Varšavské povstání

se už navždy stane historickým symbolem. Symbolem rozdílu mezi západním a východním myšlením, mezi přístupem demokracie (s úctou k člověku jako jednotlivci) a komunistické diktatury (s pohrdáním jednotlivcem a jeho právy, ba i životy) k touze národů po svobodě.  

Polsko, a zdaleka nejen Polsko, si dnes připomíná 75. výročí varšavského povstání, kdy se polská Zemská armáda (Armia Krajowa) pokusila se zbraní v ruce vydobýt svobodu pro polské hlavní město proti stále ještě nesmírně silnému okupačnímu wehrmachtu a 63 dny statečně vzdorovala mnohonásobné přesile - v naději, že za Vislou odpočívající Rudá armáda jí přijde na pomoc. 

Na tu ale čekala marně. 

Rudá armáda se s cynickým klidem dívala přes řeku, jak Němci srovnávají polské hlavní město se zemí - a Stalin měl dost možná ještě příjemný pocit radosti(evidentního zvrácence), že totiž Němci udělají za Rudou armádu špinavou práci - a povraždí nemálo z těch, kteří by se po válce stejně postavili proti komunistům a novým ruským okupantům... 

Zemskou armádu totiž vyzbrojila polská londýnská vláda - a té taky byla věrná. 

Čekat cynicky za Vislou, až Němci dokončí nejšpinavější práci, vydrželi Rusové až do ledna příštího roku - kdy pak vstoupili do zřícenin již neexistujícího města. 

Jim, stejně jako Němcům, lze připsat odpovědnost za statisíce obětí, které ve Varšavě na polské straně padly. 

Jestli něco lze označit za válečný zločin na straně údajného spojence - Rudé armády - tak bezesporu toto. 

Stalin si zjevně nepřál - a nehodlal dopřát ani Polákům - pocit, že se osvobodili sami, či k tomu alespoň výrazně napomohli, což by bezesporu snížilo význam Rudé armády jako (jediné) osvoboditelky. 

Lze ovšem takovou armádu za osvoboditelku vůbec považovat ?? Armádu, která půl roku mlčky přihlíží vraždění údajně spojeneckého, osvobozovaného národa ? 

A teď STŘIH  - a druhá strana - válečné, okupované -  Evropy. 

Jen o tři týdny později vypuklo totéž povstání v Paříži. 

Spojenecké síly tou dobou ještě byly dosti daleko od francouzského hlavního města - a hlavně : Vůbec nepočítaly s jeho přednostním a rychlým osvobozením. A to zejména proto, že by to znamenalo nemalé požadavky na zásobování (obyvatelstva osvobozeného města), které tehdy nestačilo ani pro vlastní vojska - jsouce závislé stále na několika málo provizorních přístavech v Normandii a u kanálu La Manche. 

Přesto : Když povstání vypuklo - a to i bez ohledu na to, že v něm nemalou roli hráli francouzští komunisté, tedy síly západním Spojencům ne zrovna příznivě nakloněné, nařídil generál Eisenhower okamžitou změnu operačního plánu - a rychlý postup na Paříž. Právě proto, aby i tam nedošlo k tomu, co předtím mohli vidět ve Varšavě. A to i přesto, že vývoj povstání v Paříži i postup tamní německé posádky ničemu takovému nenasvědčoval. 

Ale - čert jim věř, že ? 

Záchrana lidských životů, i hlavního města - byla pro západní spojence prioritou. 

Postup Rusů ve Varšavě Churchilla doslova šokoval - a ač znal Stalina dobře, něco takového mu prostě vyrazilo dech. 

V dnešních diskusích mě zejména zaujaly úvahy o tom, co by se bylo stalo, kdyby se Sověti zachovali jako Američané v Paříži - rychle překročili Vislu a povstalcům účinně pomohli. 

Že by to poválečnou sovětizaci Polska stejně neodvrátilo. 

No - to asi ne, Sověti byli připraveni - všude, kam vstoupili - si ji prosadit silou - ale jeden velký rozdíl bych tu přece viděl. 

 Totiž v tom, že by v dlouhé, polsko - ruské historii, převážně nepřátelské a plné křivd a protivenství - existoval alespoň jediný významný bod - bod přátelství a vzájemné účinné - ano, skutečné bratrské pomoci - který by už nešlo z historie nikdy vymazat. A o který by se mohl opřít každý, kdo by chtěl kdy tyto dva národy sblížit, nebo aspoň dále proti sobě neštvat. 

