Žabaři a tajtrlíci...

Aneb : Jak zoufale NENÍ KOHO VOLIT... 

 

 

"Lidovci, TOP 09 ani SPD by neuspěli..."

 

 

 HLÁSÁ nadpis článku - ohledně posledních průzkumů veřejného mínění stran volebních preferencí... 

Divíte se ?? 

Pokud jde o Lidovce a TOP 09, většině voličů dělá problém je vůbec od sebe odlišit - a rád bych slyšel odpovědi na otázku, kdyby zastavili lidi na ulici, co by tak asi řekli - že se tyhle dvě strany od sebe liší. 

Obě se hlásí ke křesťanským tradicím - a obě nemají vůbec žádný recept na to, jak by se měla společnost vyvíjet nebo měnit, pokud možno k lepšímu (k horšímu se mění i bez receptu, stačí prostý volný pád - jak to předvádí současné sdružení gaunerů pod názvem ANO, které přišlo akorát na to, jak tuto zemi zadlužit do budoucna tak, aby se z toho už nikdy nevzpamatovala - a tyto peníze si v mezičase rozdělit mezi sebe a své rodiny - které by se tak měly stát napříště neodvolatelnou oligarchií, vládnoucí přes nakradené peníze). 

Když jsem se nově zvoleného lidoveckého hnutí ptal, jaký mají recept na současnou justici - tak o ní zjevně neví vůbec nic... a odpovědi jsem se dodnes (od jejich sjezdu !!) - nedočkal. 

Že se všichni modlí k Bohu, to je sice hezký, ale i ten má rád samostatné lidi s jasným programem a koncepcí - a také energií ho prosadit - a ne bezradné prosebníky, co čekají, až jim něco spadne shůry... 

Přesně podle přísloví : "Člověče, přičiň se, a Pán Bůh Ti pomůže..."

Přičinlivost těchto lidí jsem zatím v politice nezaznamenal vůbec, a když vůbec nějakou, tak zcela bezkoncepční, bezzubou, jejímž hlavním znakem byla a je - a to stejně jako u všech ostatních stran - servilita a přikyvování. 

O TOP 09 raději ani nemluvit, se svým Kalouskem, který má sice správné pravicové názory (kdo ví, kdo mu je píše), ale už nikoliv chování a jednání, to jsou v podstatě hrobaři všeho pravicového, protože na co sáhnou, to zprofanují - takže voliče na dlouho od podobných - byť správně formulovaných - postulátů na dálku odradí. 

Že jim chybí odvaha něco měnit, kromě výší vlastních kont, o tom ani netřeba se šířit, že by za naše svobody a práva nastavovali kariéry, natož krky - na to klidně a se vší rozhodností zapomeňte. To u nich opravdu nehrozilo a nehrozí. 

Jejich odvaha končí u prvního mocnějšího úředníka, kterému se ještě slušně půjdou omluvit, že to zas tak nemysleli - a jeho zneužívání pravomocí i komunistickou minulost samozřejmě budou rádi tolerovat i nadále... 

V tomto kraji navíc má tahle strana ještě jeden, specifický odstín nechuti a pachuti navíc - a sice pana senátora Czernína, velkého to obhájce lidských práv, a to výhradně v Tibetu a v Číně. Možná by nebylo od věci se ho zeptat, proč tedy nekandiduje tam, když se tak stará o jejich práva - zatímco ta naše jsou mu zcela lhostejná... 

A pokud jde o tu pachuť, tak ta je spojena  bezesporu s ostudným a české reformaci se vysmívajícím Mariánským sloupem, jenž tento fanatický katolík sveřepě a zjevně proti vůli naprosté většiny svých voličů v převážně evangelickém kraji prosazuje a prosazoval, patrně věříc, že o tom jeho voliči, kteří chtěli mít uhlazeného a nažehleného šlechtického chlapečka za senátora, ani nevědí. 

Zcela logickým vyústěným propadákem je pak SPD, strana údajných rebelů, kteří ovšem svou rebelii nedotáhli nikam dál než k pivu a žvanění. 

Posbírali spousty nespokojených hlasů, dodejme, že právem nespokojených hlasů, očekávajících aspoň od nich jakousi změnu, či revizi - a VŮBEC NIC ZA NĚ NEODVEDLI ... 

