2 P v P

K čemu máme - a draze si platíme - poslance ?

Tak třeba k tomu, aby se starali o pašeráky a feťáky - v zahraničních kriminálech. Jakoby v těch našich bylo všechno v nejlepším pořádku.

Asi nikoho moc nepřekvapí, když uvidí jména poslanců a jejich strany : Daniel Pawlas (za KSČM - a primátor Havířova) a Michal Ratiborský (za ANO - jinak cucák bez jakýchkoliv zkušeností a průpravy - typický poslanec za ANO). 

Populistické strany o ničem - poslanci o ničem a k ničemu. Tihle dva zřejmě usoudili, že o nich zatím nikdo nic neslyšel (což je pravda) - a že by se tudíž mohli zviditelnit - tím, že pojedou za pašeračkou do Pákistánu. 

Jinými slovy : Že se svezou na mediální vlně, sledované především evidentní spodinou (tedy jejich hlavní voličskou skupinou), a když už nedělají v parlamentu nic doma, tak aspoň vyrazí na prázdninovou cestu - a ještě si ji nechají zaplatit - a vydávat ji za "služební". 

Protože tihle na nic dobří jelimánci zjevně vůbec netuší, proč v parlamentu vůbec jsou, bude na místě zopakovat alespoň základní fakta : 

Pašeračka Tereza, za kterou se vláčeli přes půl světa, skutečně pašovala heroin či kokain, a byla odsouzena naprosto po právu a spravedlivě. Nutno dodat, že ještě velice mírně, protože kdyby ji se stejným množstvím drogy chytili třeba v Thajsku nebo Singapuru, tak šla rovnou před popravčí četu. A - taky zcela správně. 

V Pákistánu dostala pouze protekčních 8 let (sami Pákistánci potvrdili, že jen díky tomu, že je cizinka - domácí by dostali víc...) - a dva tlučhubové z populistických stran nemají nic jiného na práci než za ní jezdit a zjišťovat, jestli jí náhodou někdo nepřeložil stébélko přes cestu. 

Tak - to pokud jde o Terezu. 

A teď, pokud jde o ty dva. Tady je dobře si připomenout, CO  je prací a starostí poslance - a tou jsou především poměry doma. V zahraničí - až na posledním místě. 

Kdyby české kriminály byly chloubou Evropy, tak bych jejich cesty snad ještě do jisté míry pochopil - ale to zjevně nejsou. Naopak. Jsou skvrnou na mapě evropského vězeňství, pověstné jak neuvěřitelnou zaostalostí, tak i děsivými poměry tam panujícími a především - děsivým počtem vězňů, vymykajícím se všemu evropskému. 

O to mají mít soudruzi poslanci starost !! To je jejich posláním a hlavní náplní práce !! 

A ne cestovat do Pákistánu, kde se mimochodem poučili, že poměry v tamějších věznicích jsou zjevně lepší než v těch českých. 

Pány poslance má zajímat, proč je u nás nejvíce vězňů na počet obyvatel a kdo za to může, jaké státní programy jsou pro to, aby se vězni po propuštění už nevraceli zpátky - a hlavně, nakolik spravedlivé a srovnání snesoucí jsou rozsudky, podle kterých byli dotyční uvězněni. 

Jistě, mnozí právem, ale skoro stejně velká skupina - také ne. A sem patří nejen zjevně křivě odsouzení (jakým mohl být - pro názorný příklad všem - třeba Lukáš Nečesaný, nebo jakým je bezpochyby Gil McCrae), ale také odsouzení sice podle platného, ale naprosto neudržitelného zákona - o trestnosti zanedbání povinné výživy, evropském to unikátu, který nemá ve vyspělých zemích obdoby a podobné záležitosti se tam řeší výhradně civilní cestou - tedy exekucí nebo civilním vymáhacím řízením. 

Pány poslance tedy vůbec netrápí, že v (našich!!) kriminálech je minimálně třetina lidí, kteří by se v jiných státech před soud vůbec nedostali, a další nemalé procento těch, co byli odsouzeni zjevně křivě, tedy buďto bez důkazů nebo v rozporu s nimi - ale zato je strašně trápí jedna ziskuchtivá, hrabivá a líná mrcha, která si chtěla vydělat celoživotní výdělky normálně pracujících jednorázovým pašováním - a nevyšlo jí to. 

