Katolický okultismus - a čin, hodný europoslance

15. srpna má pan kardinál Duka vysvětit Mariánský sloup na Staroměstském náměstí. Pan europoslanec Zahradil se rozhodl protestovat. S transparentem že se postaví na Staromák - a bude proti... 

Lze jistě ocenit, že pan europoslanec udělá aspoň to. Ale : Je to čin hodný europoslance ? 

Na Staromák se s transparentem může totiž postavit doslova kde kdo. Na tom nic není a nic za to nehrozí - a taky to k ničemu nevede a nikomu to nepomůže.

Osobně bych řekl, že europoslanci mají - a mají mít - jiné možnosti než běžný občan, a i ten má jiné - a daleko větší - možnosti než jen stát jako Sloup č. 2 a mlčky se dívat na hold katolického okultismu. Protože to nic jiného samozřejmě není. 

Připojuji k článku i pozvánku na tuto akci, šířenou katolickými médii - a přiznávám, že při jejím čtení chápu stále hlouběji, co za ikonu si pan Duka a spol. na Staromák prozatím prosadili. 

Prý je Panna Marie patronkou a ochránkyní českého národa ! 

Ach Bože, jak na toto jste přišli ?! 

Panna Marie, matka Ježíše Krista, žila v době, kdy český národ neexistoval.

Že by si český národ - aspoň posmrtně - tak úžasně oblíbila, že by se mu dobrovolně stala patronkou a ochránkyní ? 

A proč ne třeba národu německému, anglickému, dánskému nebo švédskému ? Resp. proč ne všemu věřícímu křesťanstvu ? 

A z českého národa - se rozhodla být patronkou koho ? Těch, co na Bílé hoře prohráli, nebo vyhráli ? Protože ti, co vyhráli, v převážné většině nebyli Češi, ale za to se k  Panně Marii jakožto své ochránkyni hrdě hlásili ! A za toto vítězství jí nadšeně děkovali - ač právě toto vítězství znamenalo pro český národ - a to už jako celek - naprostou katastrofu a pohromu. Katastrofu vojenskou, politickou, hospodářskou, společenskou, konfesní...

Vrhlo vyspělý národ, vzdělaností, i stupněm rozvoje, vysoce převyšující běžný evropský standard a chystající se zařadit na špičku  humanitního a společenského vývoje Evropy, zpátky, hluboko do středověku. 

Jestliže někdo věří těmto pohádkám - jako že Panna Marie je ochránkyní českého národa, který jí je asi obzvláště (z neznámých důvodů) sympatický - pak už chápu, jaký pomník se na Staromáku vztyčuje - a řekl bych, že je to pomník ryzího tmářství a středověkého okultismu, který ani s katolictvím toho nemá mnoho společného, i když to se na něj odvolává. 

Zpět k panu poslanci Zahradilovi. 

Lze bezesporu ocenit, že alespoň jeho postoj je v tomto směru konstantní a neměnný - tedy odmítavý a negativní směrem k této středověké relikvii, resp. její současné méně či více povedené replice. 

Co už ale snese ocenění stěží, je současný jeho postoj, resp. projevy pana poslance, řekněme, jeho "způsob boje" - a dodejme, že poslance za stranu, jejíž pražští zastupitelé především nesou odpovědnost za to, že tam dnes Mariánský sloup - a dodejme, že prozatím - stojí. 

Jak jsem již uvedl - stoupnout si na Staromák s transparentem proti Sloupu - není hodno europoslance.  

Každého hned a jedině napadne - že si dělá kampaň na příští eurovolby. A že Sloup je minimálně až ten druhý v pořadí.

Europoslanec by měl dělat něco, co prostý občan udělat nemůže - zatímco tohle může udělat naprosto každý - a taky to nic nemění, nic neohrožuje, ničemu nevadí, což pan arcibiskup samozřejmě dobře ví. 

Pan europoslanec by měl mít takovou - minimálně neformální - autoritu, aby byl schopen svolat pražský klub zastupitelů ODS - a po nich chtít jak jednoznačné vysvětlení jejich hlasování, nejlépe veřejné, tak i jasnou snahu po omluvě a nápravě. 

A kdyby toho nebyl schopen dosáhnout - a přesto tak zásadně nesouhlasil s rozhodnutím svých spolustraníků - pak bych od něj očekával, že minimálně svolá tiskovku, tam to všechno oznámí a řekne, včetně jmen konkrétních zastupitelů ODS a toho, jak mu zdůvodnili, že tak hlasovali - a proč on nebyl schopen jejich hlasování zvrátit - a pokud by ani to nestačilo k nápravě a změně kurzu - tak veřejně a s podrobným zdůvodněním vystoupit z ODS. 

ANO, TO by byl čin hodný europoslance, hodného toho jména. 

A když už chce pan Zahradil veřejně 15. srpna protestovat - pak mu poradím jednu choreografickou úpravu, jež by jeho protestu dodala teprve tu správnou váhu : 

Ať sežene všechny radní za ODS, co hlasovali pro Sloup, nechá je převlíct do vězeňských hadrů, k noze jim přiváže kouli - a jako štafáž je vezme s sebou na Staromák. Můžou mu držet ten transparent proti Sloupu. 

