Faltýnek : Klame tělem

Jeho "vysvětlení" v parlamentu může považovat za vysvětlení asi jen on sám a Babiš. 

 

 Přitom právě Faltýnek měl pověst vcelku inteligentního člověka, který jako jisté tykadlo s citem a odhadem pro situaci vede ANO vůbec někam, protože jinak by to byla banda potácejících se budižkničemů od ničeho k ničemu. 

Přiznám se, že právě jeho vystoupení v parlamentu stran jeho podivných schůzek s Kapschem, alespoň mě osobně o tuto jeho iluzi zcela připravilo, protože to, co předvedl, byla neskutečná ubohost - a v konečném důsledku - vlastně i přiznání. 

Bláboly o tom, že je to "politický boj", nemohou obstát ve světle skutečností, že se zjevně zcela mimo svoje oficiální kompetence a pravomoci schází se zástupci cizí firmy, která u nás má právě zatraceně želízko v ohni, a tudíž i zájem lobbovat za svoje vítězství. 

Proti lobbingu ještě nic, tohle už je ovšem dávno za jeho hranicí - a není to žádný lobbing, ale docela obyčejné mafiánské schůzky, kterých by se slušná firma ani neměla účastnit, zisk nezisk - protože pověst má jen jednu. 

Samozřejmě, že v politice je všechno politický boj - a zvláště, když protivníkovi nahraje na smeč tím, že se potajmu a mimo pověření schází se zástupci firmy, jež zde má miliardové zájmy v prohraném tendru. 

Myslím, že by Faltýnkovi jeho přitroublý úsměv rychle zmizel ze rtů, kdyby ho bez okolků obvinili z organizování korupce (tedy nikoliv jen korupce prosté)  - a strčili do vazby, přičemž důvody by zde rozhodně byly, stejně jako u jeho stranického šéfa. 

A pak mohou z Ruzyně nebo z Bohunic křičet o "politickém boji".

Ten totiž neznamená, že si mohou beztrestně dělat, co se jim zlíbí, hrát si se státem a jeho zájmy jako se svou firmou - či s krabičkou sirek - a když je někdo chytne u zjevné a prokazatelné trestné činnosti, tak začít vykřikovat o politickém boji. 

Jestli něco Faltýnek svým vystoupením prokázal, pak bezesporu to, že tzv. protikorupční hnutí ANO je ve skutečnosti nejen nejzkorumpovanější současnou politickou stranou, ale také šiřitelem a distributorem korupce, a to v mezinárodní součinnosti a na vládní úrovni. 

Stranický šéf Babiš se vrátil z návštěvy USA, kam Trumpovi zavezl cenné a krásné dary (vykládanou pistoli a granátové šperky pro jeho manželku) - za což dostal sportovní tričko. 

Výmluvný symbol, nakolik si ho Američané cení - a nakolik si cení i současné české vlády a spolupráce s ní. 

Být Trumpem, asi bych mu ty skvělé dárky vrátil - s tím, že jsou sice hezké, ale že je mu současně známo, že estébáci, pokud ptáčka lapali, tak rozhodně netrpěli nevkusem, ba ani nikdy nešetřili, natož na takovéto - nejvyšší možné -  úrovni. 

 A abychom byli úplní - pak tu máme ministra bez koncepce Kněžínka. Z téhož hnutí. Také se blýsknul.

Ten - světe, div se - dovedl ad absurdum úvahy feministek o vymáhání výživného - a usoudil, že když se dají odebírat řidičáky, tak proč by se nedaly odebírat i zbrojní průkazy a rybářské lístky. 

A třeba taky lístky na ples, co říkáte, pane ministře ? Nebo do kina ! Nebo do bazénu ! 

Přece kdo má na bazén - musí mít i na výživné, nemyslíte ? 

A co takhle rovnou odebírat občanské průkazy - a zbavovat dotyčné svéprávnosti, s tím, že dokud nezaplatí, tak svéprávnosti nenabydou ?! 

A pak je zavírat do ústavů pro nesvéprávné … vlastně - to už jsme zase na začátku, že ? Tedy u toho, že se tzv. neplatiči zavírali - a zavírají - do vězení - a houby to komu pomůže, akorát to stát musí platit, že ? 

Jestli tento nesympatický diletant s krysím pohledem, zjevně bez jakékoliv koncepce (kromě snahy udržet se sám nahoře), něco nade vší pochybnost prokázal - pak to, že jeho - estébácké - hnutí se nezastaví před ničím, že mu nic není svaté a pokud jde o základní lidská práva, vůbec neví naprostá většina tohoto póvlu, co to vlastně je. 

Konečně, estébáci si s nimi nikdy hlavu přece nelámali - tak proč nyní, že ? 

Ještě by mě, pane bezkoncepční ministře, zajímalo : Ten, kdo nezaplatí 120 tisíc výživného měsíčně, jako třeba Řepka, je taky grázl a neplatič - a napřed ho zavřete do basy, pak mu zabavíte řidičák, zbrojní průkaz, rybářský lístek, pak asi i občanku a rodný list ?! 

Víte co, pane ministře ? Vy jste vlastně - už svou přirozeností :  Neskutečné prase !! Víte to ?!! 

______________

_______________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-18 16:09
Neplacení výživného je jeden z nejčastějších trestných činů v ČR

idnes.cz/.../...
__________
Jinými slovy : Pokud by se tento trestný čin zrušil - půlka justice a dvě třetiny policajtů jsou v tu ránu nadbyteční.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-18 17:14
Jirko,
rozjíždíš to čím dál lepší, jen vydržet s dechem
( a ubránit archiv !).

F
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-18 18:44
Neplatis - neridis.
Platis - prichazis k neustalym soudnim rizenim, pozadujicim zvyseni vyzivneho! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-18 18:46
Hamacek a jeho prognoza:

Hamacek uz dnes vi kolik bude neplaticu alimentu v roce 2021!
Jen aby se chlapec neprepocital.
Z

„Zákon o zálohovaném výživném vzejde v platnost tak, že od příštího roku se zpřísní podmínky neplatičů výživného a od roku 2021 vejde v platnost tzv. zálohované výživné, které nepřesáhne v nákladech pro státní rozpočet částku 1,2 miliardy korun,” komentoval shodu předseda ČSSD Jan Hamáček.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-18 18:47
Pracující vězni by od roku 2020 mohli dostat o 1200 korun víc

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-03-19 08:41
CR je pingpongovym mickem hry mezi USA a SSSR/ Rusko:

Od 1948 do 1989 byl micek na strane SSSR.
Od 1989 do .... je micek na strane USA/ EU.

Po roce 1989 se deti uci ve skole "Pohadku o statecnem Vaclavovi" a je ukolem soucasnych historiku, aby si vyzadali od BIS dosud utajovane materialy k pozadi tzv. Sametove revoluce 1989, aby se deti ve skole konecne mohli ucit fakta a ne pouze pohadky!
Mala zminka o pozadi Sametu je v knize Evy Kanturkove - Tajemstvi sametu, ktera vsak neni k sehnani.

BIS se dnes nemusi omlouvat za drive zverejneny vyrok o vyuce sovetske verze dejin na skolach v CR. Tento vyrok byl vystizny!
V. Klaus ml. jiz totiz neni predsedou skolskeho vyboru ve Snemovne, ktery se proti tomuto vyroku ohradil (z pochopitelnych duvodu)!

Jen objasneni dejin zabrani nebezpecnemu prechodu soucasne demokracie k totalitnimu rezimu (Komunismus / Fasismus) v CR!!!
Z
zpravy.aktualne.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.