Den policejní brutality

Dnes je nejen smutné výročí  - osmdesáté - okupace zbytku českých zemí nacistickým Německem, ale také Mezinárodní den proti policejní brutalitě. 

Jestliže bylo třeba vyhlásit takový významný den, tedy mezinárodně důležitý den připomínající policejní brutalitu, asi to musí být problém. 

V České republice to problém je zcela jistě. 

Připomeňme, že policejní brutalita je jen druhou stranou mince - přičemž tou první je neprofesionalita, nevzdělanost, zásadní strukturální vady řízení a především kontroly a samozřejmě také totální selhání lidského faktoru, zejména pak při vybírání zaměstnanců policie. 

Doplňme, že policie je mocenským orgánem, jenž má na své straně všechno ostatní, čím jej stát může vybavit : Veškeré pravomoce a veškerou myslitelnou ochranu, od vysoce vyspělé ochrany technické, a to po všech stránkách, až po ochranu právní, kdy facka policajtovi ve službě je něco úplně jiného než facka opilců v hospodě, a to i tehdy, jestliže by obě scény proběhly za téhož personálního obsazení. 

Jestliže se za této situace absolutní převahy - fyzické, faktické i právní -  se někdo musí uchylovat ještě k brutalitě, je to de facto ubožák, sadista a psychicky vyšinutý člověk. Ten u výkonu práva samozřejmě nemá co pohledávat, jeho místo je v ústavu. 

Přesto se obávám, že nemalé procento české policie tuto kvalifikaci plně naplňuje. I jen z toho mála, co vyplave na povrch a projednává se následně u soudů, je to jednoznačně vidět. 

Z poslední doby připomeňme např. napadení řidiče v Plzni, civilisty s pistolí, z nichž se později vyklubal dokonce velitel plzeňské zásahovky - nebo nedávno řešený případ týrání studenta zadrženého na Praze 2 při protestech proti přítomnosti čínského prezidenta přede dvěma roky. 

Plzeňský případ byl o to vážnější, že bylo dobře vidět, že se takhle chová velitel - a jak se tedy pak asi chovají jeho podřízení - a, co víc, že - jsa přistižen  - lže jako když se práší, a nebýt videozáznamu, ještě by samozřejmě obvinili řidiče z křivého obvinění (jež, pokud se ho dopustí oni sami, se zásadně nestíhá, ani nevyšetřuje). 

Česká policie má vážný problém v tomto směru, a nejen v něm, a - bohužel - nedá se čekat, že by její současné vedení skýtalo záruku nápravy nebo že by se o nápravu alespoň chtělo pokusit... 

 

 http://svatky.centrum.cz/svatky/vyznamne-dny/mezinarodni-den-proti-policejni-brutalite-25/

 

 

_________________

_________________

 

Comments  

0 # Kedul 2019-03-15 11:39
Soudci mohou dlužníky poslat až na sto hodin do školy, kde se naučí hospodařit

zpravy.aktualne.cz/.../...

A kdy budou moct ucastnici rizeni poslat do skoly nevzdelane soudce, prokuratory a policajty aby se naucily alespon zakladum trestniho prava?
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-15 12:44
Na dnesni den nepripada jenom Den proti nasili policie, ale i Den za ochranu klimatu.
V Praze studenti protestuji.
Nebyl tento druhy Den zamerne zvolen na 15.3., aby se v tento den neprotestovalo proti nasili policie na obcanech?
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-15 13:25
"Nejlepší firma v republice" potvrdila svou nedobrou pověst …

krajskelisty.cz/.../...
0 # Kedul 2019-03-15 14:35
Proc si myslite ze me tolik let krive stihaji a krive obvinuji a vydiraji me fizlove ze Zdaru nad Sazavou a stani zastupitelstvi i nejvyssi to svinstvo kryje?
Samozrejme ze to udajne "moznost pozorovat" na verejnem miste coz i male decko vi ze neni trestnym cinem, Mouckova samozrejme tohle nestudovala v zakonech ze moznost pozorovat jinou osobu na verejnosti pristupnem miste jaksi nemuze byt trestano nikdy a nikde presto ucinila rozsudek pod ktery ani nemela odvahu se podepsat nejspis na podklade vyhruzky fizlu a prokuratoru tamtez ze by mohli zacit stihat za prozrazeni osobnich udaju svedku kteri mely byt utajeni, se melo stat kamerou urcenou do auta k nahravani dopravnich nehod a techto a podobnych "policistu" jineho povlu v uniforme.... jo poridte si kameru a jste nepritel mafie cislo jedna . .nestiti se niceho ani utoku na male decko ubozaci!!!!
0 # Kedul 2019-03-15 14:40
Quoting Ing. Jiří Fiala:
"Nejlepší firma v republice" potvrdila svou nedobrou pověst …

krajskelisty.cz/.../...


