Slovenské volby :

Jen absence osobností může umožnit raketový vzestup průměru. 

 O slovenské presidentské volby jsem se, pravda, příliš nezajímal a kdo v nich kandiduje, jsem se dozvěděl až na poslední chvíli - a to ještě jen z České televize (nakolik se jí dá věřit). 

Pokud jsou však za stávající favority voleb označováni jen tři kandidáti s naposledy nejpočetnějšími údajnými preferencemi, bude se rozhodovat jen mezi špatně nebo ještě hůř. 

Rozhodně je ale nesporné jedno : Jestliže do té doby málo známé právničce mohou vzrůst volební preference z několika málo procent během měsíce na více než polovinu, znamená to především absenci skutečných osobností jak na Slovensku jako takovém, tak i v samotných presidentských volbách - a tento raketový růst preferencí znamená hlavně dobře zvládnutý marketink volební kampaně, v jehož důsledku Slováci volí spíše to, co by chtěli mít, než to, co je jim skutečně nabízeno. 

Čaputové tak nelze upřít jediné : Že trefila, co Slováci chtějí slyšet. Bohužel asi jen svou kampaní, nikoliv už tolik svou osobností. Za kterou by se zjevně ráda vydávala.

Pokud jde o Šefčoviče, možná je schopným diplomatem, ovšem jako president by v převážně katolické zemi neměl mít, coby osoba svázaná s vládní socialistickou stranou Smer, žádnou šanci. 

Pokud jde o Harabína, coby osoba, protlačená Mečiarem, za níž zůstaly mnohé kontroverzní kauzy, kde se zjevně pokoušel o likvidaci opozice a vůbec postupoval cestami, jež lze označit za zavrženíhodné, by neměl mít nárok na hlasy slušných občanů, a to i vzdor některým jeho právním názorům, jež lze označit za zcela jistě pokrokové, ba převratné (viz institut veřejné obžaloby v případě, že by věc odmítalo zažalovat státní zastupitelství, a to i vzdor jasným důkazům viny - velmi užitečné zejména v kauzách, jež současný establišment zásadně nechce pustit před soud). 

Bohužel, nejsou mi známi další kandidáti, natož jejich programy - ale pokud bych měl volit mezi těmito třemi, ČT presentovanými jako nejúspěšnějšími kandidáty s největšími šancemi na zvolení - asi bych nejraději - zůstal doma. 

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-16 22:01
Volební doporučení platná i pro ČR : Nevolte ty, co podporují Istanbulskou úmluvu nebo ty, co neodmítají Gender ideologii :

Známý kněz Marian Kuffa k volbám na Sovensku, ale i u nás; (k volbám v druhé polovině)

www.youtube.com/watch?v=6WXOZAMGbf0
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-17 10:36
2. Prazske jaro - "Postkomunismus se zakotvenymi demokratickymi principy":

Na Slovensku ted probihaji prezidentske volby a tak bych Slovakum pral, aby si vybrali slusneho prezidenta, ktery by sproste neurazel obcany tak, jak to mnohdy dela Zeman v CR.

Klaus se po vyhozeni z ODS nechal slyset, ze by on profesora Fialu z ODS nevyloucil.
Mozna se tak snazi svalit vinu za svoji nekorektnost vuci EU na predsedu ODS a stavi se tak do role "mucednika" - umuceneho bojovnika proti byrokracii EU!

Profesor Fiala v pozici predsedy ODS ma v sobe velky potencial, ktery vsak dosud nebyl vyuzit.
V cem spociva tento potencial?
Byvaly profesor Masarykovy university v Brne ma jiste dobry kontakt na pravnickou fakultu teto univerzity a tim i na odbornika na Evropske pravo v CR - profesor Vladimir TYC!

Ve spojeni s pravnickou fakultou MU v Brne lze v CR provest rychly prechod od Komunistickeho prava k Evropskemu pravu (formou zaimlementovani do legislativy) a tim odstartovat tzv. 2. Prazske jaro - "Postkomunismus se zakotvenymi demokratickymi principy"!
U 1. Prazskeho jara - "Komunismus s lidskou tvari" stal v 1968 Slovak DUBCEK!

