Demonstrace za nezávislou justici

vypadají zcela jinak než naprosto bezobsažné mítinky organizované Minářem a spol. A protože je dobře stanovit, jak, uděláme to. Už proto, aby Minář a spol. věděli, jak jsou neskutečně hloupí a trapní, když požadují odchod Benešové s naivní představou, že tím se všechno řeší... 

Od negativního k pozitivnímu : 

Negativní - to je to, proč jsou Minářovy mítinky zcela špatné, bezobsažné, mylně orientované i proklamované - a hlavně, k smíchu pro ty, proti kterým jsou údajně namířeny… 

Minář a spol nemají nejmenší potuchy o tom, co představuje a v jakém stavu je současná justice, nemají s ní nejmenší zkušenosti, ani žádnou odbornou analýzu - a proto uvěřili naivním blábolům z médií, že je to "nezávislá justice". 

Přičemž : ČR od pádu komunismu nikdy žádnou justiční reformu neprovedla, justice zůstala, jak byla za komunistů. Za komunistů byla poslušnou služkou vládnoucí strany, naprostá většina soudců byli členy KSČ - tedy té strany, která byla parlamentem označena za odsouzeníhodnou a zavrženíhodnou a její systém, který zde vládnul, za násilnický, protidemokratický a protilidový. 

Titíž soudci - bez jakékoliv změny - jsou hlupáky typu Mináře mávnutím proutku vydáváni za "nezávislou justici" a "oporu demokracie".

Vrchní soudy, které chce Benešová zrušit, a stejně tak Vrchní státní zastupitelství, byly a jsou usazeninou justiční žumpy v té nejhorší podobě. Tedy tím nejhorším z nejhoršího. 

Na Vrchní soudy byla po revoluci uklizena ta nejhorší pakáž z Nejvyššího soudu ČR, lidé, kteří nejen že komunistickému teroru přisluhovali, ale kteří ho iniciativně a sami organizovali. 

Zhruba před 13-ti lety probleskla informace - ihned ze všech médií vyretušovaná - že positivní lustrační osvědčení má - tedy jasnými konfidenty StB bylo -  v té době 70% soudců Vrchního soudu v Praze. Nedělejme si iluzi o tom, že v Olomouci by to bylo o mnoho lepší. 

Především tyto soudy představují to nejreakčnější, co v justici dnes je. Pro připomenutí : Stačí se podívat, jak Lněnička soudil Nečesaného, nebo Pavel Zelenka naopak zrušil rozsudek nad Rathem - evidentně v rozporu se vším, co sám do té doby rozhodoval. To z Vrchního soudu v Praze je soudce Elischer, ke kterému chodili Vietnamci s igelitkami bankovek až do soudní  kanceláře... 

Pravda, nedělejme si iluzi, že to je ten důvod, proč by je chtěla Benešová zrušit, na druhé straně je neskutečná hloupost za tyhle estébácké grázly demonstrovat a ještě je vydávat za "nezávislou justici" a svoje demonstrace za "boj za demokracii".

Rozsudky těchto soudů jsou často nejen výsměchem základním pojmům spravedlnosti, ale i přímo otevřenými útoky na lidská práva a majetky těch, kteří se odvážili justici jakkoliv kritizovat. 

Odchodem Marie Benešové se v justici nic neřeší, koncepčně ji již celá léta neřídí nikdo, soudci si dělají, co chtějí, ač je nikdo nevolil, a hnutí ANO je natolik diletantským, buranským hnutím, že o justici a její nápravě nemá ani nejmenší představu, natož pak lidi, kteří by ji byli schopni zrealizovat. 

Já být osobně Babišem, tak Benešovou - po nějakém měsíci demonstrací - s klidem odvolám, protože na chodu justice, natož pak na jeho osobním případu, se vůbec nic nezmění - a ještě bude z hodiny na hodinu hvězdou davu, že vyhověl jeho požadavkům. 

A teď to positivní - tedy jak by ty demonstrace vypadat měly, resp. jak nutně musí vypadat demonstrace za nezávislou, demokratickou justici - o které v ČR dodnes není ani vidu, ani slechu a které je ČR stejně vzdálena jako v listopadu 1989. 

Justice demokratického státu především zavádí do struktury justice zásadní demokratické prvky, tedy především volby soudců a státních zástupců. S tím, pochopitelně, souvisí i omezení jejich funkčního období, které by mělo být naprostou samozřejmostí, nejdéle na 6 let (jako senátoři). 