Jestli někdo zasluhuje odsouzení, tak především ona. 

Přitom - do českých kriminálů mají páni poslanci výrazně blíž, výrazně by ušetřili na cestách - a hlavně : By možná i něčemu užitečnému výrazně pomohli - a dělali svou pracovní náplň, za kterou jsou placeni. 

Ale  - pravda - nepsal by o nich bulvár. Alespoň v téhle první fázi ne. 

A tak si můžeme jen postesknout, že "dva P byli v P" - tedy dva poslanci byli v Pákistánu. 

I když by se za stejné zkratky daly doplnit i podstatně výstižnější výrazy... 

 

_________________

https://stars24.cz/zpravy/ze-sveta/11150-tereza-h-mela-necekanou-navstevu-cesti-poslanci-popsali-jak-se-trapi-v-base

_________________ 

_________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-30 14:06
Jsem P ( pro),
aby pánové na PP ( plné penzi ) podali P ( poplatníkům - nám) zprávu,
jak plnili své PP ( poslanecké povinnosti ).
Kdyby P ( pánové) netušili , co se od nich chce , sukovice je kdykoliv P ( přiruce ) !

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-30 14:09
Chtěl jste říci : Dva Pičusové byli v Poslední Prdeli světa, jen kvůli nějaké děvce, aby se s ní mohli vyfotit, což daňový Poplatník rád Poplatí ?? V.
________________
To už nechám na úvaze každého ze čtenářů...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-06-30 17:55
Na jednom z Tvých mnoha soudů jsem seděl mezi poslanci Čunkem a Štětinou. Projevili zájem, sic nevím zda by cestovali za Tebou až do Pakistánu. Ale diety, odlučné, stravné , cestovné ....O.
________
Ne poslanci, ale senátoři.
Tehdy o něco šlo - tady jde o starou belu, jen o to se zviditelnit v kanálových médiích.
0 # Kedul 2019-06-30 18:31
Celej ten "boj proti" drogam je jen takove divadelko pro dozivotni zamestnavani lemplu z justice ....kdo chce fetovat cestu si stejne najde ... obycejna podpora vzniku mafie ...
8 let je hovadina...
Je jisto, ze ale pasovat drogy pro prachy je svinstvo tech 8 let neni zadna vyjimka beznych trestu a zakony o pasovani drog jsou jaksi platne a vseobecne zname ... je s podivem jak moc jsou tvrde tresty jen za pasovani jak moc jsou vsichni rozhorceni, ale jakmile je nekdo chycen a skutecne pasoval tak se muzou vsichni potento jako by to byl snad mucednik nebo co? Tisice nevinnych nebo zavrenych za nic protoze se jeho vysost soudci rozhodli ze piskani v utery je trestnym cinem nikoho nedojima ... tedy me tato paseracka nedojme tez ... jak se rika lehce nabyl lehce pozbyl .... pracovat se ji pro penize nechtelo tak necht je prikladem kam to vede ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-01 18:05
StB byla horší než gestapo a uměla se o sebe postarat i po revoluci : Obraz máme denně na očích :

_______
A jak je tomu dnes? Estébák Bureš předsedou vlády a ruský agent prezidentem. J.K.

nasregion.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-01 18:06
Zlepšete Krejčířovi vězení, apeluje česká diplomacie na JAR

novinky.cz/.../...
___________

Dejte to pod článek o poslancích 2 P v P,ať je vidět, o co se MZV a poslanci starají.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-01 19:49
Ropuch Maruška natahuje uši,
pravda, docela ji to sluší. J.K.

forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-01 19:51
Prohnilý státe, na majetek prohnilého soudce nesahej.
Tvůj prohnilý katastr nemovitostí ČR.. J.K.

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-01 20:43
Obec Chroustovice má i svoji hrdost,
nemůže za státní správy blbost.
Působí tu firma Chroustovice kovo,
ze známé reklamy, to je právě ono.
Díky používání moderních technologií a bez zmetků firma žije,
nemůže třeba Pinta, svině.
Každá obec má ve vedení obce policejního parchanta,
V Nabočanech v mé kause se spoléhali na bývalého policajta, ožralu, vyučeného malíře pokojů Habarta.

search.seznam.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.