Mantinely demokracie - a limity kolektivní hlouposti

 Ti, co o nezávislosti justice neví vůbec nic, najednou mají potřebu o ní a do ní hlasitě veřejně mluvit. 

Co je nezávislejší - neodvolatelný soudce, který je ovšem snadno zkorumpovatelný, zastrašitelný, zkrátka ovlivnitelný -  nebo neustále se případ od případu měnící soudní porota prostých občanů, kteří nejsou na výsledku procesu nikterak zainteresováni, naopak, odrážejí jasné představy o prosté lidské spravedlnosti, po rozhodnutí se rozejdou ke svým běžným občanským starostem - a pokud by je chtěl někdo zastrašit, zkorumpovat či ovlivnit - musel by to dělat ve dvaceti, namísto v jednom případě   ?!

Je s úděsem pozorovat, jak se vlny odporu k Babišovým rostoucím průšvihům snaží evidentně zneužít mocná soudcovská lobby a zmanipulovat veřejné mínění ve svůj prospěch - což se jí, bohužel, díky jednak masivní a zjevně dobře organizované propagandě a jednak naprosté neinformovanosti většiny veřejnosti o stavu a povaze dnešní justice, částečně daří. 

Jedna "iniciativa" stíhá druhou - napřed naivní školáček Minář a jeho Miliony chvilek, ve skutečnosti proti demokracii, teď nová akce - prý Mantinely demokracie. V podstatě tentýž obsah, tentýž návod - a můžeme se právem domnívat, že i titíž lidé v pozadí. 

Tedy : Soudcovská unie a Exekutorská komora. 

Všimněte si, že ti, co to organizují, rozhodně hmotnou nouzí netrpí, protože svolávat takové akce, vybavovat je bohatě po materiální stránce, zakládat profesionální weby - to rozhodně není zadarmo, naopak. To stojí statisíce. Minimálně. 

Pokud se podíváme na čerstvě vzniklou iniciativu Mantinely demokracie, dočteme se, mj. - Mantinel 15 : 

"Vláda nepřijímá žádná opatření týkající se způsobu jmenování soudců a jejich funkčního období, která by vedla k oslabení jejich nezávislosti."

Vidíte ty justiční zmetky ? O tohle jim přesně šlo a jde pořád !! Zneužít momentální vlny nenávisti k jasným případům Babišových zneužití moci k obohacení vlastnímu a vlastních firem - k přihřátí si vlastní polívčičky : Totiž zafixování doživotního bezpracného válení se na soudech, u mnohých prakticky bez kvalifikace, natož bez nezávislosti, protože nezávislým může být jen ten, kdo je odborně a morálně na výši a na danou funkci má, protože ten, kdo ne - musí být vždycky vděčen tomu, kdo ho do ní najmenoval a kdo ho v ní udržuje. 

Napříště má proto každý, kdo přijde s požadavkem na omezení funkčního období soudců, být považován za "útočníka na demokracii" - ač soudce nikdo nikdy nevolil, jejich četné průšvihy denně - i přes silnou cenzuru v jimi ovládaných médiích - přesto prosakují na povrch a není nic vzdálenějšího demokracii, než současná justice a její tristní a stále se zhoršující stav. 

Je s úděsem pozorovat, jak se v pokročilé době informačních technologií podařilo soudcům tolik naivních lidí zmást natolik, že útočí na demokracii v naivní víře, že ji brání. 

Asi jako když Hitler přesvědčil Němce, že za všechno můžou Židi - a ti je pak následně byli ochotní spalovat v pecích, trhat jim zuby i vlasy a děti hnát do plynových komor. 

Následky téhle soudcovské propagandy sice u nás zatím tak děsivé nejsou, ale princip je rozhodně týž : Totiž - 

Kolektivní hlupství.  Které bylo dlouho připravováno masivní propagandou. 

Vyzývám všechny, kteří tenhle totální blábol podepsali, aby se nad sebou hluboce zamysleli - a přestali fušovat do něčeho, o čem zjevně vůbec nic neví. Ať už jde o justici - anebo, nakonec, i o demokracii. 

 Zatímco mantinely demokracie jsou totiž jasně dány právě nezávislou a vyspělou justicí, za kterou údajně mnozí tolik horují, nemajíce o ní ani základní představu - a kterou tady rozhodně nemáme a neměli jsme již dobrých 80 let - pak limity kolektivní hlouposti jsou zjevně neomezené. 

Právě vzniknuvší petice a její četní signatáři to dávají jasně najevo. 

________________

Mantinely demokracie | 19 zásad demokratické vlády‎

https://mantinelydemokracie.cz/

_______________

_______________

Mimochodem, rozhodně nepřehlédněte, jak ta "nezávislá" justice právě v Babišových případech funguje až doposud : Sama nebyla schopná vyšetřit vůbec nic - to jí všechno museli donést na talíři z Bruselu. Popisy, stanoviska, argumenty - všechno.  Teprve pak byla vůbec schopná se rozhoupat - ač vyšetření těchto věcí byla především její prvořadá povinnost. 