Názorný a krásný příklad ? Tak třeba ten průzkum, proč je u nás tolik vězňů za § 196  - a proč je u nás tolik problémů s placením výživného a jak to vypadá jinde - to si nechali udělat oni. A vcelku měl tento výzkum i správné závěry, které by se daly rozhodně použít - pokud by je ovšem někdo vůbec použít chtěl.  

A - výsledek ?? Velké NIC. 

Prostě to strčili do šuplíku - a ani se nepokusili něco změnit, nebo prosadit jinak. Ani o tom poreferovat.  Spokojení asi s tím, že ví, proč to tak je - což kdyby si přečetli naše stránky, věděli by taky - a ty peníze za drahé průzkumy mohli poslat nám, coby sponzorský dar, protože my jsme je dávno udělali za ně. A to tím nejúčinnějším způsobem - průzkumem bojem, přímo u soudů. 

O SPD jsem už dávno před volbami slyšel, že je to kompletně profízlovaná strana, která má za úkol zmapovat a posbírat nespokojené hlasy - aby o nich byl přehled - a  odvést je do ztracena. Asi jako slepá kolej na nádraží. 

A pokud tomu tak je, jako že bych o tom vůbec nepochyboval - tak svůj úkol plní naprosto spolehlivě. Neudělali totiž pro změnu  VŮBEC NIC. 

Průměrný volič je sice naivní trouba, ale ne zase až tak naivní, aby volil donekonečna stranu, která slibuje, jak s tím tady zamete - a kromě vily pana Okamury nepředvedla vůbec nic, jen sedí v parlamentu a užívá jeho prebend a výhod. Jako ti všichni ostatní, co je tak ostře kritizuje a odsuzuje... 

 

A může se pak někdo divit, že běžný, a zvláště ten nespokojený, volič - ZASE NEMÁ KOHO VOLIT  ?? Vždyť pro něj nikdo nic neudělal. 

Jediné, co VŠICHNI  a pořád dokola předvádějí - je mainstreamová servilita, klouzání po povrchu, zbabělost, vypočítavost, strach reálné problémy byť i jen pojmenovat, natož je řešit, nebo se aspoň domáhat jejich řešení, u SPD pak navíc ještě prázdné a bezzubé  žvanění  a tlachání - a výsledek se samozřejmě dostaví. 

V téhle podobě. 

Źe NENÍ ZASE  - a už potolikáté - KOHO VOLIT... 

A strany se pak budou - jakoby naoko - prát o voliče... Za koblihu. Protože ta vyjde rozhodně nejlevněji - a nic za ni nehrozí. 

Za reálné pokusy o změnu - toho hrozí poměrně hodně. Hodně nepříjemností, žádné provize, žádná švýcarská konta, žádné pohodlí a žádný luxus. 

Přesto - komu se to povede, jedině ten a jedině tak se lze zapsat do historie země. 

Protože pokrok není zadarmo, vypíchat usazené, zesádelněné struktury z jejich zabydlených postů, vždycky něco stojí a je spojeno výhradně s problémy a konflikty - a těm se ti, co toho voličům naslibovali, když už se jednou dostali do parlamentu,  rádi vyhnou. 

 

A raději budou pořádat bezzubé semináře o tom, zda je tady právní stát...

Když všichni víme, že dávno není.  

 

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/volby-by-vyhralo-ano-lidovci-top-09-ani-spd-by-neuspeli-40330430#seq_no=2&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=TNPwdyenYAe-202007131456&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=

 

_______________________

_______________________

 

 

 

__________________________

__________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-13 18:52
Kdo hlídá hlídače? Tresty za policejní šikanu mizí v bludném kruhu

denikn.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-13 21:44
Nejhorší srážka je s blbcem. J.K.

novinky.cz/.../...
__________
Za chvilku si ty auta rozmlátí všechna, pak budou chodit pěšky...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-13 21:48
Tečka ze prezidentskými volbami v Polsku

