Nesmíte zůstat bez ochrany...

Insolvenční správce přeci nepřijde o kšeft... 

Ministr se (prý) zastal muže, jenž měl být odsouzen podle § 213 ??? Neuvěřitelné ! 

 

Řekl jsem si hned, když jsem dostal tenhle odkaz : 

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/neplatice-vyzivneho-se-zastal-ministr-soud-po-peti-letech-uplne-obratil-40321539

Nedočetl jsem článek do konce, jen jsem si přečetl nadpis a úvod - a - krajně se mi to nezdálo. Nic mi na tom nesedělo. 

Že by se Kněžínek zastával nějaké bezvýznamné nuly, v insolvenci, v banálním případu, jakých jsou u soudů desítky denně - a nikoho to nezajímá, natož ministra ? 

Ač jsem článek nedočetl, leželo mi to v hlavě - co za tím asi tak může být. 

Když vzpomenu na Kněžínka, určitě ne to, zač by se to na první pohled snažil článek vydávat - totiž  úsilí ministra zabránit zjevné nespravedlnosti. 

Vzpomeňme na Kněžínka společně : Krysí obličej, sám prohlašoval, že žádnou koncepci justice nemá - a že ho tam Babiš "poslal, aby tam někdo byl", když to vzdala napřed  Válková, vulgo Ovčí babička,  a po ní i Pelikán, vulgo Pejsáček. 

A pak tam Babiš, v otázkách justice naprostý nýmand, plně srovnatelný s venkovským prosťáčkem, poslal tenhle krysí výraz - "aby tam někdo byl..." Jak sám ministr nešťastně přiznal. 

Prostě - muž do počtu, a ani se tím netajil. 

Do ničeho nezasahoval, žádnou koncepci neměl, sám to klidně přiznával - a najednou mu leží osud nějaké nuly z Domažlic tak na srdci, že kvůli němu podává SPZ, tedy stížnost pro porušení zákona, k Nejvyššímu soudu ?? 

Když ji nepodá v jiných, daleko horších a daleko markantnějších případech zjevné zvůle a nespravedlnosti ? 

Co za tím tak asi je ? 

Jindy přece soudům vůbec nevadí, ba je vůbec nezajímá, jestli dotyčný má z čeho výživné platit, nebo ne. 

Konečně, tady mohu posloužit vlastním, několikrát již uváděným, přesto absurdně křiklavým a ilustrativním příkladem, kdy mi výživné vyměřili z platu 35 tisíc čistého, kterého prý mohu hravě dosáhnout - za situace, kdy mě k soudu přivedli z věznice Nové Sedlo s oficiálním potvrzením, že jsem za poslední měsíc vydělal celých 87 korun !!  (Natahováním gumových těsnění na takové dřevěné  údy - a jejich počítání po dvaceti... Děsně zajímá a děsně výnosná práce, přesto v tamním kriminále jediná možná...). 

Takže - soud skutečný výdělek a skutečné poměry vůbec nezajímaly - a nikomu to nevadilo. A najednou - taková starost ? A takový zájem ?

Proč to ? 

A pak mi to došlo. Jediné možné vysvětlení : 

Krysí obličej samozřejmě o espézetce nevěděl vůbec nic a sám by ji nikdy nebyl nepodal - ale - jak již řečeno - dotyčný "byl v insolvenci" - a příslušný (insolvenční) správce si hravě spočetl, že jestli mu jeho dojnou kravku zavřou - a ta následně bude vydělávat - jako já - 87 korun měsíčně natahováním gumiček na údy - no, tak insolvenční správce dostane velký kulový, a ne tučnou mzdu. A když mu tohle udělají s vícero klienty - no, tak má smůlu - a toho, že dotyční dřepí v kriminálech a natahují gumičky na údy, se rozhodně nenají. 

A protože to byl asi někdo, kdo měl svoje kontakty na MSp, což lze vcelku očekávat, a protože krysí ksicht byl po právní i manažerské stránce naprostá nula a aby se chod ministerstva vůbec nějak udržel, tak nechával zjevně podřízeným ve všem volnou ruku - tedy i v podávání SPZ, s vysokou pravděpodobností - aniž jejich obsah vůbec znal - tak se holt stalo, že slíznul najednou smetanu, kterou vůbec neodstřeďoval. 

