Přitroublý marketinkový projekt zvaný Greta

Fanaticky a freneticky vykřikované fráze o zničeném dětství mi něco připomínají... 

 Kam až může dojít idiotismus marketinkových režisérů při zneužití naivní a čisté dětské duše, nám nyní v přímém přenosu z New Yorku předvádí švédská školačka Greta Thunbergová. 

Nejdřív chodila každý pátek za školu. Kdyby to nepřikryla frázemi o životním prostředí, nejspíš by to řešil pouze ředitel školy s rodiči. 

Ale novináři potřebovali symbol - a tatínek malou hrdinku. 

A tak vzniknul přihlouplý marketinkový projekt, zvaný Greta. Nebo, chcete-li, ekologická Greta.

Najednou - obyčejnou záškolačku - přijímá papež, najednou se plaví na voru přes oceán (což v konečném důsledku představuje asi pětinásobné ekologické zatížení ve srovnání s tím, kdyby tam - jako každý normální člověk - letěla letadlem, protože dvojnásobek cest letí celý ten její zjevně cirkusový ansámbl), aby mohla v Americe na ekologickém kongresu vykřikovat do sálu, plného politiků, nenávistné věty o zničeném dětství.

A právě ty mě probudily.

Až do té doby jsem se na ni jen blahosklonně díval jako na tatínkův obrázek, který chce mít z dcerunky hrdinku. Jako na lidi, kterým se vcelku bezpracně daří příliš dobře - takže následně neví, co roupama dělat, jak by se vyjádřila generace našich rodičů.

Kdyby na ekologickém kongresu vykřikovala nějaká dívenka z Bangladéše, pracující 14 hodin ve špinavé, smrduté továrně, že jí zničili dětstí - dalo by se to pochopit.  Jenže tu by tam skoro jistě nepustili. Ta by za sebou dobře placený ansámbl novinářských kašpárků rozhodně neměla...

Greta vyrostla v jedné z nejčistších a nejbohatších zemí světa, ve Švédsku - a její nenávistně zlobný pohled svědčí o něčem zcela jiném. 

Specialisté na rodinné právo to znají. A to pod pojmem - syndrom zavrženého rodiče. 

Tedy - alespoň ten zlobný a navztekaný pohled - a poštvané dítě, jehož vztek je obrácen proti něčemu zcela fiktivnímu, co v praxi většinou vůbec neexistuje. 

U soudů je to obvykle druhý rodič, který dítě nemá v péči a v praxi se k němu nedostane. Přesto ho dítě nenávidí - aniž ví, proč - a když se ho na to zeptáte, začne vám obvykle opakovat a donekonečna omílat naučené nesmysly, odříkávané denně v jeho přítomnosti matkou - obvykle o tom, jak jí otec hrozně ublížil.  

K čemuž samozřejmě nemůže nabídnout jediný kloudný důkaz.

Kdo zná čistou dětskou duši, dobře ví, jak snadné je ji poštvat, resp. zpracovat k čemukoliv. 

Všude, kde se dnes válčí - obvykle ve třetím světě - vám všichni potvrdí, že nejkrutější jsou tzv. dětští vojáci. Obvykle věkem pod 15 let, vyrostlí ve válce, kteří nikdy nic jiného nepoznali. Neznají slitování, ani milosti. Jen smrt. 

Historicky nejznámějšími v tomto ohledu byli němečtí vojáci z Hitler Jugend. I v posledních okamžicích zjevně ztraceného boje kladli fanatický odpor, za což obvykle zaplatili životem - nejen oni, ale i celé jejich okolí, případně celé zničené město. 

Poštvat dítě je opravdu snadné - ať už proti druhému rodiči, nebo proti jiné rase, jinému národu, jinému jednotlivci. Dítě totiž nemá životní zkušenosti, nemá možnosti srovnávání, neví, že každý tlak vyvolává protitlak a že každé násilí, byť i jen slovní, se obvykle v násobcích vrátí svému původci. 

Vidět takhle poštvanou tzv. "ekologickou aktivistku", je obraz zvláště smutný. O to smutnější, oč umělejší je to "hrdinka". Oč větší význam této jinak bezvýznamné holčičce věnují světová média v touze po senzaci. 

