Farského srážka s justicí

a následné zrcadlo poslance. 

Tenhle článek opravdu nepřehlédněte a věnujte mu náležitou pozornost. Protože stojí za to :  

_______

Nezákonné exekuce? Ta zkušenost je zoufalá, každý soud tu rozhoduje jinak, říká Farský

_________

Vypovídá nejen o justici a jejím stavu, ale také o stavu poslanců a současné politiky komplexně. 

Pan poslanec Farský, jinak též místopředseda hnutí STAN a (bývalý) starosta Semil, se pokusil "něco dělat" s nezákonnými exekucemi, kterých je několik set tisíc. 

A zjistil : V justici je takový bordel, že si tam doslova dělá, kdo co chce. Jeden a týž soud vydává ve stejné věci fakticky zcela protichůdná rozhodnutí v jeden den, za prostý dotaz na poskytnutí informací mu jeden soud informace klidně pošle, druhý tvrdí, že za to chce 1,5 milionu... A bez nich nepošle nic, neboť prý na to nemá personál. 

Že ale kupodivu má soud personál na vedení tisíců nezákonných exekucí, ponechává pan poslanec stranou, stejně jako skutečnost, jak je vůbec možné chtít zaplatit za informace, které má mít soud k dispozici - a pokud je nemá, pak je otázkou, jak a kým je veden. 

Pan poslanec sice zkusí interpelovat ministra spravedlnosti, jenže ten je jednak křivák (klidně otočí názor ze dne na den o 180°, má ostatně příklad ve svém stranickém šéfovi) a jednak brzy táhne - jako ministr -  do háje - takže stejně nic neudělá. 

Pan poslanec je sice ze zjištěného stavu mírně v šoku - ale neudělá taky nic. On, jako poslanec !! 

Co teprve nebohý účastník řízení, se kterým je smýkáno státní mocí, proti které nemá nejmenší obrany ?! 

Tak - a teď se podívejme, PROČ  má pan poslanec vůbec poslanecký mandát. A co by měly správně dělat i jiné složky státní správy v takovém případě. 

Pan poslanec - coby vrcholný politický činitel (stejně jako senátor) má, mj. funkci kontrolní. To, že se mu vůbec někdo odváží vyměřit poplatek za poskytnutí informace, svědčí o naprostém diletantství dotyčných předsedů soudů, o totální ztrátě soudnosti i slušnosti - a hlavně : O nulové obavě z postihu. 

Následně, ve stejné věci, de facto rezignuje i ministr spravedlnosti - ten ministr, za kterého hlupáci demonstrují na náměstích a předsedkyně Soudcovské unie tvrdí, že lepšího snad neměli... 

Už tedy i víme, proč. 

Protože takového jelimánka, kterého je možno opít rohlíkem a který je pro soudce zcela neškodným ňoumou a nechá je beztrestně dělat, co se jim zlíbí - to aby vskutku svět pohledal. Toho mohl najít a přivést na post ministra jedině Babiš, vedoucí hnutí, sdružující výhradně jemu mentálně podobné. 

Ministr bez koncepce, který sám prohlašuje, že ho tam Babiš poslal, aby tam vůbec někdo byl - než někoho nalezne. Babiš samozřejmě nenalezne nikdy nikoho, protože nikoho nemá a nikdo z kvalifikovaných s ním do holportu nepůjde. 

Pan poslanec sice správně interpeluje ministra spravedlnosti - který je ovšem beztvarou nulou a nic nikdy neudělá, ač by samozřejmě mohl a měl - ale dál taky nic neudělá. 

Tak třeba  : Jmenovat a odvolávat předsedy soudů - je zcela jistě pravomocí ministra... Proč by nemohl odvolat alespoň ty, kteří chtěli za své "služby", dávno přeplacené na daních, znovu zaplatit, navíc tak nehorázné částky ?? Za informace, které mají mít k dispozici a které mají být součástí informačního systému soudu ?!! 

A pan Farský, zjistiv pracně stav, o kterém si mohl v pohodlí domova klidně počíst na našich stránkách už před mnoha lety, udělá - co ? 

