Soudci způsobili rekordní škody

a to i přesto, že MSp udělalo všechno pro to, aby se tyto škody vůbec nedaly projednávat. 

 

A když už se projednávají, tak aby byl výsledek předem znám a jasný : Bez dokazování zamítnuto. A - trhněte si nohou. 

Znamená tahle zpráva asi dvojí : 

Pokračující rozklad justice nejen že nikdo nezastavil, ale naopak urychlil. Justici ve skutečnosti nikdo neřídí, ani za ni nezodpovídá. Soudci si dělají, co chtějí, zákony je nezajímají, často je ani neznají, účastníci řízení jim je musí sami připomínat a citovat. Vzdělanostní úroveň soudců je ubohá, mnozí z nich nejsou ani na úrovni lepších maturantů. 

Pokaždé, když mají projevit vlastní myšlení, znovu a znovu žasnete, kdo nás to soudí a koho k tomu vůbec pustili... Nemají často základní znalosti ze společenských věd, historie, a to i velice aktuální - a pokud nějaké mají, neumí je správně používat. 

Obehrané pohádky o "soudcovské nezávislosti" a "jiném právním názoru" přestávají na veřejnost účinkovat, každému je zřejmé, že třicetiletý cucák najmenovaný přes známé soudcem nemá co mít "jiný právní názor", ale má pěkně poslušně respektovat, co říká zákon nebo rozsudky nadřízených soudů. 

K těm je nutno dodat, že ty jsou také často pokaždé jiné a nikdo se v nich už nevyzná. Sjednocovací praxe Nejvyššího soudu je bezbřehou fikcí, stejně jako ochrana ústavnosti soudem Ústavním. 

Jeho soudci, po četných - a jimi samými potvrzených zkušenostech a výkladech - mají právní úroveň pracovníků správní agendy magistrátu - a to ještě v nejlepším případě. 

Na ústavní soudce tady osobnosti nemáme, nebo nejsou známy, ostatně, v prostředí zkorumpované, svévolné a nezodpovědné justice by sotva mohly v dostatečné kvalitě vyrůst. 

Nejhorší ze všeho ale je - totální lajdáctví. Nikdo se nad ničím nezamýšlí - ač je za to královsky placen - všechno mají předem za dané a jasné, přičemž - vzhledem k osobností těch, co takto rozmýšlí - je to obvykle ve skutečnosti přesně opačně. Lajdáctví, které nikdo nestíhá, neřeší - a v nejhorším případě začne hrát obehranou desku o "jiném právním názoru". 

Pokud jste si pořádně prohlédli video s Vávrou, i když děsivě nevypadá - dle mého názoru děsivé JE . Vávra vám klidně do očí bude tvrdit, jak je vysoce nadprůměrný soudce, kterému ruší nadřízené soudy rozsudky jak na běžícím pásu a který klidně upře účastníku řízení i naprosto běžné odvolání. 

Předseda soudu hodný toho označení by se měl při takovém zjištění zděsit - a soudci okamžitě navrhnout kárné řízení - a ne že vás klidně bude přesvědčovat, že je ještě lepší než ti ostatní. Pravdou je, že s takovými předsedy soudů justice nikdy lepší nebude, stejně jako s takovým ministerstvem, a pokud ji někdo bude chtít dát do pořádku, tak nutně musí začít právě tady. 

Dnešní justici chybí prakticky všechno, co má správně mít : Rozšafnost, přirozený, nikoliv arogantní nadhled a především - smysl pro obecnou spravedlnost. 

Stát za ni na náměstích může jedině ten, kdo o ní vůbec nic neví - anebo se rovnou zbláznil. 

Druhou věcí, kterou nám tato zpráva říká - že si tuto zvůli čím dál větší procento lidí přestává nechávat líbit. 

A to je rozhodně velmi dobře... 

 

https://www.novinky.cz/domaci/510168-omyly-justice-a-uredniku-staly-loni-statni-kasu-nejvic-v-historii.html

____________________

____________________

 

 

 

 

_______________________

_______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-18 06:47
Ve zkorumpované a mravně ubohé justici lze za peníze ledasco :
Za velké peníze pak všechno.

Tomáši Řepkovi soud zkrátil 2,5letý trest o 293 dní! Na Silvestra může být doma!

blesk.cz/.../...

____________
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-18 06:50
Středočeský krajský úřad míní, že Černošice v kauze Babiš chybovaly

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-07-18 07:26
Herec Kevin Spacey byl zproštěn obvinění ze sexuálního obtěžování

zpravy.aktualne.cz/.../...

kampan meetoo zapsklych zlatokopek a zlotokopu postupne splaskava zanechaje neodcinitelne skody ... je treba tyhle pomatence pozavirat do blazincu jinak budou skodit dal ...

toto leto zdar nad sazavou pripominam 25.7. v 830 souzeni ctvrtym rokem zlocinne spolceni mouckova hudcova zigmnudova a spol nevinneho, ktery udajne "mel moznost nekoho na verjnosti pristupnem miste pozorovat jak se udajne prevleka" tezky to zlocin podle samosoudkyne ktera sama ale spachala v ramci pripadu vuci poskoznym zavaznejsi delikt ktery gibs zametl pod koberec .. procesne vse spatne... dukazne vubec nic nula ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-18 09:15
13 bodnutí do krku s následkem smrti - prý nutná obrana...
Zajímavé představy soudu...
Pokud vím, tak nutná obrana je jen odvrácení hrozícího útoku - a ne zabití pachatele.

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-07-18 13:14
Quoting Ing. Jiří Fiala:
13 bodnutí do krku s následkem smrti - prý nutná obrana...
Zajímavé představy soudu...
Pokud vím, tak nutná obrana je jen odvrácení hrozícího útoku - a ne zabití pachatele.

novinky.cz/.../...



Jakpak by se asi libilo nejakemu tomu soudnimu hovadku kdyby jej jeho obet takto brutalne sebeobranila kterou naschval tyra nekolik let vymyslenym trestnim stihanim .... taky by dotycny odesel protoze omluvitelna pohnutka a sebeobrana pred zlocinekou bandou v uniformach a talarech zneuzivajici pravomoci?
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-18 12:46
Konkurzní správce H-Systemu chce po bytovém družstvu doplatit miliony za nájem

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-19 13:35
Nezávislost státních zástupců? Spíš neodpovědnost

euro.cz/.../...
0 # Kedul 2019-07-19 14:05
Quoting Ing. Jiří Fiala:
Nezávislost státních zástupců? Spíš neodpovědnost

euro.cz/.../...


Ustav pro psychopaticke zlodejske prolhane korupcniky honosne to v cesku nazvan "statnim zastupitelstvim" chce byt dalsi moci ve state .. tu moc jiz davno maji jen ji chteji mit i na papire .... co jineho nez toto jasne ukazuje ze ma byt rozpusten cely ten spolek budizknicemu bez nahrady a to okamzite, nebot krome absolutni moci a vladnuti jim o nic jineho nikdy neslo a nejde ... medialne drobnohledny pripad rath ... jirout klidne do medii lze a pomlouva prozatim neodsouzeneho a klidne mu to projde ze pry neni svepravny a za jeho zlociny odpovida pry nejake ministerstvo.. hmm nesvepravny a dela statniho zastupce ..existuje snad neco podobneho i jinde na svete? dost pochybuji
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-19 20:22
Soudce usnul :

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-07-20 12:10
Mladá Boleslav má zajímavého soudce :

Soudce Czernin: Nevidím ve zveřejňování všech soudních rozhodnutí rozumný smysl

ceska-justice.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.