Přecitlivělost p. senátora Czernína

je pouze výhradně jednostranná, zato extrémní. Jeho se nesmí dotknout nikdo ani slovíčkem, ostatní mohou před ním klidně popravovat, aniž by jakkoliv reagoval. 

Otevřená odpověď na stejně otevřený dopis jednoho senátora : 

 

 

Vážený pan 

Ing. Tomáš Czernin

senátor za Jičínsko, Nymbursko

 

               Otevřená odpověď na Váš otevřený dopis 

pí Schillerové, ministryni financí

 

Vážený pane senátore, 

               Dostal se mi do ruky Váš otevřený dopis pí ministryni Schillerové ze dne 27.9., kde ji vyzýváte k rezignaci na funkci ministryně za pouhý výrok o senátorské špíně, myšleno návrh na ústavní žalobu na presidenta Zemana. 

               Věřím, že nemusím předesílat, že nemám rád ani presidenta Zemana (ten mě, mimochodem, na rozdíl třeba od Vás, považoval za natolik nebezpečného, že mě pouhé dva měsíce po posledním návratu z vězení chtěl nechat znovu zavřít, protože právě probíhala jeho druhá volební kampaň), ani celé estébákem vytvořené a inspirované hnutí ANO, a tím ani pí Schillerovou, která nese osobní odpovědnost za bezcílné rozhazování státního rozpočtu v miliardových řádech na zjevný populismus, i za obrovské dluhy státu, které tím již vytvořila (a pokud by měla pro nějaký důvod resignovat, tak bych viděl především tento), a proto mě jistě nebudete podezírat ze sympatií k nim. 

               Přesto, a právě proto, Vám musím otevřeně sdělit, že jsem šokován obsahem Vašeho dopisu, který nelze označit jinak než jako ztrátu soudnosti a vrchol pokrytectví. 

               Pí Schillerová má – podle Vás – resignovat za pouhý slovní projev pronesený na půdě svobodného parlamentu, kde se vyslovila sice zkratkou, přesto nikoliv vulgárně – a rozhodně k věci, a označila senátorský návrh za špínu, čímž chtěla říci, že se jí nelíbí a nehodí se jí do krámu. Nikoho osobně neurazila, ani nedehonestovala. 

               Pokud by se tato kritéria převzala a stala obecnými, chápal bych to jako výrazné omezení svobody slova a následně i svobody výkonu poslaneckého mandátu jednotlivých poslanců. 

               Jestli chcete, pak ano, to by jistě připomínalo praktiky jak fašistů, tak i komunistů. 

Ale to nechme stranou. 

Já bych se rád vrátil k Vašim – zjevně dvojím – měřítkům na vnímání újmy a úcty k člověku. 

Takže výraz „špína“ z úst pí Schillerové by měl být důvodem k jejímu odstoupení z funkce, prý pro neúctu k člověku – zatímco Vy jste byl – mnou – nesčetněkrát vyzýván, abyste konal svou senátorskou kontrolní povinnost v případech, kdy docházelo – a nadále dochází – k nejhrubějšímu porušování nejzákladnějších lidských práv přímo ve Vašem volebním obvodě – a nestalo se NIKDY NIC. 

Pravda, nenazýval jste sice nikoho špínou – hlavně ne ty, kteří tento výraz evidentně zasluhují a jsou dodnes součástí státního aparátu – ale taky jste ani nehnul prstem. Ať už šlo – a stále jde – o věznění nespravedlivě odsouzeného McCraee, drženého ve Valdicích – nebo o materiální škody ničením veřejné zeleně páchané rodinou, již jste finančně podporoval – a i přes upozornění – nadále podporujete, a to jak osobní účastí na jejich akcích, tak dokonce i finančně. 

Podotýkám, že McCrae je Američan, možná jediný u nás vězněný, Vy jste členem zahraničního výboru Senátu, přesto jste nedokázal ověřit ani základní skutečnosti, plynoucí ze stížností, které Vám byly adresovány. Natož abyste ho navštívil (na rozdíl např. od poslankyně Válkové), promluvil s ním a ověřil si skutečný stav na místě. 

Nečesaný sice není Američan, zato byl ve své době občanem Vašeho volebního obvodu a celý skutek, o který v jeho případě šlo, se ve Vašem volebním obvodu odehrál. 

Teď chce po státu 50 milionů jako odškodné. 

Připomenu jen, že v r. 2016, kdy probíhala naše volební kampaň do Senátu, kterou jste nakonec vyhrál Vy, jsem případ Nečesaný chápal jako profilový případ pro důkaz o současném stavu justice a akutní nezbytnosti její reformy a nápravy a tím i profilový případ své volební kampaně. Rodině Nečesaných jsem nabídnul pomoc a učinil její případ součástí své volební kampaně. 

Tehdy ještě nebyla nevina Nečesaného ani zdaleka tak zřejmá jako dnes, jak ukázal pozdější vývoj – který mi dal naprosto ve všem zapravdu. 