Není nic horšího nežli je současný stav - mimochodem typický pro všechny totalitní státy a režimy, včetně, samozřejmě, fašistického Německa - totiž že soudci se nevolí, nýbrž si je najmenuje momentálně vládnoucí moc - a ti pak mají nejen naprosto nehorázně vysoké platy (aby byli snázeji ochotní k jakémukoliv svinstvu), ale také zaručené doživotní působení - aby nemuseli mít strach, že se ze svých svinstev někdy budou muset komukoliv zodpovídat. 

Dalším důležitým demokratickým prvkem v  chodu justice jsou občanské soudní poroty, známé u nás nejen z amerických filmů, ale i z demokratických období naší nedávné historie, tedy především z 1. republiky, ale i z posledního století rakouského císařství (neboť i to bylo, k úžasu jistě mnohých, demokratickým státem, a to rozhodně mnohem demokratičtějším nežli je současná ČR). 

Tedy teprve až budou požadavky demonstrantů minimálně tohoto typu - tedy pravidelné a všeobecné volby soudců a státních zástupců a zavedení občanských soudních porot - pak lze mluvit o demonstracích za "nezávislou, demokratickou justici" - a také uvidíte, jak pak rychle zamrzne úsměv na tváři jak Benešové, tak především Babišovi. 

Protože pak pochopí, že tady "končí sranda" a začíná "jít do tuhého" - a že nezkušený a naivní mladíček, který demonstrace svolává a pro nějž dnes - právem - mají jen shovívavý úsměv, se stává nebezpečným hráčem a partnerem na šachovém poli. 

A k tomu, jaký propastný rozdíl je mezi demokratickou justicí a převážně estébáckou svoločí, jež dnes vede, organizuje a řídí justici v ČR, nám poslouží mail jednoho z našich čtenářů (pana Z.), který specifikoval Desatero pro jednu z nejkřiklavějších oblastí dnešní justice - totiž exekuční řízení a exekutory. 

A ti, kdož již mají s exekucemi a exekutory u nás svoje zkušenosti, a není jich málo - nechť si srovnají v hlavě ten nebetyčný a do očí na první pohled bijící rozdíl : 

"DESATERO" (demokratické) Exekuce.

1. Dluznik obdrzi dopis od veritele.
2. Kdyz podle dopisu nezaplati, nasleduje 1. upominka.
3. Kdyz nereaguje na 1. upominku, tak nasleduje 2. upominka.
4. Kdyz nereaguje na 2. upominku, tak nasleduje dopis veritele s hrozbou predani veci pravnikovi.
5. Dopis od pravnika veritele s lhutou na zaplaceni.
6. Pravnik dava vec k soudu.
7. Soud rozhodne a zasle dluznikovi Vyzvu s terminem k zaplaceni.
8. Exekutor je zamestnanec soudu(urednicek) a z povereni soudu navstivi osobne dluznika.
9. Exekutor predava vysledek jeho osobniho jednani s dluznikem k soudu a soud stanovi posledni termin na zaplaceni.
10. Kdyz dluznik nezaplati, tak je mu zablokovano pouze jedno konto u banky, ktere ma vyssi zustatek nez je dluzna castka.
(Majetek dluznika neni v teto fazi dotcen. Dulezite je, ze dluznik MUZE dal "fungovat" a platit sve pohledavky u jinych organizaci!)

 

 Připomenu, že ještě do velmi nedávna u nás probíhala exekuce tak, že "oprávněný" nebyl vůbec povinen dlužníka jakkoliv vyzvat či upozornit - má to přece vědět sám, že ?! - prostě mu jednoho ošklivého rána vtrhlo do bytu (nebo domu) komando lupičů, krytých zákonem, kteří pobrali, co jim pod ruku přišlo  - zcela lhostejno, komu ty věci vůbec patří (exekutor má přece vždycky pravdu a pokud nejsou povinného, nechť si ti ostatní podávají vylučovací žaloby, platí soudní poplatky - a užijí si toho, co to je vzpěčovat se státní moci, která se jim bude smát do obličeje - ač sami se ničím neprovinili, ba ani dluhem ne), a pokud měl dlužník nějaká konta, mohl na ně - rázem - zapomenout na všechna, i kdyby zůstatek na nich představoval stonásobek dlužné částky - a pokud měl nějaké nemovitosti, tak ty byly minimálně obstaveny šmahem rovněž všechny - v celkové hodnotě běžně i stonásobků dlužné částky. 

