovat se podstatě věci - protože hlavní, kdo se stále směje, je skutečný pachatel. 

Lněničku na kárné řízení nenavrhli, ač by měl dávno trčet v base, soudit tedy bude dál, vysmívat se právu, platným zákonům i účastníkům řízení bude rovněž dál. 

K čemu pak máme Ústavní soud ?  A všechny dozorčí složky MSp ? 

K tomu, aby s tříletým zpožděním oficiálně potvrzoval, co je dávno patrné i poslednímu laikovi, který se o věc kdy zajímal ? 

A jestliže tento případ svědčí o rozpadu soustavy obecných soudů - jak to, že nerezignuje ministr spravedlnosti ?! Už dávno !! 

Jak to, že dál soudí všichni soudci, kteří se kdy na případu Nečesaného odsuzujícím způsobem podíleli ? 

Jak to, že dávno nesedí v base fízl z Hradce, který na místě činu s vypůjčenými botami od Nečesaného vyráběl "důkazy" a "snímal pachové stopy ??" 

A jestliže se zjevně rozpadla soustava obecných soudů - tak co se všemi rozsudky a se všemi uvězněnými, vyjma těch, co se sami přiznali ? Kdo a jak těm všem prokázal vinu ? 

Nebo si snad někdo myslí, že když je tohle možné před zraky početné veřejnosti a všech médií - že se to snad neděje jinde, kde veřejnost a média chybí ? 

Připomenu jen, že např. i McCraee soudil Lněnička - a zjevně stejným způsobem jako Nečesaného. 

Konečně, dávno známá pravda - že starého psa novým kouskům nenaučíš, platí o Lněničkovi především. 

Mimochodem, ani Lněnička není na Vrchním soudě toho druhu rozhodně sám - naopak : Je typickým obrazem a představitelem současného obsazení Vrchního soudu.

Druhého, naprosto stejného grázla, jmenujme alespoň Pavla Zelenku, toho "vynálezce", co vynalezl, zcela v rozporu se svými vlastními předchozími rozsudky, že pokud jde o Ratha, tak odposlechy, jindy zcela zákonné, jsou najednou nezákonné a nelze je jako důkazního prostředku použit. 

Každému je jasné, že to nebylo zadarmo a že to stálo (Ratha) několik málo z těch zašantročených milionů - a přesto : Rozsudek je platný, Rath se soudí znovu, Zelenka dál sedí na Vrchním soudě... 

Zločinec, co obhajoval před NSS Bláznu a sám se tam otevřeně divil, jak by mohl někdo požadovat, aby soudce nesl odpovědnost za svoje rozsudky... 

Ti všichni soudí dál, nic se neděje, jenom Ústavní soud s tříletou prodlevou konstatoval, co už dávno bylo jasné i vrabcům na střechách. 

Řekl bych, že od toho ho nemáme. 

V civilizovaných zemích bývá Ústavní soud nositelem a určujícím faktorem právního vědomí společnosti, v České republice naopak kopíruje s otrockou opožděností právního mouřenína tu rozhodnutí ESLP, tu i prosté a dávno známé mínění veřejnosti, které je konkrétně v tomto případě (a nejen v něm) mnohem vyspělejší než celá justiční soustava dohromady a hlavně : Má před ní předstih dobré tři roky. 

K vizitce současné justice netřeba více dodávat. 

 https://www.novinky.cz/krimi/497087-necesaneho-se-zastal-ustavni-soud.html

 

________________

________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-12 11:42
Už se zase blíží … Krvavá popeleční středa (Viz náš článek z r. 2009 "Valentýnské poselství nenávisti a odplaty...")

stream.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-12 13:21
Posrana Listina ZLP, platna pouze v CR:

Pripad Necesany zaroven ukazuje na propastny rozdil mezi VYKLADEM posrane Listiny ZLP (platne pouze v CR) a UMLUVY ZLP (platne vsude jinde v EU)!!!
USCR je jediny soud v CR, ktery posuzuje pripad podle Umluvy ZLP, protoze pote nasleduje pouze Stiznost k ESLP, kde znaji pouze Umluvu ZLP.
Vsechny ostatni - nizsi instance posuzuji pripad podle komunistickeho vykladu k posrane Listine ZLP.
Tento pochybny az kriminalni vyklad si delaji soudci - komunisti svevolne sami!!!

Nenastal ted cas na NAHRAZENI (!) posrane Listiny ZLP mezinarodne platnym a tez CR jiz v 1990 podepsanym dokumentem UMLUVOU ZLP??? Pospisil byl nekolik let ministrem spravedlnosti a k tomuto kroku nemel nikdy odvahu!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-12 13:22
Tyrani nevinneho soudy:

Pripad Necesany ukazuje kam mohou soudy zajit, kdyz dostanou prikaz k zniceni mladeho cloveka - syna majetnych rodicu.
Smyslem tohoto tyrani je vycucat penize z otce obzalovaneho a pritom klidne poslapat vsechny zakony. K tomu soudcim slouzi pingpongovy odvolaci system, platny pouze v CR.
Lukas Necesany je opravdovy hrdina!
Kazdy druhy mlady clovek by se z tohoto spinaveho 9-leteho procesu, s prerusovanym popbytem ve vezeni, jiz davno psychicky zhroutil! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-12 13:23
Znečišťování prostředí je hříchem :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-12 13:57
K cemu je rozhodnuti US v CR?

