Zloděj zloděje neokrade

Jako vrána vráně oči nevyklove ?? 

 

 Šámal kdysi říkal, při nástupu do funkce,  že dělat předsedu Nejvyššího soudu je velká diplomatická mise, protože jsou tam (na soudě) samé výrazné osobnosti - a se všemi musí vyjít, tak si to jistě dovedete představit. 

Ano, dovedeme. Ty osobnosti. Občas totiž o sobě nechává Nejvyšší soud slyšet - a je to obvykle jedna perla za druhou. 

K typickým, současně zcela nepochopitelným, rozsudkům lze přiřadit i poslední rozhodnutí - o tom, že co si kdo nakradl, to se mu taky nechá - protože přece by to mohlo znamenat, že nakradené by snad museli vracet i ti ostatní. 

A to už by se mnohým soudcům, a nejen soudcům, zatraceně nelíbilo. 

Nedovedu si představit nebezpečnějšího zločince, alespoň z hospodářsko-politického pohledu, než je soudce Berka z ústecké konkursní mafie. 

Tahle banda nejen že zneužila svého úředního postavení ke krádežím velkého rozsahu, ale naprosto znevěrohodnila právní stát u nás, resp. jasně prokázala, že tady žádný není a že když si soudce umane, že někomu ukradne fungující fabriku, tak se mu to skoro jistě a bez následků podaří. 

Jejich zločinnost nejen že dokázala, že soudy u nás fungují jako prodloužená ruka mafie a že o vyspělém právním státě, natož neúplatné justici, nemůže být ani řeči, ale také - že investovat u nás, a to i pro velké zahraniční investory, je neúměrným rizikem, protože mohou o investici snadno přijít a ničeho se nedomohou. 

Těžko byť jen odhadnout, jaké škody pro náš stát musela tato zpráva napáchat u zahraničních investorů, kolik by jich třeba bylo přišlo - a už nikdy nepřijdou, a kolik z těch, co přišli, raději rychle sbalili krám - a zmizeli do vyspělejších končin. 

Je samozřejmou, odvěkou a nepopíratelnou zásadou každého civilizovaného práva, že chycený zloděj nejen že vrací všechno, co nakradl, ale ještě má obvykle povinnost oběti odškodnit. 

Tuhle zásadu právě tyhle "nesporné právní osobnosti" ze (Šámalova) Nejvyššího soudu zrovna popřely. 

Co tím tak asi říkají o nás, o naší justici, o právních jistotách ? 

Jenom to, že loupežník, pokud má na sobě talár nebo dostatečně vysoké společenské postavení, si nakradené nechává. 

A platí maximálně odchodem ze scény. To přeci musí každému stačit. 

A nakradené se zabavuje jen kapesním zlodějům a prostitutkám, a to ještě jen tehdy, když nemají na všimné... 

 

 ____________________

 

 Stát musí bývalému soudci Berkovi vyplatit náhradu za zabraný a prodaný majetek

 

 

 

 

___________________

____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-26 11:02
Jistě to není omyl,
že mi věc připomíná původ sovětských státníků.
Původně bandité a zloději - po milionech obětí - vedení světového proletariátu.
Také "náš klema " rychle pochopil, kde je jeho místo a už před válkou hlásal :
já vám to ukážu.
Prý i opice soutěží, která si dřív utrhne ze společného - ovšem nezabíjejí se.
Člověk je dále ( ?), u toho to neplatí.
Stačí jen praxi stvrdit zákonným precedentem.

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-26 11:03
Do politiky Babiš nechtěl - ale stejně tam je. A miliardy za volební kampaň asi utratil omylem...

forum24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-26 11:15
Ještě ad "moudra" Šafrowebu o polské televizi :

