Právo normálně bývá minimem slušného,

nikoliv maximem neslušného. Volopich a spol. - lidské hyeny přesně v duchu plzeňské justice. 

Reportáž ČT o Volopichově advokátní kanceláři, ždímající  z nemajetných dětí desetitisícové tučné zisky za morálně zcela zavrženíhodného pozadí, upozornila hned na několik - zcela zásadních - problémů, často i těch, které vůbec nezmiňuje. 

Tak především : Ne zrovna náhodou se tyto příběhy odehrávají v Plzni, městě s nejděsivější justicí - kterou, kdo poznal, nezapomene - a rád si kdykoliv odplivne, včetně neméně děsivých tamních právníků, reprezentujících v podstatě zcela amorální lidskou spodinu a špínu, od které se ovšem něčím výrazně liší - tím, že zatímco spodina bývá na okraji společnosti, tihle grázlové o ní naopak rozhodují. 

Ne náhodou pohledávky Dopravního podniku vymáhá zrovna AK Volopich a spol. - aneb : Chamtivci se sešli. Chamtivec Volopich, vydírající bezbranné děti - a jeho neméně hrabivá tuzexová fiflena, hrající si ráda na dobrodiní a dobročinnost. Svůj k svému. Jednou se ti dva kvůli mamonu sežerou, pokud se tak už neděje teď. 

Komentář televize k tomu opravdu seděl : Kdyby namísto tvz. "dobročinnosti" alespoň zanechali vydírání bezbranných dětí, udělali by oba mnohem lépe... 

ČT jasně zdokumentovala, jak Volopich lže a zapírá, až se mu od huby práší....

Nutno se ptát : A to je jako normální ?? Takhle se chová advokát ?? A takhle MÁ vypadat a chovat se ?? 

Jak to, že ho jenom za tohle IHNED nevyloučili z ČAKu, který by přece měl dbát na (dobrou) profesní úroveň a (dobrou) pověst advokátů... 

Je sice velmi chvályhodné, že ČT apeluje na advokáty, aby "dobrovolně" zanechali své hamižnosti, hrabivosti a chování hyen - alespoň vůči nevinným dětem - ale na druhé straně : Jak to, že jim v tom nebrání nic jiného, než právě a jedině ten nezávazný a nevynutitelný apel médií ?? 

Jak to, že oficiální právo něco takového klidně umožňuje ?? 

Říkávalo se - a správně - že ne všechno, co je amorální, je i trestné, tedy v rozporu se zákonem, že právo nemůže všechno zlo podchytit, a tak podchycuje alespoň to nejdůležitější. Tedy - že je minimem slušnosti. 

Ale tady - vidíme - PRAVÝ OPAK !!! 

Tady se někdo chová jako naprostá hyena - a nejen že právo nepřekračuje, ale je pořád v pohodě v jeho normě !!! 

Jinými slovy : Oficiální právo u nás umožňuje a legalizuje, aby se jisté profesní skupiny  chovaly LEGÁLNĚ jako naprosté hyeny - a pokud jim někdo hlasitě nepřipomene, že se právě jako hyeny chovají - a neudělá jim veřejnou ostudu - tak jim v tom vůbec nic nebrání !!! 

Je to přesně totéž - jako byly za nacistů norimberské zákony, a nakonec i plynové komory - kdy dotyční v dané chvíli a na daném místě sice platné zákony neporušovali, ba často naopak - je naplňovali -  přesto po válce stanuli, nebo měli stanout, před mimořádnými válečnými soudy pro zjevné válečné zločiny. 

Což je nakonec - alespoň z právního pohledu (nikoliv lidského) - poněkud paradoxní, neboť základní právní zásada přece stanoví, že nikdo nemůže být trestán za něco, co v době a místě spáchání skutku nebylo trestné a co tehdejší a tamní zákony umožňovaly. 

Oba tyto případy a obě tyto právní situace svědčí o jediném : Psané zákony té které doby jsou jen nedokonalou pomůckou k výkonu vyšší spravedlnosti, spravedlnosti Boží, jejímž základním vodítkem je Desatero. A to jasně praví : Nezabiješ, nepokradeš... Alespoň toto. 

A můžete si vraždu či krádež stokrát oficiálně zlegalizovat, beztak každý bude i nadále vědět, že jsou to stejně hanebné a hnusné činy proti podstatě lidskosti, a nejsou-li trestné zrovna teď a tady, dojdou pachatelé potrestání rozhodně v nedaleké budoucnosti, lhostejno kde. Prostě je - zkrátka - "nečeká klidné stáří..."

Nad čím bychom se ale měli všichni akutně a velmi intenzivně zamyslet - je to, jak je možné, že naše současné platné zákony začínají - alespoň v některých oblastech, a u exekucí především - nápadně připomínat zákony norimberské, za jejichž uplatnění byli následně nejen jejich tvůrci, ale i všichni vykonavatelé prohlášeni zpětně za válečné zločince a postaveni před poválečné soudy ??? 

A - čeká to autory těch současných hyenistických legislativních paskvilů, umožňujících, aby z údajného dluhu tří stovek byly najednou nikdy nesplatitelné statisíce a zabavené domy a práce celých předchozích generací, rovněž ?? 

Víme jedno : Čeká. Protože je to proti základnímu pojmu a definici spravedlnosti.

Otázkou jenom je, jak rychle... 

 https://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/219452801100414/video/688370

 

________________

________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-15 19:35
Soudci komunisti a Bozi spravedlnost, to prece nejde dohromady! Z.
____________
S nacistickejma soudcema to taky nešlo dohromady. Proto je taky označili za válečný zločince.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-16 07:30
Pirati a SdEU:

Pirati se mohou obratit na SdEU, ale ma to jeden hacek.
Na SdEU se lze obratit prostrednictvim EK a v EK je komisarkou pro justici - Jourova.
Nedokazu si predstavit, ze by Jourova souhlasila s uvadenymi duvody a zaslala vec k SdEU!
Z
eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-16 12:37
hrabivá tuzexová fiflena

Vážený pane inženýre,

musíte hned všechny urážet?
Mgr. Andrea Verešová je právničkou, absolventkou Právnické fakulty Západočeské univezity v Plzni!

koktail.pravda.sk/.../...
__________
No - právě !
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-17 17:47
Jan Kočka (†28): Pohřeb, jaký jste ještě neviděli! Verešová jako z Kmotra...

ahaonline.cz/.../...
__________
Ochránkyně práv dětí... Co jim zakládá na ochranu nadace... Hlavně pak práva platit nesmyslné dluhy - jejímu manželovi.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.