"Na základě vyhodnocení všech skutečností se služební funkcionář rozhodne o dalším postupu,“ doplnil mluvčí "
CHlapecku policejni .. ten zmetek mel davno sedet v cele a mazat rovnou do vysetrovaci vazby.. udelal to nekolikrat a je mozne ze bude v trestne cinnosti pokracovat... takze zadny rozodovani .. pekne podle zakona a podle obvykleho postupu vuci kazdemu drbanovi ... par let ve vazbe a pak mu dat trest ktery se te vazbe bude rovnat .. kdyz rovnost tak rovnost smejdi policejni ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-15 18:29
Ryba smrdí od hlavy.
Měl jsem tu čest poznat díky své kauze řadu ministrů vnitra, policejních prezidentů, pracovníků jejich inspekcí včetně jejich ředitele Pence. Shrnout můžu, že se jedná o bandu vychcánků kryjících své podřízené.
Totéž platí o ministrech spravedlnosti a jejich odboru dohledu pro řešení stížností na soudce a státní zástupce.
Česká policie a justice pronásleduje a likviduje slušné, pro vládnoucí mafii nepohodlné občany.
Pro trestnou činnost vládnoucí mafie má zavřené oči a profituje z ní. J.K.
Máme tu pro okolní svět několik stran pro vytvoření dojmu demokracie. Ve skutečnosti jsou ve všech přestrojení bolševici, estébáci. Stejná pakáž řídí policii a justici. Proto žádná z politických stran nemá zájem o reformu policie a justice. Karel Kryl to vystihl v písni Demokracie. J.K.

seznamzpravy.cz/.../...

Malá vizitka práce PČR.

blesk.cz/.../...

www.youtube.com/watch?v=kVbqmfciRyE
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-16 08:37
Chování státních zástupců podlamuje víru veřejnosti ve spravedlnost

info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-16 17:30
Zeman a Petricek:

Zatimco Zeman jiz drive uznal anexi Krymu, tak Petricek ted dal jasne najevo, ze s anexi Krymu nesouhlasi.
Z.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-16 17:30
Dva hlavní rozdíly :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-16 23:35
A pak jsou ještě psychopati bez rozdílu pohlaví v řadách OSPOD, policie, justice a jim napomáhajícím strukturách z řad soudních znalců, tzv. praktických lékařů, lemplů placených z neziskových organizací.

novinky.cz/.../...

Ovšem největší psychopati zaujímají pochopitelně ty nejvyšší státní funkce, z řadou z nich jsem si psal a setkal se i osobně. Jelikož jsem je soudil podle sebe, trvalo mi nějaký čas, než jsem poznal, že jde o hady v oblecích.


itvid.net/.../...

A jsou též ve sdělovacích prostředcích jako tzv. investigativní novináři: Klíma, John, Kmenta, Slonková a spol.J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-16 17:32
Prý víme, jak na vás...

Ne aby nekdo prohlasil, ze schvaluje utok na Hamacka - verbalni utok!
Z

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-16 19:22
Po vyhozeni z ODS skonci asi v institutu VK.
Komu ted ty nazory sveho otce bude vypravet?
Z

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-16 19:23
Prijimani zakonu z EU a Exekuce v CR:

Klaus ma pravdu, ze je CR povinna zaimplementovat Narizeni (ES) Rady do legislativy CR. V CR se tak vsak stejne nedeje, "komunisti" totiz tento proces vsemozne brzdi.
Kdyby se tak delo, tak by v CR velmi rychle zmizelo stare komunisticke pravo a bylo by nahrazeno demokratickym pravem, zalozenym na Umluve ZLP!!! Dosud, za 30 let, se tak diky komunistum nestalo! Na pravnicke fakulte se stale vyucuje komunisticke pravo a jeho kontinuita!

Tak napriklad cesky Exekucni zakon/ rad by mel ZASADY(!!!) Narizeni (ES) Rady c. 805/2004 a prubeh exekuci by vypadal zcela jinak! Pote by ale ti nenasytny komunisti (v 1989 prekabateny komunisti) a jejich potomci nemohli krast tak, jako kradou dnes a vyuzivaji k tomu udajne PLATNOU legislativu, ktera je mnohdy v rozporu prave s prislusnymi Narizenimi (ES) Rady a je proto jiz delsi dobu NEPLATNA! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-16 19:51

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.