Musím tohle - nerad - konstatovat přesto, nebo i právě proto, že i naše sdružení se do ekologických aktivit občas zapojuje, už jenom výsadbou alejí - a že samozřejmě probudit u veřejnosti zájem o ekologii i současný stav Zeměkoule, je věc jistě správná a nad jiné žádaná, zejména při pohledu na vyprahlá pole a nepřicházející déšť, a to už po několik let. 

Bohužel, současně musím otevřeně konstatovat, že MÉNĚ často znamená VÍCE  - a že cesta těchdle Grét je cestou do pekel, resp. cestou k tomu, aby se nemalá část veřejnosti nejen tzv. ekologicky neprobudila, ale aby ekology a snahy kolem nich začala naopak z duše nenávidět. 

A to je asi něco, co by si sotva přáli i všichni ti konstruktéři Grétina mediálního ekologického "zázraku". 

Pokud Grétě někdo ničí dětství, pak to nebudou ani tak světoví politici, jako spíše ona sama, její přitroublý slavomanský otec, hrající si najednou na světovou celebritu - a především pak všechny ty štáby zblblých novinářů, kteří v honbě za senzací dávno zapomněli na nutnou korekci vlastním zdravým rozumem … 

_________________

_________________

Eko Gréta : 

https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/klimaticky-summit-podle-sefa-osn-lidstvo-riskuje-zivot-greta-vycetla-politikum-ztracene-detstvi-40297480?dop-ab-variant=12&seq-no=3&source=hp

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-23 18:55
Z toho devcete vyroste velmi nenavistna komunisticka pica stylu Hillary Clinton :

Pred momentem jsem slysel (na radiu) mluvit Gretu Thunberg - anglictina dobra, ale projev velmi hystericky. Z toho devcete vyroste velmi nenavistna komunisticka pica stylu Hillary Clinton. Free


www.facebook.com/.../
0 # Tomáš Jadlovský 2019-09-24 06:21
Vidím to podobně. Až dosud jsem tuto holku měl za aktivní svazačku, která by z ekologické mánie časem mohla vyrůst. Ale její sveřepý výraz ze včerejšího nenávistného projevu ukázal, že to nemůže mít z vlastní hlavy. Navíc není úplně duševně v pořádku, má lehčí formu autismu a je rodiči manipulována. Divím se, že tolik státníků s ní hraje hru, kdy je dítě manipulováno do nějaké pozice a všichni mu přikyvují. A přerušit v 16 školu kvůli politice, to je vrchol nezodpovědnosti.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-24 13:40
Asi to podobně vidí vícero lidí :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-24 13:47
Kdo lže, ten krade.

To ví každý ( prostý občan ) !

www.forum24.cz/.../

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-24 13:58
Pristup CR k ekologii:

Zde se v CR deje velmi malo. Strana Zeleni skoro neexistuje, stary nemocny prezident vymysli projekt zplavneni Labe-Dunaj, odpadky ze Zapadu vozi podvodne firmy do CR a tam se skladky zapaluji, starsi auta na naftu s nevyhovujicimi filtry nachazeji kupce v CR, chudi lide v zime spaluji v kamnech PET lahve,...
Skutecnosti zustava, ze pro stare paprdy typu Klaus, Zeman je ekologie pouze - mnoho povyku pro nic. Oni uz to nejak doklepou.
Jedine mladi lide si uvedomuji, ze je treba neco zmenit, aby se za 30 let nechal vzduch dychat, priroda byla zelena, ve vode zily ryby,...!
Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-24 14:02
Znepokojují zjištění: Policie odposlouchávala tisíce lidí a záznamy neexistují

zpravy.denikplus.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-24 14:03
Liberecký soudce se dopustil „hrubé nedbalosti a bezohlednosti“, ke kárnému senátu ani nepřijel

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-24 14:04
Luboš Dörfl uspěl při výběrovém řízení na šéfa pražského vrchního soudu

ceska-justice.cz/.../...
___________
Vida !!
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-24 14:07
Není kriminál jako kriminál aneb Psychopatický vrah na cele s neplatičem alimentů

reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-24 14:37
Šílená aktivistka :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-09-24 19:38
Hloupá, poštvaná feministická husa - vidí diskriminaci už i v tom, že reklamu na off-road ztělesňuje pouze muž.

