Pohrdání soudem


Svérázně pojato. Doufám, že ji odstíhali : 

 

 

 

                                       

 

 

 

_________________

_________________

Pacifista : 

                                                                 

 

__________________

__________________

 Kdo je tady větší darebák ?? 

 

 

                                      

___________________

___________________

 

A pokračování příště

 

 http://www.k213.cz/JOOMLA/component/dpcalendar/event/104

__________________

__________________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-02 13:01
Fakultní nemocnice Plzeň vymáhá 12 000 Kč od šestileté popálené dívky

blisty.cz/.../...

P. S.
Chybí zde (záměrně?) několik informací:
) Jméno advokáta.
) 12000,- Kč je pouze pro FN Plzeň? nebo je v tom i "příslušenství"? resp. kolik je/bude příslušenství?
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-02 18:53
Milosti, nenechte svou prchlivost cloumat svým majestátem ! Říká Buryan svému králi. To by měl zejtra říci ten čimelík od rámu předsedovi senátu hned ráno. O.
____________
Ne, ne - to byl komoří Lang, co to říkal Rudolfovi II. :-)
0 # Tomáš Jadlovský 2020-02-03 07:59
Pro inspiraci otcům, pronásledovaným českou justiční mafií.

lidovky.cz/.../...
__________

Aneb : Pokud vás stíhají za dvěstětřináctku, buďte v Británii nyní tuplem klidní. Tam to trestný čin nikdy nebyl a nikdo vás odtamtud nevydá. :-)
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-03 21:38
BIS mluví o dezinformacích. Pak je potvrzuje

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-03 21:40
Starosti Chvilkařů bych chtěl mít... : (Kdo má asi tak čas chodit na komunistické schůze, že ???)

____________

Podali jsme žalobu na Vojtěcha Filipa a na KSČM

Jsme občanskou iniciativou, která přináší pozitivní vizi a hýbe českou společností. Jsme vidět, jsme slyšet. Kvůli tomu na nás útočí nejen trollové a dezinformační servery, ale také Andrej Babiš, Miloš Zeman a nově i Vojtěch Filip (poslanec a předseda KSČM). Pan Filip na Ústředním výboru KSČM 14. prosince lživě spojil spolek Milion chvilek s kybernetickými útoky na benešovskou nemocnici. Už 14. ledna jsme ho v předžalobní výzvě požádali o veřejnou omluvu. Ve středu 22. 1. nám zaslal jenom výmluvu. Proto jsme podali žalobu na něj i na KSČM, která je za výroky svého předsedy odpovědná.
____________
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-04 21:35
Dnes v Polsku: Důležité rozhodnutí prezidenta! Andrzej Duda podepsal novelizaci zákonů reformujících justici :

Prezident Andrzej Duda dnes (4.února) podepsal 20. prosince 2019 Sejmem schválenou novelizaci mj. Zákona o soudním řádu obecných soudů a zákon o Nejvyšším soudu – a také zákon o soudech administrativních, vojenských a o prokuratuře.

Zavádí disciplinární odpovědnost soudců za jednání nebo opomenutí, která mohou znemožnit nebo podstatně ztížit fungování justice, za jednání, zpochybňující jmenování soudce, nebo za veřejnou činnost, která se neshoduje se zásadami nezávislosti soudů a soudců.

wpolityce.pl/.../...

Zemská prokuratura dnes (4. února) oznámila, že vyšetřovatelé disciplinárním soudům postoupili 100 návrhů o povolení k povolání soudců k trestní odpovědnosti. Obvinění bylo podáno ve 33 případech, a v šesti kauzách následovaly odsuzující rozsudky.

Předmětem řízení byly takové trestné činy jako mj. podílnictví na trestném činu spáchaném v organizované skupině, přijetí majetkového prospěchu v souvislosti s vykonávanou funkcí, překročení pravomoci nebo neplnění povinnosti veřejného činitele, krádež), zavinění dopravní nehody, řízení vozidla pod vlivem alkoholu, svědectví nepravdy (čili křivé svědectví) veřejného činitele v dokumentech (falšování a pozměňování úředních listin).

niezalezna.pl/.../

Na 8. února se chystá manifestace veřejnosti na podporu reformy justice

Potud zprávy. Co k těmto zprávám můžeme dodat my?

Co je skutečným předmětem reformy, se z českých televizí, ani mainstreamových medií nedozvíte, neboť ty dosud bez uvedení nějakého obsahu reforem (tak jak podávám zde) jen útočí, že reforma je kontroverzní, že je to prý útok na soudcovskou nezávislost - ovšem, dodejme, že nezávislost na zákonech, na faktech...a hlavně na morálnosti a spravedlnosti.