Prostě espézetku zařídil insolvenční správce - a nejen ministerstvo, ale také Nejvyšší soud, mu šly na ruku - protože na vlastní lidi a jejich prospěch jsou vždy citliví ... až v první řadě... 

To by tak hrálo, aby insolvenčním správcům pozavírali všechny jejich klienty - a oni by pak museli na pracák, případně pro ně hledat nějaké méně výnosné kšefty někde jinde v justici... 

A tak - bum ! - a je precedens !! Neplatiče, ač je jinak smrtelně zatracujeme, nám teda odsuzovat nebudete, pokud mají řádného insolvenčního správce, protože z čeho ti by pak žili, že ? 

A máme tu - novodobý druh nevolnictví. Tak zvané - exekuční nevolnictví. 

Dřív - dnes té době říkáme středověk (a nechci slyšet, jak budou za 500 let říkat naší době...) musel mít každý nevolník svého pána. Bez něj nemohl fakticky, ale ani de iure, existovat. 

A dnes holt musí mít každý dlužník - svého insolvenčního správce !! Tedy - asi něco jako štít. Proti exekutorům, ale i proti jindy velmi přísným soudcům. A ti všichni, jak vidí, že dotyčný je "pod ochranou", ihned změní "právní názor".

A najednou to jde !!! 

Na tom  přeci také stojí systém každé mafie. 

Každá z mafiánských band někoho "ochraňuje" - proti jiné mafiánské bandě. A kdo jí neplatí, ten má smůlu - a tomu holt občas shoří hospoda nebo obchod. Aby napříště věděl, že ochrana, i když drahá, se vyplatí. Protože začínat znovu z nuly je - ještě mnohem dražší... 

 

 A jak jsem tak dopřemýšlel - a dodělal i jinou svou práci - tak mě napadlo - si článek konečně přečíst celý. 

A - hele !! No, jasně. Vždyť to tam je v závěru celé, jasně a černé na bílém. 

SPZ zařídil insolvenční správce - a - basta. A krysí ministr patrně dodnes neví, o čem je řeč. 

Ale - je za to slavný... Jak se zastal nevinného. A přinutil soud otočit názor o 180°. 

Názorná ukázka toho, jak to u nás chodí... A jak a podle čeho se u nás soudí...

Pokud zůstanete "bez ochrany" - máte smůlu, a mafie si na Vás zgustne. Pokud ovšem živíte alespoň někoho z mafiánů, budou mít ti ostatní - pro kolegu - samozřejmě pochopení...  

A on pak příště pro ně. 

Takhle to tady přece funguje. Takhle to tady pytlíkujem - už léta letoucí, minimálně od doby, co se justice stala "vysoce nezávislou...". 

Smrádek, ale teploučko. 

Aspoň pro někoho. 

A běda, jak nám, ty soudce jeden, budeš napříště zavírat naše živitele !! My ti taky do tvých provizí a rejdů radši nestrkáme nos !! 

________________

________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-28 05:17
To je rodinka co? Tady přeci není kmotrovství :-D:-D:-D



Štěpán Výborný, ročník 1986, vystudoval práva a politologii. Se současným ústavním soudcem Vojtěchem Šimíčkem skutečně spojil podstatnou část své právnické kariéry. „Zaujal mě přístup docenta Šimíčka. Byl k nám otevřený, bavil se s námi o různých souvislostech. Nebylo to jen o tom se něco naučit, ale snažil se nás přimět dívat se na věci z různých pohledů,“ vzpomínal Výborný před šesti lety ve vydání webového zpravodaje Masarykovy univerzity na svá studentská léta a první setkání s Šimíčkem. Právě u něj pak nastoupil do doktorského studia, které v roce 2011 završil obhajobou disertační práce s názvem Ústavní meze zadržování pravicového extremismu.

Výborný poté působil jako Šimíčkův asistent na Nejvyšším správním soudu. Když se Šimíček stal v roce 2014 ústavním soudcem, přešel s ním Výborný i na Ústavní soud a jako jeho asistent tam pracoval až do svého jmenování soudcem pražského městského soudu v roce 2017. Na správním úseku Městského soudu v Praze bude tedy Výborný letos pracovat už třetím rokem.