Polsko - státní volební komise potvrzuje definitivní závěr od 100% volebních komisí, představujících 27229 volebních obvodů: Andrzej Duda 51.03%, celkem 10 440 648 hlasů. Rafałovi Trzaskowskému dalo hlas 48,97% voličů, což je 10 018 263 voličů. Frekvence v II. kole voleb činila 68,19%.
Jak jsem již uvedl, Trzaskowski odmítl pozvání prezidenta Dudy a první dámy na přijetí Trzaskowského se svou ženou v prezidentském paláci, nevyužil ani volebního večera, aby poděkoval za tak velký počet hlasů, které dostal, nedocenil práci činitelů jeho volebního štábu (a uvažme, že tolik hlasů se podařilo získat za cca dva měsíce, že v případě, kdyby se konaly volby v původním termínu 10. Května, kdy kandidovala místo něho Kidawa-Blońska, u níž hrozil dle volebních odhadů totální propadák – pouze cca 2% hlasů), a nakonec i poděkovat rodině, o gratulaci vítězi voleb už nemluvě, jak nakonec by vyžadovala kultura, diplomacie a zcela obyčejná slušnost, nejen politika.

Naopak, Trzaskowski vyrukoval s projevem, mobilizujícím do boje proti vládě Sjednocené pravice. Česká media papouškují do nekonečna Trzaskowského nářky, že prý Dudu podporovala veřejnoprávní televize. O tomto tématu jsem referoval dříve, tak jen upřesněme: Jedinou televizí, která jednoznačně sice nepropagovala Dudu, avšak pouštěla jeho hlas častěji do éteru, byla TV TRWAM, to představuje cca něco přes 20% stálých diváků, a portál internetový wpolitice.pl či niezalezna.pl, naszdziennik.pl (pokud deníky), atd. zatímco Trzaskowski za sebou měl TVN, 80%ˇmedií v Polsku a zahraničí! TVP měla vyhrazena časová volební okna, v nichž vystupoval každý z kandidujících, takže z TVP zněly také hlasité řečnické tirády proti-PiS-ovské slovní kanonády. Jestliže Trzaskowski nyní říká, že na jeho prohře se podílel nerovný boj medií, že ta prý propagovala Dudu, pak opak je pravdou. Více medií podporovalo Trzaskowského. Za faktor, který Trzakowskému přitížil, bylo jeho odmítnutí účasti na volební debatě s prezidentem v TVP – na tom se shodují polští pozorovatelé unisono, jak přívrženci Trzaskowského, tak prezidenta Dudy.
Kampaň jsem doposledka sledoval i osobně, a stavím se za názor, jenž je v Polsku slyšet i častěji: To, že prezident Duda byl lepší než Trzaskowski, pokud jde o kontakt s lidmi, zejména o jeho bezprostřednost. To je styl, daný kombinací charakteru a temperamentu, styl vůči lidem více empatický, něco, co je dáno osobností, a co se nedá natrénovat. Dá se shrnout, že u prezidenta hrála velkou roli autentičnost osobnosti - co se vyznačuje absencí frází nebo póz.
Byl to ne Duda, ale Trzaskowski, za nímž stála obrovská mediální říše, nemluvě hlavně o Německu, obratné vyjadřování, místy i vynikající slovní ekvilibristika, která mohla a také byla schopna mnoho voličů zaujmout, umění slibovat (což se nakonec ukázalo), méně však fakta - proti tzv. "zdravému selskému rozumu" a aspoň troše voličovy paměti se už neprosadila, pokud jde o rozpor mezi tím, proti čemu donedávna vystupoval, proti čemu hlasoval, a co nyní sliboval, to je novum oproti předchozím kandidátům z jeho politického tábora, jejichž vystupování krom frází postrádalo gramotnost.

Nepodařilo se však místy zakrýt Trzaskowskému určitou nadutost a válečný protiPiSovský tón, jenž kontrastoval Dudově pokoře, naprosté absenci povyšování se nad obyčejné lidi, jakkoliv je pravdou, že i Duda
také několikrát v kampani vystoupil bojovně - ale pokud tak, bývalo tomu tak výlučně a jen v obraně.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-14 03:27
Paroubek si naplno užívá vlastní spravedlnosti, kterou tady zavedl...
_______________

Paroubek bude platit vyšší alimenty, musí uhradit dluh na výživném


idnes.cz/.../...