Co jste pro tuto konkrétní oběť justiční zvůle učinil Vy a co pro ni činíte dnes ?? A hlavně pro to, aby se to už nikdy nemohlo opakovat, a to nejen přímo ve Vašem volebním obvodu…??

Přitom lidskými právy se zaklínáte dnes a denně – ovšem v místech, kam se většina Čechů nikdy nedostane, jako je Tibet, a podobně. Do Hradce, Hořic, nebo do Jičína se dostanou mnohem pravděpodobněji. 

Já jsem si za svou volební kampaň z r. 2016 odseděl ve vykonstruovaném procesu půl roku, Vás nikdy ani nenapadlo proti tomu protestovat nebo se tím jakkoliv blíže zaobírat. Natož žádat znovuotevření a revizi případu. 

Jestliže pí Schillerová by za pouhé slovo „špína“ měla rezignovat na funkci, co by se asi tak mělo udělat s na sebe přecitlivělým senátorem, kterého jinak nezajímá ani věznění, ani nejhrubší pronásledování osob přímo jemu pod nosem ? 

Osobně se domnívám, že takový senátor by nejen měl rezignovat na svou funkci, protože je vrcholem pokrytectví, co denně předvádí, ale že by se měl stydět i vyjít ze svého zámku na veřejnost. 

S pozdravem 

                                                                                                                      Ing. Jiří Fiala

                      předseda o.s. K 213

 

 

V Košíku, dne 1. října 2019 

____________________

____________________

 

 

 

 

________________________

________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-01 09:24
Karel Berka to říkal … O.

seznamzpravy.cz/.../...

____________

Karel Berka toho říkal víc, co se na to dá pořád vzpomínat. Proto je taky stále s námi...
Jednou bych si docela přál, aby se na mě vzpomínalo jako na něj... J.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-01 16:12
Jirko,
nemusíš doufat - už se na Tebe vzpomíná !
Narovnal jsi mi záda.
+F+
0 # Kedul 2019-10-01 16:32
Soudcovska prasata opet v akci.

kdy uz konecne lidi pochopite ze bud budeme kazde dalsi vanoce a jine svatky trpet zatimco si prasata v talarech budou plnit bricho uplatky a smat se svym obetem nebo budou konecne trpet oni .. nikdo to za nas nevyresi a neudela... mista pro tuhle chatru zlodeju a smejdu je ve vezeni dost .. muze se uvolnit propustenim krive odsouzenych touhle bandou vice nez na polovinu soucastne obsazenosti...


Ústavní soud odmítl stížnost klientů H-Systemu. Verdikt o vyklizení domů platí
novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-10-01 16:35
Jo a srovnejte to s lihovym domem a socanky .. pravomocny rozsudek smlouva jasna jak facka ... nezaplatili a nezaplati .... pritom jde jen o dalsi skrachovalou stranu o existenci jim stejne uz nejde ... lidi vyhodit na ulici to by ale soudcovskym prasatum slo ... uz jen za ty prutahy maji ti soudci sedet nejmin 10 let v chladku ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-01 18:14
V Česku je soudcovská mafie, říkají zděšení obyvatelé domů H-Systemu

idnes.cz/.../...
_____________
To je ale objev, co ?? A doteď vám to jistě připadalo jako extrémistické žvásty... Že ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-01 18:15
Opět objevená Amerika : O.

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-01 18:16
Babiše zbavují pout... Komu má sloužit státní systém, když ne mocným, že ??

nazory.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-01 18:38
Podvádět je normální. Vzory máme na nejvyšších místech. Estébáka Bureše a dehydrovaného zametače, ruského švába. J.K.


www.forum24.cz/.../
0 # Kedul 2019-10-02 07:48
"samotné projednání věci před soudem dostačující k nápravě obžalovaného"

novinky.cz/.../...

Aha takze ustava, ktera jasne rika ze se na kazdeho musi az do pravomocneho rozhodnuti soudu hledet jako nevinneho a kazdy ma pravo na to aby byla zachvoana jeho cest a dustojnost pro nase soudy neplati, nebot povazuji jiz soudni jednani jako formu trestu, a podle toho se take k obzalovanym bezne chovaji ze ... bolsevici prolhani otalarovani... tedy by se melo pristoupit jasne k tomu, ze soud ktery napriklad u precinu s maximalni sazbou 1 rok trva vice nez 1 rok musi upustit od potretani i v pripade prokazani viny nebot trest jiz byl vykonan soudnim rizenim v maximalni palbe...
No to by ale fugovalo jen v pripad kdyby soudci nerozhodovali podle narodnosti, pohlavi, sexualni orientace a misto toho se venoval pripadu samotnemu ze ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-02 16:54
Babišova roční bilance - aneb co ještě zůstává ve hře …?

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-02 17:07
Greta nemá sociální cítění, řekl šéf dětské psychiatrie. Po kritice skončil

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-02 17:07
Advokáti museli slibovat věrnost Hitlerovi i pracujícímu lidu

info.cz/.../...
0 # Saxána 2019-10-02 18:24

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.