Minimálně do svého jmenování soudcem Výborný odborně spolupracoval s Justiční akademií v Kroměříži, ministerstvem vnitra i kultury a Policií ČR. Na brněnských právech dříve vedl politologický seminář a později tam i přednášel ústavní právo. Na Fakultě sociálních studií brněnské Masarykovy univerzity vyučoval předmět Militantní demokracie.

Z jeho osobní stránky na webu brněnské právnické fakulty vyplývá, že má za sebou bohatou publikační činnost. Na kontě má 21 publikací, a to jak popularizačních textů, článků do odborných periodik, tak příspěvků do vědeckých sborníků a knih. Tématy, jimž se v nich Výborný věnuje, jsou nejčastěji koncept bránící se demokracie, sdružovací právo, nenávist na internetu a holokaust. Pravidelně se účastní konferencí, například té každoroční o Církvích a státu.

Štěpán Výborný je synem Miloslava Výborného, který byl výraznou tváří KDU-ČSL a po dva roky i jejím místopředsedou. Od roku 1990 za ni třináct let zasedal v Poslanecké sněmovně. Vedl její ústavně-právní výbor. Ve vládě Václava Klause byl ministrem obrany a v následné úřednické Tošovského vládě ministrem bez portfeje. Po odchodu z politiky působil jako soudce u Ústavního a Nejvyššího správního soudu. Bratrem Štěpána Výborného je současný poslanec a do letošního ledna předseda téže strany Marek Výborný.

Informaci o příbuzenském vztahu potvrdil Lidovým novinám přímo soudce Štěpán Výborný: „Ano, mým bratrem je Marek Výborný. Věřte však, že o tom, že náš senát danou věc projednává, neměl ani tušení. Natož aby věděl, jak o ní budeme rozhodovat. A pro úplnost, námitka podjatosti vůči mé osobě nebyla v průběhu řízení nikdy vznesena.“.

Zdroj: lidovky.cz/.../...

JJ
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-28 05:18
Rodiče bojují s byrokracií. Stát chce potvrzení o uzavření škol, sám je přitom zavřel

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-28 05:18
Chytrá karanténa od hloupé vlády

dfens-cz.com/chytra-karantena-od-hloupe-vlady/
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-28 08:42
Vláda údajně dostala "nečekaně" ránu od jakéhosi soudu, který velmi bleskově ve čtvrtek rozhodl, ač mu jistě leží stovky jiných věcí k vyřízení mnohem déle ladem, na které údajně doposud neměl klidně i celé roky čas ....
Dnes se údajně jedná o prodloužení nouzového stavu a tedy údajně se teprve rozhodne o tom, zda bude i nadále fungovat justiční mafie utlumena, nebo začne zase pro pár čárek probírat údajná nesebrání psích hovínek a podobně velmi závažné věci, ačkoliv si každý účastník takovýchto absurdních řízení ráčil již minulý týden povšimnout, že najednou začali opět, ještě před čtvrtečním vyhlášením onoho rozsudku za situace strašení 2 letým uzavřením hranic a velmi přísným karanténním režimem i přes celé léto minimálně vak do konce května, chodit přes poštu předvolání k věcem, které ale měli býti dle instrukcí z vlády utlumeny minimálně do překonání krize, minimálně však do doby konce nouzového stavu ....
Jsou tedy jenom 2 možnosti, za A celou tuhle šaškárnu si řídí nikým nevolená justiční mafie, která ovládá celou republiku a zákonodárce nemá absolutně žádnou moc nad ničím ..... a ta si všimnula, že si lidé všimli, že ji vůbec na nic nepotřebují a je úplně k ničemu kromě buzerování lidí ...
Nebo za B justiční mafie je přímo ovládána vládní mafií, která ji politicky pro své kšeftíky řídí a chrání, aby mohla vykonávat tajně její příkazy v rozporu se zákonem k zakrytí zlodějin a lží a zbavení odpovědnosti vládní činitele, kteří vydávají protiprávní příkazy ....tedy hodíme to celé na ony 3 soudce a všechny ty nákupy předražených roušek výhradně pro státní zaměstnance, kdy lidi dostali houbeles dodneška, budou v tom právním marasmu utopeny zapomeňte krademe dál zase za to nemůžeme to ty soudy.....
PS: Jak je možné, že nám tu vyhrožují pokutou pokud vyjdeme byť jen s košem před barák bez roušek, ale na druhou stranu nás klidně nějaké policejní či soudní pako předvolá kdovíkam, aniž by nám dodalo alespoň papírovou roušku nebo se hodilo do klidu protože nemáme kam jaksi odložit nezletilé dítě o které právě pečujeme? Má si tedy občan nemající roušku a statisíce jako oni důkladně dodržující tedy domácí vězení vybrat jestli se nechá chytnout bez ní, nebo se nechá přepadnout či dát si mastnou 50 000 pokutu za nesplnění absurdního rozkazu zbytečného se někam dostavení když si orgán usmyslí aniž by se obtěžoval uvést jasný důvod který by se dal řádně přezkoumat zda se nejedná o nezákonnou zbytečnou buzeraci občana? Jedná se snad o cílené promoření "kverulantů" (tedy lidí kteří si zákon přečtou poté co na ně justiční mafie zaklekla a právem se domáhají jeho dodržování) na pokyn justiční mafie? Dostane předvolaný papír o bezvadném zdravotním stavu přítomných zaměstnanců justice v celé budově s jasným vymezením tyučného odškodnění v případě že se od nich nakazí jejich vinou, tedy tím, že jej nutili chodit do rizikového prostředí pod pohružkou sankce? Budou tito stíhání za šíření nakažlivé choroby pokud se ukáže, že byl někdo z nich nakažen? LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-28 11:16
Exekutor a sponzor ANO usiluje o směnu lesů nevýhodnou pro stát. První jednání domluvil Faltýnek