Bohužel.

Neexistuje. Ba - naopak. Existuje jako tragický a silný vykřičník - na věky varující, jaká bezohledná a bezcitná dokázala být východní diktatura - k údajnému spojenci ve válce. 

A - Praha ? 

Tam přece vypuklo povstání rovněž. 

Praha měla jedno štěstí - i smůlu současně. 

Pro Západ byla příliš na východě - pro Východ příliš na Západě. 

A hlavně : Se osvobodila sama. Samozřejmě, i díky tomu, že končila válka - a Němci už na její zničení prostě neměli čas. 

To, co se nepovedlo Zemské armádě ve Varšavě, to se povedlo České národní radě v Praze.  A také jí to Rusové - nezapomněli. 

Historie se musela - na dlouhá desetiletí - přepsat  - a její skutečná tvář - zamlčet. 

Tvář, že bychom nemuseli být až tolik vděční armádě, která by nechala s klidem Prahu vykrvácet - stejně jako Varšavu - a za to, že se tak nestalo, nevděčíme žádným humanistickým pohnutkám Sovětů, ale právě a jedině - konci války. 

Vůdcové povstání museli zmizet z veřejného života, nemálo z nich skončilo později v komunistických lágrech. Inu, ohrožení slávy tyrana - to se neodpouští... 

Stejně jako přílišná soběstačnost a suverenita. 

Varšavské povstání ale jednoznačně prokazuje, jak by bývala dopadla i Praha - pokud by válka právě rychle neskončila. 

Protože Stalinovi - to bylo jedno. 

Naopak : Zničené město, plné mrtvol jeho obránců, by mu plně vyhovovalo.

Aspoň si, vy parchanti, budete na dlouho pamatovat, kdo vás skutečně osvobodil !!! 

____________________

____________________

 

__________________

__________________

Comments  

0 # Kedul 2019-08-01 21:40
Az se budes ptat kdo ti skutecne pomuze v bitve proti mnohonasobne presile kdy ti kazdy rika ze nemuzes uspet, podivej se do zrcadla, bude tam. Az ti budou rikat tohle nedelej bez stejnou cestou jako ostatni a doufej ze ty jedinej budes usetren neposlouchej a ver sam sobe a neboj se hledat netradicni reseni.
Zadnej "aktivista" za spravedlnost za pravni stat mi nijak nepomohl a ja blbak z blbakova jsem proti vsemu ocekavani uspel s vlastnim textem odvolani .. dokonce u dementni bolsevicke baby domluvene s babou na okrese na vysledku predem ... kdyby nakej vyndal hlavu ze zadku a ted v tuhle pravou chvili kdy to ma jeste cenu a perfektni nacasovani pomohl s materialem kterej mam, mohla by nejedna radobyblbka letet z talaru za nejeden prusvih kterej udelala na deckach jedne advokatky ... neocekavam ale jako vzdy nic (krome hloupych kecu radobyodborniku na pravo)... uz davno vim jak to je ... veskera snaha tak prijde v nivec...
0 # Tomáš Jadlovský 2019-08-02 06:28
Výjimečně rozumný komentář z režimních novin.
lidovky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-08-02 07:47
Nejvyšší soud nakonec loni konstatoval, že Okresní soud v Ostravě, který odposlech Kroupy povolil, porušil zákon. Mimo jiné totiž nezdůvodnil, proč prolamuje novinářovo právo na ochranu zdroje. Nevysvětlil ani dobu trvání příkazu k odposlechu ani to, proč nelze sledovaného účelu dosáhnout jinak. Pouze převzal názor státního zástupce Rostislava Bajgera z olomouckého vrchního státního zastupitelství, který odposlech navrhl.

zpravy.aktualne.cz/.../...

