Soudci na to nemají žaludek... My ho mít máme ??

Rozhovor s předsedkyní soudu ve Znojmě rozhodně nepostrádá mnohé zajímavosti. A také několik překvapujících otevřených přiznání.

Na opatrovnické soudnictví má prý ze soudců málokdo žaludek... Dobrovolně tam nejde nikdo... 

 A je to venku !! To, co celá léta jasně vidíme a ještě jasněji cítíme, paní soudkyně - a předsedkyně soudu ve Znojmě -  konečně veřejně potvrzuje. A nejen to. 

A to paní předsedkyni soudu ještě nehrozí, že ji z jednací síně za zjevná svinstva odvedou rovnou do vazby - jako to hrozí rodičům, kteří ta svinstva, jež paní soudkyně popisuje, už nemohou unést a začnou se proti nim bouřit... 

Ale zastavme se u jednotlivých bodů - a můžeme začít rovnou s nadpisem :

Přetrvává postoj "Já ti kluka nepůjčím" ???

A kdopak ho tady zavedl ? Kdopak ho tady vytvořil - tím, že zejména matky jsou zásadně beztrestné, ať udělají naschvál jakýkoliv a v libovolném množství ??

Asi jako by soudce řekl : Přetrvává postoj, že je lepší si zboží ukrást, než za něj zaplatit...

A není to náhodou vizitka právě toho, jak soudy fungují, když je tohle možné - a dokonce předsedkyně soudu to otevřeně přiznává ??

A proč takový postoj přetrvává a co soudy udělaly pro to, aby definitivně skončil ? Nebylo by na místě od předsedkyně soudu slyšet především tohle ?!

Paní předsedkyně soudu by dále " ráda častěji vídala rodiče, kteří se dokáží u soudu dohodnout...".

No - jenže to je právě ten problém. Řekněme : Typická kvadratura kruhu. Tedy : Ti, co se dohodnout dokážou - a chtějí - obvykle k soudu ani nejdou, protože ho na nic nepotřebují.

Soudy jsou tu totiž především pro ty, co se dohodnout zjevně nechtějí a chtějí všechno pro sebe. A soudy jsou tu od toho, aby těmto lidem stanovily jasná pravidla, protože ti jinak vůbec neví, kde jsou meze únosnosti, a následně také striktně trvaly na jejich dodržování. A ne že budou čekat, "až se lidé dohodnou..." Od toho tu soudy opravdu nejsou - a za to také paní soudkyně nebere 130 tisíc měsíčně.

Čekat můžeme, až zaprší - ale ne na to, až se dohodnou ti, co se dohodnout nechtějí (tedy obvykle jen jeden z nich - ten, co to k ničemu nepotřebuje, protože má všechno stejně pro sebe i bez dohody, že ?)

Takový postoj je v podstatě už sám o sobě rezignací na soudcovskou roli a základní poslání soudů. A tím je : Řešit konflikty a určovat, kdo je za ně zodpovědný - a toho pak znevýhodnit tak, aby se to propříště už nikomu nevyplatilo.

V praxi ovšem dělají soudy obvykle pravý opak - následkem čehož pak pochopitelně roste množství rodičů, kteří se dohodnout na ničem nechtějí, protože to k ničemu nepotřebují. Z výše uvedeného důvodu : Soud jejich naschvály nejen nepotrestá, ale ještě je za ně zvýhodní, takže dosáhnou svých, zjevně zavrženíhodných cílů, snáz a rychleji.

Typickým příkladem tady budiž otec usilující o střídavou péči pro svého potomka - a matka, která se na střídavé péči "nechce dohodnout" - načež soud konstatuje, že dohoda mezi rodiči není - a věří dítě matce, tedy tomu, kdo dohodu od samého počátku bojkotoval, sabotoval - a nakonec i znemožnil.

Zásada "nikdo nemá mít prospěch z vlastní hanebnosti" v praxi...

Ale - pojďme dál :

"Po zvolení do funkce jste si předsevzala..."

Tak tahle věta mě naprosto fascinuje.

Protože buďto je autorka - Markéta Dušková - tak blbá, že nemá ani základní představu, jak to v naší justici vypadá a jak to tam chodí, anebo Znojmo není v České republice, ale v Americe - a pí Štětinová pravděpodobně bude první svobodně zvolenou předsedkyní soudu na území tohoto nově připojeného členského státu americké Unie.

Ještě bych prosil doplnit jeden - dosti podstatný - údaj : A kdo ji, prosím pěkně, zvolil ??

Až budou ve Znojmě další svobodné volby soudců, prosím zaslat pozvánku našemu sdružení, pojedeme tam neprodleně natočit obsáhlou reportáž o prvních svobodných volbách soudců na našem území od konce války...

 

V jakých případech se rozhodnete pro výslech dítěte?
Podle zákona je dítě nad dvanáct let natolik vyspělé, že by vyslechnuto být mělo.

