Policie a strom

Ochrana stromu policií - aneb : Sabotéři z Nymburka. 

Nymburská policie, stejně jako tamní OSZ, mají nejhorší pověst ze Středočeského kraje. Jistě právem. 

K jejich poslední invenci lze popsat metodu vyšetřování, kterou bychom mohli nazvat : Franto, co ty ny to ?

Kdy policie zavolá pachateli trestného činu a zeptá se ho : 

"Udělal ´s to ? Máš nějakou výmluvu ? Ať si ji nemusíme vymýšlet sami... " A pak bez jakéhokoliv ověření napíší blábol, který jim pachatel - zde traktorista - sdělil a na tom setrvají, i když se později ukáže jako holý nesmysl. 

Metoda se používá pro pachatele -  policajtům spřátelené osoby, a to vždy tak,  aby nikdy nic nebylo vyšetřeno - a policajti mohli dál "chránit" výhradně svoje zájmy a "pomáhat" - pochopitelně hlavně sami sobě. 

Šli jsme se proto na tento bezesporu inovativní postup zeptat vůdce zdejší bandy, oficiálně prý ředitele policie, čtenářům  již dobře známého Marka Jirouše, co jinak rád přepadá domy slušných a pokojných občanů. 

Šlo o to, že jeho policajti měli vyšetřit trestný čin poškozování cizí věci, tedy zničení stromu v aleji u silnice, kterou vysázelo naše sdružení - stromu, který rostl na místě už dobrých deset let, byl tudíž skvěle zakořeněn (jak skvěle, se ukázalo, když ho chtěl traktorista traktorem vyrvat) a měl všechny šance vyrůst v krásný strom. 

Traktorista na něj nejprve najel pluhem - a poté, když jsme po něm chtěli náhradu škody - šel a strom vyrval z kořenů (což šlo jedině za pomoci těžké techniky). 

Zajímavé pak bezesporu je, jak se podle de facto žádného z odpovědných orgánů vůbec nic nestalo, fízlové si dokonce ohodnotili - neznámo kým - strom na pouhých 680,- korun - ač jeho cena, odhadovaná dendrologem, je 7-8 tisíc korun - a následně odmítli věc vyšetřovat, neboť je to prý maximálně přestupek. 

Doplňme, že na jednom z videí je vidět, jak dlouhá byla celá alej - a CELOU ALEJ Buryan postupně cíleně zničil - tohle byl jen nezapíratelný, viditelný vršek ledovce. 

Cena celé aleje je minimálně 50.000,- korun - tedy již škoda velkého rozsahu - a rozhodně stíhatelná OČTŘ. 

To už mu ale prý dnes prokázat nelze, ač není problém jak z fotek, tak ze svědectví, prokázat, že tam ta alej celá stála - a tak se jedná - údajně - jen o tento jediný, naposledy zničený strom. 

A podívejme se, JAK  se jedná. A jak veřejnou zeleň a práci mnoha lidí za mnoho let "chrání" chrániči a všichni ostatní, co za to berou nemalé peníze. 

 

TAKHLE  vypadal ten strom, co jej traktorista Buryan zničil : (Každý může sám posoudit, nakolik je pravda, že by neměl šanci přežít, jak tvrdil pachatel - a následně to od něj převzala policie, i státní zástupce). Foto po jeho přejetí pluhem - ještě před přetržením a zničením Buryanem a jeho traktorem. 

 

 

Strom traktorista Buryan nejprve cíleně přejel pluhem, čímž jej vyvrátil, a poté, když jsme chtěli náhradu, tak ho - jako nebezpečný důkaz - vyrval z kořenů a zahodil.  Kořeny se mu vyrvat nepodařilo, s čímž asi nepočítal. Strom se přetrhl u země a  - zůstal tam pařez jako nepříjemný důkaz, i o tom, jak už byl strom silný a nakolik byl zakořeněn, když jej ani traktorem nešlo vytrhnout. 

______________________

______________________

I. OSZ NB  a Štěpán Brunclík

 

 Pan státní zástupce nám poskytl poměrně cennou, do té doby neznámou, informaci - že se pachatel přiznal i k vytržení stromu, neboť prý "usoudil", že strom je poškozen natolik, že nemá šanci na přežití. 

A TOHLE  chce státní zástupce presentovat jako neexistující trestný čin ?? Jako skutek, kde chybí úmysl ?? 

Podotýkám, že traktorista rozhodně není dendrolog a nemá co rozhodovat o cizím stromě, jestli má nebo nemá šanci přežít - on měl nahradit škodu, spočívající ve zvláštní péči, která měla být stromu poskytnuta - tedy veškeré nutné ošetření, včetně zatlučení podpůrného kůlu a přichycení stromu k němu. Jestli by to strom přežil, nebo ne, by se ukázalo na jaře - ovšem vzhledem k tomu, jak pevně byl zakořeněn (jak se později ukázalo) - dost možná by to i přežil. 

 

 https://youtu.be/cWc-4W1zYmo

II. Policie NB a recepční, pí Šimková,

neb nikdo jiný nenašel odvahu vylézt před kameru.  