Ad omluva: Ministerstvo nema co delat u trestniho rizeni a nema s nim nic spolecneho nic nevi neprezkoumava podle oficialniho vyjadreni jedne jejich pracovnice
Ad zneuziti pravomoci: Soud jasne potvrdil ze doslo ke zneuziti pravomoci minimalne nedbalosti. Ocekavam zahajeni trestnich rizeni a potrestani pachatelu z rad justice dle platneho zakona!
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-02 15:59
Hodnotí se prý spíš loajalita než práce : ANO, všimli jsme si …

Soudruzi v ANO:

Kdo leze Buresovi do zadku, ten ma zajistenou budoucnost!
Helenka s Pejsackem nejsou vyjimkou.
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-02 16:00
Bures senatorum:

Do mych dotacnich podvodu, ukradenych miliard, nikomu nic neni, ani senatorum!
Z

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-02 16:00
Imigranti v Evrope:

Krutosti, ktere zazili doma, ted praktikuji v evropskych ulicich.
S tim Merkelova nepocitala!
Z

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-02 19:06
POVSTÁNÍ :

Byl jsem na vojně 66-68, když přijeli do Šumperku Poláci, nasranost mezi vojáky byla obrovská. Politruci se najednou vytratili, a nikdo nevěděl co dělat. Tankový pluk se svýma T-54 byl naprosto zbytečný. Lidé nám chodili hulákat pod okna " na co vás živíme ". 90 tanků byl vlastně jen šrot, vyhozené voběživo. O.
__________
Tady, v Jičíně, byli Poláci rovněž - a nezanechali tu zrovna dobrou vizitku, dodnes je na předměstí pomníček padlým... Tedy - Čechům, civilistům, co šli zrovna z kina.
Ale jinak bylo vidět, že Poláci s tím nechtěli nic mít - a nemohli se dočkat, až se budou moct ztratit...
Ano, měli s "bratrskou pomocí" své bohaté zkušenosti.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-02 19:09
Dezinformace


magazin.aktualne.cz/.../...


…se realizuje polopravdami. To nejpodstatnější o příslušném polském filmu česká media neřekla: Že všichni tam vystupující duchovní byly agenty SB (tj. polské StB).
Ani slovo o těžkých fyzických útocích aktivistů LGBT na kněze - ve Štětíně, v Glogově...aktivisti vtrhli do kostela, zbili a zranili duchovní, od kterých chtěli uvolnit kostel pro oddavky homosexuálních párů atp. Nejsou to jediné útoky.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-03 11:00
Protiprávní exekuce nespadly z nebe, neobjevily se najednou, soudy o nich vědí už plných osm let.

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-03 11:02
Jakl napsal Bradáčové. Chce, ať státní zastupitelství prověří vyšetřování květnových incidentů

irozhlas.cz/.../...
0 # Kedul 2019-08-03 11:28
To se dnes pristehoval do CR? Prece jako prvni se proveruje kdo oznameni ci stiznost podal a az podle toho se posuzuje zda se jim bude nekdo zabyvat a jakym zpusobem nebo se hodi rovnou do kose....
Je treba zavest trestny cin porusovani rovnosti pred zakonem. Uredni osoba ktera pri plneni svych zakonem danych povinnosti
1 porusi princip rovnosti pred zakonem, byt nepatrne a byt z nedbalosti, a bude namisto obsahu a faktu resene veci resit osobnost ucastnika ci poukazovat na jina rizeni ucastnika u jineho uradu ci jineho urednika (ci soudce policajta prouratora a podobne), bude potrestana zakazem cinnosti a odnetim svobody na 5 az 10 let a zabavenim veskereho majetku.
odst 2. ,ktera pouziva napriklad psychiatricky znalecky posudek k usvedceni podezrele osoby jako udajneho dukazu viny, bude potrestana 10 az 20 lety odneti svobody, zakazem cinnosti a odebranim veskereho majetku.
Promlceci doba se u tohoto trestneho cinu neaplikuje.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-03 11:17
Soudci se obávají absence přísedících. Varují před nesprávnými rozhodnutími

eurozpravy.cz/.../...
0 # Kedul 2019-08-03 12:28
Ja bych zrusil predevsim ty soudce .... ocenil bych totiz rozhodovani podle zakona a ne podle nazoru nejakeho panaka v talaru ktery nejen ze
zakony nenavidi ale ani neni schopen se je naucit...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-03 19:31
Kdo řídil vraždy u stěny smrti

nazory.aktualne.cz/.../...
___________
Špatnost, prolhanost a ubohost české justice vynikne při mezinárodním srovnání …
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-03 20:36
Svým jednáním chtěl upozornit na špatné zacházení s cizinci na našem území.

