Trestní rejstřík dávno nestačí

Ti skuteční a největší grázlové ho mají povětšinou samozřejmě čistý... 

Morální požadavky na pracovníky CELÉHO RESORTU  justice musí být daleko vyšší než jen čistý trestní rejstřík (což je naprosto nedostatečné prokázání bezúhonnosti) a úředně dosažené, obvykle v praxi zcela nedostačující,  vzdělání. 

Za situace, kdy tituly, a především ty právnické, vcelku o ničem nevypovídají a nejsou ničeho zárukou - a za situace, kdy státní zastupitelství ryze účelově stíhá jen k tomu předem schválené občany a zájmové skupiny občanů, zatímco jiné skupiny občanů jsou z trestní jurisdikce předem automaticky vyňaty, takže se jejich trestná činnost vůbec před soudy nedostane,  přestává být trestní rejstřík průkazem bezúhonnosti - a současný VŠ diplom patentem na rozum. 

Neboť příliš mnoho evidentně nevzdělaných hlupáků se skrývá za tituly před jménem i za ním - a příliš mnoho evidentních grázlů a křiváků se může vykázat čistým trestním rejstříkem. 

Oba tyto průkazy pak logicky ztratily prakticky všechno ze své původní hodnoty - a je nutno stanovit zcela nová kritéria, a to především pro ty, kteří mají u nás vykonávat spravedlnost. 

Není nadále možné, aby mladé soudkyně - vzdor absolvování nejrůznějších (pochybných) fakult a zkoušek - byly zjevně hloupé, nevzdělané husičky, co především z jiných oborů nemají ani základní pojem a představu - a není možné, aby ministerstvo nespravedlnosti otevřeně a veřejně vyhlašovalo, že pokud jeho nová zaměstnankyně zfalšovala státní zkoušky nebo diplom, tak je to nezajímá, protože jí ho oficiálně nikdo neodebral. 

OTEVŘENÝ DOPIS  našeho sdružení ministryni nespravedlnosti, domovnici Benešové - že by s tím, konečně, měla něco dělat... 

_________________

 

 

 

 

_________________

_________________

 

 

 

_________________

_________________

 

Ano, věděli.

To byl tzv. zákon o nostrifikaci. Byl přijat ihned po vyhlášení republiky. Měl přinutit všechny firmy - a často měly tehdy sídlo ve Vídni nebo mimo české země - aby své sídlo přenesly na území republiky, jinak musely ukončit činnost. 

A víte vy, proč na první republiku dneska tak vzpomínáme ? 

Protože ten stát vedli slušní a vzdělaní lidi. Masaryk říkal : Nekrást - tak se nekradlo. A kdo jo, neměl ve slušné společnosti co pohledávat. Zkusit to mohl jen jednou, opravné pokusy nebyly. 

Pro úředníky existovaly naprosto jasné předpisy, a to jak ohledně výkonu jejich funkce, tak i ohledně služebního postupu. Museli se na veřejnosti vždy chovat důstojně a ctnostně. 

Úředník, který by přišel do práce - byť ve vedru - v kraťasech a tričku, by už druhý den chodit nemusel a mohl by se slunit na plovárně celý den. Až do omrzení. Zato bez úřednické definitivy.  

Taková pakáž, jakou jsme viděli třeba naposledy u soudu v Jičíně, ti exe vykonavatelé Jíchovi, potažmo Jícha sám, by nemohli mít ani trafiku, natož nakradené majetky za desetimiliony a právo vlézt prakticky komukoliv do domu  a tam si sebrat, co se jim kde zlíbí. 

Soudce, který by někoho křivě odsoudil, by se profesně znemožnil, a ne že by se ho všichni báli. Byl by pro smích - a zatraceně by se zajímal, co udělal špatně, aby se to už příště nestalo. 

Studenti, co opouštěli už střední školu, znali minimálně dva západní jazyky a latinu k tomu. Často i řečtinu. Mohli se domluvit na kterékoliv univerzitě v Evropě. Dneska ty znalosti často nemají ani univerzitní profesoři, zvláště těch pochybných univerzit. 

Řemeslníci, pokud nezvládali řemeslo, nebo někoho okradli, skončili, vyloučili je z cechu a už si neškrtli - a ne aby zjevné flákače a lemply ještě přeplácely firmy a přetahovaly si je. 

Policajt, který by někoho sebral jen tak, totéž státní zástupce - by skončili ze dne na den. 

Prostě - každý dělal, co dělat měl a dělal to dobře, protože věděl, že šance k opravě nejsou, maximálně jedna - a dost. A kdo to nezvládal, byl mimo společnost - a ne aby ji vedl... 