Pro zacatek tohoto 2. Prazskeho jara bych panu profesorovi Fialovi doporucil - NAHRAZENI "posrane" Listiny ZLP (ma komunisticky vyklad , platny pouze v CR) podepsanym dokumentem (v 1991) UMLUVOU ZLP (ma demokraticky vyklad, platny v cele EU)!!!

LISTINU ZLP si vymysleli Komunisti, aby mohli mit i nadale po roce 1989 vliv na vyvoj demokracie v CR a tez platne komunisticke pravo, legislativu, zlodejsky Exekucni zakon, atd. v CR!!!

Kalendarni jaro zacina za par dni. Stane se toto "JARO 2019" historickou udalosti, ktera se zapise do novodobych dejin CR?!
Z

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-17 10:42
Viník je zřejmý - soudy :

„Viník je tu zřejmý. Soudy. Konkrétně soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Helena Králová, jež původně měla případ na stole a která kvůli tomu čelila dvěma nebo třem kárným řízením. Byla dokonce potrestána Nejvyšším správním soudem, který o ní řekl, že postupovala, cituji ‚extrémně v rozporu s rozumným myšlením‘, a případ jí byl posléze odebrán,“ připomíná Dolejší. „Chci tím říct, že kdyby to tehdy měl na stole nějaký ‚normální‘ soudce, už by to možná skončilo – a nejen podmínkami.“

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-17 17:07
Po 1. kole prezidentske volby v SR je jiz s nejvetsi pravdepodobnosti rozhodnuto o budouci prezidentce.
Zde je vizitka postupujicich kandidatu.
Podivejte se co delal Sefcovic za komance! Tipnul bych si, ze byl tez jako Bures - spolupracovnik StB.
Z

Vizitky postupujících kandidátů
Zuzana Čaputová (45) je vzděláním právnička a v minulosti se zviditelnila více než desetiletým úspěšným bojem proti skládce odpadu ve městě Pezinok. Slovenský nejvyšší soud v roce 2013 rozhodl, že skládka je nezákonná. Tento verdikt navazoval na rozhodnutí soudního dvora Evropské unie, který potvrdil právo veřejnosti na účast při rozhodování v záležitostech, které ovlivňují životní prostředí, co je závazné pro všechny členské státy unie. Za svou aktivitu byla Čaputová oceněna Goldmanovou enviromentální cenou. Je místopředsedkyní liberální mimoparlamentní strany Progresivní Slovensko. Čaputová se loni rozvedla, z manželství má dvě dcery. Jejím současným partnerem je hudebník a fotograf Peter Konečný. Žije v Pezinku.

Maroš Šefčovič (52) se narodil v Bratislavě, byl členem KSČ a vystudoval Moskevský státní institut mezinárodních vztahů. Od roku 1990 byl československým a po rozdělení federace slovenským diplomatem. V roce 2009 se stal členem Evropské komise odpovědným za vzdělání, odborní přípravu, kulturu a mládež. V posledním období byl místopředsedou Evropské komise pro energetickou unii. Na funkci prezidenta kandiduje s podporou nejsilnější vládní strany Směr-sociální demokracie, ale není členem Směru. Je ženatý, má tři děti.
___________
Na Slovensku zjevně nastal boj o tradičního a zejména pravicového voliče - protože ke komu se ten přikloní, ten taky vyhraje. Jenže - ke komu se tak asi má přiklonit ?
K nomenklaturnímu kádru předchozího režimu Šefčovičovi, anebo systémově mainstreamové právničce, jejíž zásluhy a boj s organizovaným zločinem jsou jen v jejím volebním spotu ?!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-17 17:07
S prichodem Burese do vlady zacina StB (neviditelna, ale vsude pritomna) diktovat BIS co smi a co nesmi zverejnovat!
Sef BIS si ted posypal hlavu popelem a omlouva se za sve vyjadreni. To je skandal!
Z
zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-17 17:08
BIS a novodoba Historie CR:

V zaplave zprav minuleho tydne si malokdo povsiml omluvy sefa BIS Koudelky za jeho vyrok o sovetske verzi vykladu dejin v CR.
Nevim proc se sef BIS omlouva za neco, k cemuz on jiste ma dostatek podkladu!
Trump se nedavno pochvalne vyjadril k praci BIS. Zrejme vsak vyslal tez signal, ze BIS nemuze mluvit o vecech, ktere musi zustat utajeny.