V Česku žil od roku 1996. Pracoval tu jako stavební dělník. Jeho manželka údajně spáchala sebevraždu, ze které se nikdy nevzpamatoval, myslel si, že ji někdo zabil. V Praze měl dva syny. Úřady mu navíc neschválily žádost o prodloužení pobytu...

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-03 22:29
Dvojnásobný vrah příkladem amorálním tupcům řídících tuto zemi do záhuby. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-04 09:00
soudce mu dává půl roku náskok :

Ubil taxikáře a dostal 10 let. Je na útěku

novinky.cz/.../...

Pokud se policistům nepodaří Maria Krtičku do půl roku vypátrat a převézt do věznice, soud na něj vydá mezinárodní zatykač.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-04 09:17
Soudci se vzepřeli ministerstvu kvůli etickému kodexu

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-04 14:08
Naroubovane zeny:

Takto se dnes snazi veda prelstit prirodu!
Chlap, ktery ma doma zlou klimakterialni zenskou ted muze doufat, ze mu z ni doktori udelaji beranka!
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-04 14:09
NBÚ dával bezpečnostní prověrky naprosto nedůvěryhodným osobám

U některých osob bylo zřejmé, že od NBÚ dostaly bezpečnostní prověrku i z toho důvodu, aby mohly setrvat ve funkci a na základě toho provádět úkony s cílem odstraňovat nepohodlné lidi. Toto bylo patrné např. u státních zástupců, kteří připravovali účelová obvinění.

www.vladimirhucin.cz/?q=node/1182
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-04 14:18
I Vladimír Hučín chce nezávislou justici...

www.vladimirhucin.cz/?q=node/1176
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-04 14:20
Vladimír Hučín varoval před Babišem včas :

www.youtube.com/watch?v=f-pUbSCh3-U
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-04 19:01
Jako tradičně 15 let za K 213 : O.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-04 19:37
Nebezpecny agent Bures:

V. Hucin zminuje, ze slovensti agenti varovali Cechy pred nebezpecnym agentem Buresem.
Bures mel ve spisu napsano - velmi odolny vuci stresovym situacim. Tuto svoji odolnost dokazuje kazdy den pri vysetrovani jeho dotacnich podvodu.
Kdy pujde jeho kauza Capi hnizdo k soudu? Z.
___________
Až tady budeme mít nezávislou justici...
0 # Kedul 2019-08-05 13:20
"Elischer vyzdvihl, že prověrka všech jeho spisů, kterou nařídil předseda vrchního soudu, nezjistila nic mimořádného. Podivil se také nad tím, že státní zástupci nenapadli jeho rozsudky dovoláním nebo jinými mimořádnými prostředky, pokud měli indicie, že rozhodnutí nejsou v pořádku. "
zpravy.aktualne.cz/.../...

opet mi ukapla slza nad chudackem soudcem podvodnickem zakona porusujicim.... a proc by to ti smejdi delali kdyz jim soudce jako vzdy ve vsem protipravne vyhovel jejich "obzalobe" vzdor dukazum a zakonu vyhovel? Jeste by verejnost zacala patrat po tom jak se na soudech policii a prokurature ve skutecnosti "dela" a jak se pak bezne soudi i bez dukazu ... jak asi takova proverka probehla? To jako nejaky zakona dbaly justici nezkazeny obcan dukladne ty spisy cetl vcetne vyjadreni obvinenych?
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-05 15:51
Soudce kauzy Rath: Odposlechy jsou definitivně mimo hru, u oznamovatele bych udělal domovní prohlídku


irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-05 15:53
Uráží mě, že jsem hodnocen nevzdělanými v právu, ohradil se soudce Elischer proti obžalobě

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-08-05 16:17
kurvit život ostatním je autonomní činnost ?? Free

Po vyhlášení verdiktu jste při setkání s novináři uvedl, že kolegyně ze senátu si nepřály být foceny. Z čeho pramení jejich obavy, obdrželi jste kvůli kauze snad výhrůžky?
Výhrůžky jsme neobdrželi žádné. Myslím si ale, že velká část soudců považuje svoji odbornou činnost za něco autonomního a snaží se to oddělit od svého sociálního prostředí: od rodiny, kamarádů, známých. Chtějí žít plnohodnotný život i mimo justici. Dcery jedné kolegyně se ve škole ptají, jak to rozhodnou rodiče. A ona do toho své děti nechce vtahovat. Nevidím důvod, aby ta kauza zasahovala do intimního života kolegyň.
_________
Nic jim nevadí víc, než když je veřejnost zná.