Na podání obžaloby čekáme dosud. Ale Nejvyšší státní zástupce už si přesto vymínil - že ho nesmí nikdo vyměnit, jinak by přece šlo o útok na nezávislou justici - a tedy i demokracii... 

______________

______________

Comments  

0 # Kedul 2019-06-03 10:27
infosoud.justice.cz/.../...

Ackoliv mame teprve pondeli 3.6., tak uz dnes vsichni kdo klikneme na odkaz vime a je to dokonce v predstihu z budoucnosti, ze rozsudek bude behem verejneho zasedani krajskym odvolacim soudem ve ctvrtek usnesenim zrusen 6.6. ..... dokonce se snadno dozvidame, ze tu vec ma na starost nekdo, kdo ani nema zadny titul, ktery by jej opravnoval soudit ..... Cesko, zeme ve ktere je mozne ze strany statniho urednika s pravomoci uplne vsechno ... zakony ani nectete .. je to k nicemu ... pro uredniky stejne neplati ...
0 # Tomáš Jadlovský 2019-06-04 04:41
Pár dní dopředu, to je normálka. U mne je znám výsledek už půl roku předem. infojednani.justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-03 14:18
Justice v Babisistanu:

V takovemto state musi justice slouzit krali. Kralem se stava clovek pote, co vyhral volby.
BENESOVA stale poukazuje na to, ze Babis vyhral volby. Jinymi slovy tim obcanum rika: zakony se upravi tak, aby kral zustal nepotrestan.
A co dela US v Babisistanu? Ten nedela uz vubec nic!
Misto aby si vyhledal nejake vzorove rozhodnuti Evropskeho soudu pro lidska prava ESLP ve Strasburku, aplikoval ho na dany pripad a rozhodl v plenu nalezem, tak ted chce, aby se napr. DISKRIMINACI zabyval SdEU v Luxemburku.
Pry je to rychlejsi a efektivnejsi?!

Demonstranti by se meli zabyvat "Elementarnimi principy pravniho statu", jak na ne obcas poukazuje Rychetsky.
Elementarni principy pravniho statu jsou zakotveny v UMLUVE ZLP (ma demokraticky vyklad od ESLP) a neexistuji ve state s "posranou" Listinou ZLP (ma komunisticky vyklad od necinneho US)!!!
Z
Nejvyšší správní soud (NSS), kam se případ po ústavní stížnosti vrátil, by se podle Rychetského měl nyní obrátit na evropský soudní dvůr do Lucemburku. „To by byla rychlejší a efektivnější cesta, jak se s nálezem vypořádat," doplnil předseda ÚS.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-03 14:19
Dva obvinění žádají zastavení stíhání :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-03 14:20
Co se o něm píše v auditu :

eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-03 19:47
O čem se v rozhlase nehodí mluvit. J.K.

reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-03 19:48
Zákrok vůči vestám :

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-06-03 19:59
zdarsky.denik.cz/.../...

Urednik vyda lejstro v rozporu se zakonem .... poskozeni zaplati skody a justice se jim jeste vysmeje ... pravnici misto aby neco delali jen vyberou prachy a za ty reknou ze stejne nema cenu se soudit ....

Okradeni zustanou okradeni a smejdi v klidku uzivaji baliku .... vsimneme si ze kdyz soud vyda nejaky nezakonny rozsudek tento zustane v platnosti a basta protoze je jim poskozeny obcan a jeho zrusenim by poskozen nebyl... pokud by jeho zruseni vedlo k poskozeni obcana pak by samozrejme zrusen byl ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-04 07:35
Vitejte v Babisistanu:

Tak by mohly vypadat cedule u vjezdu do CR.

Pod ni by bylo mozne umistit upozorneni:
Po par kilometrech Vas zastavi policie a bude pozadovat "Dotaci z EU" pro Krale voleb!
Kdo nezaplati, ten bude muset opustit stat a pocitat s otravnymi dopisy od exekutoru. Z.
0 # Saxána 2019-06-04 07:48
Protože lid nezná právo, nenachází řešení.
Zatím nevznikl žádný legislativní návrh - byť formou petice pro demonstrující.

Revoluce musí být v právním duchu.
Změna volebního zákona, Ústavy,........
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-04 08:16
Dotacni urednici a Agrofert:

Ted zacne velke vysetrovani dotacnich podvodu v Babisistanu!
Z.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-04 08:18
Strach v Babisistanu:

Buresovi kamaradi, Estebaci utahuji srouby a to je konec elementarniho principu demokratickeho statu - Svobody slova!
Z
Novinářka popisuje, jak se lidé báli mluvit o špatné práci znalce. I policisti, se kterými s kolegyní mluvily, je varovali, že to je nebezpečné a ať si dají pozor. Sodomkové přitom někdo vykradl byt jen 12 hodin po tom, co své spolupracovnici poslala SMS, ve které mluví o cenných informacích, které získala.
0 # Kedul 2019-06-04 09:20
"někdo" ........ proc asi tolik revu ze by museli povinne odevzdat DNA a otisky fizlu aby se nepletly pri vysetrovani s otisky obeti a pachatelu .... oni dobre vedi ze by se snadno prislo na to ze nemaji svedomi ciste a ze to vloupani delaji fizlove bezne ...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.