Bezdůvodné trestání je diskriminací. Apartheidem.

Diskriminace je u nás - a všude v Evropě - zakázána zákonem. Země, která se jí programově dopouští, je á priori vyloučena z civilizovaného společenství. 

Každý student, znalý základů práva, vám snadno vysvětlí, že základem civilizovaného práva je to, že ke každému trestu musí být důvod. Navíc důvod zákonný. A potrestanému srozumitelný.  Nelze totiž nikoho trestat bezdůvodně. Natož bezdůvodně - a předem. 

Takový postup se pak nazývá diskriminací, nebo šikanou. 

Dopouští-li ho se státní orgán, dostává se mimo zákon a jeho šéf by měl být okamžitě odvolán a pohnán sám před spravedlnost. Pokud ne, pak za něj zodpovídá stát - a ten by se měl z takového postupu zodpovídat mezinárodnímu společenství. 

____________________

GŘ VS ČR – ředitel PhDr. Petr Dohnal 

                                                                                                                      K č.j. VS-191060-4/ČJ-2019

Vážený pane řediteli, 

               Vašemu „vyřízení stížnosti“ ze dne 26. září zcela chybí základní logika, stejně jako chybí onomu „vysvětlení“, kterého se mi údajně dostalo ve Valdicích od vedoucího návštěv, že rozhodnutí o návštěvě za dělicí přepážkou je v kompetenci ředitele věznice.

To jistě je, ale to není žádná odpověď. Natož vysvětlení.

V kompetenci ředitele věznice je i celá řada dalších opatření, k jejich užití však vždy musí existovat  (rozumný a zákonný) důvod. A zvláště pak vůči osobám, které nejsou v kompetenci ředitele věznice, jako jsou návštěvy zvenčí.

A zejména, pokud jde o opatření, která se jinak používají jako kázeňský trest.

Nelze totiž nikoho trestat bezdůvodně, to je Vám snad doufám známo. Takovému postupu se pak říká diskriminace, ta je u nás zakázána zákonem.

Pokud ji Vězeňská služba používá jako standard svého výkonu poslání, stává se zločineckou organizací, zcela mimo rámec platného zákona a nemůže se pak do budoucna dovolávat jeho ochrany nebo tvrdit, že vystupuje jménem státu. Ten totiž takové jednání svými zákony zakazuje.

Pokud na Vašem „vyřízení stížnosti“ – zjevně bez věcného a logického vyřízení či vysvětlení – budete trvat i nadále, podám na Vězeňskou službu žalobu o zákaz diskriminace, které se zde Vězeňská služba okatě a naprosto bezostyšně dopouští. A to do jednoho týdne od tohoto podání. Toto podání proto současně považujte i za předžalobní výzvu.

Jsem zvědav, jak budete u soudu vysvětlovat, že takovéto opatření, jehož užití zjevně nedokáže nikdo z vás rozumně vysvětlit, není diskriminací, jestliže se děje jediné osobě ze všech zúčastněných návštěv, tedy nějakých 200 lidí.

Mimochodem, pokud Vás pí Válková ihned po svém nástupu na MSp zbavila funkce, začíná mi být zcela jasné, proč.

S pozdravem

 

                                                                                                                      Ing. Jiří Fiala

 

________________

________________

 

 

________________

________________

No - a po výzvě, následuje - logicky - důsledek

 

 

 

____________________

____________________

Comments  

0 # Kedul 2019-10-05 16:43
Uplne stejne neprustrelne "vysvetleni" jako v tom "vtipu" o buresovi ..

oane bures kde berete penize za ktere nakupujete podniky v radu miliard?
No v nocnim stolku...

Aha to je zajimave a kde se ty penize v tom stolku berou?
No dava je tam manzelka...

Aha to je zajimave a ta vase manzelka kde ty penize bere?
No ja ji davam penize...

Aha takze ted me zajima kde berete penize ktere davate manzelce?
Dyt rikam .. v nocnim stolku ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-05 18:14
Vrchní rada by se měl poradit o svém zdraví.
Z takových zloduchů by měl Chocholoušek radost.

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-05 19:46
Bezdůvodné trestání …

Snad to divizní generál bere jako součást trestu ? Motýlek to měl horší. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-05 19:48
Můj předek divizní generál O. Mezl vítěz u Tobruku a postav vedle něj ty karikatury opentlený za Za zásluhy milý Jirko. To je doba. Jeden lempl většího. O.

