Budete vhozeni do jednoho pytle

Útoky na katolické kostely v den Hodu Božího velikonočního, největšího křesťanského svátku v roce, na Ceylonu jsou prý odvetou za masakr muslimů v novozélandském Christchurchi… 

 Přitom sotva co je křesťanům vzdálenější nežli terorismus, nota bene terorismus vůči zjevně nevinným lidem. 

Odnesli to tedy ti nepraví. 

Když už bych se chtěl pomstít za masakr muslimů na Novém Zélandě, asi bych uvažoval hlavně o pachateli - co je zač, z jakých poměrů pochází, co vyznává - a podle toho bych případný útok zaměřil a směřoval. 

A skoro s jistotou bych zjistil, že pachatel z Christchurch s křesťanstvím nejspíš nemá společného nic, snad vyjma křtu, který ovšem pravděpodobně utrpěl v kojeneckém věku, a tedy bez vlastního přičinění a vůle. 

Když už bych se chtěl pomstít za mrtvé muslimy z Christchurch, asi bych si hleděl hlavně různých v podtextu rasistických bělošských spolků a dále osob se sklony k násilí a kultu síly.

To ale rozhodně není ani jedna z křesťanských organizací. Ty vyznávají totiž zcela jiné hodnoty. 

Co z toho plyne ? 

Buďto jsou muslimové natolik hloupí, že nejsou schopni ani těchto prostých úvah, jež napadnou automaticky každého, anebo - vraždili z jiných důvodů. A Christchurch bylo jen vítanou záminkou... 

Vsadím se, že - to druhé je správně. 

Přesto : pokusme se rozklíčovat tok myšlenek pachatelů masových vražd nevinných křesťanů. 

Křesťanství je pro ně zjevně nenáviděným symbolem stejně nenáviděného Západu. 

Vůbec  je nezajímá, že v nemalém počtu kdysi většinově křesťanských zemí, především evropských, dnes tvoří křesťané menšinu, někdy dokonce vcelku i mizivou menšinu. 

Opravdu - tvoří ??! 

Je křesťanem ten, kdo je zapsán v nějaké křesťanské církvi a chodí každou neděli do kostela - nebo i ten, kdo slaví v prosinci Mikuláše a tři týdny na to i Vánoce s Ježíškovou nadílkou ? Případně ten, kdo chodí o velikonočním pondělí s pomlázkou ?? (Protože ta je od křesťanských svátků Velikonoc a vzkříšení Ježíše Krista samozřejmě naprosto neoddělitelná). 

Ono nám, Čechům, to připadá jako samozřejmost - třeba Vánoce - ale - není. A přijdete na to, když pak vidíte smíšená manželství, kde manželka - Češka - obvykle v zápalu vdávadla do ciziny, lehkomyslně slíbila, že bude sledovat víru svého muže - a pak se nestačí divit, že to také znamená - už nikdy neuvidět na Vánoce stromeček a nikdy na něm  nezapalovat svíčky. Tedy - minimálně po dobu trvání manželství. 

Co z toho plyne ? 

To, že JSME KŘESŤANSKÁ ZEMĚ, že i naprostá většina těch, co se oficiálně vydávají za občany "bez vyznání", ve skutečnosti křesťany jsou, jenom o tom neví - a neuvědomují si to. Alespoň ne naplno. 

Dějiny křesťanství - jsou v podstatě dějinami středověké Evropy, a to až do 18. století. Křesťanství je naší historií, naší tradicí, naším cítěním. Ten, kdo je nemá - je vlastně nešťastný člověk, protože člověk bez domova. Bez kořenů. Nemůže pak rozumět tomu, co se kolem něj děje a proč se to děje - byť třeba bytostně cítí, jak je mu to blízké. 

Proč o tom píši ? 

Protože ač si to neuvědomují naši tzv. nevěřící - o to razantněji si to za ně uvědomují militantní muslimové, kteří je stejně nakonec hodí do jednoho pytle, často už jen proto, že mají bílou kůži a pocházejí z Evropy. 

Až na vás někde na pláži kdesi v exotickém ráji poběží přičmoudlý fanatik omotaný výbušnými pásy - pak i vám dojde, že jste - křesťané. 

Možná proto bude lépe, když se sami začnete zajímat o své kořeny a svůj původ - a to i dřív, než vám je prozradí fanatik, co se vám přišel pomstít za všechny domnělé i skutečné křivdy jeho světa. 

Možná vám to i něco přinese : Třeba i hrdost, kterou jste dosud postrádali... Hrdost na neskutečné dílo svých křesťanských předků, kteří vám zanechali odkaz v oblasti duchovní i materiální, o němž se jiným civilizacím ani nesní. 

Neboť křesťanství se stalo symbolem úspěšného Západu, stejně jako machometánství symptomem nevzdělanosti, kulturní zaostalosti a bídy. Všude po světě. 

No - a vidíte, přeci jen se pomalu dostaneme ke skutečnému motivu masových vražd na Velikonoční neděli z Ceylonu. 

Protože tím motivem není žádná odplata za cokoliv - ale docela obyčejný výlev komplexů méněcennosti, vědomí, že oni nikdy nebudou tak bohatí a úspěšní, jako jste vy, že už nikdy nedoženou to dílo stovek generací, jehož výsledků a plodů my dnes spokojeně užíváme, aniž si to často uvědomujeme. 

A tedy - docela obyčejná lidská závist, a z ní pramenící, ještě její ošklivější sestra -  nenávist. 

Nic z toho není křesťanům vzdálenější. Přesto po stovkách na Ceylonu umírali - právě oni. 

A nic z toho současně není jednodušším (a věrohodnějším) vysvětlením kriminálních deliktů všude po světě - bez rozdílu rasy, kultury a přesvědčení... 

___________

___________

 

 

____________

____________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-23 16:11
9. rota ruské armády : Islám.

www.youtube.com/watch?v=IS0nQNL55S4#t=37m27s
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-04-23 16:16
Poslanci potvrdili zdanění náhrad za církevní restituce. Přehlasovali senátní veto

ct24.ceskatelevize.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.