Zdegenerovaná mladá generace

Co doslova neumí do pěti napočítat. A to dokonce v přímém přenosu. V ČT, v hlavním zpravodajství. 

 

Ohledně kvality školní výuky slyším - přestože žádné školní děti nemám - stále více výhrad, ba zděšení, s jakými ubohými znalostmi děti školy opouštějí. 

Konečně, je to dobře vidět např. na soudech. A to zejména na "nastupující mladé generaci". Soudců, pochopitelně  - o dalším justičním personálu raději ani nebudu mluvit. 

Když člověk vidí ty přihlouplé chudinky, najmenované - Bůhví za co - do funkcí soudkyň - nestačí se znovu a znovu divit, jak vůbec mohly projít vysokými školami a nejrůznějšími zkouškami, když často nemají doslova nejzákladnější přehled o historii (vlastní země především), společenských vědách, psychologii (kterou denně nutně potřebují při své práci, má- li být alespoň průměrně zvládnuta),  ale i třeba shodě podmětu s přísudkem, vyjmenovaných slovech, atd.  

Zato bezesporu ví, co mají dělat a koho mají volat, kdyby došlo k "domácímu násilí" - jako např. že by manžel chtěl takové zvěrstvo jako teplou večeři...  Anebo pochovat děti. A uložit je do postele. Případně, jsou-li rozvedeni, si pro ně přijet nejen na víkend. 

Z dnešních Zpráv snadno zjistíte, že totální zdegenerování se netýká jenom mladých soudkyň, ale neméně také pracovníků televize - protože odvysílat v hlavní zpravodajské relaci, na hlavním programu hlavní státní televize takovou hovadinu, jako že od natočení Kachyňova Krále Šumavy, vyrobeného v r. 1959, uplynulo 50 let - tomu už říkám zoufalá mezera nejen v základním vzdělání, ale také v orientaci ve vlastní moderní historii. 

Jestliže se loni mohutně slavilo 50. výročí srpnové okupace - a právě Jakub Železný tam minutu po minutě vyprávěl, co se tehdy přesně dělo - tak o deset let starší událost spočítat taky na 50 let - to už chce slabší zatemnění mozku. 

Pak se má někdo divit, že diváci či veřejnost obecně kritizují úroveň vysílání - a zpravodajství - České televize. 

Přitom - to otupění musí být doslova kolektivní, vždyť v tom zpravodajství přece není Železný zdaleka sám !! A nikdo z těch desítek lidí, co tam dělají a za program zodpovídají - si ničeho nevšimne ?? 

Ubohost, tupost, zaostalost, zabedněnost, základní neznalost. 

Takoví lidé tu vládnou - takoví lidé následně zaplavují veškerý veřejný prostor kolem nás. 

Takže namísto abychom se z něj něčemu užitečnému přiučili - je opravdu lepší veškerá média vypnout - a kouknout se na Měsíček.

Ostatně : Právě vychází... A je mnohem hezčí než přihlouplí kašpaři ať už v televizi, či na soudech.  

 

 https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/219411000101019/video/727394

__________________

__________________

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

                                               19. 10. 2019 19:25

Poslyšte, kdo z vás v televizi umí počítat tak blbě, že ani nespočítá, kolik let je do dneška od r. 1959 ??? 
 
50 ?? Nebo 60 ???
 
Já bych se propadl hanbou odvysílat takovou hovadinu v hlavním vysílacím čase, v hlavním zpravodajském pořadu, ještě s obrovským titulkem !!! 
 
Vraťte se do základní školy, mnohým to zjevně nemálo prospěje . 
 
Ing. Jiří Fiala 

_________________

_________________

Prý došlo k chybě... No, to jsme si všimli !! A co takhle omluvit se a přijmout opatření, aby se to neopakovalo ?!! Třeba poslat Železného zpátky do školy, hlavně na hodiny počtů ?? 

Přesto - nechápu, jak vůbec může k takovémuto druhu chyby dojít.

Co bude příště ?? Spletou se přímo v datu - a budou vysílat včerejší zprávy ?? Nebo naopak zítřejší ?? 