TAKOVÁ DEMONSTRACE JE HODNÁ EUROPOSLANCE, a jedině taková by přilákala potřebný zájem veřejnosti, včetně audio-retro-vize těch zastupitelů, kteří Sloup odhlasovali, zjevně aniž věděli, pro co vlastně hlasují.

Věřme, že věděli aspoň, za kolik. 

 

_________________________

_________________________

 Převzato : 

 Píše JAN ZAHRADIL na Facebooku:   V sobotu 15. srpna dopoledne bude kardinál Duka světit tzv. Mariánský sloup na Staroměstském nám., za přítomnosti katolíků z celé republiky. Definitivně tak padá argumentace, že šlo o obnovu historické památky, a jasně se ukazuje, že šlo o instalaci náboženského symbolu jedné denominace ve významném veřejném prostoru sekulárního státu. Jsem přesvědčen, že je třeba dát nenásilně, leč zřetelně najevo, že s takovou “privatizací Staromáku” nemalá část veřejnosti nesouhlasí. Já tam v každém případě budu přítomen, i s příslušným transparentem. Kdo má zájem se přidat, napište zde do vlákna nebo mně do zpráv.

_______________________

 

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/kardinal-duka-pozehna-marianskemu-sloupu-40333429#seq_no=4&source=hp&dop_ab_variant=400511&dop_req_id=uh8qMl0Dlpl-202008151222&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

__________________________

__________________________

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-01 17:24
Nenechte se zastupovat pokoutně, obraťte se na profesionální advokáty...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-02 20:00
Široký záběr pana Zaorálka :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-03 19:20
Jak funguje bezplatná právní pomoc :

televizeseznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-03 19:22
Podřezat Zemana není trestným činem...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-03 19:39
policie nebo správní orgán chce na nebožákovi za každou cenu vyvařit nějaký kapitál bez ohledu na skutkový stav věcí : (Tak to je už skoro standard) :

Poslední dobou se množí případy správních řízení s řidiči, z nichž všechny mají společného jmenovatele: policie nebo správní orgán chce na nebožákovi za každou cenu vyvařit nějaký kapitál bez ohledu na skutkový stav věcí. Počínají si většinou drze a neomaleně – ostatně úroveň sprosťáctví státních orgánů velmi dobře nepřímo koreluje se znalostmi zákonů a celkovou úrovní jejich profesionality.

dfens-cz.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-03 19:39
„den voleb“ je nahrazen „volebním týdnem“, samozřejmě na žádost pracujících a v zájmu jejich možností uskutečnit své volební právo. Jediným reálným důvodem této legislativní novinky je však neomezená možnost falsifikace výsledků, neboť volební komise přitom získává právo nahlížet do průběžných výsledků a korigovat je každý následující den, až do uzávěrky, tak, aby odpovídaly úřednímu zadání.

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-03 19:40
Dalším nástrojem, který měl sloužit k tomu, aby závažné přestupky proti služebnímu řádu neskončily před soudem, ale byly vyřízeny v rámci ministerstva vnitra, bylo zřízení tzv. Důstojnických čestných soudů.

www.info.cz/.../zrudy-stb-josef-sindelar
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-03 19:40
Tu chytrou karanténu prostě musíte chtít :

dfens-cz.com/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-03 19:41
Zneužili politici výjimku v zákoně?

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-03 19:50
Není významnějšího "zločince", aby neprošel našimi stránkami ...
Aneb : U soudu jako doma : :-)

www.k213.cz/JOOMLA/2796-o-vstupu-na-valnou-hromadu


A výrok o "proradných prasatech", která je třeba podřezávat (myšleni Zeman a poslanci, kteří odhlasovali zdanění církevních náhrad) :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-14 17:38
SLOUP :

Vše je úplně jinak. J.K.

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-15 08:45
Sloup - a 35 "osobností", které se chtějí zviditelnit.

Katolická církev si ten Sloup zprofanuje brzy sama.

Potomci zalomí rukama nad tím odpadem...

Zpráva do budoucnosti je to ovšem správně vyslaná - a pravdivé poselství o dnešní době a těch, co volili současnou politickou representaci :

zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755715
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-15 18:06
Již druhé znesvěcení Mariánského sloupu : Samotným arcibiskupem :

jakubholman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755748
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-16 19:57
Tanečky kolem Mariánského sloupu - patří k vymoženostem sametovců ...

nazory.ihned.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-18 18:52
Postavme sloupů rovnou celou řadu !!!

kamm.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755893
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-08-30 21:03
www.forum24.cz/.../

Kdo je údajný politický vězeň Duka jsme zjistili před jedenácti lety, kdy neodpověděl na naši stížnost na chrudimského faráře křiváka Heblta, čímž dal najevo, že je stejný křivák jako farář Heblt.
Duka je slouha současného zločineckého estébáckého systému, stejně jako jeho předchůdce kardinál Vlk, kterého v té době nahradil ve funkci kardinála.
Ani Vlk nám neodpověděl.
Hostii nahradila Burešova kobliha.
Více na www. K213 v rubrice Příběhy. J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-11-06 21:12
Staroměstská exekuce, tečka za bitvou na Bílé hoře a nenávist až za hrob. Katolíci neuměli odpouštět...

nasregion.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.