Pokud jde o talárové protivládní vzbouřence: Česká media nedávno šířila, že průměr věku soudců je 45 let, a že většina jsou mladí, kteří nemají s PLR nic společného. To je setsakra manipulace.

Hlavní organizátoři v čele s předsedkyní NS Gersdorfovou jsou garniturou soudců věku 60+, jmenovaní komunistickou Státní Radou Jaruzelského PLR, anebo v případě mladších výlučně rodinní příslušníci soudců z PLR, anebo děti příslušníků komunistických tajných služeb, jmenovaní do funkcí v prakticky uzavřeném systému, nedotknutelném ani výkonnou, ani zákonodárnou mocí. (českému čtenáři jistě něco připomene...)

Na to všechno je dokumentace.

Mladší soudce bez těchto vazeb pochopitelně mezi těmi revoltujícími nenalezneme ani náhodou!

Statistický přehled dává pádnou indicii, že v případě revoltujících jde o organizovanou skupinu. Krom toho je i v Polsku v Ústavě doživotní funkce soudce. Změnit Ústavu však může parlament (Sejm) jedině na základě 2/3 většiny, prostá nadpoloviční většina nestačí. Takže nebylo možné jiné řešení, než ustanovit zákony, které nejen u soudců, ale v jakékoliv činnosti, se referují na odpovědnost, čili normální lidský faktor - a v tomto případě jde hlavně o právní nástroj odvolatelnosti soudce, která dosud neexistovala, podobně jako v ČR neexistuje dodnes.

Samozřejmě, že podpis prezidenta Dudy na novém zákoně přivádí k šílenství nejen talárovou kastu, ale celou - protidemokratickou - opozici, vytvořenou ještě koncem 90. let relikty komunistických tajných služeb, včetně "disidentů" jimi vytvořenými (pozor, neplést s opravdovými)...

Ještě pokud jde o demonstraci ZA reformu: Svým způsobem ji lze chápat dle principu "akce a reakce". Neustálé štvaní proti vládě, a především proti opravdovým antikomunistům (o nichž televize TVN či Wyborzca tvrdí, že jsou to jednou komunisti, jindy fašisti...), to zkrátka vyvolává reakci.

Neboť štvaní bylo hodně hlučné, atmosféra dusná...fakt, že kasta se dovolávala zákroku proti vlastní zemi u EU, a ze zahraničí, které buď polské situaci nerozumí, anebo jedná pod vlivem ruských vlivových agentů - vyvolává u řady lidí odpor.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-04 21:51
nebezpečná Jourová


irozhlas.cz/.../...

__________
Ti přiblblí Chvilkaři se radují, že Válková se nestane ombudsmankou, přitom ta je v podstatě dneska zcela neškodná.
Kdyby se radši podívali na Jourovou, která si na potlačení a diksreditaci polské justiční reformy postavila kariéru, tak by udělali daleko lépe...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-05 15:36
Řídí stát jako firmu. A je tu republika Agrofert. J.K.

www.forum24.cz/.../

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-05 15:38
Odchylka k nezávislé justici se těžko "napravuje" ...

EU bude obtížně vracet Polsko a Maďarsko na „správnou“ cestu

info.cz/.../...
0 # Tomáš Jadlovský 2020-02-05 16:35
Když se chce - všechno jde. V Arménii se ukázalo, že předseda Ústavního soudu v minulosti za starého režimu na postu ministra spravedlnosti zneužil své pravomoci. Ještě před revolucí se nechal zvolit doživotním předsedou ÚS, takže by tam podle ústavy seděl a škodil dalších 15 let. Tak se změní ústava a celý ÚS skončí. Nový režim žádné staré kádry nestrpí. Dokážete si něco takového představit u nás?
www.panarmenian.net/rus/news/277632/
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-05 16:41
Představit si to dokážeme, ale rozhodně ne se současnou vládou, ani vládní garniturou, kde si jen znovu rozdávají karty mezi stejnými lidmi pořád dokola...

Jednou na to stejně bude muset dojít i u nás. Čím později, tím tvrdší to bude.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-05 16:45
Celá vláda slouží Agrofertu - krokodýlí kabelky z časů Nečase a Nagyové byly jen pominutelnou prkotinou...

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-05 16:45
Eskorta jako mnohahodinové drkotání v poutech, bez oken a bezpečnostních pásů


reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-05 16:47
Babiš je zbabělec a křivák. Proto jediné, co ho na státní návštěvě zajímá, jsou bodyguardi...