______________
14.000,- Kč ??? A co s tím madam dělá ? Jak a komu to vyúčtovává ?
Stát je ochoten platit na náhradním výživném max. 3.000,- Kč ... Tak jaké povinnosti má matka za tak vysoké nadstandardní výživné ??
0 # Tomáš Jadlovský 2020-07-14 04:46
Všimněte si rozložení názorů v diskusi u článku. Většina mužů chápe, že Paroubek se placení výpalného ve výši poloviny příjmů mohl vyvarovat, kdyby za své vlády zavedl střídavku jako přednostní model. Tento můj názor v úterý v 6:45 sdílí 28 mužů a ani jedna žena. Nikdo nedal nesouhlasný postoj, jak je to jasné. To je ta údajná empatie žen jako citlivějšího pohlaví, ve skutečnosti vypočítavost feminismu, kdy moderní ženy náramně kritizují rodové rozdíly pro ně statisticky nevýhodné, zatímco diskriminace mužů do očí bijící je nezajímá.

www.idnes.cz/.../diskuse
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-14 15:05
O empatii žen ví své každý, kdo je zažil u soudu. Stejně jako o jejich představách o spravedlnosti.

Nejen že podle nich je spravedlivé to, co vyhovuje výhradně jim - ale ještě bych řekl, že v naprosté většině vůbec nemají cit a smysl pro přiměřenost - tedy kdy přestat a co už je dávno přes míru - a myslí si, že budou rabovat donekonečna.
Což obvykle skončí tím, že si protistrana řekne, že dohoda není možná - a nechají je, ať si vymáchají hubu. Závěrem pak obvykle nedostanou nic. Majetek se převede někam jinam, než odevzdávat celou výplatu nějaké krávě či exekutorům - každý radši odejde na pracák nebo do šedé ekonomiky - a vymáhejte si !!
Bití jsou na tom samozřejmě všichni, včetně státní kasy - ta nejvíc - ale dokud tentýž stát nechává rozhodovat hloupoučké feministické chudinky, tak se nemůže ničemu divit - a náprava asi hned tak možná nebude...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-14 03:55
dvojka@rozhlas.cz

Dobrý den,

rád bych se zeptal - vzhledem ke včerejšímu odvysílání Mikrofora s feministou Müllerem ( viz program.rozhlas.cz/zaznamy#/dvojka/2020-07-13 ), který se tím ani nijak netajil, že propaguje feminismus a vidí v něm dokonce záchranu světa, kdy bude odvysíláno Mikroforum s hostem, zastávajícím názory zcela opačné, tedy o tom, jak je feminismus škodlivý a jaké škody už toto extrémistické hnutí v životě společnosti a jejím zdravém rozvoji napáchalo.

Mám za to, že tzv. "vyváženost" by měla být hlavním znakem veřejno-právní stanice rozhlasu, a proto se domnívám, že pozvání takového hosta by mělo být pro Rozhlas samozřejmostí.

S pozdravem

Ing. Jiří Fiala
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-14 14:56
Říkáme to pořád : Hrabivost a chamtivost - hlavní rozlišovací znaky současných justičních vykonavatelů...
____________

Exekutorka je před soudem. Podle obžaloby zpronevěřila 26 milionů

Kauza tehdy budila pozornost i proto, že Studená v minulosti v Přerově působila jako státní zástupkyně a také u policie.

seznamzpravy.cz/.../...

Těžko byste hledali jinde stát, který výkon spravedlnosti svěřil evidentní společenské spodině, maskované jako novodobá šlechta.

Proto je u nich všechno tak tajné, proto se zásadně k ničemu nevyjadřují, ba se i bojí ukázat ksicht - aby jim přes něj někdo vděčný nenaliskal.

Kdo poctivě a s dobrou vírou vykonává spravedlnost, nemusí se obvykle bát - ani mafie. Natož běžných, slušných občanů...
____________

Tohle je vůbec nejlepší :

Studená tehdy vinu odmítala s tím, že měla jiný právní názor.

To je naučili písničku o tom, jak se ze všeho dostat. Omílanou pořád dokola. Najednou její účinnost - kupodivu - došla.
Pokud mám "právní názor", že exekutoři z Přerova by měli do jednoho viset, pak se obávám, že se o mě začne zajímat ne právnická fakulta, ale nám již známé oddělení extrémismu a terorismu - a "právní názor" mohu pak vysvětlovat leda spoluvězňům na celách.

Zapomněli jí asi říct, že "právní názor", že co vymůžu, je moje - je trestný a to hned podle několika paragrafů - a že pokud to neví, zřejmě nikdy na právech nebyla, pokud to ví, tak to není právní názor, ale průhledná výmluva zločince.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-14 15:15
U článku :

www.k213.cz/JOOMLA/3295-zaverecna-dekovacka-obcana

MŮŽETE NOVĚ HLASOVAT O STAVU ČESKÉ JUSTICE !!!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-14 16:33
Pripad Paroubek

blesk.cz/.../...

