Jak vypadá (úspěšná) vláda pravice

se od našich postkomunistů v novinách, rozhlase a televizi samozřejmě nedozvíte. Ale máte-li možnost podívat se přes naši severní hranici, můžete to snadno zjistit... 

 

 Pravice v Polsku zvítězila, byť těsně, v presidentských volbách. Z reakcí našich postkomunistů můžete nejlépe usoudit, kdo u nás ve skutečnosti vládne. Protože kdyby pravice, asi by měla radost - že se to podařilo i u sousedů, ne ? 

Namísto toho - vzdor opakovaným frázím o visegrádské čtyřce a úzké spolupráci - kde to jen jde - klacky pod nohy. Polské pravicové vládě především. 

A tak se pojďme - díky našemu nezávislému zpravodaji ve Varšavě - podívat na vítězství pravice z té pro nás lepší a zajímavější stránky : 

Od potvrzení presidenta Dudy ve funkci neuplynul ještě ani týden. A co se dá všechno za týden stihnout ! 

Tak třeba - dvě docela zásadní věci. O obou se nám v postbolševickém estébákově ráji může jen zdát. 

V Polsku se během týdne staly skutečnosti. 

Věc 1 : Uzákonění nepromlčitelnosti zločinů komunismu. 

Díky tomu polská prokuratura už delší čas žádá o vydání Štrougala k potrestání v Polsku za vraždy polských občanů na bývalých čs. hranicích se Západem, s Bavorskem a Rakouskem. A nebylo jich zrovna málo, i jenom těch zdokumentovaných. 

Štrougal se už do Polska do smrti nepodívá, a když, tak to bude výhradně jednosměrná jízdenka s doprovodem eskorty a bez návratu. Být ním, ani bych moc nejezdil lyžovat do Krkonoš, protože : Co kdyby mu stopa ujela - a ocitnul se na polské straně ?!! 

Věc 2 : Možná ještě zásadnější : Polsko bezodkladně vypoví svůj přístup k Istanbulské smlouvě !!! 

To, o čem se tady diskutuje měsíce a roky, polská vláda po vítězných volbách dokázala prosadit za jediný týden. 

Chce se říct -  A - je to !! 

 

Čistě pod čarou, poznámka pro naše - hlavně pravicové - čtenáře : Už víte, jaký je rozdíl mezi (skutečnou) pravicí a (estébáckou) levicí ? 

Zatímco my tady počítáme mrtvé na kolejích a bojíme se jezdit vlakem, tak v Polsku vyřídili ohrožování rodiny a rodinných tradic jediným škrtem pera během jediného týdne. 

A vlaky jim přesto, kupodivu, jezdí dál - a bez nehod... 

__________________

__________________

 

 https://wpolityce.pl/polityka/509791-komunistyczne-zbrodnie-nie-ulegna-przedawnieniu

Polský prezident Andrzej Duda podepsal novelu zákonů o Institutu Národní Paměti (IPN), která zavádí trvalou nepromlčitelnost trestnosti komunistických zločinů. Zákon nabude platnost 31. července, což zabrání tomu, že část těchto zločinů by byla  1. srpnem promlčena. 

Freeeurope

 

https://niezalezna.pl/341338-minister-zapowiada-polska-szykuje-sie-do-wypowiedzenia-konwencji-stambulskiej

Polsko se připravuje na vypovězení Istanbulské úmluvy - řekla ministryně rodiny, práce a veřejné  politiky společnosti Marlena Malągová v televizi Trwam. Polsko tuto konvenci ratifikovalo za vlády Občanské Platformy v  r. 2015. Od začátku tato konvence budila kontroverze; vyčítány jí  bylo argumenty o  neshodnosti s Ústavou a také o tom, že zakládá ohrožení  tradiční polské rodiny.   

Freeeurope

 

 

  A - Jde to !!! 

 

 

___________________

___________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-17 22:42
... Chruščovův výrok ... nepopiratelně vystihuje dnešní situaci v USA, kde se ve jménu boje proti rasismu a nadvládě bílých snaží prodrat k moci aktivisté hlásící se ke komunismu a marxismu. Například jedna ze zakladatelek hnutí Black Lives Matter Patrisse Cullors se otevřeně přihlásila k marxismu prohlášením: „My jsme trénovaní marxisté.“
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-17 22:43
Černoši prý v Americe požadují "reparace" :

Prvním problémem je kolektivní vina: Myšlenka, že odpovědnost za zločiny jednotlivců nese celá skupina, jak zločinci, tak oběti. Jak nedávno poznamenal Larry Elder, americký rozhlasový moderátor, spisovatel a právník: "Reparace představují proces, při němž peníze lidí, kteří nikdy nebyli otrokáři, dáte lidem, kteří nikdy nebyli otroky."
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-17 23:00
Zhrzená levice chce prý bojovat dál :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-18 06:22
Havel jako nasazená figurka a vlastizrádce :


magazin.cz/.../...

Odmítl jednat s delegací tamních Rusínů o opětovném připojení Podkarpatska k ČSR - a raději nechal rozpadnout stát.

Věděli jste o tom ?

Že tam byla nějaká petice za opětovné připojení k ČSR ? Že ji podepsalo půl milionu lidí (což tedy není rozhodně málo ?)

Bohužel si naivně mysleli, že znovu vstoupí do Masarykovy republiky.

To bychom rádi i my, ale marně...

