ANO za zenitem, drotárův apel nevyšel

 a ČSSD mimo hru. To máme ale vládu, co ?? Hlavně, že se chlubí demokratickým mandátem…. Aneb : Jak drotár líčil na medvěda - a chytil tchoře... 

 Omlouvám se těm čtenářům, kteří dva dny postrádali jakýkoliv komentář k výsledkům voleb - a posílali mi různé maily, i SMSky - a vysvětluji to tím, že jsem v pondělí i úterý (tedy dnes) měl soudy na Moravě, kteréžto mě zcela zaneprázdnily (viz následující článek) - a v neděli (26.5.) vyhlásili výsledky voleb tak pozdě, že jsem je sice ještě stačil zachytit, ale už nikoliv cokoliv napsat, měl-li jsem se na příští den trochu vyspat.

Že ANO utrpělo typické Pyrrhovo vítězství, o tom není nejmenších pochyb. Oficiálně vítězové, dokonce se ziskem dvou mandátů oproti dřívějšku, ve skutečnosti hrubě poražení - protože ve srovnání s výsledky voleb v říjnu 2017 je to o 10% méně, nemluvě o tom, že od té doby byli vládní stranou, kupovali si, koho jen mohli (viz doprava skoro zadarmo pro důchodce, kteří ji nejmíň potřebují - zato jsou nejpočetnější voličskou skupinou, což si spočítá i naprostá politická nula), výzkumy pořád kolem 30%, někdy i 33% - a pak : jen maličko přes 20 ?? To už jednoho naštve, ne ? 

Drotárovo mávání primitivním letáčkem, propašovaným do televizní diskuse, kterým apeloval na nejjednodušší skupinu voličů, mu tedy nejen nepomohlo - ale patrně se i obrátilo proti němu. Dost možná, že stejné, nebo podobné pocity, jaké jsem měl já, měli i mnozí voliči ANO, kterým konečně došlo, jakému v podstatě primitivovi naletěli a že když se z něj seškrábe ničím nezasloužené pozlátko, zbude právě jen - primitivní drotár. Co si myslí, že si může všechny koupit, protože právě je u koryta. A přišel k penězům. 

V pondělí ráno, cestou na vlak, už jsem slyšel jeho chvástání v rádiu, že ti zvolení "jsou samozřejmě profesionálové" bez nejmenší vady, "jazykově vybavení". 

No, na to jsem docela upřímně zvědav. Jak na tu profesionalitu, tak i na tu jazykovou výbavu. 

Mimochodem, profesionálové jsou vlastně v čem ? V sezení v parlamentu ? I to jen někteří z nich... Třeba Charanzová, nebo Maxová. Ale ti ostatní ? Většinou jsme je dosud neviděli - a nic o nich nikdo neslyšel. Tedy : Typické Babišovy nuly, jako všechny předtím. 

Mimochodem, kdo předtím, než se staly poslankyněmi, slyšel o Charanzové, nebo Maxové ? A pokud slyšel, tak co ? Že je Maxová jakousi výrobářkou v Babišových salámových koncernech ? Skvělá kvalifikace pro političku - profesní, i osobnostní... 

Nemohl jsem si odpustit i malou poznámku k drotárovu vyjadřování : Výraz, že ostatní strany "jely antiBabiše", je myslím, výmluvnou vizitkou verbální a rétorické zručnosti, dovednosti, i hluboce zakořeněného rodinného intelektu, hodného obdivu, ze strany politika, který se politikou - a tedy mluvením  - má denně živit... 

Vyjadřování na úrovni asfaltéra je opravdu tou nejlepší vizitkou - nejen šéfa strany, ale i strany celé. Vlastně - říká ve stručnosti všechno. 

Ztotožňuji se s - poměrně vtipným a výstižným - vyjádřením svého jmenovce z ODS, který na úvod své tiskové konference prohlásil, že vítězi voleb gratuluje - a současně věří, že je to naposledy. 

Já tomu nejen věřím, jsem o tom i přesvědčen. 

Druhý vládní, pidižvík - soc. dem. - se stal zcela neviditelným. (Viz - názorná ukázka - z filmu Škola, základ života : "Básník je stále menší, a menší... až se stane trpaslíkem"). 

Je opravdu symbolickou ukázkou vady demokracie, jestliže tady spolu-vládne strana se 4% hlasů...

To snad ani nomenklaturních bolševiků nebylo méně... I ti by zcela jistě na takovýto výsledek dosáhli. A to i v časech své nejtužší diktatury 50. let. 

Nutno dodat - že je to výsledek zcela zasloužený. 

Se soc. dem. sice mnoho osobních zkušeností nemám, některé snad přece : Tak třeba poslední parlamentní seminář na téma exekuce a exekutoři - kde za MSp zasedal Jeroným Tejc - a "vymyslel", že zvůli soudů i exekutorů zamezí tím, že na každý soud najmenují jednoho "kontrolora", navíc podřízeného předsedovi soudu, který prý tuto zvůli bude kontrolovat a usměrňovat. 

Nemusíte ani znát soudy, abyste na první pohled postřehli, co je to za holý nesmysl - a za maximálně dalších pár teplých místeček vytvořených pro jejich známé - s dobrými platy, nulovou odpovědností - a nejspíš i nulovou činností.. 