___________
Protože ti, co bojovali u Tobruku, měli nějaký ideály, v něco věřili - a bez nich to opravdu nejde.
Tihle věří jenom na prachy. Jedno, od koho.
Špatně skončí - i když to ještě neví. Já ano. J.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-05 19:49
Mimochodem - Dohnal - a divizní generál ??
A ta jeho divize - je vlastně co ??
Bachaři ?
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-05 21:51
mladí čeští kokoti = budoucnost Česka. Free

Iniciativa Milion chvilek věří v právní stát. Kde se ta víra bere, to je záhada

www.forum24.cz/.../
____________
Naivní hlupáčci, zblblí oficiální propagandou, bez sebemenších životních zkušeností - toť správně celá odpověď.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-05 21:53
náměstek VS Simon Michailidis

www.ceska-justice.cz/.../P1000047.jpg

vscr.cz/.../...

ceskatelevize.cz/.../...
____________
Česko trápí hlavně servilní hlupáci jako jistý Simon Michailidis…
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-06 09:37
lenora = lenost Free


Lidé teď sepisují trestní oznámení na policii – tvrdí, že policistům právě kvůli sporům a strachu o své zdraví volali, upozorňovali na vyhrožování, ale nikdo nezasáhl. Jihočeští policisté včera tvrdili, že žádné oznámení nepřijali.

idnes.cz/.../...

_________

Tak mě napadá, k čemu tu policii vlastně máme : Když jde o ohrožení občanů, tak jim vzkáže, ať raději nechodí ven (viz Zruč), nebo že nemá čas - až vyletí barák do luftu... (Lenora).

A jinak - když zrovna nepřepadají řidiče, jako v Plzni, ta zásahovka v civilu, se zbraní, za to, že je probliknul, tak aspoň vybírají načerno pokuty...
0 # Kedul 2019-10-06 14:59
Taky maji plno "prace" s vytvarenim krivych znaleckych posudku a zaviranim zcela zdravych osob do blazincu aby jejich lenost lzi a protipravni jednani neohrozovali ....
Jeste jsem nevidel fizla kterej by resil vyhrozovani jinak nez ze sam nekomu vyhrozuje nebo kdyz nekdo vynada jemu ci jeho vyvosti prokuratorovi ci soudci .. nikdy jindy fizlove na vyhrozovani nereaguji ... ale to je tim dvojim trestnm zakonem .. jeden je tu pro to aby si jej otroci precetli a ten druhy zase pry plati pro ne ... tedy trestny cin vyhrozovani plati pry jen kdyz se vyhrozuje fizlovi prokuratorovi nebo soudci. Zneuziti pavomoci pry plati jen kdyz se jedna o oznameni proti jine politicke strane politickou stranou a v zadnem pripade se tento cin pry nevztahuje na justicni mafii ... atd atd ..
Taky je plno prace s vymyslenim neexistujicich trestnych cinu .. napriklad kdyz je nekdo vinen trestnym cinem proto ze pry mel moznost nekoho na verejnosti pozorovat ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-06 09:37
Norský velvyslanecv Česku: Soud bereme vážně. Barnevernet se změní

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-06 13:54
Ani Chramostová, ani Gott :

novinky.cz/.../...


Rychetský chce státní pohřeb pro Chramostovou - a i to je omyl.

Myslím, že by jí někdo mohl za stát poděkovat, že v době normalizace nesklonila hlavu, na rozdíl od obrovské většiny ostatních, ale na státní pohřeb bych to ani tady neviděl. To, že žil někdo po část života v ústraní (a předtím i potom naopak na výsluní), ještě není důvodem ke státnímu pohřbu.
Stála si za svým, neodvolala, to je jistě dobře - a zcela jistě to bude při pohřbu zmíněno, ale na druhé straně - hrdinský čin sám o sobě to není, a už vůbec ne takový, aby se trvale zapsal do historie. Jen reagovala na situaci, do které ji režim vehnal. Pravda, mnohem srdnatěji než mnozí ostatní.

Navíc si ani nejsem jist, zda by se postavila do opozice, kdyby ji k tomu režim nepřinutil - tj. napřed ji nenechali hrát, a potom na to ona reagovala tím, že podepsala Chartu - ne naopak.

Z občanského pohledu je bezesporu cennější než Gott, ale státní pohřeb je určen pro výjimečné osobnosti s výjimečnými zásluhami. A ty tady nevidím.
Prostý podpis Charty na to stačit nemůže.