Tak takový je - jen pro úvahu demonstrantů - rozdíl mezi demokratickou - a estébáckou justicí. 

Asi stejný, jako mezi demokracií a fašismem. 

Hlupáci na náměstích, kteří naletěli Minářovi, vykřikují, že chtějí "nezávislou demokratickou justici", a přitom demonstrují za tu fašistickou. I když ani ta často nebyla tak zrůdná,  ba ctila jistá pravidla, na rozdíl do práva džungle justice, řízené estébáky. 

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-19 10:02
Justiční mafie je konečně v kompletní sestavě, tak proč to divadlo, když všichni jmenovaní na vysokých postech justice jsou účelově dosazeni, aby chránili vládnoucí zločince.
Jen tak na okraj. Jaké změny lze očekávat od staré vyhaslé bolševické mafiánské struktury z rudého Kladna?
Čtyři roky o ničem. J.K.

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-19 10:02
A kdo jsou právní zástupci Bureše? J.K.

search.seznam.cz/.../
forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-19 10:55
Do teto rubriky by patril tez clanek o stale rostoucim poctu nejchudsich duchodcu.
Neni to nic, cim by se mohla chlubit Buresova vlada!
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-19 10:57
"Hranice příjmové chudoby pro samotného člověka loni v ČR činila 11 963 korun, letos bude o něco vyšší."


A co 2.200,- Kč pro dlouhodobě nezaměstnané ??? To je co ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-19 11:03
I za Havla se jezdilo za soudci konzultovat, říká ministryně Marie Benešová

Zdroj: denik.cz/.../...
____________
O tom si dovolím vůbec nepochybovat... Havel, resp. jeho Dáša, si z milostí udělali výnosný byznys : Milost vyřídíme - když přispějete na Dášinu nadaci... Podle toho, jak moc milost chcete, podle toho přispějte...
Slyšel jsem o tom - i v kriminálech - celé story...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-19 17:11
JEDEN DEN VOLEB !!

KONEČNĚ !!!

ČT hovoří o tom, že MV přišlo s návrhem změny volebního zákona, že se - konečně - jako všude jinde v Evropě - bude volit jeden den, namísto dvou.

ČR byla se dvěma volebními dny naprostou raritou a unikátem.

Vzpomeňme Karla Berku a jeho hnutí "Občané za svá práva", který toto prosazoval už dobře před deseti lety - bez sebemenší odezvy tehdejších státních orgánů.

Asi stejně jako my zrušení § 213.

Jestliže státní orgány o tom dnes mluví, snadno si občan spočítá, jaké zpoždění mají za našimi občanskými hnutími a sdruženími : My tvrdíme, že minimálně 15 let.

Někdo by měl za toto zpoždění nést odpovědnost a vysvětlit je prostým občanům.

Proč - díky hlouposti a nadutosti několika tupců z MV či jiných státních orgánů - musíme být ve všem poslední...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-19 18:35
Řídit stát jako firmu. J.K.

forum24.cz/.../

Estébáku Andreji, už tě nikde nechtějí. J.K.

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-19 18:35
V Litomyšli ho nechtěli, tak jel do Žamberka…

denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-20 05:41
A potom, odkud to k nám přišlo...

Vrah Gennadyj Mikhaševič byl v Bělorusku zatčen v roce 1985. Přiznal se k více než 40 vraždám, které spáchal v letech 1971 až 1985. Za některé tyto vraždy byl ale už předtím popraven někdo jiný.

seznamzpravy.cz/.../...

Ještě že jim u nás právo vraždit justicí nevinné sebrali...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-20 05:43
Valkova a Exekuce v CR:

Valkova byla ministryni spravedlnosti a mela dokonce pobyt v Nemecku.
Ona se mela zajimat o procesni rizeni v Nemecku a jinde v zapadni (civilizovane) EU a pote v CR zmenit zakony podle nejakeho z techto modelu a podle zasad Narizeni (ES) Rady k Exekucim c. 805/2004! CR uz od roku 2004 ztratila 15 let vyvoje v legislative!