Na rozdíl od autorů článků, kteří se částečně přiznávají, že jednou shlédli TVP a zrovna vystoupení prezidenta Dudy...Já sleduji TVP denně cca od konce 70.let. Tehdy Poláci zprovoznili vysílač Śnieżne Kotły na hřebeni Krkonoš nad Labskou boudou -to nebyly ještě ani satelity ani internet, a v analogu používala televize několikanásobně vyšší výkony, než jaké se používají dnes v digitálu, takže kanál 35 TVP2 se dal s odpovídajícími anténami, příp. zesilovači, přijímat po několik desetiletí dokonce na cca dvou třetinách Prahy - tam, kde nešlo o části úplně na dně vltavské kotliny. "Velmi slušně" např. "chodil" třeba i na Vinohradech. A na věžácích nejvýše položených sídlišť Prahy se dobývaly z éteru i kanály ARD, ZDF a BR bavorského vysílače Hoher Bogen, tyčícího se nad Folmavou, jejich signál byl však slabší a zajištění jeho příjmu náročnější než příjmu polského vysílače...Na Ostravsku a ve Slezsku, kde tradičně přijímá mnoho domácností polské kanály z vysílačů Katovice nebo Skrzyczne, si doufám, svůj úsudek po přečtení uvedeného článku udělají sami. Nakonec i ve východních Čechách a části střeních, tam, kde mají své antény (individuální) pro příjem českých kanálů směrovánu na krkonošskou Černou Horu, mohou zkusit naskenovat Śnieżne Kotły na kanále 24, na němž je šířeno několik programů TVP, pokud se naskenují aspoň názvy, pak má smysl zavolat zkušeného anténáře s odpovídajícím vybavením k měření. Ovšem pozor, v některých případech může spolehlivé řešení, pokud existuje, dát "fušku" i zkušenému anténáři! Nicméně dnes v prostředí mainstreamové propagandy je TVP něčím, čím byly v oněch osmdesátých letech západní televizní vysílače...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-26 11:17
Šafrův web lže opět o Polsku jak když Rudé Právo tisklo :

www.forum24.cz/.../
Janyškovina...Polskou mediální scénu jsem nedávno na těchto stránkách popisoval, takže stručně: Propagandistický styl výše uvedeného článku Śafrova webu o polské veřejnoprávní televizi TVP a TV TRWAM mi silně připomíná neméně "zasvěcené" pojednání Rudého práva a podobných medií z doby Husákovi normalizace o štvavých vysílačkách, tedy především o Svobodné Evropě.
Pokud jde o vztah Církve a státu: Není propojená vůbec, je to samostatná administrativní jednotka, podléhající Vatikánu. Jako katolík, jenž spojil s Polskem dokonce i svůj rodinný život a na stále prožil každodenní život v této zemi 10 let, mohu říci, že jediné, co jsem slyšel, bylo "jděte k volbám"..."Rozhodujte se pro křesťanství..."...Nikdy nikdo nejmenoval z představitelů Církve v kázání nějakého politika. Navíc protikatolické výlevy ve výše uvedeném článku připomínají normalizační neostalinistickou propagandu...
Onen pořad v TVP jsem viděl také, to byla obrana proti hodinovým paskvilům televize TVN ve prospěch Trzaskowského...O genezi této televize jsem zde nedávno rovněž referoval: V podstatě obě strany proti sobě válčí medii. Ve prospěch Trzaskowského se zapojila media zejména Německa, Němci vlastní v Polsku 80% tiskovin. Pamětníci doby po okupaci vojsky SSSR a Varšavského paktu v r. 1968 si možná vzpomenou na sovětskou tiskovinu, šířenou po Českých městech, "Zprávy". Právě že to, co dělali ve volební kampani Springer & Ringier a Passauer Neue Presse, silně připomene činnost někdejších ruských "Zpráv" v okupovaném Československu.
Navíc průzkumy posledního týdne říkají, že by Trzaskowského Občanská Platorma spadla na třetí místo za uskupením Szymona Holowni.
Zásluhou Trzaskowského jako prezident Varšavy je odstranění pojmenování ulic po bojovnících proti komunismu, a navracení jmen zločinců dokonce ze stalinských dob, charta LGBT, anebo financování Antify,
Pokud TV TRWAM a Radio Maryja - cituji: "Hodně jsme o tom rádiu slyšeli, že je agresivní, krajně konzervativní, že šíří nenávist vůči Židům i národnostním a sexuálním menšinám. Začali jsme ho poslouchat a všechno se nám potvrdilo. Aby nebyli žalovatelní, tak ty nejtvrdší pořady, ty hard-core, dělají jakoby formou hlasu lid je fakt..." Postkomunistický režim se snažil (v r. 2012?) odstranit toto medium z éteru. Odpovědí byla petice dvou a půl milionu občanů. Za tato media se postavila dokonce i židovská obec a hlavní rabín Polska Szudrych. Jinak můžete shlédnout na obrazovce TV TRWAM I TVP i dny židovské kultury. Ve Varšavě samotné např. působí i Židovské divadlo, hrající díla židovských i nežidovských autorů, otevřeno všem - najdeme jej nedaleko oné dominanty centra. Postkomunisti a Němci vlastnili za časů vlády Občanské Platformy všechna media - krom TV TRWAM. V r. 2005 pak ve volbách zvítězila PiS, byť těsně, a...TV TRWAM odvysílala rozhovor tehdy premiéra Tuska s Lechem Kaczynskim. PiS tehdy by bez TV TRWAM zůstala fakticky mediálně popravena. Samozřejmě, že postkomunisté, kryjící se pod nálepkou liberalismu nemohou vystát fakt, že spolu s Němci nevlastní všechna media jako tehdy. Není nakonec divu, že Trzaskowského program obsahuje zrušení veřejnoprávní televize TVP.
Včera např. TVP3 Wrocław vysílalo krásný koncert sakrálních písní z oblastí anektovaných po válce Polsku SSSR, a to katolických, pravoslavných i židovských.
Tolik prý antisemitismu....
Aspoň na internetu si klidně podívejte na pořady těchto televizí a posuďte sami: tvpstream.vod.tvp.pl/ ; tv-trwam.pl/
Šafrův web lže jako když Rudé Právo tisko...Jejich článek stojí za to, abych je zaslal organizaci "Reduta Dobrego Imienia Polski", ať se vyjádří k němu také příslušní polští činitelé. Neboť takové "zpravodajství" poškozuje česko-polské vztahy.
Šafrůw web o Polsku opět lže jak když Rudé Právo tisklo