Intimní život kolegyň ? To jako že by už nemohly nikdy šoustat ?? Při pomyšlení na ten rozsudek ?
0 # Kedul 2019-08-05 17:09
Jo taaak takze intimni zivot krive obvineneho otce od rodiny se verejne ma probirat, ma byt dementni prolhanou soudkyni pomlouvan a ocernovan vzdor vysledky znaleckych posudku ... prolhane soudkyne muzou dokonce utocit verejne i na rodinu krive obvineneho ktera nema s projednavanou kauzou absolutne zadnou spojitost ..... ale kdyz maji sami jit s kuzi na trh za 200 klacku mesicne tak se najednou cukaji a najednou pry maji nejake pravo na intimni zivot .... Judr Ilona Mouckova, Judr Lenka Judcova, pry mudr Zelmira Herrova zneuzily svych pravomoci a oznacily normalniho heterosexuala za nebezpecnou uchylku ktera se pry musi lecit ... ackoliv pry mudra jasne napsala ze posuzoivany netrpi zadnou sexualni deviaci ani dusevni poruchou tak to Ilone nezabranilo oznacit poskozeneho krive obvineneho ji samotnou sza devianta (pokusila se jej odsoudit za uplne jiny skutek nez znela obzaloba coz ji i bolsevicky brnensky soud nezbastil)
0 # Kedul 2019-08-05 17:15
a to i pres nazor dalsich 2 sexuologu kteri dokonce kategoricky odmitly i pouhou moznost ze by mohl poskozeny kriove obvineny nejakou deviaci mit .... zelmira sice napsala ze zadnou netrpi ale ze v pripade odsouzeni by se pry dala ta "deviace vysoudit"!!! ... tento jasny ubohy kam se hrabou pochybnosti u kramneho nebo necesaneho .. tohle je maximalni svinstvo nejhrubsiho kalibru ... podvod a zneuziti pravomoci nema ani po 3,5 letech konce ... co intimni zivot krive obvinneho a jeho zeny? to ty prolhane devky nezajima ze ... ty prolhana drza kurvo Ilono Mouckova ze Zdaru nad Sazavou a spol... krive obvineni si naplnila beze zbytku protoze uvadet lzive udaje do tvyho vylhanyho "rozsudku" s cilem poskodit jineho a zpusobit jeho trestni stihani byt pokracujici je trestnym cinem ... delat si hlavni liceni den pred radnym obeslanim krive obvineneho je zneuziti pravomoci ...
0 # Kedul 2019-08-05 17:23
.... vyhrozovat mimo pritomnost krive obvineneho ktereho si ani neobeslala pred jeho nezakonnym provedenim do uredniho zapisu ze se jako obratis na PCR a zneuzijes tak ocividne zase pravomoci misto aby ses hodila do klidu podle zakona se vyloucila.. vis co Mouckova ... ja se na ne tesim .. mam tu totiz za ty roky asi 20 trestnich oznameni kdy si snad kazdej mesic spachala na jinych osobach tretnej cin ... a patris Mouckova do blazince a ne do talaru protoze ses normalni regulerni magor neschopnej vnimat realitu ... natoz soudit ... a to si nemysli ze ti fizlove v uniforme budou premyslet jestli se te maji zeptat zda ti to neposlat jako soucast obhajoby kriove obvinenyho zkratka zaevidujou a uz se vezes kravo ... a nemysli si ze nevim ze ta tvoje poskocna zapisovatelka Simkova nebyla na miste udajnyho cinu kdyz je tam na kamere jak si navlika rifle pres tu svou tlustou prdel coz je jasna podjatost jako prase zeano ...
0 # Kedul 2019-08-05 17:29
Krive obvineni .. pachatel Judr Ilona Mouckova .. uvedla lzive "nemohl to byt zadny deodorant ani sampon protoze svedkyne uvedla ze videla displej displej"
svedkyne jasne uvedla ze "zadny displej tam nebyl teda nevidela jsem zadny"