Nema cenu ani toaletniho papiru! US si tam pise co chce, ale k hlavni podstate veci nerozhodl.
To hlavni, co mel ucinit, je totiz UKONCENI (!) procesu s Necesanym pro podvody pri falsovani dukazu a tim poruseni Prava na spravedlivy proces - UMLUVA ZLP, clanek 6!
Takhle US sice vykopnul Lnenicku, ale tim pouze OTEVREL (???) dalsi kolo pingpongoveho procesu!
Necesany by mel proti takovemuto skandalnimu rozhodnuti podat Stiznost k ESLP.
Az pote bude mit konecne klid! Z.
0 # Kedul 2019-02-12 15:33
Co cekat od US pane Fialo ktery ve Vasem pripade konstatoval ze pul roku nezakonneho vezneni nebylo vaznym zasahem do ustavnich prav ....
Doporucuji vsem ucastnikum rizeni se timto ridit a pekne cela rodina nalozit soudce na traktor a sup s nim na pul roku do satlavy o starem chlebu a vode s tim ze to prece zadne vazny zasah do zivata aprav cloveka podle naseho sutavniho soudu neni ....
0 # Kedul 2019-02-12 15:39
Pripad rath ... nic mu neprokazali ... a zamerne ... dobre vedeli ze kdyby jej sledovali a penize nasli az u nej doma pak by meli dukaz ze o nich vedel .... odposlechy jsou svinstvo a je mozne s nima manipulovat jak libo ... na tom trestni rizeni stat nesmi ...zvladne to i desetiletej skolak a dneska i na telefonu ...
dneska jde totiz manipulovat i s videem obzlvaste z bezpecnostnich kamer nevalne kvality .. tam si zabery vyskytu potrebne osoby dodelate jak libo ...

ze ale nekdo je takto protezovan a u jineho nevadi vubec zadne svinstvo .. tak to je tu samozrejme evidentni ...

nejlepsi je na pripadu rath ono lhani prokuratora do medii a nasledne vymluvy justice ze je za to nepostizitelny protoze a to odpovida stat ktery je jale sam nepotrestal ... stat dal jasne verejne najevo ze zadna lez pro nej neni tabu a kady ourada muze pro dosazeni svych ucelu lhat jak se mu zachce ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-12 16:43
Manipulovat lze sice s kdečím, v případě Ratha to ale neměl nikdo zapotřebí. Šli po něm delší dobu, protože se vědělo, že krade jako straka. Odposlechy měli povolený, ve všech ostatních případech to Zelenka považoval za samozřejmost, u Ratha najednou ne... Na kameru to nedokázal nijak vysvětlit - protože nečekal, že redaktor si dá před schůzkou tu práci, aby si zjistil jeho dřívější rozsudky.
A co to je za svini, ten Zelenka (Pavel), tak to mohli vidět především všichni, kdo viděli kárné řízení na NSS s Bláznou. Zelenka ho obhajoval - a bylo vidět, jak...
Právo ho nezajímalo, co ho zajímalo, jak prý může dát někdo soudce před kárný senát - ať už dělá, co dělá... Mluvil zjevně o sobě a věděl, proč ho to tak štve...
Konečně, psychopata Bláznu by tam asi hájil sotva kdo, když šlo do tuhýho, všichni od něj narychlo dali ruce pryč - jak už bývá zvykem.
Nutno dodat, že větší svini a většího psychopata jsem na soudech nezažil.
Zelenka, Lněnička - jsou úplatný a proradný svině, navíc neobyčejně nadutý a nedotknutelný - ale Blázna, to byl psychopat, kterého těšilo týrat lidi... Ten měl být dávno ve svěrací kazajce, a ne v taláru na soudě.
Je totální ostudou polistopadové justice, že takového magora nejen nechala soudit, ale ještě s nadšením využívala jeho "služeb" - jež by žádný jiný soudce nebyl ochoten "poskytnout".
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-14 07:34
Neber úplatky, neber úplatky nebo se z toho zblázníš.

novinky.cz/.../...
0 # Saxána 2019-02-16 09:39
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-28 08:16
"Jaký bude další postup, nelze s jistotou předvídat: podle všeho bude justiční přehazovaná ještě nějakou dobu pokračovat, přičemž důležitým parametrem tu může být i doba, která zbývá M. Juštovi do pense; jiná varianta zní, že se čeká na promlčení jeho trestní odpovědnosti, k čemuž dojde v r. 2028."

Na rozdíl od p. Peciny je mi jasné, že žádná přehazovaná pokračovat nebude a proces teď už rychle skončí, protože ani Lněnička není takový blázen, aby chtěl přijít o talár a šel otevřeně, za publicity všech médií, proti ÚS. Konečně ví, že by stejně k ničemu nebylo a ÚS by se Nečesaného zastal zase.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.