Latentní katastrofa - aneb : Průšvih v Kutné Hoře

Předseda Nejvyššího slovenského soudu se vyjádřil o tom, že stav slovenské justice je v současnosti katastrofální. A té české ? 

 

 Ten samozřejmě není o nic lepší, jen se o něm, na rozdíl od té slovenské, tolik otevřeně nemluví. Jednak proto, že bych řekl, že lobby české justice v médiích je daleko silnější než na Slovensku, takže v ČR se prakticky žádné negativní zprávy o justici nedostanou navenek, jednak proto, že ještě nevyhřezly ven takové zvrácenosti jako je Kuciakova vražda,  alias Kočnerova kauza. 

Přesto : O tom, nakolik je situace vážná, si můžete udělat obrázek z následující zprávy : 

Trestně stíhaný Soudce Závurka rezignoval

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/soudce-milan-zavurka-trestni-stihani-podvod-rezignace-karny-senat.A200918_185218_praha-zpravy_iri

Krátká sumarizace : Soudce civilního úseku prvostupňového soudu vystavoval falešná potvrzení na solventnost podvodníka, který s nimi pak lákal z občanů půjčky v řádech stovek tisíc korun - které, pochopitelně, byly na věčnou oplátku. 

Vylepšení případu drobnými, leč podstatnými,  pikantnostmi : 

Soudce Závurka byl současně ČLENEM KÁRNÉHO SENÁTU NSS !!!! 

Chápete to ?!!

To totiž není zas jen tak někdo, členů kárného senátu je šest a kárný senát je v současnosti jediné místo v ČR, kde se  rozhoduje o proviněních ( a trestech !!) ostatních soudců, státních zástupců a exekutorů. 

Jestliže jeden z členů takového senátu je sám zločinec - tak o čem to, proboha, vypovídá ?? 

Jakou váhu pak asi mají taková rozhodnutí, takové tresty ?? 

Chápete, že jestliže jeden z těchto členů je úplatný podvodník, tak si lze u nás koupit naprosto vše, včetně potrestání - nebo častěji nepotrestání - evidentních justičních zločinců, kteří tak nabývají neskonalé drzosti a sebevědomí. Jak to ostatně můžeme denně u soudů vidět. 

Kdo úplatný není, musí z kola ven - což byl zjevně případ Ivy Brožové, která si dovolila navrhnout kárné potrestání za porušování lidských práv (ne za úplatky !!!) - a nebyla ochotna z toho slevit. Což bylo něco, na co zjevně nebyla justiční mafie připravena - a nehodlala si na takové neúplatné novoty zvykat. 

Rezignace Závurky (stejně jako trestní stíhání Elischera) současně jasně dokumentuje, co jedině se považuje u nás (resp. u našich OČTŘ) za neodpustitelný zločin justičních osob. 

Pokud byste si mysleli, že to je pohrdání lidskými právy, křivé nebo nepodložené rozsudky, manipulování důkazního řízení, nebo tak něco - tak jste samozřejmě vedle jak ta jedle. 

Jediným neodpustitelným zločinem totiž je - když někdo bohatne rychleji než ostatní zločinci, a ještě si přitom pomlaskává. A nehodlá se s ostatními dělit. Tak to se tedy opravdu, ale opravdu neodpouští. 

Elischera chytili přes rákosníky (tradiční to u nás "zahradníky", tedy velkofarmáře v oboru "trávy" -  a jejich nahrávky, jinak by o něm a jím přijímaných provizích za shovívavost neměli ani potuchy, Závurku přes evidentního podvodníka, jenž tahal z důvěřivců peníze a zaštiťoval se Závurkovými dobrozdáními. Kdyby ten to nepřeháněl a kdyby policajti nesledovali jeho, dál by byl Závurka vzorem ctnosti a váženosti a rozhodoval o tom, kterému z justičních mafiánů co promine - anebo či na něj zvedne varovný ukazovák. To když si obžalovaný málo cenil důstojnosti a dobrodiní kárného senátu, což projevil nízkou výší poukázaného všimného. 

A ještě něco určitě nepřehlédněte : A sice - výši Závurkova platu. 