Mimochodem, pokud jde o návštěvu zahraniční oficiální, nese za její bezpečnost odpovědnost vždy tamní vláda. Sotva která by si dovolila, aby taková delegace byla napadena, ať už z kterékoliv strany...
__________

Babiš se mě ptal, jestli budu mít ve Varšavě bodyguardy, to bylo milé, říká Jourová ke sporu o polské právo


denikn.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-05 16:48
Komunisti chtějí zrušit lustrační zákon, pojistku proti agentům StB a milicionářům

echo24.cz/.../...
____________
Jak jinak ?!!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-05 17:42
Polsko nebude ani nadále tlaku EU ustupovat.

V sázce je důvěra obyvatelstva k vládě - to je vždy víc, než důvěra v technokraty z EU :

____________

Polsko: Nebude po reformě! Prezident nyní nekompromisně reformu podepsal.

Takže vstupuje v platnost! Je zřejmé, že Polsko nebude před nátlakem EU couvat


Pokud jde o 8. únor: Organizování podpory, zvláště co do aspektů zadržení šílenství, kterého byl svět svědkem (tj. ten, který sledoval, co se v Polsku děje, a nikoliv prolhaná media), šílenství spočívá ve VYPOVĚZENÍ POSLUŠNOSTI ÚSTAVĚ skupinou soudců, vyhlašované otevřeně prostřednictvím medií (protivládní televizí TVN, medii vlastněnými koncerny Springer & Ringier a postkomunistickou Gazetou Wyborczou - v Polsku totiž není cenzura).

A také ve veřejných demonstracích ruku v ruce s totální opozicí, čímž veřejně prokázali politickou strannost, nemluvě o veřejném vyhrožování soudním procesem proti prezidentovi Dudovi, premiéru Morawieckému a expremiérce Szydlové.

Vzpoura proti Ústavě nese s sebou trestní odpovědnost. To vše byla veřejně národu hozená rukavice. Společnost akceptuje reformy, které prezident podepsal...Hlasy podpory a přísliby účastí přicházejí i od osobností kultury, vědy, společenských činitelů, i politiků. Ovšem...také je v Polsku vidět i

velice ostře se projevující rozupory mezi opravdovými antikomunisty a tradiční pravici a občany k ní inklinující, a falešnou, komunisty tajně pěstovanou (od dob dávno před r. 1989) "opozicí" různých Sacharovů, Wałęsů - a také Havlů, nástrojů "perestrojky" a dob po "perestrojce", jejichž existencí chtěli soudruzi dokázat, že komunismus přestal existovat, a který měl dát komunistickým státům před světem liberální fasádu.

A jejichž "revoluci 1989" mnoho západních politických činitelů přijalo jako opravdovou, jako výsledek spontánního odporu společnosti, a nikoliv jako podvodný manévr komunistů, kteří potřebovali zmíněnou "fasádu liberalismu" ...Toho se dnes chytá veškerá levicová fronta. Oněch umělých si všímá jak autorit, o těch opravdových ani muk.

Ať čteme zprávy ČT, ať info.cz o Polsku: Polemizovat s nimi nemá cenu. Proč? To vážení čtenáři posoudíte snadno sami. Není o čem, neboť ani jedno z těchto medií neuvádí, v čem konkrétně porušuje Polsko právo, jakým konkrétním paragrafem, jakým obsahem...Tak přesně před desítkami let bolševická propaganda organizovala Antichartu, tak psala o Chartě 77, aniž by vůbec seznámila občany s jejím obsahem, a konkrétami. ČT, i rádoby pravicové info.cz si počínají úplně stejně.

Pokud info.cz píše, že to bude mít EU s Polskem prý tak těžké, že nejsou nějaké jednotné evropské předpisy: To, co Poláci odsouhlasili do paragrafů včera prezidentem podepsaného zákona, totiž najdeme v paragrafech jiných západoevropských zemí.

Otevřená úmyslná vzpoura soudců proti Ústavě je trestným činem všude na světě, nevyjímajíce EU. A pokud si stěžovali talároví soudruzi a jejich děti Evropské Komisi, že soudci jmenovaní už vládou zvolenou v r. 2015 a loni znovu, nenesou záruku nestrannosti - tak uvidíme, co odpoví na Evropský Tribunál Spravedlnosti z Lucemburku na prejudiciální otázku polských představitelů, zda považuje za nestranné soudce, jmenované komunistickou státní radou komunistické PLR....