archiv.ihned.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-28 15:00
Zkušenosti z trestního stíhání hovoří jasně : Když jde o pohromu, všichni tě znají, potřebují - a slibují hory doly.
Když jde o průšvih - nezná Tě najednou nikdo...

A pokud jde o inteligenci a mravní vyspělost průměrného státního zástupce - pak průměrný houpací kůň ji má vyšší :
___________

Diabolus autem per singula aneb Třikrát očima trestně stíhaného

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-28 15:01
Wonka - konečně - v balíku... :lol:

Jakoby si neužil dost socialistické spravedlnosti zaživa... :-|
___________

Stát přiznal rodině zemřelého disidenta Wonky odškodnění dva a půl tisíce korun českých

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 15:40
Odškodné 2473 korun je výsměch. Zvažuji soud, říká bratr Pavla Wonky

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-28 15:04
terorista Coronavirus :

Hermeticky uzavřený Hrad :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-28 15:05
Je to snad nový standard pro výkon spravedlnosti v době pokoronavirové?

Ústavní soud: stát je Babiš!

www.ceska-justice.cz/blog/ustavni-soud-stat-babis/
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-28 15:06
Soudy obnovují činnost (tzn., že nebyly v činnosti?)

Soudy v Olomouckém kraji obnovují činnost, nařizují jednání

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-28 15:07
GIBS obvinila podruhé šéfa bývalého Grossova policejního týmu. Kvůli fiktivním záznamům o informátorovi

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-28 18:52
Nesmíte zůstat bez ochrany :

Když to budeš říkat snoubencům v oddací síni, budeš mít 50% úspěšnost. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 07:43
Není co dodat : Smutné - resp. logické - po třiceti letech demokratůry.

Kandidát na předsedu NS :

Nejprve působil u Okresního soudu v Nymburce, pak u Krajského soudu v Praze. Soudcem NS je od roku 1993. Ve čtvrtém trestním senátu zde vyřizuje mimořádné opravné prostředky – dovolání a stížnosti pro porušení zákona. Též závazně určuje místní příslušnost nižších soudů v trestních věcech, pokud se na ní nemohou shodnout.

Ve stejném roce, kdy vznikla Charta 77 a propangadistická reakce totalitního režimu na ni – Anticharta – Jiří Pácal vstoupil do KSČ. Psal se rok 1977 a Pácal měl tou dobou před sebou ještě tři roky studií na pražských právech. V KSČ zůstal až do roku 1989.


lidovky.cz/.../...