NIC. Prostě ho vezme na vědomí - s tím, že se s tím asi nedá nic dělat... 

Přitom bych se mohl - a nyní už plným právem - ptát, co má za program jeho strana v oblasti justice, případně jak tento program změnila a doplnila, když si ověřila, že tento chlív nemá s právním státem nic společného, že vládnoucí hnutí ANO je naprosto neschopné s ním cokoliv udělat, protože na to nemá lidi - a že si tudíž skupinka soudců dál klidně dělá, co chce, je nezávislá především na zákonech a  platných právních předpisech - a ještě má i tu drzost, že se otevřeně vysmívá i poslancům a chce zaplatit miliony za to, že vůbec nahlídne do informačního systému soudu. 

Dovolím si připomenout, že předsedou stejného hnutí, tedy STAN, je pan Vít Rakušan, kterému jsem po senátních volbách v r. 2016, kdy jsem jenom s programem reformy justice získal 7,5% hlasů, nabízel spolupráci - s tím, že vidím, že jejich straně zcela chybí program v oblasti justice - a že jsem právě v praxi ověřil, že jenom tento rozpracovaný program by jim mohl přinést kolem 10% hlasů - což je zatraceně číslo k úvaze. 

Dodnes čekám na odpověď. Panu Rakušanovi zřejmě 10% voličů za odpověď nestojí. Hlavně, že se pak potácí někde u hranice volitelnosti. 

Pan Farský rozhodně dobře udělal, že svou čerstvou zkušenost zveřejnil. 

Je totiž nejen o justici - o té, kdo chce, to ví dávno - ale hlavně o něm. O jeho neschopnosti cokoliv v tomto směru řešit, natož vyřešit. 

A může soudcům klidně odhlasovat na příští rok zase pár miliard navíc, aby si je mohli v klidu mezi sebou, bez asistence médií a veřejnosti,  rozdělit... 

A pak chtít (znovu) zaplatit i za to, že vůbec ještě chodí do práce... 

________________

________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-30 20:22
Přišla škodit...
________
Matka justiční mafie v současnosti ve funkci ministryně tzv. "spravedlnosti" zvažuje podání stížnosti pro porušení zákona v neprospěch Lukáše Nečesaného. Jedná se poslední opravný prostředek policejně justiční mafie.
Copak asi vymyslí?
Ryba smrdí od hlavy.
Tuto informaci poslouchám již druhý den ve zprávách na Country Radiu, nikde na internetu jsem zatím nenašel.
Co na to spolek Šalamoun, který si od Benešové tolik slibuje a touží po setkání s ropuchou. JK
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-30 20:23
Ochránci zákona v praxi :

Policista v civilu a jeho kumpán zbili muže pěstmi a šlapali mu na hlavu

idnes.cz/.../...
0 # Kedul 2019-05-31 09:43
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Ochránci zákona v praxi :

Policista v civilu a jeho kumpán zbili muže pěstmi a šlapali mu na hlavu

idnes.cz/.../...


Neprekvapuje .. fizl jako fizl ... kazdy dusevni mrzak okamzite prijat testy na vybornou .... normalni dusevne vyrovnany clovek nejspis testy neprojde.... to same na prokurature a soudech ... jedna banda dusevne postizenych pro zdravou demokratickou spolecnost velmi nebezpecnych osob patricich do ustavu ....
"Útočníci, kteří přizabili číšníka: V Praze se loučili se svobodou! Je mezi nimi i policista"
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-31 13:17
Mafie nikdy nemůže spolknout, že by ji někdo porazil a unikl bez trestu...
________

blesk.cz/.../...