Vládní strana - prakticky bez programu (ten se smrskl na zálohované výživné, a tedy jakýsi servis především matkách, jež neměly žádné předpoklady udržet rodinu a slušně vychovávat děti - a tedy ji nemají, a z dětí jsou převážně noví asociálové), bez osobností - jen s maturantkou na MPSV, která otevřeně prohlašuje, že pokud jde o rovnost mužů v opatrovnických sporech, vůbec ji nezajímá... 

Dva vlády a moci chtiví, naivní kluci - Hamáček se Zimolou - se spojili s estébákem, aby za každou cenu se dostali do vlády - a zjevně tedy i za cenu likvidace vlastní strany... Budiž jí země lehká... Poděkování, socdémáci,  směřujte těmto dvěma expertům... 

Osobně se domnívám, že cestou ČSSD se bude brzy ubírat také TOP 09. Má totiž stejné nemoce : Žádné osobnosti, de facto také žádný zjevný program - mimo udržení koryt pro vlastní nobilitu - což v jejím případě  platí doslova.

Je to svým způsobem škoda, protože jinak názory, jimi hlásané, jsou vesměs správné - mají jen jednu vadu - jsou hlásány nesprávnými lidmi.

A jsem i rád, že se to konečně alespoň jednomu z nich částečně vrátilo : Pospíšilovi. Sice se do EU parlamentu dostal, ovšem s takovou ztrátou preferenčních hlasů, že jeho gloriole o miláčkovi publika, vytvořené hloupými novináři, je definitivně konec. A naplno se ukázalo, co se obecně - mimo mainstream - vědělo dávno, totiž že žádnou populární osobností rozhodně není - protože taky nemá, proč jím být.

Nic za ním - kromě exekutorské mafie a jiné svoloče - vidět není a nebylo, přičemž právě na popření základních lidských práv u exekucí má právě on lví podíl a lví zásluhu.

Škoda, že právě s nimi se veřejně nechlubí. Přesto - jak vidět - se to i tak ví.

Skutečnými vítězi voleb jsou bezesporu Piráti, bohužel, když vidím ty jejich tři nezkušené a nevýrazné, přesto úspěšné, kandidáty, mám vážné obavy o to, jak dostojí nadějím, do nich vkládaným.

Jestliže kandidáti současných vládních stran tvoří ani ne třetinu všech nových poslanců, přičemž jsou pouze z hnutí ANO (druhá vládní strana se, jak zmíněno výše, ztratila zcela), je to pro vládu velmi špatná vizitka. 

Pro společnost naopak velmi nadějná. 

Protože dává příslib - že populismus neprošel, že všichni se koupit přeci jen nedají, a to ani sliby, ani koblihami, ani jízdným - a že jestliže je populismus prokazatelně na sestupu, může příště už vypadnout zcela. 

Otázkou zůstává, kdo a jak ho nahradí... 

_________________

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-28 16:32
Babiš : Už nechci být estébákem.

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-28 18:05
Jméno po jméně...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-28 18:17
Estébáku - jako sorry - přestaň z lidí dělat voly...

novinky.cz/.../...


Bez Babiše bude hned líp !!
______________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-28 18:22
A to chtěl jít do koalice s ODS !!

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-28 21:02
Ivánku NE! Pomáhat a chránit stačilo. J.K.

idnes.cz/.../... Langer&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-29 19:39
Dřív, než by zasáhli, postříleli by se mezi sebou... Aneb : zbraně dětem do rukou nepatří...

Výstřel z pistole na palubě letadla s Babišem: Ozval se při ráně jistoty

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-29 19:40
Rodinné vazby mohou být víc než DNA, připomněl Ústavní soud

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-29 20:13
Kdyz exekuce probihaji tak, jak je Pospisilem nastaveno a neprobihaji tak, jak je zvykem v sousednim state na zapad
- exekuci provadi soudni exekutor (zamestnanec soudu)!
Z
novinky.cz/.../...
_____________
Jo, to je holt ta na ničem "nezávislá justice" !!
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-29 22:07
Monopolista a jeho ceny:

Agrofert se stava monopolistou na trhu s pecivem.
On bude rozhodovat o cenach! Da se ocekavat jejich rust.
UOHS ma za ukol zabranit monopolu a vytvaret zdrave konkurencni prostredi.
Tak ale necini!!! Proc, jak velky uplatek dostal,...?
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-30 05:18
Státní zástupce Kosán, který pomohl exsenátorovi Novákovi z vězení, rezignoval

idnes.cz/.../...

___________
Už má vyděláno ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-31 13:18
Nakradene miliardy musi vratit.
Z

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-31 13:52
Burešovi "odborníci" z ANO na vysávání peněz ze státního rozpočtu. J.K.

forum24.cz/.../

novinky.cz/.../...

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-31 16:24
Rozkradene Eurodotace:

Videli jsme Burese
jak pocita na strese
svuj nakradeny lup
ted musi pustit chlup!
Z

novinky.cz/.../...
____________
Asi nejen chlup... Celý pytel chlupů - bude vracet, zloděj.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-31 21:10
Premiér pustí spoustu chlupů...

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-31 21:12
Babiš se zpronevěřil nezávislému výkonu svých pravomocí :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-01 09:28
Babiš dojí stát ve velkém stylu :

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.