uvedla lzive "prinejmensim mel moznost skrze kameru pozorovat"
o par radku jinde ale uvedla sama "kamera byla vybita a znalec neuvedl, ze by mohl nejak prokazat, ze by snad byla nabita" coz prokazuje ze i kdyby snad se o kameru jednalo tak podle zakona nesmi predpokladat ze by byla byvala tato nabita ...coz znamena ze to co uvedla Mouckova neni podle jeji povinnosti ctit presumpci neviny pravdivy vyrok

lzive uvedla ze pry nepripusti znalecke zkoumani verohodnoti a dusevniho stavu svedkyne pry podle Mouckove slov "pro nejake histericke projevy" nic takoveho jako histericke projevy nikdy nikdo nerikal ani nezminoval je to sprosta lez prolhane Mouckove

atd atd ...
0 # Kedul 2019-08-05 17:33
.... zadna lavicka tam neni protoze to rikal prolhanej fizl .... aha takze dukaz ftografii lavicky ktery provedla ji nezajima a proto neexistuje, dukaz vypovedi nejmene 2 svedku kteri shodne uvedli pritomnost lavicky na miste take bude ignorovat no hlavne ze sma oznacila jejich vypovedi za skvele a verohodne ... no to ale prece podle Mouckove neznamena ze bude vrat v potaz take ty casti vypovedi ktere zcela s jistotou vyvraceji jeji vlastni krive obvineni ...
ze nikdo ze svedku nikdy nerekl ze by nekdo udelal ten skutek ktery si sama Mouckova vymyslela ktery je odlisny od skutku ktery si vymyslela blba zalobkyne Hudcova a taktez i odlisny od toho ktery si vymyslela policajtka Blazkova a opsala policajtka Zigmundova .... to je prece drobnost kdyz obvineny nevi co presne teda mel udelat a za co ho tedy soudi ze ... ubozacky ... jasne priznala Moukova ze skutek, ktery uvedli svedci je v jejich hlave ale nebyl nicim prokazan ...
0 # Kedul 2019-08-05 17:38
.. muze mi nekdo rozumne vysvetlit, jak muze byt objasnen ci prokazan skutek, ktery byl jiz davno oznacen za smyslenka nicim neprokazana v hlavach svedku kteri si to jen mysli ze se neco stalo, ktery neni souzen a kdy ma udajne o tom, jestli se stal nestal zda jej spachal nebo nespachal prave obvineny rozhodnout pry udajne pouze vyhradne dalsi znalecky posudek dusevniho stavu obvineneho???? Takze jestli je nmekdo necim vinen nebo nevinen jstli neco udelal nebo neudelal se jako tady rozhoduje podle psychiatrickeho nazoru "znalcu" ??? To jako vazne? No asi jo kdyz to mam cerne na bilem doslovne!!!!! Ze pry se jedna o pripad udajne kdy se o vine nevine a trestu rozhodne na zaklade vysledku vyslechu znalce a superposudku ohledne dusevniho stavu obvineneho ackoliv bylo jiz spolehlive prokazano ze nelze prokazat ze by se skutek vubec stal a zadny dukaz ze by k nemu mohlo alespon teoreticky dojit nebyl nikdy predlozen... jestli tohle neni na defenestraci tak uz nevim ...
0 # Kedul 2019-08-05 17:43
... proc rikam ze to je unikat oproti kramnemu a necesanemu a podobne? .. no protoze tam si policajti alespon udelali trochu dukazu ktere kdyby byly nepadelane tak by mohli byt alespon indicii ci neprime ... byla tam alespon ta "mrtvola" tedy poskozeny a jasne k necemu doslo ... tady je na zacatku dle slov Mouckove jakysi pocit jedne holky ze si mysli ze mozna videla nejakou kameru (tu co popsala samozrejme obzalovany nikdy nevlastnil vypada uplne jinak nez jina kamera ktera je predmetem obvineni) a ze mozna byla na verejnosti natocena ze ji mela udajne videt nekde tak 10 sekund ... tot vse .. zadny dukaz ze by se tak stalo, zadny dukaz ze by vznikla nekomu nejaka skoda, zadny dukaz ze by mohlo ke skutku dojit kdy fizlove vymysleli ze prej obzalovaby mel skrze tu kameru koukat ..no a mouckova napsala ze mohl koukat ... no az na to ze nemohl a bylo to prokazano vykresama a fotkama a zjistenim ze ta kamera nesla ani zapnout atd...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.