V dnešním Blesku je článek, který na internetu nemohu najít. Je psán úplně jinak než výše nalezený a tak doslovně přepisuji.
"Kauza Lukáše Nečesaného (26) nedá spát ministryni spravedlnosti Marii Benešové (za ANO).
Zvažuje, že podá v neprospěch Nečesaného stížnost pro porušení zákona.
Případ pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích na Jičínsku se táhl šest let a byl plný zvratů. Nečesaný byl několikrát odsouzen a několikrát viny zproštěn. Dokonce strávil dva roky ve vězení. Letos v březnu se ale dočkal definitivně osvobozujícího rozsudku. Poté, co nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman v úterý oznámil, že v kauze nepodá dovolání k nejvyššímu soudu, je stížnost pro porušení zákona už jediný opravný prostředek, který by mohl do případu zasáhnout. "Zatím nevím. Po rozhovoru s nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem to vyhodnotím. S ním budu mluvit do konce týdne," řekla Benešová serveru iROZHLAS.cz.

Někteří odborníci si myslí, že ani tehdy, kdyby dal Nejvyšší soud Benešové za pravdu, by nižší soudy již nemohly kauzu otevřít. Renomovaný pražský advokát Jan Černý je však jiného mínění. "Podle mého názoru by to vliv na pravomocný rozsudek mělo. Jinými slovy - případ by se začal znovu projednávat," řekl včera Blesku."


Co k tomu dodat. Benešová je součástí české policejně justiční mafie při výkonu svých zaměstnání ve státní správě či advokacii. Kauzu justiční mafie, kterou vyvolala, neměla zájem dotáhnout do úspěšného konce, neboť v hnoji, do které by slušný člověk zapíchl vidle, se Benešové dobře žije.
Kauza skončila remízou a vzájemným vracením peněz a rušením omluv a vyhnanstvím soudce Cepla na sever.

Se služkou policejně justiční mafie jsem se setkal po objednání osobně v její advokátní kanceláři v roce 2011, když jsem ji požádal o zastupování ve věci vykonstruovaného obvinění z veřejného šíření pomluvy. Mnou předané důkazní materiály ke kauze si vzala k nastudování domů a následně mi je poštou vrátila, takže o policejně justiční mafií moc dobře ví. V mém případě se vymluvila na zpracovávání auditu pro nějakou firmu, což dělají advokáti běžně. Včele ministerstva spravedlnosti stojí člověk s pokřiveným charakterem, kterému šlo vždy jen o prachy, pohodlný život a ne výkon spravedlnosti, stejně jako všem jejím předchůdcům.
Kdysi se chytila na klobásu, dnes na koblihu.
Aby jí ta kobliha jednou nezadávila. JK.
__________
0 # Kedul 2019-05-31 19:35
Quoting Ing. Jiří Fiala:

Renomovaný pražský advokát Jan Černý je však jiného mínění. "Podle mého názoru by to vliv na pravomocný rozsudek mělo. Jinými slovy - případ by se začal znovu projednávat," řekl včera Blesku."


Dle vyjadreni z letosniho roku pani....
"Mgr. Martina Stašková
oddělení styku s veřejností
sekce státního tajemníka

Ministerstvo spravedlnosti ČR
Vyšehradská 16, Praha 2, 128 10
tel.: +420 221 997 461
e-mail: mstaskova@msp.justice.cz
Je třeba zároveň připomenout, že Ministerstvo spravedlnosti ČR není orgánem činným v trestním řízení (těmi jsou policejní orgány, státní zastupitelství a soudy), proto je zcela mimo jeho působnost hodnocení postupu těchto orgánů v jednotlivých trestních kauzách."