Spíš jestli nechce Rychetský - ve vlastním zájmu - naznačit, že i on chce státní pohřeb …

S druhé strany je - smutnou - pravdou, že pokud hradní opilec natáhne brka dostatečně rychle, aby to ještě stihnul ve funkci, nárok na státní pohřeb mít bude - tedy podle pravidel protokolu - a v tomto ohledu je třeba dodat, že i Chramostová s Gottem jsou oproti němu velikáni.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-06 18:59
Proč jsi v exekuci ?

Chtěl si ze svých synů vychovat rovné, ničím nepokřivené, sebevědomé jedince se smyslem pro pravdu a právo. O takové lidi naše konzumní společnost nestojí. Vítězí křivárna, šmejdové nejrůznějšího druhu. Těm se potom nejlépe vládne. Vrána vráně oči nevyklove. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-06 19:03
Loni proběhlo rekordně málo rozvodů a naopak hodně svateb. Na 100 dětí je 123 seniorů

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-06 19:07
Řád Bilého lva dostal Mussolini i Réza Páhlaví … O.

Nebylo by rozumější řád zrušit? O.
_________
Spíš ho odejmout těm, co jim nepatří. Symbolizuje zjevně spíše ty, co ho momentálně mohou udělovat, než zásluhy vyznamenaných...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-06 19:07
Cesta k udělení Řádu bílého lva není už dávno rovná,
nabídl bych křivákům sloužícím každému režimu udělovat povinně Řád hnědého hovna. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2019-10-07 07:17
Rozsudek je spravny a platny protoze to potvrdil odvolaci soud ....vzdor dukaznimu stavu vzdor zakonu ...

Soudci se pry niceho nedopustily meli jen jiny pravni nazor kdyz se zjistilo ze obhajoba ma uplnou pravdu a policajti falsovali dukazy soudci nerespektovali judikaty ani platne zakony a vykladali si dukazy uplne proti vsi logice a v neprospech obzalovanych ... ukladali tresty mimo zakon ...

hmm to je uplne stejna argumentace jako kdyz chytnete zlodeje v obchode u vychodu tesne za kasou mate jej na kamere jak krade najdete u nej nezaplacene zbozi a on rve ze si to muze vzit i bez placeni. Pak zavoal jeho kamarad druhej zlodej a rekne ze ma pravdu ze proste si brat cizi veci je naprsoto v poradku. Tedy osobni nazor 2 zlodeju budeme vrat jako ten sparavny a zavazny ...

Nevim ale tady nekdo spadnul na hlavicku kdzy tvrdi ze pouhym potvrzenim odvolacim dovolacim nebo ustavnim soudem stava se rozsudek zakonnym a platnym ...
0 # Kedul 2019-10-07 07:24
Až pět let vězení hrozí soudkyni Okresního soudu v Liberci Lence Zhoufové za zneužití pravomoci úřední osoby. K tomuto závěru dospěli kriminalisté, kteří teď případ předali státnímu zástupci s návrhem na obžalobu soudkyně. Houfovou viní z toho, že zfalšovala datum prodloužení vazby.

Zdroj: idnes.cz/.../...


Když jde o dealera který ani nezapírá že prodává drogy, tak najednou zákony platí i pro soudce .. když jde o slušného občana který nic nespáchal a rozhodně se tedy nehodlá přiznat, tak zákony pro soudce neplatí ..... kde je stíhání soudců a spol za jiné nezákonné vazby? Které byly nejen nedůvodné, ale dokonce několikaleté ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-08 13:30
Stíhání - prý - nelze objednat... Aspoň podle Jourové.
Pak by ale měla teda vysvětlovat, co dělala přes měsíc ve vazbě, když to nelze objednat, protože z toho plyne, že je zločinec - a odškodné dostala za nic, naopak, měla být odsouzena... Takže - škoda státu ve výši odškodného - a nedokončené trestní řízení.
A v EK sedí evidentní kriminálnice...
__________

Stíhání v Česku si nelze objednat, řekla Jourová. Výbory EP ji schválily

denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-08 13:32
Jen hájí vlastní židle, říká ministryně spravedlnosti Benešová o žalobcích

idnes.cz/.../...
______
Asi - jako ona sama...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-08 13:33
Něco je ve vzduchu... (Something in the air …) : Zeman už podruhé navrhuje nového presidenta... 3 roky před koncem funkčního období...

www.forum24.cz/.../

www.forum24.cz/.../

www.forum24.cz/.../

www.forum24.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.