 

Ještě nedávno totiž MSp, i předsedové krajských soudů, veřejně a písemně tvrdili, že plat soudce ODVOLACÍHO  soudu je 137 tisíc měsíčně. 

I to je samozřejmě naprosto nehorázná částka, zvláště když si uvědomíme, co jsou převážně zač - ale, jak právě vidět - tak to je dnes už hluboce historický, a tudíž zcela nepravdivý údaj - jestliže plat prostého soudce civilního úseku prvostupňového soudu - je 150 tisíc. 

Z toho pak logicky plyne, že plat soudce ODVOLACÍHO  soudu je dnes minimálně 200 tisíc měsíčně - a těch ostatních, ještě výše postavených, pak přiměřeně vyšší. 

To, co jiní vydělávají rok, soudci mají za měsíc. Natolik se cítí provázáni a solidární se společností, která je živí. 

Současně to velice výmluvně vypovídá o tom, že ŽÁDNÁ VÝŠE PLATU  není pro úplatné lidi dostatečně vysoká natolik, aby byli tzv. "nezávislí" - a kdo spojuje svou nezávislost s výší svého platu, otevřeně říká, že už teď úplatný je - a vždycky byl a bude - a že spravedlnost či řádný chod společnosti jsou pro něj v podstatě ryze hypotetické pojmy bez reálného odrazu ve skutečnosti. 

Závurkova kauza, ve spojení s tím, co jsme slyšeli - a napsali - o Šimáčkové a NSZ Zemanovi - svědčí o jediném : Totiž že by místa českých soudců u mezinárodních orgánů a soudů měla zůstat zatím TRVALE NEOBSAZENA, protože současný právní a společenský systém v ČR neprodukuje nic jiného než vypočítavé grázly a úplatné vykuky s minimem odbornosti, a to ještě v tom lepším případě. V tom horším to jsou rovnou členové nebezpečných organizovaných justičních mafií, jež na objednávku zlikvidují kohokoliv za cokoliv. Bez zaváhání a sebemenších výčitek. A ještě to považuji za samozřejmost, za něco, za co je ani nenapadne, že by se styděli, natož někomu zodpovídali. 

A takoví lidé nemají co dělat nejen u mezinárodních soudů, ale samozřejmě ani u těch našich. 

Když je teď na pořadu dne snižování platů státních zaměstnanců - chápete už, kde by se mělo začít především a kde lze šmahem ušetřit velmi rychle miliardy korun - aniž by se to někde poznalo ?

Pravda, vyjma odstřižených karibských dovolených a vil a rájů v exotických oblastech po celé Zemi, vlastněných - prý legálně - zpustlou justiční mafií. 

________________

________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________

_____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2020-09-20 11:35
Místo státu nám pomohl virus

idnes.cz/.../...

"Když ona je ta infekce tak drzá, že se jich vůbec nebojí... Ba dokonce ani výhrůžky trestním stíháním a vazbou nepomáhají..."
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-09-20 11:36
"Musíme ale přesvědčit úřady, že zákony platí pro každého."

idnes.cz/.../...

To je ale hrůzná věc, protože o tomhle by měly být úřady přesvědčené samy od sebe a hlavně se tak chovat.
0 # Allan 2020-09-20 16:25
idnes.cz/.../...

Typický pravdomluvný policista. Napadnul řidiče, plzeňský soud (ne Jarošová) ho chápavě neodsoudil, jenom kázeňsky. Je zpět ve funkci a chce odškodné za údajné nezákonné trestní stíhání?

Ale je to jenom násilný policista a soud prozatím ušetřil státní malé prostředky.
0 # Karel 2020-09-21 05:30
Ježíš, to je hnus. Už se nikdo nemůže divit vůbec ničemu. Stáčí jako vysvětlení pro každého, kdo nechápe, jak je možné, co s ním u soudu dělají. O tomto člověku ( poslední pojistce ) jistě Česká soudní šlechta ví...
Pro mě to není ulehčení, ale pochopení. Což alespoň není vůbec nic. A podle toho, kolik si toho soudci dovolí, se domnívám, že tento vejlupek zřejmě takový nebude sám..
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-09-25 07:15
JUSTICE: Nesnesitelná lehkost korupce

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2020-09-25 07:19

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.