... pry nezasahuji do jakekoliv trestni kauzy ani jeji zamestnance zadna trestni kauza pry vubec nezajima.. takze tezko rict proc takove ministerstvo vlastne je :D
0 # Kedul 2019-05-31 19:44
Myslim ze kazdy kdo alespon cte noviny a urcite zaznamenal jak ministr spravedlnosti podal stiznost pro poruseni zakona, napriklad u Ratha a mnoha dalsich, tento blabol pani z oddeleni pro styk z verejnosti snadno odhali, nebot jeji nejvyssi nadrizeny, tedy ministr spravedlnosti by mozna ocenil, pokud by byl verejnosti informovan o tom, co za hlouposti tato pani verejnosti sdeluje a dela z ministra nesvepravnou loutku bez pravomoci podat takovou stiznost ... zajimalo by mne kolik takova za takove "informace" ktere verejnosti sdeluje bere z nasich dani penez ...
Kdo ma cas prosim poucte tuto pani o tom jakou pravomoc ma jeji nadrizeny v trestnim rizeni a at se laskave nechlubi titulem kdyz nezna ani zaklady trestniho rizeni a trestniho radu... prdpokladam ze Mgr ziskala na pravnicke fakulte ....
Druhou logickou moznosti tohoto sdeleni je, ze ministr spravedlnosti nezna zadnou trestni kauzu a presto podava stiznosti ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-31 13:57
Takhle je vychovávána a školena městská policie : (Příklad z Budějovic) :
______________
Paní Mgr. yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

po dnešní osobní návštěvě u Vás zasílám písemnou

STÍŽNOST

na jednání strážníků ve službě dne 21.5.2019.
Číselné značení hlídky jsem si pro malost znaků nezaznamenal ( -půjde snadno zjistit ).
Děj incidentu popisuji takto :
To úterý jsem chtěl cestovat spojem č.5 od černého hotelu Grand. V cca 8.40 hod. jsem
na místě diskutoval v mužem, který zametal nedopalky o tom, proč nefunguje spolek ASA.
Šlo mi o to , že odpadová nádoba u zastávky byla vrchovatá, navíc s velkou hromadou okolo.
V té době právě přicházela dvoučlenná hlídka MěPO od Lannovy Třídy.
Hlídku jsem oslovil, řekl jsem : právě na vás čekáme a dále jsem vysvětlil, že toto je místo, které okamžitě vidí každý návštěvník krajského města a zeptal se, jak policisté zjednají pořádek se jmenovanou hromadou odpadu.
Podotýkám, že hlídka neprováděla proti nikomu úkon, ale ten vyšší , neholený sdělil, že jsou
" represivní složka "
Odpověděl jsem, že jejich ozbrojení vidím, ale také vysílačku , se kterou by mohli lecos zařídit.
Nato se chlapíci vytasili s příkazem :
" Jménem zákona - předložte nám doklady "
Zeptal jsem se na důvod - jejich mlčení bylo výmluvné, důvod nebyl.
Když se rozkoukali, kontrovali : " použijeme hmaty a chvaty, budou vám přiložena pouta a budete předveden ".
Znovu jsem se ptal na důvod, ale bylo vidět, že nemohou couvnout (- vždyť jsou složka ), takže
jsem přestal mařit svůj čas a OP jim na potřebnou dobu ukázal.
Po dotazu pojítkem nezjistili o mojí osobě nic nepřístojného - přirozeně , vždyť jsem bezúhonný.
Tím se naše setkání jaksi rozplynulo do ztracena a já jsem nastoupil do spoje č.5.

Z popsaného děje je jednoznačné, že členové hlídky neprováděli žádný úkon a výhrůžka násilím, či dokonce pouty byla výsledkem jejich rutinní zvůle.

Potěšilo by mne, kdyby hoši při svém pohybu po krajském městě mohli prokázat trochu kultury
a ne jen tupou agresivitu " represivní složky ".

ODPOVĚĎ vedení MěPO - OOO na tuto stížnost si přeji obdržet na své adrese
Pan
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Odesláno dne : 27.5.2019
___________
O nějaké pomoci veřejnému pořádku tedy ani slechu, ani dechu. Jenom mlátit lidi - to by jako zvládali dobře...
Kdo si chce beztrestně bouchnout do lidí, nechť se hlásí u magistrátu města Budějovic (nebo kteréhokoliv jiného, protože všude je to stejné....)
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-05-31 16:25
Stát přihrál exekutorům tisíce důchodců

e15.cz/.../...
___________
Aneb : Zvýšení důchodů se přelije do kapes exekutorů...
Kdo byl chudý dřív, bude chudý zas, kdo se topil v nakradených penězích, ještě se přítok zvýší...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.