Na druhé straně … musím uznat, do jisté míry má pravdu … aspoň v tom, že když vidíte masivní SUvéčko nebo off-road, skoro vždycky za volantem čekejte přihlouplou pipinu, co neumí řídit a její papínek nebo obšourník jí pro jistotu koupil tenhle tank, aby se cítila bezpečně v městském provozu... A jak se mají cítit ti, co ji náhodou na silnici potkají - to už raději nebudeme komentovat.
Ale SUvéčko a přitroublá barbína, co neumí zacouvat a podře půlku parkoviště - to je, po pravdě, mnohem pravděpodobnější než dokonalý drsňák za týmž volantem...

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-09-25 08:26
Justiční ping-pong kvůli lidské tragédii trvá 12 let
Po vyšetření v nemocnici skončila pacientka s vážným poškozením mozku a nevratnými následky

novinky.cz/.../...

12 let soudy delaji ze delaji a ted budou resti jestli byla zaloba podana ve 2 lete lhute? To jako soudci myslite vazne? Jako fakt? Jako opravdu myslite vazne to ze budete restli az po 12 letech jestli byla zaloba podana vcas s dvouletou promlceci lhutou u pripadu trvaleho celozivotniho poskozeni zdravi a zniceneho zivota cele rodiny? Dobre se vam spinka jo .. huba vas za tohle neboli? Kanalama nechodite? No byt narod hrdy a svobodny tak by se lidi postarali o to aby uz z takovych hub nevysla nikdy ani hlaska .....a takovy lide nikdy na soudech nebyly ....
0 # Kedul 2019-09-25 08:31
Spor trvajici od jeho zahajeni pred statnim aparatem kterymkoliv nikoliv jen aktualne projednavajicim delsi dobu nez je promlceci lhuta je automaticky promlcen z hlediska nahrady rizeni a skod ci stanovene vysi trestu pro ucastniky rizeni a povinnymi se stavaji uhradit veskere naklady rizeni a navrzena financni plneni zamestnanci statu kteri svou pomalosti takove prutahy zpusobily ... to je spravny zakon o primerenosti delky soudnich a jinych rizeni a ne ty nicnerikajici fraze ze kterych si stejne kazdej ourednik dela srandu a klidne drze napise ze 6 let rizeni o maximalne prestupku ktery povazuje za trestny cin je naprosto normalni doba ac promlceni precinu je ze zakona 3 roky...

Kdo vymyslel tenhle nesmysl ze policajt obvini jakoze vysetruje 2,5 roku pak soud soudi zase 2,5 roku pak odvolacka ceka dalsi mesice a tak porad dokola a misto 3 let je obet justicni mafie tyrana klidne desetileti ..
0 # Kedul 2019-09-25 08:37
.. logicky neco promlcet znamena promlcet a basta ... pochopitelne neni mozne to brat tak ze obet ma smulu pokud nahlasi precin po 2 letech ... ale pokud opicie obvini pak to ma byt konecna doba preruseni promlceci lhuty od ktere zacina bezet nova promlceci lhuta aby to organi nemohli donekonecna umele protahovat a tyrat at skutecneho nebo jen domneleho pachatele ....
to tyrani poskozenych bilou mafii je take sila .... pokud by narok byl skutecne promlcen pak preci neni mozne aby to soud nevyrknul nejpozdeji s konecnou platnosti pred 10ti lety .... ted to nema co resit aniz by za to ze nektery ze soudu tvrdi opak tyto soudce tvrde nepotrestal... nezavislost soudce a souzeni jen podle sveho vedomi a svedomi je ta nejvetsi hovadina kterou kdo kdy do zakona dal .. soudce nema co soudit podle sebe ale jen podle platnych zakonu ....a ty si zkratna nesmi mit moznost vylozit jak jej napadne ....

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.