________________

________________

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Kedul 2019-10-29 14:50
Jako přílohu klidně poskytněte soudkyni okresního soudu JUDr. Ilonu Moučkovou, která uvedla v rozporu s výpovědí údajně poškozené, že tato prý podle Moučkové měla říct u výslechu "displej, displej" a proto to dle Moučkové nemohl být deodorant nebo šampón ani nic jiného co údajně svědkyně zahlédla.

Je to jen jedna z mnoha jejích lží do rosudku, kdy uvedla, že tyto její vlastní lži jsou prý řetězec nepřímých důkazů o vině.

(Ty lži Moučkové jseou tak na úrovni "viděl jsem černého asiata asi 60cm vysokého jako malé děcko a měl jen jkednu nohu takže hopkal" a ona by napsala do rozsudku že obžalovaný běloch 2,5 metru vysoký atlet to musel udělat protože jej svědek bezpečně jako vysokého atleta bezpečně popsal a nemohl to tedy být nikdo jiný)
0 # Kedul 2019-10-29 14:56
Jinak trestní rejstřík je jen bolševický relikt, jak pomlouvat občana ještě i poté co dostal a vykonal trest. Neměl by být nikomu přístupný a neměl by mít možnost jej nikdo po nikom požadovat pokud je nutno jej vůbec věst. Jedná s zkrátka o přesně ten typ státní pojistky, jak nevpustit do systému nikoho kdo jej na vlasní kůži poznal, aby se těm zmetkům nic nestalo až by se ten dotyčný začal realizovat na jejich místě jejich způsoby ... představte si odsouzeného po vykonání trestu nevinného jak klidně s stane poté policajtem a další takový se stane státním zástupcem a další třeba soudcem a ti poté pěkně nanápadně aniž by se vyloučily začnou stíhat zneužití pravomocí stejným způsobem jako stíhaly ty hovada je .. pěkně zavřít do ústavu na pozorování, veřejná ostuda a ztráta zaměstnání, nezákonné vazby, zabavení všech prostředků pro obhajobu, ..... prostě takovej ten standart dnešního trestního stíhání ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-29 15:32
Etický kodex zaměstnance ministerstva spravedlnosti :

justice.cz/web/msp/eticky-kodex
__________

Asi zcela nedostatečný...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-29 16:38
Benešová chystá tvrdší tresty v justici. Připravovanou novelu kritizují hlavně soudci

e15.cz/.../...
__________

Chudinky malý... Prý by žily až rok v nejistotě... No, hrůza...

Jiní můžou žít v kriminálech za nic, případně s křivými exekucemi na krku celá desetiletí - ale oni by, chudinky křehký, neunesly, kdyby žily rok v nejistotě - jestli je za ty křivárny přeci jen někdo nepotrestá... No, to je ale bezohlednost, to přeci musí každý soudný uznat... :-*

Asi jako to, že ta Zemanová, známá to kecka liskačka, je děsná píča. :o
0 # Kedul 2019-10-29 20:55
Tak kdyz se jim tohle nelibi v tom pripade zrusit karnou agendu a trestat a stihat jako kazdeho jineho zlocince za zneuziti pravomoci a zadna polovina z platu ale nula a zadne povoleni ke stihani nebude potreba ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-29 16:47
Česká republika oficiálně hájí zájmy Babiše, pomáhá z podvodu podezřelá Dostálová

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-29 16:48
Kdo šéfoval komunistické justici a prokuratuře? Některá jména byla neznámá, říká badatel

info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-29 19:44
Ty jsi naší současné společnosti daleko nebezpečnější ! O.

www.novinky.cz/diskuze/40301609
________________

Společnosti možná ani ne, ale soudcům zcela jistě. Taky si všimni, že dotyční, propuštění z vazby, nevláčeli soudce - ani po stránkách ne - ale soka v lásce...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-29 19:46
Tresní rejstřík :

Tvé přání bude vyslyšeno, ale bude to ještě nějakej rok trvat. Ty staré struktůry na soudech se budou bránit, byť i třetími zuby. O.
0 # Kedul 2019-10-29 21:01
Technicka pravni otazka k promlcecim dobam a soudnimu pingpongu kdy je mozne ze drzej vrah vyleze z vezeni a je zcela svobodny drive nez vubec dojde k prvoinstancnimu rozsudku precinu kdy se udajny pachatel neprizna a samozrejme brani protoze nic neudelal vse udajne spachano v jeden den a ve stejny den podane obvineni a i nasledna obzaloba...