Kdyz funguje jinde v EU Exekuce bez Exekutorske komory a tlupy exekutoru, tak by to prece melo jit i v CR.
Zde je ten nejvetsi problem. To by totiz prisli lupici o velmi lukrativni praci a politici o zpusob, jak na teto velke loupezi na obcanech jeste profitovat!
Ted je Valkova zmocnenkyni pro lidska prava v CR a mela by se starat o zmirneni chudoby exekucemi ozabracenych duchodcu.
Veri snad nekdo, ze je s Valkovou (Benesovou,...) mozna nejaka zmena?
Dokud nebude nahrazena "posrana" Listina ZLP podepsanou Umluvou ZLP, tak se nic pozitivniho v CR nezmeni!!!
____________
Ono by to samozřejmě šlo i bez tlupy exekutorů, jenže by zájmové skupiny přestaly vydělávat miliony na podporu volebních fondů. Především ODS.
0 # Saxána 2019-05-20 06:58
Otázka k tomu positivnímu: Kdo by soudce a státní zástupce měl volit?
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-20 07:04
Ti, kdo by na tom soudu měli právní zájem...Prostě by se přihlásili, že volit chtějí. Plus občané daného města, kde soud je, automaticky všichni.
0 # Saxána 2019-05-20 08:42
Rudé Kladno by tak mohlo ale svou justici zvolit "následnickou". Ta energie je zde významná.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-20 11:45
Rudé Kladno ať si zvolí, co chce. Na kladenském soudu mám zájem i já, i já jsem si ho užil, a já určitě rudě volit nebudu.
Ostatně, Nymburk nemá pověst o mnoho lepší, Kolín třeba - jako město - má, ale podívejte se, jaký je tam soud - takže jenom tím rudnutím to nebude.
0 # Tomáš Jadlovský 2019-05-20 08:59
Pro čtenáře K 213 z Arménie - Jak mají hrdí a sebevědomí občané reagovat na výstřelky justiční mafie. V sobotu pustil soud na svobodu bývalého prezidenta Kočarjana, zodpovědného za někdejší krvavé potlačení demonstrací proti němu (včetně několika mrtvých) a dnes se po celé zemi spontánně blokují soudní budovy. Narozdíl od pražských prosťáčků Arméni vědí, že justice byla, je a bude služkou těch, kdo je najmenoval do doživotních funkcí.

www.panarmenian.net/eng/news/268954/
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-20 11:43
To je holt ten problém : Že tady ti naivové na sobě nechají dříví štípat - a ještě budou demonstrovat za své věznitele...
To prostě zůstává rozum stát. A proto je taky justice pořád tak drzá...
0 # Tomáš Jadlovský 2019-05-20 14:00
A odpoledne to má pokračování. V Arménii jsou nařízeny prověrky všech soudců. Zkoumat se budou politické a majetkové vazby a podržte se, soudci, kteří vynesli rozsudky, později označené ESLP za porušení práv, se budou pakovat z justice. Dokážete si něco takového představit v české banánovce? Tam se takovým šmejdům zvýší plat a jede se dál.

www.panarmenian.net/eng/news/268978/
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-20 11:47
„O nové vládě? Přemýšlím, jak to podat,“ zamyslel se sportovec. „Já si myslím, že si z nás asi dělají p*del, když to takhle musím říct. Když si vezmu, co se tady děje… Od pana prezidenta až po pana premiéra,“ vysvětloval Voráček.

Zdroj: globe24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-20 11:48
Kdypak budou veprove hody?
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-20 11:49
Naklady na Exekuci v CR a EU:

V EU se pohybuji naklady na exekuci mezi 2-3%.
V CR je to vice nez 10%!
Z takovehoto procentniho rozdilu se pak uzivi cela Exekutorska komora a exekutori se sami mohou podilet na financovani volebnich kampani politickych stran, ktere takoveto zkurvene zakony vydaly!

Politici proto vymysly nove a nove zpusoby, jak pripravit pudu pro jejich exekutory.
Poslednim zpusobem je rozhodnuti vlady o prevzeti dluhu za neplnolete deti jejich rodici. (Dite si nakoupi, nezaplati a rodic je v exekuci)!
Mafie se vzdy ridila heslem - Ruka ruku myje!!!
________
V ČR jsou náklady na exekuci tisíce procent !! Jinak by to nebyl takový byznys. Kdyby byly 10% … to by byl stanovený cíl, o který usilujeme. A v tu ránu by veškerý exekutorský obchod a el dorádo skončily.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-20 15:02
Řídí stát jako dojnou krávu, nepíší o tom ani v Rudém právu. J.K.

forum24.cz/.../

forum24.cz/.../

Můj hlavní úkol jako premiéra ČR je bojovat za evropské dotace pro Agrofert. J.K.

forum24.cz/.../

Nové koště zřejmě dobře mete. J.K.