Opět : Ve Znojmě platí jiné zákony než ve zbytku země ? Ty zákony totiž o konkrétním věku dítěte vůbec nemluví, říkají, že by dítě mělo mít právo být vyslechnuto, pokud je schopno dostatečně věrohodně formulovat svoje názory a postoje...

U někoho to tedy může být v osmi, u někoho ani v patnácti ne.

_______

Prezidentka Soudcovské unie Daniela Zemanová považuje problémy na opatrovnických úsecích za nejzávažnější v justici. Asi souhlasíte, že?

 

Ale !! To je mi novinka !!!  Problémy na opatrovnických úsecích jsou nejzávažnější v justici ?? No - podívejme !! A já už myslel, že máme justici naprosto bezproblémovou, dokonce nezávislou (jak se nás nedávno snažil přesvědčovat jeden milionový ryšavec), každopádně odborně a mravně naprosto dokonalou, specializovanou - a po všech stránkách "na výši". 

A odkdy to paní "presidentka" ví ? Od té doby, co začala číst naše stránky ??? 

A hlavně : Co udělala pro to, aby tyto problémy přestaly, nebo byly alespoň zmírněny ?? 

Něco přece : Odmítla odpovědět na otázky našeho serveru už před 6-ti lety - a když se pak následně dostala do jednoho ze senátů Městského soudu, dělá vše pro to, aby mi zatopila, kde se dá - pokud se jí "čistě náhodou" dostanou kauzy moje nebo mých známých na stůl... 

opatrovnická agenda je velmi náročná emočně i časově.

 Jistě. Pro ty rodiče asi náročná není, vždyť jde "jenom" o jejich děti - a na rozdíl od soudců si na to musí brát volno, často jezdit i stovky kilometrů, neberou za to žádný plat - a na závěr se dočkají buďto výsměchu, nebo pohrdání jejich právy, anebo - v těch vůbec nejlepších případech - ještě trestního stíhání. Tu za útok na státní orgán, tu za útok na veřejného činitele... 

Proto to ani právníci nechtějí dělat - a rodiče zastupovat. Nic z toho nekouká, jenom srdceryvné scény nebo rovnou průšvih. A pokud chtějí především otce poctivě zastoupit, tak i přímý konflikt se soudem. 

A ještě u jedné věci se zastavíme ... Právě u té výše zmíněné : 

 Na všeobecně zažitý názor, že soudci i sociální pracovníci stále straní maminkám, byste reagovala jak?

Že se s tím neztotožňuji, podle mě může být dobrý rodič otec i matka.

Paní soudkyni zde buďto uniká smysl otázky, nebo vědomě odpovídá na něco jiného - že ? A autorce článku to, kupodivu, vůbec nevadí...  

Otázka přece vůbec nezní, jestli paní soudkyně preferuje matky před otci, ale jestli se tak děje většinově u soudců a sociálních pracovníků. A to, samozřejmě, že děje. Jenom se nám tady paní soudkyně vyhnula odpovědi. 

I přes všechny tyto zásadní nesrovnalosti : Cítíte, jaký asi bordel v té opatrovnické justici je ?? 

Já myslím, že i z tohoto článku je to celkem dobře cítit. 

A teď se můžete ptát, co s tím dělá Domovnice na MSp, případně i zmiňovaná "presidentka" soudců - Daniela Zemanová. 

A hlavně : Dokdy máme čekat na nápravu. 

Protože už na ni - bez jakýchkoliv výsledků - čekáme 30 let. 

A je to jen - horší a horší... 

 

 https://www.idnes.cz/brno/zpravy/soudkyne-opatrovnictvi-lucie-stetinova-znojmo-stridava-pece-soud.A200402_542007_brno-zpravy_krut

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-11 06:57
Zůstanete ve vazbě, dokud vás tam virus nezlikviduje...

idnes.cz/.../...
___________
Zbytečnější organizaci než je PMS si těžko kdo dokáže představit. Pokud by virus zlikvidoval aspoň tu, nebyl tu zbytečně.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-11 06:58
Čeští novináři o Maďarsku neumějí informovat. Žádnou koronadiktaturu tu nemáme, říká Pejša

video.info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-11 06:58
Poplatky za notáře se zvýší. Zasažena budou dědická řízení i předmanželské smlouvy

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-11 17:19
S tím zvolením soudkyně za předsedkyni to asi myslela autorka tak, že si ji zvolil ten, kdo ji tam dosadil.

To jsou takové - ještě socialistické - volby.

I KSČ si přece musela zvolit (rozumí se - vytipovat) lidi, se kterými počítá do vedení, apod.

Tak to byly ty volby... Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-11 19:09
" Osvícená předsedkyně "

Jakou má soud ve Znojmě statistiku, kolik dětí jde do střídavé péče, kolik do svěření otcům, kolik matkám ? O.

_________
Možná bychom si měli nejprve osvětlit, proč vůbec tuhle tu soudkyni považovat za osvícenou, protože to, co říká, i předvádí, je naprosto tuctové a ničím zvláštní.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.