Podotkněme, že policie 5 dnů předem věděla, že přijdeme, poslala nám i níže uvedenou, prefabrikovanou odpověď - o ničem, jako tradičně - a když jsme přišli, nebyl údajně ani ředitel Jirouš, ani ho nikdo nezastupoval, ani celé nymburské policii v dané chvíli nikdo nevelel (dle sdělení recepční) - a všechno shodili na toho posledního, tedy pprap. Hodka, který se měl údajně do deseti minut vrátit - a když zjistil, oč jde a také že jsme ochotni počkat, dokud se nevrátí - tak po deseti minutách oznámil, že už se vracet nebude... 

Větší zbabělce aby pohledal. Nejvyšší to hodí na toho nejnižšího - a nakonec se všichni sborově zapřou. 

Opravdu, ochránci zákona, jako z učebnice.

Ale té pro zvláštní školy.  

Kupodivu, "statečnost", s jakou před 4-mi roky přepadli můj dům, najednou - ta tam. Stačí kamera a pár - jejich vlastních - dokumentů - a najednou neví, kam se ukrýt.  

https://youtu.be/VgoMwFgrzrc

Malý technický nedostatek, za který se omlouváme,  kdy vypadl obraz a dotočili jsme jen zvuk. 

 

III.      V aleji

 

 Pro lepší představu a názornost - reportáž z místa, kde ke škodě došlo (a docházelo dlouhá léta i předtím) : 

https://youtu.be/HBXGMgTggT8

_____________________

_____________________

Začínáme trestním oznámením. Na sabotující policajty : 

 

 

 

 

Také viz : http://www.k213.cz/JOOMLA/2962-stihejte-policajty

______________________

______________________

 

OSZ "vyšetřilo" přesně to, co jsem předpověděl (taky je už léta znám jak svý boty...) : Velký kulový...

 

Panu Brunclíkovi jsem napsal, že má své vývody postavené nejen na vodě, ale hlavně na bezcenném a procesně nepoužitelném "odhadu škody", která je ve skutečnosti desetinásobná a bohatě k překročení hranice spáchání trestného činu postačuje... 

 

 

 

 

 

 

I zeptali jsme se policejního ředitele Jirouše, od čeho jsou policajti, kteří programově nic nevyšetřují a kde vzali své nové, progresivní metody vyšetřování : 

______________________

 

Plk. JUDr. Marek Jirouš,

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Por. Bc. Petra Potočná

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Vážený pane řediteli, 

               V rámci šetření trestného činu poškozování cizí věci – viz KRPS-342097-16/ČJ-2018-010814 – předvedli vaši dva policisté novou, bezesporu zajímavou metodu šetření : Spojili se s pachatelem, zeptali se ho na jeho názor – a ten následně bez jakéhokoliv ověření převzali jako svoje stanovisko. Když se následně ukázalo, že si to pachatel vymyslel a nemůže to nijak dokázat, rezignovali zcela na svoje základní služební povinnosti – a odmítli nadále cokoliv dělat, tedy i šetřit svěřený případ, a to i přes upozornění, že se tím dopouštějí trestného činu sabotáže. Bylo jim to zjevně jedno.  

 

v  Ptám se Vás, zda takto vypadá – a má vypadat – právní vědomí a právní a profesní úroveň Vámi řízených policistů a dále 

 

v  zda bude do budoucna standardem, že Vámi řízená policie odmítá plnit svoje základní povinnosti při šetření a stíhání trestné činnosti a ještě

 

v  zda jste za neplnění základních povinností oba policisty Bc. Martina Krále a Mgr. Jana Hodka – nějak potrestal, nebo naopak odměnil nebo to považujete za samozřejmost, alespoň u vašeho sboru

 

v  a konečně, k čemu je – dle Vašeho názoru – dobrá policie, která namísto stíhání trestné činnosti hájí a kryje pachatele, a to i za cenu evidentní sabotáže svých základních povinností. Podotýkám : Za stavu, kdy je pachatel znám a není o jeho skutku sebemenších pochyb – když už vaše policie zásadně nikoho sama vypátrat nedokáže.

 

Připomenu, že se jednalo o škodu na veřejném a veřejně prospěšném majetku – stromu u silnice – a co tedy policie vlastně chrání, když už ani veřejně prospěšný majetek ne. 

Na dané otázky můžete odpovědět sám, nebo prostřednictvím tiskové mluvčí, jak je ctěná libost, odpovědi si přijedeme natočit ve středu 13. února kolem poledne, pokud by se Vám termín nehodil, navrhněte sám jiný, pokusíme se mu vyhovět. 

Pokud u natáčení zajistíte přítomnost obou zmíněných policistů, bude to velmi přínosné. 

S pozdravem 

 

                                                                                                                                        Ing. Jiří Fiala 

                                                                                                                                     za server k213.cz

 

 

 

___________________________

A TOHLE  jsme se dozvěděli : 

 

 

 

 

 

 A co říká o sabotáži a nadržování zákon ?! 