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-26 16:42
www.polskodnes.cz/.../

Vlastně jinými slovy jsem zde popisoval před volbami totéž - ano, válku TVN proti TVP.
Pokud jde o věk voličů, poměrně ostřejší je předěl u voličů pod 30 let, z těch více opravdu volilo Trzaskowského. Zčásti bych to připsal opravdu indoktrinaci na VŠ - kolik je v Polsku na univerzitách obdob Mart Semelových, to jsem se sám divil i tomu,co už dříve jsem na těchto stránkách zmiňoval: Případy perzekuce ne-postkomunistických vyučujících akademickými funkcionáři VŠ, jenž jsou rezidui komunismu ...To je výsledek "dlouhého pochodu institucemi" podle bolševického stratéga Antonia Gramsciho (jehož pilným žákem byl mj. Gorbačov!). V tom tkví pro budoucnost nejen Polska opravdu nebezpečí.
Z druhé části bych odhadoval za motiv volby Trzaskowského u mladých i touhu po změně. Mohlo to způsobit styl neustálého zdůrazňování úspěchů ze strany TVP - i když existujících a opravdu hmatatelných, to na rozdíl od komunistické propagandy, a také s přihlédnutím k tomu, že se tímto způsobem pravice bránila neustálým fake TVN nebo všudypřítomných Němci vlastněných polskojazyčných medií.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-27 15:33
Když sleduji koronavirové statistiky, mám z toho srandu,
a tak na webu K213 hledám pravdu.
Hospodine pomiluj ny.
Není Vojtěch jako Vojtěch.
Svatý Vojtěch byl národní patron Čechů a Poláků,
Adam Vojtěch je slouhou Burešovy estébácké mafie, bandy č..... !
Zajímavé, zpěvák, hudebník z Českých Budějovic,
že nezmohl se na víc.
V této zemi dějí se divné věci,
lidé s /ne/právním vzděláním nás léčí.
Hovnu rozumí, snad jen koze,
a to pouze od prdele k noze.
Někdy to chce mít i Filipa!
J.K.

www.forum24.cz/.../
cs.wikipedia.org/wiki/Svat%C3%BD_Vojt%C4%9Bch
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-07-27 15:33
Jsou to kontrasty, blbá vláda,
vyřešit to má chytrá karanténa.
Ministerstvo zdravotnictví a vláda věc nezvládá.
Vlezte mi vy darmožrouti na záda.
J.K.

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.