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-20 15:03
NÁS NEPODOJÍŠ !!

Na posledni demonstraci s Minarem bylo slyset prihlouple skandovani "Nas neodvolas".

Nebylo by lepsi, vzhledem k nakladum exekuce v CR, na zitrejsi demonstraci skandovat: Nas nepodojis, Nejsme dojna krava, atd.?
Tak by vznikla demonstrace se smysluplnym obsahem!!! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-20 19:44
Toto jsou chrudimští znalci nezávislé justice. Mnou vylepené letáky o ovládnutí této země policejně justiční mafií a následné akce na moji podporu občanským sdružením K 213 před deseti lety je neoslovily.
Možná jednou vystřízliví, až poznají tu na ničem nezávislou mafii na vlastní kůži. J.K.

chrudimskenoviny.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-20 19:50
www.ceskatelevize.cz/.../65942-bez-trestu

Tady se podívejte na na ničem nezávislou justici... :cry:

Skutky se staly, tak, jak byly popsány v obžalobě - ale prý nejsou trestnými činy. :eek:

Tedy : Státní zástupce je naprostý idiot, který neví, co je a co není trestný čin - o skutkové podstatě a důkazní situaci totiž žádný spor nebyl... :o
Podívejte se jen na ty spisy na stole soudu : Tuny papírů - a můžou je odvézt rovnou do sběrných surovin... :P
A pan soudce si za měsíc koupí na Madeiře další vilku... To se to, panečku, soudí... :zzz
A debílci na Staromáku ho ještě budou prohlašovat za národního hrdinu a demonstrovat, ať mu zvýší stopadesátitisícový plat, protože by jinak mohl být ovlivnitelný... ;-)

Co k tomu dodat ?

Viděl někdy někdo dementnější dav než je tenhle, vedený Minářem ??

Výmluvný výsledek kvalitní "práce" justiční mafií ovládaných médií... :-*
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-21 14:28
Hlava bolševické justiční mafie promluvila. J.K.

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-21 14:33
ANO - chci zemrit
aneb sebevrazda podle vlady CR:

Hippokrates se zabyval zdravim a jeho zachovanim jiz pred 2500 lety. Doktori skladaji "Hippokratovu prisahu".
Podle ni se doktor musi snazit o zachraneni zivota pacienta!

Od roku 2016 se vsak vlada CR zabyva presnym opakem - Zakon o Eutanazii a asistovane sebevrazde.
Tento zakon se snazi prosadit poslankyne za ANO Prochazkova, ktera ma sama rakovinu a ktera je presvedcena, ze na ni umre.
Odjakziva platilo "V zdravem tele zdravy duch"!
Opacne to plati tez a proto nic jineho pani poslankyni nemuze napadnout ve - Zdravotnim vyboru Snemovny CR!!!
Z

blesk.cz/.../...
www.petice24.com/rakovina_--_stop_rakovine_v_cr
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-21 14:36
Rittig (a Bures) u soudu:

Zde je vzorove rozhodnuti pro kauzu Capi hnizdo:
Podezřelé transakce, jejichž prostřednictvím byly z pražského dopravního podniku (z dotacniho fondu) vyvedeny stamiliony korun, skutečně probíhaly. Byly to ale obyčejné obchody, nikoliv trestný čin.
___________
Až toho soudce, který rozhodl, že "vyvedením" desítek milionů z DP nikomu nevznikla žádná škoda a že to jsou všechno jen obchodní transakce, vyvedou ze soudu v klepetech, začne se mluvit o POČÁTKU právního státu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-21 14:38
Rychetsky promluvil, aby odebral Demonstracim paru.
Lziva prohlaseni bolseviku by mela vyhnat lidi do ulic! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-21 14:39
Takto vypadá boj proti korupci v podání politického hnutí ANO. Je třeba vyklepat vši z kožichu. J.K.

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-21 14:39
Nabraly správný směr :

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.