 

 

IV.   TRAKTORIÁDA SLEPÝCH

Doplňme,  CO ZAČ  je traktorista Buryan. Jejich rodina organizuje v Košíku každým rokem tzv. "Traktoriádu", kam se sjíždějí traktoristé z okolí prokazovat, jak mistrně svoje stroje ovládají. 

Tuhle soutěž tedy organizuje někdo, kdo sám o sobě tvrdí, že nevidí z traktoru strom a že mu nemůže s traktorem vyhnout. 

Jinak, mimochodem, velký obdivovatel a podporovatel senátora Czernína, kterého na svou poslední Traktoriádu také pozvali (a on přijel - ač jinak nemá zásadně na žádná setkání s obyvateli regionu údajně čas). 

 ________

Ničení životního prostředí je hříchem i podle papeže … 

https://www.novinky.cz/zahranicni/496979-znecistovani-prostredi-povazuje-papez-za-hrich.html

 

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-13 19:22
Snad abys sis Jirko vybral ...


... zda chceš hájit stromky, nebo tatíky. Tam i tam Ti dělají neskutečné problémy,řek bych že se přímo sebeukájejí. O.
___________
Já stíhám obojí.
A demaskovací přínos, který to má, je nepomíjitelný.
A taky nezapomeň : Všeho do času - jenom Pán Bůh na věky...
To budou jednou drahý a vysoký účty...
0 # Kedul 2019-02-14 07:17
Jako přes kopírák, přesně takto policie a státní zastupitelství "vyšetřovalo" znalkyni Želmíru Herrovou když lhala jak v posudku tak i před soudem ... místo prošetření neustálé lži a ignorování důkazů a nakonec to se podržte, její lživá vyjádření dokonce použili k odsouzení ačkoliv do "odůvodnění" odložení trestního oznámení napsali, že se domnívají že tyto její lži nebudou použity před soudem ... chápejte ... počkejte na výsledek soudu vyšetřovat nic nebudeme to že se pachatelka dopustila trestného činu nevadí dokud se neukáže jestli její trestná činnost ovlivnila soud a když se ale ukáže že jo tak máte smůlu protože soud z těch lží udělal pravdu a taky nic nevyšetříme ...
Nechcete prosím se tomuto taky věnovat.. je to vážně pěkný materiál... opačný názor jiného znalce, zvuková nahrávka jako přímý důkaz, doznání Herrové před soudem že si spoustu věcí sama vymyslela a pak z nich dělala svoje závěry ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-14 15:49
Společenské uplatnění matek samoživitelek odpovídající jejich charakteru. J.K.


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-14 15:50
Takto se zivi matky samozivitelky!
A pak ta vychova deti ma za neco stat.
Z deti mohou vyrust jen holky kurvy a kluci kriminalnici.
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-14 15:52
Další soud s Řepkou :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-14 18:52
Jirko,
vládneš logikou šachisty, ničím neomezenou pamětí
a k tomu zcela unikátním archivem.
To je dosti smrtelná kombinace pro všechny traktoristy, fízly
a jim podobné politiky.

Přeji pevné zdraví !
+F+
_________
Díky.

Pokud jde o ten archiv, škoda, že jsme přišli o funkčnost stránek do r. 2015 - to je pořád neodpustitelná - a tehdy úplně zbytečná - škoda. J.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-14 18:56
David Copperfield by bledl závistí aneb když auto řídí policajt. J.K.

novinky.cz/.../...
__________
Typickej fízl : Ohrožovat ostatní, když se za to dostane před soud, zapřít, co se dá - anebo to hodit na mrtvolu. Řídila mrtvola - a vykopejte si ji...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-14 20:43
znalec z UK v Prase :

Bývalý prorektor UK Kovář se dopouštěl plagiátorství 20 let, uvedla fakultní etická komise

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-02-15 09:00
Tohle je vážně dobrý : Výzvy policisty musíte uposlechnout, i když je nezákonná - pak si na něj můžete stěžovat (a dívat se, jak se všichni ostatní drze chechtají do očí - to už zapomněl soudce dodat).
A vůbec nejlepší : Skutek naplňuje znaky kárného provinění - to ale nelze stíhat, protože je promlčené...
Jak může být promlčené, když se mohlo začít stíhat teprve od okamžiku, kdy soud vynesl zprošťující rozsudek a bylo tak jasné, že policista nebude potrestán za trestný čin ?
Všimněte si : Když proti vám zahájí exekuci, není promlčená ani za sto let. Protože během exekuce se promlčecí lhůta staví. Takový to jsou hovada.
Zato policajta nelze stíhat vlastně nikdy - nejprve se bude dva roky zjišťovat, jestli to není trestný čin - pak se ukáže, že - údajně - není, aby ho nemuseli odsoudit - a na kárný přestupek je najednou údajně pozdě.

To že je rovnost před zákonem ? To nikomu neuvěří ani dítě ve školce.

__________
Zásah proti sběračům legálního konopí nebyl trestným činem, potvrdil soud

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-01 19:39
Ze stromů zbyla jen torza, za devastační prořez aleje dostala Ostrava pokutu

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.