Zkrátka: ani EK ani ETS, nemají žádná konkrétní fakta, co konkrétně je v Polsku porušením právního stavu. Mají jen vymyšlený konstrukt - na základě nepravdivých tvrzení "opozice". Navíc - nejde zde o soudy a justici, jako už o nezávislost Polska.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-05 20:04
Pohrdání soudem? Příliš slabé !!!

Co si myslet o soudu který svěří dítě do péče několikrát trestané matky, otci určí 2 hodiny styk v měsíci? Tohle má být soud? O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-05 20:05
Bureš ve Zlíně.
Co na tom, že bohatý,
Baťovi nesahá ani po paty.
J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-05 22:44
Vondráčková už nebohatne na písničkách, ale na Šináglovi :

Soud-rozhodl-Aktivista-Sinagl-musi-Helene-Vondrackove-zaplatit-za-pomluvy-1-milion-200-tisic-korun-547246

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-05 22:49
www.forum24.cz/.../

Burešistán žaluje Evropskou Komisi! Fantastické! Sice forum24 nepíše komu, ale právně platným k řešení žalob na EK je....Tribunál Spravedlnosti EU, tentýž soud, jenž je tázán prejudiciální otázkou z Polska, zda zaručují nestrannost soudci NS jmenovaní komunistickou Státní radou PLR, a nota bene členové "bývalé" komunistické strany (v Polsku PSDS), a nyní ruku v ruce s jejími starými členy, estébáky a komunisty vypěstovanou kontrolovanou "opozicí"...Pokud by byla vůči Polsku taková, že prokazatelně usvědčení komunisté v talárech jsou zárukou nestrannosti a pokud současně dá za pravdu burešistánu...Bude to další kompromitace TSEU.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-06 13:16
Rozsudek psal soudce rok a půl, teď verdikt půl roku nelze doručit

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-06 13:17
Novinka v justici. Státní zástupci musí ještě před začátkem soudu odkrýt karty a říct, jaký navrhují trest

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-06 13:18
Justice Boj o uvolněná křesla na krajských soudech: Šéfovat chtějí místopředsedové i bývalý advokát

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-06 20:52
Co se soudem, který nedokáže vymoci ani své vlastní rozhodnutí ?

Je to zbytečná banda příživníků ! O.
___________
A nejen soud, ale i celá, na něj nalepená klaka.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-06 20:55
Již druhý světoznámý hokejista varuje před estébákem Burešem.
Po Peteru Peteru Šťastném legendární brankář Dominik Hašek.
Oba dva dosáhli světového uznání každodenní poctivou prací. J.K.

www.forum24.cz/.../
_______________

Ještě by měl poslat někoho, kdo to vysvětlí v domovech důchodců a v sociálních ústavech.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-06 20:56
polanddaily.com/

je od prosince 2018 internetový portál v angličtině, informující o každodenním dění v Polsku, o kultuře, obchodu, i historii. Všem, kdož vládnou angličtinou, doporučuji.
Freeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-06 21:42
Jak si dodržování vlastního slibu představuje president sám :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-07 13:54
Zeman byl opět ve špitále,
stejná zpráva ze státu Dánského, včera, dnes, zítra, a tak dále.
Mudrci v bílých pláštích lžou, jejich lež má jeden cíl,
by zaslepený trouba uvěřil, že ten hradní nemotora s holí odtančil.
J.K.

blesk.cz/.../...
Zdravotní stav prezidenta je stabilizovaný, konstatovali lékaři,
více lhát se jmi nedaří.
Dýchá, prdí, smrdí,
naštěstí je otupělý, takže o tom neví.
Při odchodu z ÚNV Zeman zamával novinářúm a hlasitě směrem k nim, aniž by se slyšel pronesl:
"Jsem úplně zdravý"! Nesmysl.
A vzpomenouc si na Giordana Bruna zvolal:
"A přece se točí!
Na rozdíl od středověkého astronoma neměl na mysli matičku zemi,
už ani točení piva.
Milouš Zeman se potácí v křeči,
točí se mu bedna a bílá mafie k tomu přihlíží, mlčí.
Nevím, zda jsem tu lékařskou zprávu pochopil správně,
Milouš Zeman slyší jen to co chce,
jak celý život by pracoval na kovárně.
J.K.

novinky.cz/.../...
J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-07 14:02
Dobrý den, doporučuji zhlédnout, mohlo by vás to zajímat při pomoci střídavé péči s pozdravem

youtu.be/sCtOPdTL8s0

HL
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-07 21:54
Česká byrokracie porušuje zákony s dopadem ve prospěch pana Babiše… To říkám já, a tak to je. Podle mého názoru je to trestné. Pokud se prokáže, že ten střet zájmů zde existuje, a úředníci peníze proplácejí, i když vědí o daném riziku, tak je to jejich odpovědnost a páchají trestnou činnost... ...podívejte se, jak třeba probíhala kauza Čapího hnízda… Státní zástupce u nejcitlivější kauzy, která zde byla z pohledu napadení principu demokracie, rozhodl protizákonně, a pak se ještě v televizi smál, že člověk udělá vždy nějakou chybu a nechá se rád poučit. Co pak můžeme čekat?