Soud domneleho precinistu odsoudi, odvolaci uplne zrusi a vrati, soud znova odsoudi stejne jako predtim s tim ze k promlceni melo dojit nejpozdeji tyden po tom poslednim odsouzeni protoze prece zrusenim = jako by rozsudek nebyl a poslednim ukonem byla podana obzaloba ... podano odvolani ...tedy rozsudek nenabyl pravni moci. Ma odvolaci soud zase znovu celou mnoholetou promlceci dobu na rozhodnuti nebo protoze to za ten tyden ktery uz stejne ubehl v mezidobi nestihne jen muze konstatovat ze se stihani pro jeho nepripustnost zastavuje?
0 # Kedul 2019-10-29 21:10
Zajima me, zda podle stavajicich zakonu je mozne aby si organi pro nejbagatelnejsi skutky ktere si sami vymysli mohli nekolik desetileti nebo dozivotne delat z obvinenych srandu a nicit jim zivot stihanim a souzenim ... napr. u 3 lete promlceci lhuty policajt rekne mam podezreni a mesic pred koncem te lhuty kdy bada sleduje pronaleduje svoji obet sdeli teprve obvineni zacne bezet nova lhuta, dalsich 2,999 let buzeruje svoji obet vysavanim penez za obhajobu vysetrenimi prohlidkami a vsim moznym a je posledni den podana obzaloba stejne uchylnym prokuratorem zase nova doba ...soudce stejne uchylny buzeruje obvineneho na verejnosti vyslycha zcela nepotrebne svedky a podobne provadi dalsi psychovysetreni obvineneho... teoreticky v jedinem kole tehle buzerace to je najednou 8,999 roku od udajneho spachani kdy padne teprve prvni rozsudek ..soud2 odsoudi po 11,999roce nebo pingpongem soud1-soud2 to muze jit takhle donekonecna
0 # Kedul 2019-10-29 21:20
.. v zakone je preruseni bezuhonneho obcana ktery se jen brani mafii definovano preruseni od ktereho se zase znova pocita cela promlceci doba doslovne taxativne - zahajeni stihani, podani obzaloby, vyhlaseni odsuzujiciho rozsudku, ...

Jenze podle samotnyho samala 5 Tdo 1103/2010
Obhajoba zde nesprávně hovoří o „odsouzení“, ač správně by mělo být uvedeno „uznán vinným“, neboť „výrok o vině“ je třeba odlišovat od „odsouzení“, za které se považuje až pravomocný výrok o vině a trestu (srov. č. 35/1992 Sb. rozh. tr.).

sem z toho volaky zmeteny tedy jak to je ... ono uz jen to ze nekdo bagatelni precin soudi skoro nebo dokonce vic jak 3 roky bez jedineho pravomocneho rozsudku je samozrejme justicni ostuda ktera by mela vzdy koncit sprostenim protoze je jasne ze prokurator zadne dukazy k podani obzaloby nikdy nemel a soudce to nemel prijmout...
0 # Kedul 2019-10-30 10:39
Nikdo nevi jak je to spravne v trestnim rizeni s promlcenim v situaci kdy je pravni stav takovy ze je kratce pred nebo jiz po dobe, kdy promlceci lhuta je vyssi nez doba ktera ubehla od podani obzaloby a rizeni se nachazi porad ve fazi teprve rizeni u nalezaciho soudu a nedoslo k zadnemu pravomocnemu odsouzeni te veci?

Muze takovy stihany byt v klidu alespon v tom smyslu ze kdyz jsou ignorovany dukazy a vsechan procesni pravidla a soudce dokonce lze a ty lzi potvrzuji odvolaci soudci jako pravdy aniz by si to overily ve spise ze dojde velmi pravdepodobne alespon k promlceni veci a ti mafiani na nej uz nebudou moct v ramci te konkretni veci, nebo si to muzou prodluzovat donekonecna? Vim ze existuje neco jako staveni promlceci doby u dovolani a ustavni stiznosti nebot zacina bezet promlceci doba vykonani ulozeneho trestu, ale u toho odvolani a prve instance tam zadny priklad z praxe nenalezam ...
0 # Saxána 2019-10-30 10:00
Právní věta: Nepřihlédne-li obecný soud k právu dítěte podle čl. 12 odst. 2 ve spojení s čl. 9 odst. 2 Úmluvy o právech dítěte zúčastnit se řízení v jeho věci, sdělit své stanovisko a být slyšeno v soudním řízení, nedostojí požadavku posouzení jeho nejlepšího zájmu podle čl. 3 odst. 1 Úmluvy o právech dítěte, čím rovněž poruší právo jednoho z rodičů na soudní ochranu podle čl. 36 odst. 1 Listiny základních práv a svobod.

usoud.cz/.../...
0 # Saxána 2019-10-30 10:38
"Ale - a to chci zdůraznit - myslím si, že tady rozhodující úlohou musí hrát justice sama, soudci, kteří nejsou nějak zkorumpovaní, zprofanovaní, kteří ovšem - budou mít odvahu, odvahu - prostě poukázat na ty poměry, popsat ty konkrétní případy, označit třeba i ty svoje kolegy a prostě přispět k tomu vyčištění. Bez nich to nepůjde .................................................."
dvojka.rozhlas.cz/.../

REFORMA JUSTICE ZAČÍNÁ NA SLOVENSKU a prezidentka právnímu jazyku rozumí.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-30 18:43
Trestní rejstřík dávno nestačí,
domovnice si s ním však hravě vystačí.