Sametova revoluce v CR v 1989 byla predem naplanovana akce USA a SSSR, zapadajici do predem naplanovaneho vyvoje dejin!
O teto historicke udalosti existuji stale jen "POHADKY o hrdinovi Vaclavovi", ktery bez jedineho vystrelu porazil mocne KGB s StB a KSC!!! V CR vysla pouze 1 kniha Evy Kanturkove - Tajemstvi sametu, ktera byla rychle rozebrana a neni k sehnani.
Proc se BIS nesnazi objasnit alespon tuto historickou udalost?

Pro dalsi vyvoj dejin v CR je dulezite objasneni udalosti z obdobi 1920 - 1990!
Hrozi totiz velke nebezpeci, ze se tento vyvoj bude brzy opakovat!!!
Z
zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-17 18:37
Prezident hodil vidle do soudcovské rady. Byla prý součástí plánu Rychetského s Baxou a Šimíčkem

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-17 18:38
Zemanův expertní tým odmítl soudcovskou radu, zkritizoval soudce

eurozpravy.cz/.../...

__________
Hlavně, že se v nich původně viděl...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-17 18:39
Zemanův expertní tým odmítl nejvyšší soudcovskou radu. Kritizoval i pomalost soudců

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-17 18:39
Nedostatek Zemana spociva v tom, ze neni Gentleman a ze i v pripade pani Caputove se nedokaze chovat jinak, nez jako Putinuv agent na Hrade podporujici verejne - v Moskve vystudovaneho protikandidata, byvaleho clena KSC!
Z

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-18 15:33
SOUCASNA LEGISLATIVA CR (komunisticka legislativa a jeji kontinuita) NENI REFORMOVATELNA:

Po vyhozeni z firmy, politicke strany,..., clovek vetsinou rekne i to, co dosud tajil. Proto jsem si precetl clanek Klause ml..
V nem se zabyva Narizenimi / Smernicemi EU a nakonec uvadi nasledujici:

Česká republika ztrácí den za dnem svou svrchovanost, český parlament z více než poloviny odmávává cizí zákony, které nejsou ve prospěch našich občanů. Je vám to jedno? Mně to vadí strašně.

Jak je z jeho clanku videt, tak ve Snemovne nespal jen stary pan Schwarzenberg ale i mlady pan Klaus.

Je snad ve prospech obcanu CR, ze:

1. je i 30 let po "Revoluci" stale pokracovano v represivnich komunistickych zakonech?
2. jsou vezeni v CR preplnena protipravne uveznenymi osobami? (uvezneni podle platnych, ale od 2004 neucinnych zakonu).
3. Novy obcansky zakonik nerespektuje Umluvu ZLP? (napr. ustanoveni Opatrovnika dospele a pravne zpusobile osobe - je v ostrem rozporu s Clankem 6.3c)
4. jsou otcove po rozvodu diskriminovani tim, ze jim neni umoznena Stridava pece o dite?
5. soudni procesy trvaji desitky let? (ESLP pritom pozaduje maximalni dobu procesu 6 let)
6. pouze v CR plati "posrana" Listina ZLP s komunistickym vykladem? (vsude jinde plati podepsany dokument - Umluva ZLP s jednotnym demokratickym vykladem ESLP).
7. Exekucni zakon/rad nerespektuje zasady Narizeni (ES) Rady c. 805/2004 a obcane konci mnohdy po invazi exekutoru na ulici?
8. dalo by se pokracovat

Dulezity zaver, nejen pro pana Klause:

Jestlize jine staty EU nemaji problemy se zaimplementovanim Smernic EU a CR ma velmi vazne problemy, tak to ukazuje pouze na jedno, ze totiz - SOUCASNA LEGISLATIVA CR (komunisticka legislativa a jeji kontinuita) NENI REFORMOVATELNA (!!!) a proto musi byt co nejrychleji NAHRAZENA Evropskym pravem, zalozenym na Umluve ZLP stejne, jako to maji ostatni Zapadoevropske staty!!!
Je zcela logicke, ze pro nenormalni (komunisticke pravo) je vse normalni (demokraticke pravo) shledavano jako "cizi zakony"!