___________________

Dobrý den,

 

ano, došlo k editorské chybě v živém vysílání. Článek na Portálu ČT24 je v pořádku  https://ct24.ceskatelevize.cz/kultura/2954444-kachynuv-kral-sumavy-je-propaganda-pisi-badatele-v-nove-knize 

 

S pozdravem

 

Ladislav Richtrmoc

Divácké centrum

Česká televize

Kavčí hory

140 70 Praha 4

T: +420 2 6113 6113

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.ceskatelevize.cz

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-19 18:58
Vidím to denně - např. ve veřejné dopravě :
na plnou držku se hihňají , samý vůl a píxa. Možná příští voliči ANO.
Obraz jejich rodičů ..........................................................

+F+
_____________

V každé generaci byla a je spodina a smetánka. Ale aby se spodina stávala smetánkou, a to dokonce na předních místech ve veřejném zpravodajství, tak to je novinka, která dříve opravdu nebyla.
Včera mi někdo poslal jeden Babišův dopis. Je vcelku o ničem, ale teď přemýšlím, jestli ho nemám taky dát na stránky- kvůli tomu buranismu, s jakým je napsaný.
Je tak chudý, miliardář jeden, že nemá ani na to, aby si sehnal a zaplatil slušnou a vzdělanou sekretářku - a ne jen další tuzexovou kurvu...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-19 19:45
Gott byl v Nemecku oblibeny taky proto, ze mel zvlastni - cesky akcent.
Slovak Bures to mozna taky zkousi v CR psanim buranskych dopisu!
Zatim uspech nesklizi!
Z
______________

Asi ani nikdy nesklidí. S buranismem - sotva.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-19 21:52
Prave s buranismem vyhral Zeman u volicu. To by znamenalo, ze Bures bude novym prezidentem! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-19 21:52
Toman bez smysluplneho planu:

Dnes sazel stromecky, zitra chce zlepsit zivotni prostredi omezenim velkych lanu.
Ten ma plany jako Zeman s jeho kanalem Labe - Dunaj.
V Rakousku a Bavorsku si nestezuji na kalamitu kurovcem! Problem bude asi nekde jinde.
Stacilo by, kdyby se podival na nesmyslny novy stavebni zakon - pripustna zastavenost 40% (s nepropustnou dlazbou je to nekde i 60%), zpusob topeni a omezeni naftovych motoru!
Po Buresove vlade nastane poust v CR!!!
Z
novinky.cz/.../...
____________
nastane ... spoušť !
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-19 21:56
Další blbka z ANO :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-20 09:03
Zemědělství ovládají agrobaroni, kterým k majetkům dopomohla komunistická justice :

Po revoluci se tu děly strašidelné věci. Nebylo žádnou výjimkou, ale spíš pravidlem, že představitelé družstev schválně nevydávali ukradený majetek nebo to zdržovali a pak od neznalých lidí vykupovali jejich nároky za zlomek ceny a vybrali si na jejich jméno tu hodnotu pro sebe. Lidé tak přišli o rodinný majetek často znovu. Tentokrát už legálně. A nejen kvůli tomu, že třeba neměli právníka a že se v té situaci neorientovali, ale hlavně proto, že stát a soudy jim v tom vůbec nepomohly – stály povětšinou na straně těch, co měli majetek vracet. Bodejť by tomu tak nebylo, když si udrželi komunisti vliv na tuhle republiku do dnešních dnů.

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-20 15:38
Agrobolsevici za Burese:

Takzvaná transformace v zemědělství na začátku 90. let byla nakonec ukázkovým tunelem, kdy za bílého dne došlo k okradení oprávněných osob, které měly zákonné nároky na vydání kolektivizovaného majetku. Tihle agrobaroni se dávali různě do likvidace, přeměňovali společnosti s jediným cílem – zbavit se těchto povinností a závazků. Co se rozkradlo na venkově, tomu se snad ani nechce věřit. Přestože se řada lidí snažila podávat žaloby a stížnosti až k Evropskému soudu pro lidská práva, dá se říct, že se nad tím zavřela voda. Nebyla a není politická vůle to řešit. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-20 15:39
Moralka poslednich 30 let:

Bodejť by tomu tak nebylo, když si udrželi komunisti vliv na tuhle republiku do dnešních dnů. Jezeďáci si pak dokonce prosadili, že padesát procent z hodnoty majetku, který vrátili, si mohou uplatnit jako odčitatelnou položku v daňovém přiznání. To taky docela přesně vypovídá o morálce a způsobu vnímání spravedlnosti naší společnosti. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-20 15:40
Krajina a nekompetentni "stare struktury":

Z toho, co říkáte, chápu, že se stav krajiny nezlepší už nikdy. Rodinných farem bude těžko přibývat, když nemají kde hospodařit. Půda bude dál trpět, když se k ní některé velkofarmy chovají tak, jak se chovají. Co s tím tedy?
Pomůže asi už jen čas, až některé generace s určitým myšlením odejdou. Za současné situace vám musím dát za pravdu. Nezlepší se to ve větším měřítku, dokud nedojde k obratu v hodnotách u téhle společnosti, aby si lidi zvolili takové zástupce, kteří budou vidět budoucnost jinak než ti, kteří sedí na Hradě, ve vládě či v parlamentu dnes. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-20 15:41
Strach za Burese:

Po tolika letech bych si představoval, že společnost a venkov budou mnohem dál. A ono je to pak vidět i při volbách. Na venkově se tak často etablují obskurní strany, které stavějí na závisti a strachu, jako komunisté po válce. Nedořešených společenských problémů na venkově je opravdu dost. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-20 15:42
Dotace z EU a Podvod Capi hnizdo:

Začít v zemědělství bez návaznosti třeba na předchozí generaci není vůbec snadné. Podařilo se sice i u nás v posledních letech prosadit větší podporu mladým začínajícím zemědělcům z prostředků EU, ale největší potíž právě je dostat se k půdě. Část zemědělské veřejnosti – právě zejména ti, co mají půdy nejvíce v pronájmu, dnes v pachtu – ji odmítají pustit. Dlouhá léta se například snaží prosadit takovou legislativu, aby půdu nemuseli tak jednoduše vracet vlastníkům. Chtějí získat zdarma zákonné předkupní právo nebo založit vlastníkovi tzv. informační povinnost. Cíl je ale stejný – aby se majitel nemohl svobodně rozhodnout, komu to své pole propachtuje –, právě třeba tomu mladému zemědělci. Takže vstup do zemědělství je velmi obtížný a velmi nákladný. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-20 15:44
EU a Bures/ Toman:

Nyní je to kupříkladu jasně vidět na snaze zabránit zastropování přímých plateb pro extrémně velké podniky stůj co stůj a na vyloženém nezájmu o rodinné farmy či menší subjekty, které mají obecně blíž k potřebám místa, ve kterém hospodaří a žijí. I když Evropa tímto směrem jít chce, tak Babiš s Tomanem nesouhlasí. Proč to tak je, cítíme asi určitě všichni. Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-20 15:35
I přes masivní kampaň v médiích je stále přes 80 % lidí proti zavedení zálohovaného výživného:

novinky.cz/.../... (viz anketa dole pod článkem).


A kde se vlastně poprvé objevil dnes komunisty a ČSSD prosazovaný zákon o zálohovaném výživném?
Zavedli ho komunisté již od 1.7.1948, podepsal jej soudruh Klement Gottwald:

www.zakonyprolidi.cz/cs/1948-57
OOS
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-20 15:36
Zeman opustil nemocnici a je prý v dobré kondici...

novinky.cz/.../...

___________
Jako vtip jistě dobrý - stačí se totiž podívat na tu fotku u článku, tu tam dali asi jako provokaci Zemanovi třídní nepřátelé.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-20 15:43
Brežněv, Černěnko, Andropov, Zeman. J.K.

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-20 15:43
Cesky Breznev v nemocnici:

Pobyt Miloše Zemana v nemocnici doprovází řada záhad a podivností. Například ta, že lékaři nesmějí vést zdravotní kartu prezidenta elektronicky. Vše mohou evidovat jen klasickou papírovou formou, jak upozornil Blesk. A k dokumentaci má přístup jen vybraný personál. Nikdo jiný. Jen úzká skupina lékařů a sester. Proč? Když je Miloš Zeman naprosto zdravý a do Ústřední vojenské nemocnice si vyrazil na čtyři dny jen tak lehce odpočinout a přečíst pár knih? Z.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.