______

Paroubek dosud platil alimenty deset tisíc a navrch přispíval dceři zhruba čtyřmi tisícovkami na stavební spoření a na studijní připojištění. Nyní tak musí všechno posílat manželce, která rozhodne, jak s penězi naloží. Jemu to podle verdiktu soudu nepřísluší. Petra má ale zřejmě ke spokojenosti ještě daleko. Za odpovídající považovala alimenty 20 tisíc a navíc se podle Paroubka domáhá výživného i na sebe, a to 50 tisíc.
_______
No jo, jako paní premiérová si žila na vysoké noze - to už si nikdy žít nebude... A může chtít, co chce.

Zajímavý, že se nerozvedla, dokud byl premiérem, že ??
To jí nevadilo ani že je tlustý, ani že je to škaredý opilec - to bylo všechno v ažúru..
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-14 19:44
Milouš to zabalil...

Zemřel jim soudruh. J.K.

novinky.cz/.../...

____________

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-14 19:49
14. červenec býval i u nás slavným dnem - nejen ve Francii : Vítězství husitů nad křižáky se běžně připomínalo jako významný národní den :

www.rukojmi.cz/.../10673-jan-zizka-ten-by-je-hnal

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-15 05:40
Komediant slavil narozeniny
a tak si pozval kdejakého vola či svini.
Byla slavnost, veliká hostina,
Sešla se celá spodina.
Co by na to řekl Jan Sladký, Kozina?
Kdyby viděl gratulanty, hosty?
Řekl by: "Co tu hledáš Bureši estébáku?
Vždyť patříš dávno do lapáku!"
J.K.


search.seznam.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-16 19:31
Ještě k tomu hitmakerovi


Vždy věděl na kterou stranu barikády se postavit, na OH v Soulu v roce 1988 kráčel v čele naší výpravy po boku předsedy UV SSM Poledníka. Prostě chce žít. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-15 05:42
Kde jsou ty doby, kdy za neštěstí bylo považováno sražení mléka.
Nestávalo se to tak často jako dnes na silnici či železnici, či na železničních přejezdech. J.K.


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-15 05:43
Takto nesmyslne se v CR lobuje za nebezpecnou sit 5G.

zpravy.aktualne.cz/.../...

Pritom jedna ze svetove nejvetsich pojistoven - svycarska Swiss RE zarazuje Mobilfunk mezi nejvyssi riziko a varuje celou pojistovaci branzi pred 5G! To znamena, ze elektromagneticka pole, ktera vychazeji od vysilacu a mobilnich telefonu, jsou velmi nebezpecna pro lidske zdravi, zvirata a prirodu.
Existuji tisice studii, ktere dokazuji skodlivost na zdravi pusobenim Funk-zarenim (Neil Cherry Studie, NTP Studie, REFLEX-Studie, atd).
0 # Tomáš Jadlovský 2020-07-15 06:30
Už i režimní média si začínají všímat, že je cosi shnilého ve státě českém.
respekt.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-15 18:10
Ustavou zarucene povoleni k pouzivani zbrani v CR?

Zde je priklad, jak nepricetny obcan strili kolem sebe a nebude za to ani stihan!
Z

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-15 18:11
Kdo jiny by mel profitovat z podvodu Burese?
Z

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-15 18:13
Žabaři a tajtrdlíci ?

Nejsme to nakonec my, daňoví poplatníci, kterým se Justice směje do obličeje? O.
__________

Ta se směje právě proto, že tzv. "opoziční" nebo "rebelantské" strany vypadají tak jako SPD.

Případně jako estébácké hnutí ANO, které si také původně hrálo na "rebelující".

Dnes jsou to horší sádelnatí zápecníci než byla kdysi ODS.

A hlavně : Zkorumpovanější.

A to jsme si mysleli, že to ani není možné - být zkorumpovanější než ODS.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-15 18:17
Syndrom nemá číslo, není tedy nemoc. O.
_________
Jo, a když zruší číslo záškrtu, neštovicím neb žloutence - tak se u nás tyto nemoci přestanou vyskytovat...

A ti nemocní, krom toho, že je nikdo nebude léčit, budou ještě odsouzení za šíření nepřátelské propagandy... :lol:

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.