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 07:50
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 07:52
Starosta Prahy 6 ukryt :

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 07:53
Jak se stát ministrem zdravotnictví v ČR. J.K.

www.msn.com/.../ar-BB13iVJI?ocid=spartandhp
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 11:02
Opora ústavnosti - aneb : US k smichu :


Odvolávám co jsem odvolal, slibuji co jsem slíbil .... a zejtra to zaručeně neměnné stanovisko může bejt úplně jinak...

novinky.cz/.../...

Oprosťme se od předsudků, tedy od jména a osoby, která je předmětem soudního řízení.
Opět se tu nabízí otázka - a pouze dvě možné odpovědi...

Zjistilo plénum soudců, že částka, za kterou si stěžovatel koupil předešlé rozhodnutí, byla příliš nízká, a je tedy nutno ji dorovnat dle zvyklostí a tax obvyklých v takovýchto případech mediálně známých :oops: , nebo se nedostalo na všechny :-? , či průzkum veřejného mínění nebyl příznivý, a proto je třeba taková naprosto jasně konečná rozhodnutí, proti kterým prý není přípustný žádný opravný prostředek, a nehne s nima ani Chuck Norris, dle tohoto veřejného mínění opět pozměnit?

Pokud bylo předešlé rozhodnutí zcela vadné .. jaké vyšetřování a jaké tresty za něj padnou, neboť je tedy na místě důvodné podezření z korupce na US... Bude i v jiných případech naprostého selhání US, který mění údajně neměnné, provedeno řádné šetření a revize a budou zastaveny trestní stíhání neprávem stíhaných osob, jejichž stížnosti byly v rozporu s ústavou US odmítnuty, a podobně?

Bude následovat okamžitá důkladná revize a odškodnění všech osob trestně stíhaných na základě znaleckých posudků, které, jak nyní tedy prý potvrdil US, jsou naprosto neprůkazné, nic nedokazující, a tedy k ničemu, a tedy včetně všech těch lživých policií a soudy objednaných, kdy na jejich základě sedí či trpí tisíce poškozených občanů? :cry: LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 12:25
Muzikářova Skils prohrála státu klíčový spor, zastupuje ho za zvláštních okolností

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 12:25
Na post předsedy Rady ČT se nikdo nehrne. Ve hře je politruk komunistické SNB Karmazín

info.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 12:27
Brusel zahájil řízení s Polskem, opět kvůli kritizované soudní reformě

e15.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 12:27
‚Pokuta už běží.‘ Pokud se s daněmi v červenci zpozdíte jen o den, platíte úrok z prodlení už od dubna

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 12:28
Vdově tají, jak Kubera zemřel!

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 13:49
Výbor Evropského parlamentu: oligarchické struktury v Česku vysávají evropské dotace

www.forum24.cz/.../
______________

Nelze, než souhlasit.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 15:41
ANO, bude líp,
vše je naruby,
pro mnohé z nás už dnes není co do huby.
Od východu vítr duje,
bolševik dál o všem rozhoduje.
Jánošíci dávno vymřeli,
vy, co jste volili estábáka Bureše,
zpytujte svědomí.
Vše je na dlouhé časy v prdeli.
J.K.

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 15:42
Hamáček o pálení čarodějnic :

Nebylo by nejlepší na čarodějnice podpálit celé to zločinecké vnitro i s Hamáčkem? J.K.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 15:43
Andrej Bureš: Jak jsem státničil. Od teď bude zajišťovat výčep piva jediná firma, stát Agrofert. J.K.

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 15:43
Tak mám takový dojem, jestli ten koronavirus nevznikl na objednávku Bureše. J.K.

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 15:44
Co dnes taji StBaci?
Z

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-04-29 17:26
Předražené šmejdy made in China,
kvality dovezeného zboží si nikdo nevšímá.
Nevadí, že jsou předražené,
rozhodujeme my,
hovno vám je o jejich ceně.
Jedné zabalené znečištěné původ jasný není,
zda s jí nasazenou na držce neryl ruský šváb zašitý v Lánech svoji vlastní, rodnou zemi.
Nad stavem země neprojevujeme lítost,
nouzový stav k rozkradení země je naše příležitost.
Ekonomiku zahrabeme klidně do sraček.
S pozdravem po nás potopa, Váš Honza Hamáček.
J.K.

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.