Pan Klaus by mel vedet, ze se novy "zivotaschopny" DUM neda postavit na nekvalitnich starych zakladech (nejdrive se musi udelat kvalitni zaklady) a ze tato zasada platila, plati a bude platit i pro oblast JUSTICE!!!
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-18 15:34
Vyrok protekcniho politika odstartoval zmenu systemu:

Jakes prohlasil v 7/1989:
„Vždyť ty umělci, kteří to podepsali, žádnej z nás nebere takový platy, prostě, jako berou oni. Dostávám jednou ročně výpis..., seznam těch umělců, kteří dostávají nad těch 100 tisíc korun platu, tedy vydělaji si nad těch 100 tisíc korun. No tak řekněme paní Zagorová, je to milá holka, všechno, no ale ona už tři roky po sobě bere 600 tisíc každý rok. A další ne 600, milión, dva milióny berou, Jandové a jiní, každý rok. Ty náhodou neprotestovali, ale mnozí z těch, kteří se takhle dobře mají, protestovali.“

Klaus ml. prohlasil v 3/2019:
„Mně to připomíná něco jako židovský výbor, jo, když nám řekli, že máme vypravit transport, a my jenom tak jako rozhodujeme, že ty nemocné ženy ještě nepošleme, ty půjdou až příštím vlakem, ale jinak prostě děláme to, co nám řeknou,“

CTK k tomuto vyroku napsala nasledujici:
Poslanec ODS Václav Klaus mladší, který v úterý ve Sněmovně přirovnal schvalování legislativy EU k vypravování židovských transportů, by měl opustit poslanecký klub ODS.

Otazkou ted zustava, ktery system bude nasledovat?! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-25 11:07
Šefčovič věřil v socialismus, byl to zapálený komunista :

www.msn.com/.../ar-BBVbNQC?ocid=spartanntp
__________
Čaputová tak vypadá jako o něco menší zlo - přesto : Jako prezidentku bych ji rozhodně nechtěl. Slováci tak mohou volit buďto špatně, nebo ještě hůř - anebo vůbec.

Řekl bych, že je důstojnější nemít pozici hlavy státu obsazenou, než tam mít takové šašky. (A počkat, až - snad - do té funkce někdo doroste...).

Je jistě velmi zajímavé, ba symbolické, že údajně konzervativní Slovensko s křesťanskou tradicí má na prezidenta dva kandidáty, jednoho horšího než druhého : Ultraliberální právničku bez vztahu k tradicím, anebo komunistu přetaveného v soc. dem.
Znamená to jediné : Že kádrová politika, prosazovaná za komunistů, pokračuje dál, ba možná teprve teď nese svoje ovoce : Pravicoví kandidáti nemají šanci vyrůst, protože už jejich rodiče nedostali žádné nebo mizerné vzdělání. Anebo utekli do zahraničí.
A tak na místě pravice vidíte jen pomatence a kašpárky, které nikdo rozumný volit nebude (viz Kotleba nebo Harabín) - a na první pohled každý pozná, že i když ti levicoví nemají s tradicí nic společného a pocházejí ze zcela nevhodných prostředí, přeci jen jsou to aspoň vzdělané osobnosti schopné vystupování na úrovni.
Dědictví 40-ti let komunismu a 30-ti let postkomunismu... Bohužel.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-25 12:26
Věřím v budování socialismu, psal Šefčovič, když chtěl na jaře 1989 do KSČ

idnes.cz/.../...
_________
Na jaře 1989 mohl chtít do KSČ jedině debil, nebo bezcharakterní prospěchář.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.