Poděkujte "objektivním" veřejno-právním médiím, jak vás "objektivně" informovaly...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-18 17:35
Pokoutní advokáti se prý přemnožili...

ceska-justice.cz/.../...
_____________
Jestli to nebude tím, že ti nepokoutní nestojí převážně za nic a ještě jsou šíleně drazí.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-19 05:58
Kde jste to sebral, divil se soudce. Policista stíhání kvůli vynesení spisu unikl

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-19 05:59
Žena se soudí s ČEZ kvůli účtu za pěstírnu. Na rozdíl od policie o ní nevěděla

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-19 06:00
RE: Polsko a železniční neštěstí :

Se střety vlaků s auty na přejezdech je to v Polsku stejné jako v ČR. Pokud jde o největší katastrofu posledních 10 let, to pak bezesporu je čelní srážka dvou rychlíků u obce Szczekociny v předjaří r. 2012 - jeden z Krakova do Varšavy, druhý z Varšavy do Krakova. Szczekociny se nacházejí za odbočkou Starzyny z trati z hlavní železniční magistrály (Centralna Magistrala Kolejowa, CMK Varšava - Katovice - Bohumín) do Krakova. Zahynulo 16 osob (mezi nimi byly občanky USA a Ruska), 57 bylo zraněno (u toho 8 cizinců, mezi nimi i Čech). O život přišli strojvůdci obou vlaků, a u jednoho z nich i vlakvedoucí a průvodčí, u druhého pomocník strojvůdce. Do šrotu přišly obě lokomotivy, 4 vagony, a dalších 7 vagonů z obou vlaků poškozeno. Velké poškození doznal železniční svršek i trakční síť...Tedy v něčem ještě více obětí a škod než v srpnu 2008 u Studénky. Vinným byl shledán dispečer přepravy na začátku odbočky Starzyny. Takže historie železničních neštěstí v Polsku má určitou analogii Studénky 2008.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-19 13:00
Napadení seniora na Proseku : Právní komentář...

Video totiž poskytuje záznam brutálního napadení seniora 25-ti letým Ukrajincem na Proseku (tedy Praze 9). Autor rozebírá možnosti sebeobrany a co měl kdo dělat - ale vzápětí konstatuje i další právní vývoj.

Napadající Ukrajinec byl zadržen, obviněn z krádeže, výtržnictví a ublížení na zdraví s návrhem na vzetí do vazby - a NÁVRHU NEBYLO VYHOVĚNO... !!!!

Názorná ukázka ze života, JAK FUNGUJE SOUD NA PRAZE 9.

1) Mám za to, že už ta právní kvalifikace je nepřiměřeně mírná - protože to není žádná krádež, ale loupež jako vyšitá. Za všech přitěžujících okolností.
Konečně, i to ublížení na zdraví - by se dalo kvalifikovat spíše jako pokus o zabití, než jen ublížení na zdraví - protože i takovému hovadu musí být jasné, že pokud tímto způsobem kopá do hlavy 70-ti letého pána, tak ho může snadno zabít.

2) - ale hlavně : Kde už jinde by měl být vazební důvod než tady ??!! Ukrajinec - tedy cizinec, který tady zjevně nemá žádné zázemí, žije na ulici a živí se z kradených nákupů - jsem moc zvědav, jak ho asi budou obesílat či předvádět k soudu. Prostě - už ho nedohledají.
Přitom video jasně ukazuje, jaké brutální a obecně nebezpečné hovado to je - a že by se z toho kriminálu měl dostávat co nejméně, ideálně vůbec ne.
Kvůli nákupu by málem zabil staršího člověka, který mu vůbec nic neudělal, jen chtěl svou tašku zpátky, resp. aby do ní nehrabal.

To je brutalita naprosto neběžná, nevídaná, zcela bezdůvodná a samozřejmě i zcela nepřiměřená - a kdo jiný by už do té vazby měl patřit, než takovýto obecně nebezpečný, sadistický kripl ??

Co kdyby tu tašku neslo malé dítě ? Tak ho zabije na místě ??!!

Ale - POZOR - jeden důležitý detail : Tohle hovado útočí na lidi na zastávce - ne na soudce nebo státního zástupce, že ??

Takže ty ať si klidně pozabíjí - my ho radši pustíme, abychom se s ním nemuseli otravovat...

ZA TOHLE SI PLATÍME JUSTICI !!! TAKHLE NÁS CHRÁNÍ !!!

televizeseznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-20 15:47
Dopad pandemie na justici. Soudy dohnaly zpoždění, přesto potřebují posily

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
_______________
Ty je budou potřebovat, dokud je odtamtud nevykopem...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-20 16:10
Teroristé u piva :

Akce jako proti teroristům. Policie v Ostravě zasahovala u hospody, která včas nezavřela

www.patriotmagazin.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-20 16:11
Opět : K čemu si platíme policii :

Vykradená zkušebna, škoda 120 tisíc. Kapela rozjela vlastní vyšetřování a policii dala jméno i důkazy, ta případ odložila

lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-20 16:39
Drsná děkovačka po americku :

USA - pripad Epstein.

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-20 16:56
Cílem bylo : Odvedení pozornosti od hlavních grázlů ...

babylonrevue.cz/neregistrovani-spolupracovnici/
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-23 20:36
Az politici vsechno rozkradou, tak obcanum zbyde jen PRANA!

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-23 20:37
Zivnostnik = "Zlocinec"?

Kdo ma jeste penize, tak tomu bude ukradeno!
Takto funguje mafiansky stat. Z.

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.