Jedna věc je jistá,
že ani ona není čistá.

Obrátil jsi se na babu hnusnou od pohledu,
při otevření huby zaplaví Tě smrští jedu.

S ní nelze si na spravedlnost hrát,
dosazená levobočkem Zápotockého,
chová se jak ten nejjedovatější had.

By nadále tu vládl estébák Bureš a nikomu nevadil,
tu hnusnou mrchu, ropuchu na místo ministryně tzv. spravedlnosti ruský šváb dosadil.

Brzy se dočkáme toho dne,
jmenovec ruského švába to (ne)rozhodne.

Pokud stáhne ocas, je mi líto,
ukáže pravou tvář, že jde mu o koryto.

J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-30 18:50
Jak by mohla být Benešová čistá, když tam byla dosazena jednak ze zoufalosti (že ANO na justici vskutku nikoho nemá), jednak proto, aby kryla Bureše... :o

Jak by mohla být čistá autorka výmyslu - od té doby 100% praktikovaného v justici - že trestní oznámení na soudce nebo státního zástupce není trestním oznámením, ale "stížností" - která se - bez jakéhokoliv šetření - předává rovnou předsedovi příslušného soudu, a ten Vám pošle namnožený dopis, že "stížnost přešetřil a shledal ji bezdůvodnou" :cry: (jak jinak), proto ji odkládá - a na příští dopisy ve stejné věci už nebude vůbec reagovat... :oops:

Tomu se říká "vyřízení trestné činnosti soudců a státních zástupců" - i kdyby to byla vražda... :-?
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-30 18:44
Zalobce otevrel znovu pripad Capi hnizdo:

Takovato zprava by se mohla objevit za 10 let, ale to pouze za predpokladu, ze prezije demokracie v CR!
Jak by tomu bylo za Komunistu se doctete v prilozenem clanku.
Z

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-30 18:46
Výsledek estébákova "snažení" :

Nemělo být náhodou stavební povolení - spolu s dálnicemi - hlavní prioritou tohoto křiváka ???

Ve vyřízení stavebního povolení se Česko propadlo na 157. místo, získání razítek trvá 246 dní

euro.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-30 18:58
Kočner obviněný v kauze Kuciak instaloval kameru do kanceláře generálního prokurátora

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-30 19:49
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-30 19:51
jednou je povolil, a jednou nikoliv …

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-30 19:51
Nebudeme výjimky zneužívat, tvrdilo loni vnitro. Teď ministerstvo tají informace, jež Úřad vlády zveřejnil

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-30 19:52
Firmy přetahují právníky. Možnosti v byznysu jsou široké, říká šéfka podnikových právníků Brejchová

info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-10-30 20:44
Marie Benešová - Matka justiční mafie?
Možná i víc prozradí odpověď. J.K.

blog.aktualne.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=2952
0 # Ing. Jiří Fiala 2019-11-01 17:29
Chce se mi blít,
satan na objednávku vyšší moci rozhodl, musí to tak být.
Chce se mi zvracet,
na tuhle pakáž chce to vzít klacek.
Nečekat na Boží spravedlnost jdoucí pomalým krokem,
chytit za prdel hned a vyházet z oken.
Čistým trestním rejstříkem dovedou se ohánět,
ve skutečnosti neznají nic, než podvádět.
Takto vypadá celá naše státní správa,
squadra estébáckých synků a dcerek,
pro níž státní pokladna dojná je kráva.
Nebyli jsme jako oni,
oni mají milióny, my hovno dnes stejně jako loni.
Měli jsme holé ruce,
zde máme důsledky té smutné revoluce.
Ať byli u vesla socani či modří ptáci,
ve skutečnosti zloději, veksláci, třídním původem bolševici, zrádci, estébáci.
Klaus, Zeman, Komárek, Dlouhý OF socan či modrý pták,
původ: KGB založený prognosťák.
Každý nový den horší než ten včera,
soudem uznaného estébáka máme za premiéra.
Ruského švába na Hradě,
takové exoty nenajdeš ani v ZOO zahradě.
Kde je morálka? Na nejvyšších místech největší sedí voli,
a lůza smrdící hovnem pokorně při volbách je volí.
Je to tu jeden velký humus,
a to astrologové věští brzký státní funus.
J.K.

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.