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-08 17:52
kasta - basta (dEMONSTRACE ZA REFORMU JUSTICE před Ústavním soudem... ):

niezalezna.pl/.../

wpolityce.pl/.../...

dorzeczy.pl/.../...

Za reformu justice demonstrovalo před areálem Ústavního Soudu ve Varšavě 20.000 lidí od 12.00 hodiny po cca 3 hodiny.Čtenáři postačí obrázky a videa. "Kasta-basta"; "Stop sądokracji" (stop soudcokracii), czy "Kasta do kasacji" (Kasta do vrakoviště...do "kasacji": Auto neopravitelné po autonehodě: "tak, to auto trafi do kasacji...")

Jeden z proslovů hovoří za hodně - a je to něco, co známe i v ČR: "...Proč je tolik obětí reprivatizace, proč je tak mnoho osob poškozených? Proto, že beneficienty divoké reprivatizace je mnoho právníků, mezi nimi mnoho soudců. V mém rodném městě, Lodži, kde divokou reprivatizaci prováděly nikoliv úředníci jako ve Varšavě, ale právě soudy. To soudy uznávaly falešné závěti, soudy dovedly k tomu, že mnoho nemovitostí se dostalo do rukou zlodějů, a lidé se dostali na dlažbu. Dost toho, kasta basta...."...jsou slova jedné z poškozených Agnieszky Wojciechowské van Heukelom.

...Televize TVN určitě ve zprávách v 19.00 a dalších ani muk? Od českých masmedií očekávám rovněž ticho...

Freeeurope
0 # Saxána 2020-02-09 08:47
Co je dovoleno Evropanovi, není dovoleno Polákovi
echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-17 18:44
www.forum24.cz/.../

Akorát o tom vládním tlaku na polskou justici bych na místě Šafra pomlčel. Zemská justiční rada je pod kontrolou parlamentu. Bez parlamentu ani vláda nemůže nic. Je ovšem pravda, že převaha PiS v parlamentě je hodně velká, má silný voličský mandát, a ten je odpovědí na nenormální situaci, která panovala do r.2015. Převzata byla justice PLR a o tom, kdo bude soudcem, rozhodovali soudci dosazení komunistickou státní radou PLR, justice tam byla fakticky izolovaným systémem, soudci jsou na doživotí dosud, ale jsou již zákony, před kterými se musí zodpovídat, pokud poruší zákon, zejména pak úmyslně. To předtím vůbec neexistovalo.
Pokud media, je v Polsku pluralita. Ať si Šafr představí, co by se stalo, kdyby Poláci koupili nadpoloviční většinu německých medií, a....štvali spolu se soudci vycházejícími ze zázemí Stasi (hypoteticky, většinu soudců s N"D"R po sjednocení propustili, z polských žádného!) proti německé vládě...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-17 18:46
Nepřítel skrytý v taláru: kryje a organizuje vraždy, ruší celostátní volby, likviduje nepohodlné na objednávku, způsobuje krize, bere děti rodičům, blokuje efektivní řízení státu a garantuje že žádné změny nebudou!



nwoo.org/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-02-19 19:09
LOJZÍK ZPROŠTĚN, dnes v Brně, podle všech pramenů a indícií...

Protože nesmyslnost tohoto trestního stíhání byla dána od samého počátku, a protože Lojzovy náklady jistě nebudou malé (už jen za právní služby) - doufám, že žalující státní zástupce už má sdostatek našetřeno, a mohou mu přispět i ty chudinky z MěstSZ, co tvrdily, že o ÚLTIMA RATIO u Lojzíka nejde, protože je to prý něco úplně jiného...

Nikdo normální by to za daných okolností jako trestný čin nezažaloval - přesto, že ho Kabelík zprostil, musí mít nějaké pozadí. Blázna v Praze by to ještě před 5-ti lety rozhodně neudělal... JF

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.